Jump to content
POLITISTI.ro

Restituire talon retinut de politie

Alerhyet
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Buna ziua! In zilele trecute mi-a fost retinut talonul de catre politie deoarece noxele la controlul rar din momentul respectiv depaseau normele admise EURO 4. Din pacate ma grabeam si nu am apucat sa intreb agentii cum se procedeaza intr-o situatie de genul acesta. Sunt constient de faptul ca trebuie sa refac RAR-ul dar nu stiu ce acte trebuie sa duc la politie pentru a intra in posesia talonului din nou. Ma poate ajuta cineva, va rog? Multumesc frumos! 

• Marius changed the title to Restituire talon retinut de politie
  • 4 weeks later...

Buna ziua.Am cateva intrebari la care sper ca imi puteti raspunde. Prima intrebare care o am :mi-a fost luat talonu din cauza jentilor ca nu erau pe R14, ci erau pe R15. Am primit dovada cum ca pot circula cu masina 15 zile de la intamplarea petrecuta. Am fost la R.A.R si mi-am schimbat jentile,gazele au iesit bune.Toate is in regula la masina.Pe dovada care mi-au dat-o politistu pe spate esti pusa ca un fel de eticheta.Nu stiu daca este legal sa pot circula numai cu acea dovada de la R.A.R pana imi recuperez talonu.Pentru ca nu is eu proprietra.Eu numai am cumparat-o,nu am inscris-o pe mine pentru ca o fost taxa recuperata. Problema este ca nu pot da de proprietar sa imi scoata talonul.Ma puteti ajuta cu niste sfaturi? Multumesc. Astept un raspuns. La revedere.

Din păcate pentru tine, doar proprietarul din acte al autoturismului poate solicita recuperarea certificatului de înmatriculare reţinut.

• 7 months later...

Salut!.Scriu pentru un prietena care are nevoie de ajutor.Acum 2 lunii a avut un acident usor iar politia ia retinut la talonul si l-a trimis la propietar.Mentionez ca are doar un contract de vanzare/cumparare pentru masina.Masina pana sa ajunga la ea a avut alti propietari si a adunat amenzi.Acum propietarul nu mai raspunde la telefon (asta dupa ce a mers juma de tara sa ajunga in orasul propietarului iar cand a ajuns acolo omu si-a inchis telefonul...)Masina valoreaza undeva la 3000 de euro si sa o imatriculez pe numele ei e o solutie foarte proasta(avand in vedere ca trebuie sa plateasca amenzile de pe masina banuiesc...)Va intreb ce este de facut in aceasta situatie?Cum poate sa isi recupereze talonul?Din baza contractului de vanzare cumparare ea detine masina,are vreo obligatie propietarul in acte sa ii dea talonul?Multumesc pentru ajutor,sper ca am fost destul de clar.

• 4 months later...

buna ziua! va rog daca puteti sa ma ajutati cu un sfat. am cumparat o masina in urma cu cateva luni de suedia. respectivul de la cine am cumparato este feva ruda cu mine. nu am facut un contract de vanzare-cumparare deoarece am mers pe incredere..si tocmai asta e si problema. cu masina am rulat prin tara timp de 6 luni de cand am achizitionato. insa in urma cu trei saptamani am fost oprit de un agent de polite in urma unui verificari de rutina. dupa ceva verificari facute de domnul agent. acesta a constatat faptul ca masina nu avea asigurare din 2015. iar cea care se afla in mana dansului era de fapt o asigurare falsa!! agentul de politie mi-a luat hartia albastra cred ca e brieful mare din cate stiu..am avut 15 zile la dispozitie sa imi fac o alta asigurare originala dupa care imi inapoia agentul talonul masinii inapoi. dar nu am mai dat nici cum de proprietarul masinii...iar acum am ramas cu banii dati pe masina si nu am voie nici sa circul. tin sa va spun ca talonul deja este trimis in suedia. am fost si m-am informat la politie. acum eu va rog sa imi dati un sfat daca se poate ce as putea face sa imi recuperez talonul masini? fara talon nu pot inscrie masina. se poate face asigurare fara prezenta celui care figureaza in actele masini? iar daca pot. cum pot dupa acea sa recuperez talonul masinii? asigurarea o fac..dar din cate am inteles talonul nu se poate restitui decat celui care figureaza in acte! sau sunt si alte cai? va multumesc am nevoie disperata de un ajutor. este o masina destul de scumpa

• 5 months later...

Buna ziua! Pe data de 3 ianuarie 2018, mi-a fost retinut certificatul de inmatriculare in Adjud, jud. Vrancea pt lumimi neomologate. Am fost la RAR, am facut tot ce era de facut, mi-am platit "greseala". Problema e ca suntem in data de 8 februarie, si nici acum nu am putut sa-l restitui. Precizez ca masina este inmatriculata in Iasi, am fost de nenumarate ori acolo, iar domnii respectivi bineinteles ca m-au tratat cu indiferenta si superioritate, si nimeni nu stie unde este. 

Prima intrebare : Pot circula cu masina?

A 2-a : Unde as putea face o plangere pentru asta, pentru faptul ca eu mi-am indeplinit obligatiile, si nu pot circula cu masina muncita si platita din banii mei din cauza sistemului acesta romanesc?

• Downvote 1

Având în vedere atitudinea ta, te rog sa întrebi un avocat!

Dacă nu îți convine răspunsul meu, te rog sa nu mai accesezi acest site!

• 3 weeks later...
  • Moderator

On 2/8/2018 at 12:12, Cosminang a scris:

nici acum nu am putut sa-l restitui.

Sa il restitui cui? Grea limba romana, asa-i? Cat despre plangeri, asistenta juridica ti-o poate da un avocat.:) 

• 6 months later...

BUNA  ZIUA.IN DATA DE 1 AUGUST 2018 PE RAZA ORASULUI PIATRA NEAMT,COPILU MEU CINDUCEA MASINA PROPIETATE PERSONALA FIIND ORPRIT DE UN DOMN AGENT DE LA POLITIA RUTIERA,PENTRU MOTIVUL CA SA DEPASIT LIMITA DE VITEZA.FAPT CARE FIUL MEU NU LA CONTESTAT.PRINTRE CARE DOMNUL AGENT A CONSTATAT SI CA FOLIILE DE PE GEAMURILE SPATE SI LUNETA NU AR FI OMOLOGATE,IARSI FIUL MEU NU A CONTESTAT.I_ SA RETINUT CERTIFICATUL DE INMATRICULARE PE O PERIODA DE 15 ZILE.FIUL MEU A REMDIAT TOT CE A FOST SEMNALAT DE DOMNUL AGENT A PLATIT AMENDA DECI TOTUL ESTE CONFORM LEGII.ACUM NTREBAREA MEA ESTE DUPA CITE ZILE CERTIFICATUL DE INMATRICULARE AJUNGE LA IASI?PENTRU CA FIUL MEU NU SA DUS LA PIATRA  NEAMT CAS RIDICE CERTIFICATU CI DORESTE DE LA IASI,MASINA FIIND INMATRICULATA PE ORAS IASI.AM SI SUNAT LA OFICIUL DE LA PIATRA NEAMT SI NI SE SPUNE MEREU CA ESTE TIMIS LA IASI,DAR DIN PACATE LA NOI LA IASI NU ESTE, AS DORI UN RASPUNS DE LA DUMNEAVOSTRA SI VA MULTMESC PENTRU INTELEGEREA ACORDATA

BUNA ZIUA A FOST RETINUT PE 1 SEPTEMBRIE 2018 NU PE 1 AUGUST.VA CER SCUZE MULTUMESC.

• 2 months later...

Salut am cumaparat o masina si am.toate actele pentru transcriere  dar  mia fost luat talonul pentru anvlopele pe fata sunt de vara   si acum as vrea sa stiu daca e obligatoriu sa merga proprietarul masini sau pot sa platesc amenda  si  sa o transcriu direct pe.mn ?

• 3 months later...

SALUTARE, DETIN O MASINA INSCRISA IN BULGARIA AM TOATE ACTELE LA ZI,CARTEA MASINI,TALONUL NUMAI CA NU SUNT EU PROPRIETAR IN ACTE. DE CURAND IN GIURGIU MI SA RETINUT TALONUL LA UN CONTROL RAR SI MI SA DAT DOVADA DE 15 ZILE PTR A REMEDIA SITUATIA,, SI DUPA ACCEA DE A REVENI DUPA TALON IN GIURGIU. INTREBAREA MEA ESTE URMATOAREA,CEI DE LA POLITIA RUTIERA DE ACOLO MIAU ZIS CA MA POT DUCE EU SI RIDICA TALONUL CU DOVADA, DAR VAD CA SUNT PARERI IMPARTITE SI NU VREAU SA MA TREZESC CA TREBUIE SA CAUT PROPRIETARUL. VA ROG SA MA AUTATI CU UN SFAT,CU CE AM DE FACUT.  VA MULTUMESC

@silvianualex: In primul rand trebuie sa rezolvi problema din cauza careia ti-a fost retinut certificatul de inmatriculare. Dupa aceea trebuie sa te prezinti la R.A.R., pentru a primi o dovada ca acea problema a fost rezolvata conform cerintelor legale. Apoi, cu dovada de la R.A.R., cu dovada primita pentru certificatul de inmatriculare si chitanta ca ai achitat sanctiunea contraventionala, te prezinti la Serviciul Rutier pentru a solicita eliberarea certificatului de inmatriculare (conform art. 202 alin. (1) din H.G. nr. 1391/2006 Republicata). Dar trebuie sa retii faptul ca toate aceste lucruri trebuite facute in termen de 15 zile de la data constatarii faptei contraventionale, pentru ca dupa ce va trece respectiva perioada, certificatul de inmatriculare va fi trimis la autoritatea emitenta (in cazul tau, in Bulgaria).

P.S.: ca idee, pe viitor iti recomand sa nu mai scrii cu majuscule 😏

• 7 months later...

Buna seara.Am fost oprita de un polițist si nu mi sa gasit nimic in neregula.Dar cand sa mi dea actele a văzut că în bara aveam un proiector cu leduri neomologat(masina fiind cumpărată din Suedia unde acolo sunt omologate)Proiectorul nu era functional si era si acoperit cu banda neagră.Mai pe scurt mi sa dat amenda si mi sa oprit talonul.Amenda oricum o plătesc dar întrebarea mea este daca trebuie sa merg la RAR,daca fac programare si daca imi verifica masina din nou cum se face  la fiecare masina care trebuie sa faca rar-ul ptr prima înmatriculare.Sau se uita doar daca am dat protectorul jos si atât?va multumesc anticipat

• 1 month later...

Buna ziua, 

In urma cu 15 zile mi-a fost suspendat talonul auto pe motivul inspecției expirate. Am achitat amenda primită, am realizat și inspecția tehnica, însă soțul meu nu a putut ajunge sa ridice talonul de la poliție. Întrebarea mea este, dacă mai pot circula cu masina, dacă dovada oferită de organul de poliție a expirat pe data de 23.01.2020? Care este sancțiune oferită pentru aceasta speța?  

Va mulțumesc!

• 6 months later...

In data de 9 iulie am transcris o masina pe numele meu ,problema este ca nu am mai primit talonul masinii ,cand a expirat dovada am sunat la inmatriculari si au spus ca e la posta ,ma duc la posta si -mi spune ca nu a ajuns la ei .Dupa 2 ore ma suna de la inmatriculari si-mi spune ca sa oprit talonul din cauza unui litigiu si ca l-au trimis la ipj arges furturi ,ce doamne iarta-ma inseamna asta nu pot sa mi imaginez .

si am intrebat si daca pot circula cu dovada expirata ...da pot circula pe perioada stari de alerta 

daca cunoasteti situatii cazuri ,luminati-ma si pe mine ,din ce motiv nu mi da talonul si ce credeti dvs ca sa intamplat 

• 2 months later...

Buna seara,  am cumpărat si eu o masina si mi sa oferit fiscalul si contractul de vanzare cunparare. Am înregistrat masina la primarie si aveam programare pentru a inscrie masina pe numele meu. 

Intr-e timp mi a fost retinut talonul masinii si nu am apucat sa o trec la numele meu. 

Pot efectua rarul cu contractul si fiscalul? 

Cum pot reintra din nou in posesia talonului? 

• Active member

Ceva nu se leagă....Masina e înmatriculată in alta țară?

Ca te aud ca zici ca "faci RAR-ul"

În același timp spui ca ti s-a oferit fiscalul, lucru ce ma duce cu gândul la faptul ca e deja înmatriculată in Romania, mai ales ca ai inregistrat-o la primărie.

Pt ce ti s-a reținut certificatul ?

Fii mai explicit, ca sa știm ce iti răspundem...

Edited by Roby

• 1 month later...

Buna ziua, inaite ca orașul Constanța sa intre în carantină pentru 4 săptămâni mi-a fost suspendat talonul de către poliția rutieră din cauza unei tobe de evacuare neomologate, mi-am schimbat toba cu una originala și am fost la rar, dar se pare că aveam o gaura in racodul flexibil și am fost refuzat la rar, mi s-au supus sa revin ziua următoare dar nu am putut ajunge, acum care ar fi procedura de redobândire talon?

Va mulțumesc pentru timpul acordat!

• Active member

Sa poți ajunge la RAR și sa constate ca masina e in regula ...Cam asta ar fi procedura.

Dupa care, mergi si recuperezi certificatul de înmatriculare de la Politie.

• 1 month later...

Bună ziua, mi s a reținut talonul pentru ca nu îmi mergea un bec pe poziție, întrebarea e următoare, eu sunt în Bistrița, iar județul de reședință e Buzău, talonul mi a fost trimis acolo, dacă ma duc la RAR în Bistrița pentru a vedea ca am rezolvat problema becului, cum pot face rost de talon pentru a nu ma deplasa pana la Buzău, se poate trimite prin posta, sau măcar pe adresa din buletin sa fie trimis? Cum trebuie sa procedez

• 4 weeks later...

Buna seara! Am un ford tranzit din 2002... problema este ca din decembrie mi s.a luat talonul. Motivul caroserie degradata! Am fost sa fac RAR-ul, mi s.a spus ca se poate doar ca mai trebuie niste reparatii. Ok! Dus la service- dus inapoi la RAR, stii mai trebuie si asta.. si uite asa de vreo 5 ori dumuri intre RAR si service ca mai apoi sa imi spuna ca nu mi.l da!!! Intrebarea mea ar fi ... se poate face RAR.ul si in alt oras, nu unde este inmatriculata masina?? Si inca o intrebare... daca nu reusesc sa iau talonul, as putea sa o vand fara?? 
multumesc

• Active member

De ce crezi ca in alt oraș ar trece de RAR, masina ta ?

Standardele sunt aceleași peste tot.

Nu o poți vinde fara certificat.