Jump to content
POLITISTI.ro

Valoare RCA - Cât plătim pentru asigurarea RCA?

Marius

Recommended Posts

• Moderator

Preţul asigurarilor RCA diferă destul de mult de la un asigurator la altul, motiv pentru care înainte de a lua o decizie de cumpărare, este recomandat să cercetezi piaţa RCA foarte bine. Preţul unei asigurări RCA pentru o persoană cu vârsta sub 30 de ani care locuieşte în Bucureşti poate fi şi de până la 4 ori mai mare decât cel plătit de o persoană de peste 50 de ani din acelaşi oraş. Tarifele RCA diferă destul de mult şi în funcţie de localitatea unde este înmatriculată maşina.
Din acest motiv am iniţiat acest topic, unde să discutăm şi să postăm valorile / preţurile RCA obţinute sau plătite.

Spre exemplu, mie îmi expiră în septembrie RCA-ul şi trebuie să-l reînnoiesc, iar pe e-mag am obţinut următoarele preţuri cu noua clasă de asigurare:  B13 (6 luni) sau B14 (12 luni):
Euroins - Preţ pe 6 luni 274 lei - Pret pe 12 luni 517 lei
Asirom - Preţ pe 6 luni 306 lei - Pret pe 12 luni 520 lei
Groupama - Preţ pe 6 luni 429 lei - Pret pe 12 luni 542 lei
Uniqa - Preţ pe 6 luni 579 lei - Pret pe 12 luni 895 lei
Allianz - Preţ pe 6 luni 776 lei - Pret pe 12 luni 910 lei

Euroins deşi are cele mai mici preţuri pentru RCA, nu-mi inspiră încredere şi cred că voi alege să închei noul RCA pentru un an la Asirom.

Voi cât aţi plătit pentru RCA?

• Upvote 1
  • Member

Euroins-ul si City Insurance sunt in procedura de redresare financiara.

Pt. un VW T5 1.9TDI, care e pe numele lui tata, varsta peste 50 de ani, clasa de asigurare B13, am platit la Asirom 417 lei.

golf 1.9tdi,numele mamei ce are peste 50 de ani,B6,am platit acum 2 zile la City Insurance 399 lei pe 12 luni(prin intermediul emag),beneficiind si de reducerea de pensionar,intra in vigoare din 2 septembrie

Poze de acu 2 ani, in fata sediului EuroIns.... Nu stiu cine e omul, dar zau ca as vrea sa ii dau o bere pentru creativitate.

14138165_1079221172131330_1327001486531188389_o.jpg

14124328_1079221182131329_1365282462903306607_o.jpg

Edited by Zorak

La Allianz am plătit ultima oară 655 de lei cu B8, pentru un an întreg. Mondeo, motor de doi litri. Dar asta a fost în octombrie trecut; anul ăsta poate că s-o mai fi scumpit. O să văd peste o lună ce ofertă de reînnoire îmi fac. :D
Am avut la început tentația de a merge pe cel mai ieftin RCA, gen Euroins sau Carpatica, dar mi-am tras două palme și mi-a trecut. Dacă lovesc pe cineva din vina mea, nu vreau ca omul să aibă pe urmă probleme cu despăgubirea. Vorba aia, ce ție nu-ți place...

• 6 years later...
  • Moderator

Cât v-a costat ultima asigurare RCA? 

Se apropie vremea să reînnoiesc asigurarea RCA şi am zis să caut ceva oferte.
Anul trecut am plătit la Asirom pe 12 luni 570,50 lei, iar acum am solicitat o ofertă la emag tot pt 12 luni - clasa bonus-malus B8 şi am primit:

• EUROINS  - 528,04 Lei
  • GROUPAMA - 533,24 Lei
  • ASIROM - 666,67 Lei
  • AXERIA - 733,44 Lei
  • GENERALI - 746,00 Lei
  • Active member

Tot pe eMag

Mai 2022, pe 12 luni, la Euroins, B5 - 927 lei

Nu știu cât as plăti acum, ca încă mai e valabila 

Cert e ca la un moment dat, aveam doua mașini pe numele meu și o motocicleta și nu mi se părea ca aveam vreo reducere...adică nu țin cont de asta.

B/M contează mult și vârsta. 

• Upvote 1
  • Active member

1200 la motor de 2.4 la aliantz, asigurare facuta pe Pint.ro

Conteaza B/M, varsta, localitatea

• Upvote 1
  • Member

RCA pentru motor de 1.6, fabricatie 2022, la GRAWE, 12 luni, clasa Bonus-malus B0 = 1481.72 lei

Ca si paranteza, CASCO, la aceeasi masina, m-a costat la GARANTA, 569 euro/an, cu fransiza doar pentru dauna totala, de 10% din valoarea de achizitie.