Jump to content
POLITISTI.ro

ITP expirat - inspecţia tehnica periodică expirată


alexandruebetiuc

Recommended Posts

Va salut! Țin sa-mi cer scuze dacă nu am postat unde trebuia, dar am nevoie de voi. Țin sa precizez ca sunt "începător" auto... Am întrebat in stânga și-n dreapta, cum pot face la mașina tatei, ITP-ul auto... mi-a expirat.. cum o pot duce pana la RAR sau vreun centru care are autorizație in acest domeniu? Mi-au zis mulți ca o pot duce pe platforma:. Alții au zis ca ma pot duce pana la șeful de post din comuna (asta pentru ca stau undeva la țara) și sa-i zic ca-mi trebuie o dovada pentru a circula pana la cel mai apropiat RAR.. este adevărat ca o sa-mi de-a vreo dovada poliția de a folosi mașina pana la cel mai apropiat centru RAR ?? Nu vreau sa risc.. nu vreau "metode fățarnice" doar pentru a fi bine altora și mie rău.. Aștept un răspuns din partea voastră! Sper sa ma îndrumați cum as putea face lucrul asta. Mulțumesc! 

Link to comment

Nu se elibereaza nici un document in acest sens. Aveai obligatia de a verifica ca documentele auto sa fie in regula si la zi. Pe o platforma cu masina  si la cel mai apropiat centru pt. efectuare ITP pt. a evita orice fel de neplaceri contraventionale:)

  • Upvote 1
Link to comment
  • Moderator

Confirm ceea ce a spus colegul meu, nu exista niciun document ce se elibereaza in astfel de situatii. Singura solutie legala este transportul masinii la statia I.T.P. pe o platforma.

Link to comment
  • 1 year later...

Buna ziua 
Inainte de sarbatori mi-a fost retinut certificatul de inmatriculare, am fost oprit la un control aveam ITP-ul expirat si mi-a rupt certificatul in doua si a pastrat jumatate.

Am fost la RAR mi-am facut ITP-ul totul in regula dar proprietarul masini nu este in tara sa si nu pot sa ridic jumatea de certificat de la politie, ca sa imi fac altul.

In trebarea este cat timp am voie sa circul cu masina ?

Eu avand totul in regula de la RAR 

Multumesc 

Link to comment
  • 3 years later...

Salut, mi-a fost retinut talonul pentru ca aveam itp expirat de cateva zile (greseala mea). Mi-a dat dovada de talon de 15 zile dar mi-a spus ca dupa ce expira dovada talonul va fi suspendat 30 de zile, iar dupa astea 30 de zile  fac itp-ul si imi recapat talonul. Asa se procedeaza? nu am mai auzit pana acum de aia am ales sa intreb aici, si nici nu am gasit in vreo lege

Link to comment
  • 2 years later...

Buna ziua. Pe 29 iunie pot ridica permisul de la politie (l-am avut suspendat pe 2 luni). Cat a fost suspendat, mi-a expirat ITP-ul. Ce trebuie sa fac pentru a circula legal ca sa imi reinnoiesc ITP-ul?

Link to comment
  • Marius changed the title to ITP expirat - inspecţia tehnica periodică expirată
  • Moderator

Conducerea unei maşini cu ITP-ul expirat pe drumurile publice constituie contravenţie. Conducătorii auto depistaţi în trafic fără ITP valabil riscă să primească o sancţiune cu amendă însoţită de măsura complementară de reţinere a certificatului de înmatriculare.
Pentru a evita astfel de neplăceri, poţi duce maşina la o staţie de ITP pe platformă.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Buna ziua,

 

Am avut permisul suspendat in aprilie, iar luna asta il voi ridica. ITP-ul mi-a expirat intre timp. Pot cere politiei sa imi elibereze o adeverinta de circulatie provizorie, ca sa duc masina la ITP? As intreba direct sectia de politie, dar nu raspunde nimeni, niciodata, la telefon.

Link to comment
  • Moderator

@xsylver ai primit un răspuns anterior pentru aceeaşi întrebare. Te rog să citeşti mai sus!

3 minute în urmă, xsylver a scris:

Pot cere politiei sa imi elibereze o adeverinta de circulatie provizorie, ca sa duc masina la ITP?

Dovada înlocuitoare se eliberează numai în cazurile şi situaţiile prevăzute de lege. Situaţia expusă de tine nu este prevăzută în lege, drept urmare nu se poate elibera nicio dovadă înlocuitoare. 
Poţi duce maşina pe platformă, la fel cum o puteai duce şi în perioada de valabilitate a ITP-ului cu ajutorul unui alt conducător auto, etc. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.