Jump to content
POLITISTI.ro

Igas anunta o noua reorganizare al MAI


Marius

Recommended Posts

 • Moderator

Nici nu a terminat cu disponibilizarile si Igas anunta deja o noua reorganizare.

Reporterii nu au sesizat esenta anuntului facut de ministru, dar daca ascutlati cu atentie ce spune Igas, veti remarca ca vorbeste de o reorganizare dupa principiile celor 8 regiuni de dezvoltare.

"Voi veni in fata ministrului si a colegilor sa propun un sistem de reorganizare si dezvoltare regionala" a declarat ministrul Igas

Link to comment

Proiectul deconcetratelor există la prefecturi de peste 1 an de zile, la toamnă angajaţii inspectoratelor vor avea mari probleme ! Acolo să vedeţi restructurări!

Link to comment
 • Moderator

Ce restructurari, avem nevoie la sectii de ei. Asa, poate isi vor misca fundul din birourile unde imping hartii de la unul la altul si vor veni in operativ, pe la cateo sectie de politie rurala.

Link to comment

Kmcoio vom trai si vom vedea ca nu ni se indeplineste aceasta dorinta. Iti dai seama cu cata inversunare tin oamenii de sus de scaunele lor si de ale acolitilor lor? :naughty: S-au cam constipat la fata.:))

Cine ii mai intelege pe "mai marii puterii". Se joaca cu noi si ne radiaza de pe hartie de ca si cum au gresit un calcul aritmetic si nu reprezentam decat niste biete cifre. Halal.

Link to comment

Naivilor! Daca o noua reorganizare va implica si o noua restructurare, si sigur se va intampla asa, ia ghiciti voi, cine va pleca?

Link to comment
 • Moderator

Nu pierdeti din vedere faptul ca daca se va intampla asa ceva, multe functii de conducere isi vor pierde din "stralucire". Nu vor mai fi atati sefi de inspectorate, sefi de servicii, etc. Multe servicii se vor transforma in birouri, etc, etc

Si sa vadeti atunci distractie maxima si lupta de gherila adevarata intre sefi si comandanti.

"Baiatul asta" alias Igas, are directive clare de la tatucul lor. Treaba e simpla, s-au gandit ei si au ajuns la concluzia ca e bine ca reorganizarea asta sa o faca cat inca se mai afla la putere, pentru ca in fruntea acestor institutii sa puna niste oameni de-ai lor, iar in acelasi timp, prin aceasta metoda fac si o epurare/curatenie a celorlalti sefi, ce sunt simpatizanti ai celeilalte tabere.

Asta cred eu ca e adevarata miza.

 • Upvote 1
Link to comment

"[...] si altor structuri in subordinarea Ministerului Administratiei si Internelor" = descrierea persoanei (cel putin cea vizibila, nu altele din umbra) ce "taie" posturile, mai ceva ca lamaia greata :blink:

Ar trebui macar sa ne mareasca sporul de lucru in conditii grele in lunile cand apare la televizor :D

Link to comment

Se pare că la nivel naţional va fi doar Poliţia Română care va cuprinde :

- Poliţia Naţională;

- Poliţia de Frontieră;

- Jandarmeria ;

- Pompierii.

Vor dispărea concentratele(Inspectoratele)din judeţe. În schimb se vor înfiinţa Direcţiile care vor fi subordonate capitalelor Regiunilor actuale, şi care vor avea în componenţa lor tot în aceaşi ordine structurile enumerate mai sus dar care nu se vor mai numi inspectorate ci, se vor numi Servicii , vor avea la comanda acestora o persoană numită director , iar şefii actuali ai acestor arme vor fi adjuncţii acestuia, binenţeles directorul va fi numit politic şi se va subordona direct PREFECTULUI pe plan local. Vă puteţi imagina căte birouri şi ofiţeraşi cu pile vor rămâne pe dinafară, şi mai ales puteţi să vă imaginaţi că ei vor trebui să meargă undeva în teren să lucreze şi unde în altă parte decât în birorile de la orăşele de care până acum au fugit, adică acolo unde vor putea trăi foarte bine în continuare, pe spatele nostru !

Link to comment
 • Moderator

Leonidas67 ce ai scris tu acolo nu are nicio legatura cu realitatea, sunt numai absurditati.

Link to comment

Leonidas ori cunosti niste dedesupturi, ori bati campii.

Oricum, planul de regionalizare a Romaniei a fost pus la punct prin 2004, insa atunci nu s-a gasit momentul oportun.

Link to comment

Daca va fi o reorganizare tot cei de la siguranta publica vor pleca din sistem pentru ca sunt cei fara pile si cei care nu pot ridica glasul.

Ca si cu reorganizarea asta, a aparut Igas la televizor si a spus ca vor fi testati toti politistii iar cei care fac munca de teren sa stea linistiti ca nici nu se vor atinge de ei.GHICI?astazi am fost anuntati de catre comandant ca numai compartimentul siguranta publica va da interviul pentru ca sunt 3 locuri in plus.Atat la nivel de inspectorat cat si de municipii numai cei de la siguranta publica vor fi evaluati pentru a fi dati afara iar ca o paranteza cei care au plecat la proximitate nu dau interviu, cei care sunt la dispozitie nu dau interviu cei care sunt in concedii postnatale nu dau interviu ,mult trambitatele birouri se incadreaza in organigrama deci nu dau interviu.

Din nou cand e de dat cu barda tot in siguranta publica se da ca asa e trendul.La un oras de 70,000 de locuitori suntem la siguranta publica(oamenii care fac efectiv munca de teren) 28 de..... orice, ca nu mai politisti nu mai suntem.Am ajuns sa fim manipulati mai ceva ca papusile muppets.Apari tu ministru si minti cu zambetul ala ......ca te gandesti la siguranta cetateanului si ca politistii din strada nu vor fi afectati de masurile de reducere de personal ci doar BIROURILE.

Urla politia asta de cata prostie exista in interiorul ei.

 • Upvote 2
Link to comment

Cand s-au tinut ei de cuvant ca se intample si acum? Eu nu tin minte. Cati dintre cei care freaca menta vor sustine aceste examene? Au facut ei un "studiu" si au hotarat ca in cutare localitate, situatia operativa poate fi stapanita si de un numar mai mic de politisti. :doh: Inteligentii.

Link to comment

Se pare că la nivel naţional va fi doar Poliţia Română care va cuprinde :

- Poliţia Naţională;

- Poliţia de Frontieră;

- Jandarmeria ;

- Pompierii.

Am citit de 3 ori si tot asa am inteles, deci pompierii, jandarii si frontieristii vor face parte din POLITIA ROMANA?

Ca sa detaliez nedumerirea, cele 3 "arme" momentan parti componente ale IGPR, vor fi parti componente ale POLITIEI ?

Link to comment

Problema este ca indiferent ce vor reorganiza, cei care isi vor pierde locurile vor ajunge mai jos pe locuri care vor trebui eliberate de alti amarati, in final plecand cei care nu au unde sa mai coboare. In Bucuresti pleaca numai agenti de la O.P. la aceste reorganizari, iar lucrurile nu se vor schimba niciodata.

Link to comment

Nu stiu de unde le scoateti, fratilor, dar e moarte ... cu imaginatia asta asa bogata. :ner:

Jandarmeria si Pompierii sunt institutii militare si functioneaza dupa cu totul alte legi, asa ca e un scenariu SF.

In cazul frontierei si a politiei am putea sa mai credem cate ceva, mai ales in urma decimarii ce s-a efectuat in ultima vreme si a ceea ce va urma dupa desfiintarea frontierei interne, avand in vedere ca sunt doua institutii ce functioneaza in baza unui cadru legislativ identic.

Dar sa nu uitam ca intr-o astfel de ipoteza s-ar pierde multe functii pe acolo pe sus, iar influenta si interesele sunt destul de mari pe acolo.

Reorganizarea de care vorbeste ospatarul se refera la cu totul altceva, la desfiintarea IPJ-urilor si formarea altora mai mari, pe structura acelei impartiri teritoriale administrative ce o avea marinarul in minte, dar pe care nu a putut sa o puna in practica datorita opozitiei din partea ungurilor.

Avand in vedere ca dictachiorul este incapatanat precum un catar, cel mai probabil ca a adoptat tactica pasilor marunti. Organizeaza prima data institutiile ce tin de ministere in acest mod, dupa care sa urmeze si administratia judeteana (consilii, prefecti, etc).

Edited by Rookie
Link to comment

Nu stiu de unde le scoateti, fratilor, dar e moarte ... cu imaginatia asta asa bogata.

Profesore, nu am facut decit o simpla deductie pe o analiza de text, tocmai datorita faptului ca afirmatia mi s-a parut filubilanta, exderigrala si tricozopergativa.

Daca in textul in discutie, din gresala, lipseste pe ici pe colo vre-un semn de punctuatie care ar da un cu totul alt sens, rog pe aceasta cale rectificarea, in ideea de a intelege sensul preconizat de postatorul initial. ;)

Link to comment

Eu am inteles, ceea ce ai dorit sa transmiti si postul meu doar vine in sustinerea parerii tale. Nu faceam referire la cineva anume cu aceea fraza pe care ai citat-o. :D

Una peste alta, in clip nu este toata declaratia ministrului, el a mai declarat:

Cel puţin la nivel de ISU, pentru că aici avem deja foarte bine creionată strategia, putem uni mai multe inspectorate judeţene şi atunci, practic, o mare parte dintre angajaţii care astăzi îşi desfăşoară activitatea în birouri, aici mă refer la logistică, juridic, resurse umane, unindu-se câteva judeţe, unindu-se câteva inspectorate judeţene, practic nu mai e nevoie de 3-4-5 birouri de un anumit specific, ci e nevoie de un singur birou, care să deservească mai multe inspectorate. (…) Avem o simulare şi pe ceea ce înseamnă poliţie. Toţi aceşti oameni care vor ieşi din birou îi vom regăsi în operativ şi acest fel putem să suplimentăm forţele de ordine şi siguranţă publică”, sursa: Igaş.

Link to comment

In cazul frontierei si a politiei am putea sa mai credem cate ceva, mai ales in urma decimarii ce s-a efectuat in ultima vreme si a ceea ce va urma dupa desfiintarea frontierei interne, avand in vedere ca sunt doua institutii ce functioneaza in baza unui cadru legislativ identic.

Ce gluma buna! Inca mai crezi in intrarea Romaniei in Schengen? In desfiintarea frontierelor UE atunci cand altii le infiinteaza? (vezi cazul Danemarcei!)

Edited by SandoKhan
 • Downvote 3
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.