Jump to content
POLITISTI.ro

Sistem de avertizare din magazin si linistea vecinilor


miha88

Recommended Posts

Buna ziua.

Stau la bloc si peste strada sa deschis un magazin care are un beeper,scuze nu am gasit alt termen, legat la senzorul de prezenta din magazin. De fiecare data cand cineva se misca in magazin acel beeper incepe sa beepaie :) chiar si o data pe secunda, si asta se intampla de luni pana duminica,de la ora 8:00 pana la 22:00.  Am incercat sa le explic celor din magazin ca sunetul este deranjant si mi-au spus ca politia i-a obligat sa puna acel beeper.

Dupa ce mi-am dat seama ca nu pot sa ma inteleg omeneste cu ei am luat legatura cu politistul zonal care le-a facut o vizita si au spus ca o sa rezolve problema.Dupa o perioda de 4 zile in care nu sa intamplat nimic am vorbit din nou cu politistul zonal care ma trimis la un coleg de la sisteme de alarma.

Pe scurt: problema sa rezolvat pentru aproximativ 30 de zile,au inchis usile la magazin si/sau sau redus volum dar de aproximativ trei zile beeperul a inviat si este fericit :(.

La ultima conversatie cu politistul de la sisteme de alarma mi-a spus ca nu poate sa le faca nimic decat sa incerce cu vorba buna.

Ce pot sa fac in continuare?

Edited by CITADELA
Link to comment
  • Moderator

Politia locala si Garda de Mediu au atributii in ceea ce priveste poluarea fonica si, in terorie, ar trebui sa aiba si aparatura cu care sa masoare nivelul decibelilor din locuinta produsi de surse externe (discoteci, baruri, concerte, vecini melomani etc.), iar atunci se constata incalacari ale legislatiei pot aplica amenzi (sau chiar sa suspende activitatea in cazul unei societati comerciale).

Politistul de proximitate si cel de la Ordine Publica (sisteme de alarma) verifica daca a fost montat in conditiile legii (firma autorizata, necesitatea lui etc) si nu poate constata daca polueaza fonic ori nu (este o chestiune subiectiva poluarea fonica -adica ce ma deranjeaza pe mine, poate nu deranjeaza pe vecini - si fara un aparat omologat nu se poate concluziona ca este un sunet deranjant)

Pe de alta parte, imi imaginez ca geamul tau este deschis pentru ca altfel zgomotul facut de acel senzor ar trebui sa fie cat sirene lui Ion Roaita ca sa deranjeze...

 

Spre studiu:

H.G. nr. 321/2005 privind evaluarea si gestionarea zgomotului ambiental;

Ordinul nr. 536/97 al ministrului sanatatii pentru aprobarea Normelor de igiena si a recomandarilor privind mediul de viata al populatiei

Edited by CITADELA
  • Upvote 1
Link to comment

Multumesc de raspuns si da,geamul este deschis.Nu intensitatea zgomotului ma deranjeaza ci frecventa,este un zgomot ascutit si repetitiv.

Nu stiu, daca sa dau vina pe politisti sau pe legislativ dar alte tari ofera conditii mai bune de cazare.Asa ca boceluta pe spinare si cautam cazare :(

Link to comment

Dar ce ziceti de legea nr. 61/1991 articolul 2, alineatul 25:

" tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă; " ? Mie mi se pare destul de clar.

Ce ziceti ?

Dupa ce au fost rugati sa opreasca acel beeper de catre politist, pot sa primeasca amenda direct, fara avertisment scris ?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.