Jump to content
POLITISTI.ro

ITP expirat - inspecţia tehnica periodică expirată

Postare recomandată

Publicat

Va salut! Țin sa-mi cer scuze dacă nu am postat unde trebuia, dar am nevoie de voi. Țin sa precizez ca sunt "începător" auto... Am întrebat in stânga și-n dreapta, cum pot face la mașina tatei, ITP-ul auto... mi-a expirat.. cum o pot duce pana la RAR sau vreun centru care are autorizație in acest domeniu? Mi-au zis mulți ca o pot duce pe platforma:. Alții au zis ca ma pot duce pana la șeful de post din comuna (asta pentru ca stau undeva la țara) și sa-i zic ca-mi trebuie o dovada pentru a circula pana la cel mai apropiat RAR.. este adevărat ca o sa-mi de-a vreo dovada poliția de a folosi mașina pana la cel mai apropiat centru RAR ?? Nu vreau sa risc.. nu vreau "metode fățarnice" doar pentru a fi bine altora și mie rău.. Aștept un răspuns din partea voastră! Sper sa ma îndrumați cum as putea face lucrul asta. Mulțumesc! 

Publicat

Nu se elibereaza nici un document in acest sens. Aveai obligatia de a verifica ca documentele auto sa fie in regula si la zi. Pe o platforma cu masina  si la cel mai apropiat centru pt. efectuare ITP pt. a evita orice fel de neplaceri contraventionale:)

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

Confirm ceea ce a spus colegul meu, nu exista niciun document ce se elibereaza in astfel de situatii. Singura solutie legala este transportul masinii la statia I.T.P. pe o platforma.

• 1 an mai târziu...
Publicat

Buna ziua 
Inainte de sarbatori mi-a fost retinut certificatul de inmatriculare, am fost oprit la un control aveam ITP-ul expirat si mi-a rupt certificatul in doua si a pastrat jumatate.

Am fost la RAR mi-am facut ITP-ul totul in regula dar proprietarul masini nu este in tara sa si nu pot sa ridic jumatea de certificat de la politie, ca sa imi fac altul.

In trebarea este cat timp am voie sa circul cu masina ?

Eu avand totul in regula de la RAR 

Multumesc 

• 3 ani mai târziu...
Publicat

Salut, mi-a fost retinut talonul pentru ca aveam itp expirat de cateva zile (greseala mea). Mi-a dat dovada de talon de 15 zile dar mi-a spus ca dupa ce expira dovada talonul va fi suspendat 30 de zile, iar dupa astea 30 de zile  fac itp-ul si imi recapat talonul. Asa se procedeaza? nu am mai auzit pana acum de aia am ales sa intreb aici, si nici nu am gasit in vreo lege

• 2 ani mai târziu...
Publicat

Buna ziua. Pe 29 iunie pot ridica permisul de la politie (l-am avut suspendat pe 2 luni). Cat a fost suspendat, mi-a expirat ITP-ul. Ce trebuie sa fac pentru a circula legal ca sa imi reinnoiesc ITP-ul?

• Marius a modificat titlul în ITP expirat - inspecţia tehnica periodică expirată
  • Moderator
Publicat

Conducerea unei maşini cu ITP-ul expirat pe drumurile publice constituie contravenţie. Conducătorii auto depistaţi în trafic fără ITP valabil riscă să primească o sancţiune cu amendă însoţită de măsura complementară de reţinere a certificatului de înmatriculare.
Pentru a evita astfel de neplăceri, poţi duce maşina la o staţie de ITP pe platformă.

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Buna ziua,

Am avut permisul suspendat in aprilie, iar luna asta il voi ridica. ITP-ul mi-a expirat intre timp. Pot cere politiei sa imi elibereze o adeverinta de circulatie provizorie, ca sa duc masina la ITP? As intreba direct sectia de politie, dar nu raspunde nimeni, niciodata, la telefon.

• Moderator
Publicat

@xsylver ai primit un răspuns anterior pentru aceeaşi întrebare. Te rog să citeşti mai sus!

3 minute în urmă, xsylver a scris:

Pot cere politiei sa imi elibereze o adeverinta de circulatie provizorie, ca sa duc masina la ITP?

Dovada înlocuitoare se eliberează numai în cazurile şi situaţiile prevăzute de lege. Situaţia expusă de tine nu este prevăzută în lege, drept urmare nu se poate elibera nicio dovadă înlocuitoare. 
Poţi duce maşina pe platformă, la fel cum o puteai duce şi în perioada de valabilitate a ITP-ului cu ajutorul unui alt conducător auto, etc. 

• 5 luni mai târziu...
Publicat

Buna ziua! Doresc sa adresez o intrebare cu privire la ITP. Sunt o groaza de informatii pe internet in aceat sens si sunt confuz. Momentan sunt plecat din tara si am uitat sa ma ocup de reinnoirea periodica ITP. Masina in cauza este in tara, nu o conduce nimeni. Daca in urmatoarele 2-4 luni vin in tara, ITP ul fiind deja expirat de aprox 20 de zile - pot duce masina pe platforma la orice statie autorizata pentru ITP in vederea reinnoirii, sau doar la RAR?

Va multumesc!

• 11 luni mai târziu...
Publicat

Bună ziua, am nevoie si eu de ajutorul dumneavoastră va rog mult.

Nu am circulat o perioada cu masina si nu am mai verificat valabilitatea actelor, si atunci când am iesit cu ea am lovit o masina in parcare, am mers la poliție sa declar accidentul si evident mi sa reținut si certificatul de înmatriculare pentru ca itp era expirat, am achitat amenzile si am 15 zile la dispoziție pentru a trece RAR, aici programari gasesc doar peste 30 de zile. Ce pot să fac , vă rog mult sa mă ajutați pentru că nu știu unde sa mai întreb 

Nu am nici dovada înlocuitoare 

• Moderator
Publicat

Mașina trebuie dusă pe platformă la stația de inspecție tehnică.

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Nu se întâmpla nimic. Ideea e sa nu mai mergi cu ea după cele 15 zile, pana nu ii faci din nou ITP și redobândești certificatul.

Publicat

Bună ziua,

Am o întrebare legată de ITP dacă mă puteți ajuta.

Mă aflu în Olanda cu mașina de România a cărui ITP este expirat de 3 luni.

Aici folosesc mașina de serviciu iar cea cu nr de România stă în garaj.

Mă preteam să plec în vacanță și am observat că ITP-ul este expirat de 3 luni.

Întrebarea mea este dacă există riscul ca numerele mașinii mele să fie radiate din cauza ITP-ului expirat.

Planuiesc să o aduc pe platformă dar vreau să știu dacă va trebui să parcurg toți pașii înregistrării de la zero?

Mulțumesc pentru eventul îl răspuns

• Moderator
Publicat

@Marinel03

În OUG 195/2002 rep. și actualizată, la art. 11 alin. (45) este prevăzut: Suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului intervine și la data expirării sau, după caz, a anulării inspecției tehnice periodice și încetează la data la care vehiculul trece o nouă inspecție tehnică periodică.

12 minute în urmă, Marinel03 a scris:

Întrebarea mea este dacă există riscul ca numerele mașinii mele să fie radiate din cauza ITP-ului expirat.

Planuiesc să o aduc pe platformă dar vreau să știu dacă va trebui să parcurg toți pașii înregistrării de la zero?

Suspendarea înmatriculării - operaţiune administrativă care constă în interzicerea temporară a dreptului de a pune în circulaţie şi a utiliza un vehicul pe drumul public. Nu este același lucru cu radierea din circulație. Mașina rămâne înmatriculată dar nu mai are dreptul să circule. După efectuarea ITP, totul revine la normal, nu mai trebuie să faci nimic.

• Apreciez 1
Publicat

Mulțumesc mult de clarificare🙏

Vă doresc Sărbători liniștite și fericite alături de cei dragi😇Sănătate multă la toată familia ❤️

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.