Jump to content
POLITISTI.ro

Scandal / certuri între vecini recalcitranti


Ancaa996

Recommended Posts

Buna ziua, am o întrebare. Ce măsuri ar putea fi luate împotriva oamenilor care sunt deranjați de faptul că stai în fața blocului în care locuiesc si arunca apa, produse alimentare si adresează injurii. Nu se tulbură liniștea și ordinea publică prin gălăgie si nu se face mizerie, sunt oameni în vârstă care se plictisesc de televizor. Țin să precizez ca la mine în fața blocului nu sunt bănci și în locurile de joacă unde sunt bănci e interzis fumatul .

Edited by CITADELA
Titlul cu majuscule; lipsa etichete
Link to comment
 • Member

Mai bine va petreceti timpul in alta parte pentru ca oamenii stau vara cu geamul deschis iar noaptea se aude orice zgomot. 

 • Upvote 2
Link to comment
 • Active member

stai un pic.... ca nu intelegem exact
vrei sa spui ca tu, adolescenta fiind, stai seara pe afara cu prietenii si astia mai in varsta, de la geam arunca cu apa si altele in voi !?
si bineinteles, voi nu faceti galagie, nu !?
si ce treaba are fumatul cu bancile ?
explica-ne mai clar ca sa stim ce sa iti raspundem

Link to comment

Am 20 de ani și apartament fără balcon. Ies sa fumez o țigară-2 seara, câteodată cu o prietena, câteodată singura. Nu știu cât de multă gălăgie pot face de una singură sau povestind cu cineva. Problema cu băncile constă în faptul că nu sunt locuri unde sa stai jos în afară de parcuri si zona din fata blocului. Acum 2 săptămâni a trebuit să îmi schimb telefonul pentru că a aruncat cu apa si nu l-am mai putut repara. Am schimbat blocurile pe rând, stau câte o jumătate de oră, dar de fiecare data apare câte un vârstnic supărat. 

Link to comment
 • Member

Daca ai schimbat locul si tot sunt persoane nemultumite inseamna ca problema e la tine sau la grupul cu care stai in fata blocurilor. Incercati sa pastrati linistea publica si nimeni nu va spune nimic.

Link to comment
 • Active member

nu mai sta sub balcoane sau ferestre ca sa nu te mai nimereasca cu nimic...
fumeaza-ti tigara linistita la cativa metri in fata blocului
Cat despre lipsa bancilor, nu suntem noi in masura sa te sfatuim in privinta asta

 • Upvote 1
Link to comment
 • 3 months later...

Nu cred ca in fiecare bloc se gaseste un batran doritor sa iti faca dus. Daca este seara sau noapte, cum stiu locatarii ca stai linistita la fumat cu prietena ta? Nu cred ca toti varstnicii sunt lunatici si privesc stelele noaptea. Unii tineri se desprind mai repede de parinti si stau singuri, altii raman sub egida parinteasca pana cand se casatoresc. Te intreb, in casa nu poti fuma cu prietena ta? Exista bucatarie sau hol. Ma indoiesc ca spatiul nu iti permite, chiar si in cea mai mica garsoniera exista o incapere diferita de camera de zi.

Daca se mai repeta evenimentul si esti sigura ca nu ai deranjat pe nimeni facand galagie sau vorbind cu o octava sau doua mai sus, foloseste-te de martorul tau (presupun ca si prietena ta este "victima" rautatilor savarsite de catre batraneii plictisiti) si fa o reclamatie la politie ori solicita sprijinul politistului de proximitate. 

Daca ai observat cine a aruncat apa si ti-a stricat telefonul, ai un martor care se afla langa tine in acel moment si vrei sa iti repari prejudiciul, cheama-l in instanta civila pe vecinul tau sau depune o reclamatie la politia de proximitate din zona ta, privind savarsirea infractiunii de distrugere cu intentie indirecta.

Link to comment
 • 1 year later...

Buna ziua, 

Locuiesc intr-un apartament in chirie si am o mica problema. Vecinii de deasupra mea au ceva probleme psihice, se cearta intre ei in fiecare zi, pe aproximativ tot parcursul zilei. De multe ori, scandalul se intinde dupa ora 23:00. Pe de alta parte, eu primesc batai in teava si in perete cand ma uit la televizor dupa ora 21, spal vase sau fac dus. Am ales sa ignor acest comportament al lor, intrucat eu stau destul de bine cu nervii.

Problema este urmatoarea: Daca eu nu am contract de inchiriere, am dreptul sa reclam la politie comportamentul acestora? Sunt pasibil si eu de anumite sanctiuni?

 

Multumesc.

Link to comment
 • Moderator

Orice cetatean al Romaniei are dreptul de petitionare. Totodata, orice cetatean al Romaniei poate fi sanctionat in anumite conditii.

 • Upvote 1
Link to comment
 • 9 months later...

Buna ziua. Intrebarea mea este urmatoarea: Ce risc daca am impins usor un vecin in parcare dupa ce acesta m a jignit?. Mentionez ca nu ne salutam, nu stam niciodata de vorba, eu l am ignorat total, cu toate acestea intr una din zile fara sa l vad s a apropiat de mine si m a jignit . Respectivul a crezut ca eu coborand inaintea lui afara am chemat liftul intentionat sa nu l poate el folosi, desi eu am coborat pe trepte fara sa stiu ce se intampla, cu intentia de a mi curata masina de zapada. Mentionez ca niciodata nu m am adresat lui, dar am avut altercatii verbale cu un vecin cu care se intelege el bine, dar cu care intre timp am cazut la pace, acesta fiind suparat ca eu detin catei in apartament, nu dinn cauza galagiei care este aproape inexistenta avand apartamentul izolat fonic.

 

Link to comment
 • Marius changed the title to Scandal / certuri între vecini recalcitranti

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.