Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Chemat la politie!

tonic112

Question

Buna, am o nelamurire. Am 16 ani si sambata am fost la discoteca ... am petrecut, am baut cateva pahare si la un moment dat am iesit afara cu inca un prieten sa ne racorim. Acesta a facut putina galagie si au venit 2 politisti la noi. Ne-au luat datele (nume si adresa) dupa care ne-au spus sa ne prezentam la politie in data x ora y. As vrea sa stiu ce se poate intampla daca nu ma prezint, pot primi ceva citatie sau amenda? Sau daca ma intalnesc cu ei pe strada imi pot face ceva sau daca vor sa ma duca la sectie ce trebuie sa fac? Astept raspuns, va multumesc!

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Daca nu te prezinti, cel mai probabil vei primi o invitatie scrisa, iar daca nici atunci nu te duci, vei fi sanctionat contraventional cu amenda.

• 0

nu inseamna ca daca incasezi amenda scapi de prezentarea la politie. tot te vei duce insa vei avea si o amenda de platit. si se poate face asta pina te plictisesti.

Iar apoi vor veni cu un mandat de aducere :) si tot vei ajunge la politie.

Morala este ca mai bine te duci singur de prima data. nu maninca oameni :)

• 0

Nu inteleg totusi dc am fost chemat la sectie, nu am facut nimic doar am iesit pana afara .... Nu cred ca pot sa ma solicite scris sa merg la sectie, iar de amenda pentru ce sa mi-o dea? Ca am fost beat :)?

• 0
  • Membru

Te sfatuiesc sa te prezinti la sediul politiei la ora indicata. Daca nu ai facut galagie nu o sa primesti amenda.

• 0

Cum pot dovedi ca nu am facut galagie? Daca vor sa imi dea amenda imi dau si nu pot contra-ataca doar daca nu ma duc.

• 0
  • Moderator

tonic112

Servirea cu bauturi alcoolice, in localurile publice, a minorilor, este interzisa de lege. ;)

• 0

Nu inteleg totusi dc am fost chemat la sectie, nu am facut nimic doar am iesit pana afara

Iti recomand, ca si ceilalti colegi, sa mergi la politie. Cu siguranta nu te-au invitat ei degeaba la sectie. Daca nu te duci este de ca si cum te simti vinovat de ceva. Daca esti nevinovat cu siguranta ca nu vei fi sanctionat, nu suntem calai si nu mancam oameni. Ca sa intelegi ce s-a intamplat este mai bine sa mergi pana acolo sa te lamuresti, chiar daca "nu ai facut nimic". Adevarul iese intotdeauna la iveala.

.... Nu cred ca pot sa ma solicite scris sa merg la sectie, iar de amenda pentru ce sa mi-o dea? Ca am fost beat :)?

Tonic112 ai doar 16 ani si multe de invatat. Sa stii ca "vorba dulce mult aduce", iar respectul in societate iti poate aduce numai beneficii. Chiar si noi politistii suntem demni de respect si incredere. Te vei convinge de asta.

Edited by dorian

• 0
  • Moderator

Nu trebuie sa privesti lucrurile atat de dramatic. Faptul ca ai fost invitat la sediul politiei, nu presupune automat ca ai fi facut ceva rau. Exista la fel de bine posibilitatea de a fi chemat pentru a lamuri unele aspecte, in calitate de martor, mai ales daca spui ca ai asistat la galagia facuta de amicul tau.

Cand ai o problema, niciodata nu vei scapa de ea fugind sau ascunzandu-te, ci numai rezolvand-o.

• Upvote 1

• 0
  • Membru

Politistul respectiv are calitatea de agent constatator.Acesta are totodata si obligatia dar si dreptul de cate ori sesizeaza o fapta de natura contraventionala in cazul tau sa o sanctioneze. Sanctionarea se face prin procesul-verbal de constatare a contraventiei, daca doresti sa "contra-ataci" p-v poti sa faci o contestatie in termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicarii acestuia.

• 0

Pana la urma nu am fost pentru ca in primul rand sunt minor si acei politisti trebuiau sa imi anunte parintii. In momentul in care am fost invitat la politie in acea seara i-am spus politistului ca ii dau numarul tatalui meu la care dansul a spus ca nu vrea sa il sune si ca ne intalnim doar noi in data x ora y la sectia de politie. In al doilea rand, eu daca mergeam la politie fiind minor toata lumea de acolo ma lua drept un infractor sau ceva de genu pentru ca pana la urma toti sunt pe mana. (tin sa spun ca tatal meu este un om important in oras dar acum este plecat de ceva timp din tara si din cauza asta nu am ce face si cu cine sa vorbesc)

• Downvote 15

• 0

in penal minoratul nu inseamna o virsta mai mica de 18 ani, ca in dreptul civil. TRebuie sa ai o virsta mai mica de 16 ani iar raspunderea penala incepe de la 14 ani.

in rest, esti un exemplu de cum nu trebuie sa arate generatia viitoare. Auzi la el, ta-su este un om important si politia este il lua infractor din cauza asta :ner: You make my day :D

• Upvote 4

• 0

Uitati si voi mai sus minte de adult ... in fine va multumesc pentru raspunsuri o zi buna!

• Downvote 5

• 0

Daca taticul este un om important , domnii politisti nu aveau voie sa te cheme la politie . :doh:

Ba chiar trebuiau sa se lase impresionati de treaba asta ....Halal gandire !!! :ner:

Edited by georgya

• 0
  • Moderator

acum este plecat de ceva timp din tara si din cauza asta nu am ce face si cu cine sa vorbesc)

nu are roaming? :hmmmt:

Edited by danpin

• 0
  • Membru

Infractorul pitic suna foarte foarte bine.Poate ar trebuie sa te invete tacatu' ala important si ce insemana respect, dar stai linistit poate Politia o sa i-ti acorde ore in particular :D

• 0

Daca era smecher politistul ala il suna pe tata vorbea cu el apoi ma ducea la sectie. Dar asa a zis da-l in *** pe asta ca e prost si imi fac si eu numaru de cazuri mai iau si 10% din amenda care i-o dau (sau cat ia) ca doar tacsu are bani.

• Downvote 8

• 0
  • Moderator

Faptul ca un politist invita o persoana la sediu, nu se contabilizeaza nicaieri si nu se considera ca si cum "si-ar face vreun caz". Invitarea unei persoane la sediu, nu este o activitate care sa fie contabilizata si sa se evidentieze in activitatea unui politist.

De asemenea, e bine sa stii ca politistii NU primesc niciun leu, niciun procent din amenzile pe care le aplica. Cine ti-a spus asa ceva te-a mintit sau pur si simplu habar nu avea despre ce vorbeste. Sumele de bani ce se incaseaza din cuantumul amenzilor aplicate de politisti se duc la bugetul statului.

Politistul acela a procedat foarte corect si legal. Iar daca el va dori neaparat sa te prezinti la sediul politiei, are destule modalitati legale prin care te poate determina sa o faci.

Renunta in a-ti mai da cu parerea despre ce trebuia sa faca sau nu, politistul ala, precum si la aberatiile de genul "acolo sunt toti pe mana". Concentreaza-te si revizuieste-ti comportamentul atunci cand iesi in societate, pentru a nu mai fi in situatia in care ai ajuns, pentru ca singurel ai ajuns intr-o astfel de situatie. Nu ai ajuns sa fii chemat la sediul politiei datorita banilor pe care ii are tactu' si nici a oricarei alte teorii a conspiratiei ce-ti trece prin minte, tu esti singurul responsabil.

• 0

bai copile, tu ai facut ce ai facut, nu tatal tau. aii 16 ani, raspunzi pentru ce faci. poti raspunde foarte bine atat contraventional cat si penal. cine ti-a bagat in cap ca politistii au norma de amenzi sau cata parte e un cretin. tot un prost te-a facut sa crezi ca esti important doar pentru ca "al batran" are bani. in plus stii foarte bine de ce esti chemat, chiar daca faci pe nevinovatul sii nestiutorul/miratul. te duci si vezi despre ce e vorba. daca vrei sa ajungi ceva in viata asta, trebuie sa lasi mentalitatea si gandirea asta. legea e lege pentru toata lumea. zici ca erai beat? daca ai consumat bauturi alcoolice in spatiul public esti bun de amendat, la fel si daca te-ai usurat pe acolo sau daca ai fost smecher(din punctul tau de vedere) si ai o atitudine de natura a provoca neplaceri. oricum se vede ca ai 16 ani si ai fost tinut in puf, traind intr-o alta lume decat cea reala si ai impresia ca ti se cuvine totul si asta pentru ca tatal tau e cine e(sau cine crezi tu ca este)

• Upvote 5
  • Downvote 1

• 0

@tonic112,nici eu nu am cu mult peste varsta ta asa ca stiu ce inseamna "cateva pahare" si "putina galagie" dupa cateva ore in club..Nu incerca sa ne aburesti aici pentru ca nu tine..Legat de faptul ca ai parintii bogati,foarte bine,inseamna ca nu ai de ce sa-ti faci griji cu privire la amenda..au bani sa o plateasca ai tai!

Pe viitor sa-ti fie invatatura de minte! :emo-yessir:

• 0

Buna, am o nelamurire. Am 16 ani si sambata am fost la discoteca ... am petrecut, am baut cateva pahare si la un moment dat am iesit afara cu inca un prieten sa ne racorim. Acesta a facut putina galagie si au venit 2 politisti la noi. Ne-au luat datele (nume si adresa) dupa care ne-au spus sa ne prezentam la politie in data x ora y. As vrea sa stiu ce se poate intampla daca nu ma prezint, pot primi ceva citatie sau amenda? Sau daca ma intalnesc cu ei pe strada imi pot face ceva sau daca vor sa ma duca la sectie ce trebuie sa fac? Astept raspuns, va multumesc!

Nu cumva sa te prezinti la sediu ca or' sa te manace oamenii aia. La ce te astepti... vreo disecare, ti-e frica ca nu cumva sa te instige politia la vastectomie?! De fapt eu nu pricep de ce Doamne iarta-ma ai mai postat pe acest forum, daca tu, deja te iei dupa aburelile pretenasilor' tai.

Trist, e ca, in conditia ta se afla multi...alti... terchea berchea.

Maine iti iei bagajelu' fara sa suni pe "n" pretenasi cu genul de vorbe ("ma duc sa-i sparg p'aia"), si te prezinti la sediu, sub numele X, data X, fapta X. Ia sa vezi tu ce bine o sa fie.

Bineinteles ca n-o s-o faci, pana cand nu te-o lua unul dintre parinti de mana, dupa ce, in prealabil vor afla de patania cu pricina.

Pana la urma nu am fost pentru ca in primul rand sunt minor si acei politisti trebuiau sa imi anunte parintii. In momentul in care am fost invitat la politie in acea seara i-am spus politistului ca ii dau numarul tatalui meu la care dansul a spus ca nu vrea sa il sune si ca ne intalnim doar noi in data x ora y la sectia de politie. In al doilea rand, eu daca mergeam la politie fiind minor toata lumea de acolo ma lua drept un infractor sau ceva de genu pentru ca pana la urma toti sunt pe mana. (tin sa spun ca tatal meu este un om important in oras dar acum este plecat de ceva timp din tara si din cauza asta nu am ce face si cu cine sa vorbesc)

Nu mirosi bine deloc. Tu ai luat o intreaga comunitate in cea mai mare parte de politisti, de prosti. Reciteste-ti postul, si adu-ti aminte ca te afli pe un forum al Politistilor.

Edited by Noxy

• 0

Tineret mandria tarii! pe asemenea specimene ca si tonic112 ne construim noi viitorul, daca taticul are bani el isi permite sa isi faca de cap....oricum totul tine de educatie, ce poti sa ceri unui animal needucat?

Ce ma doare mai tare este ca asemenea specimene ne cearta pe noi si spun ca noi nu ne facem treaba cum trebuie si ca suntem corupti sau ca avem norma de amenzi, dar am observat ca tot asemenea specimene vorbesc, despre faptul ca ei daca ar fi politisti, ar face o gramada de bani din spaga :naughty: . Cel mai dureros este faptul ca sondajele pe subiectul spaga din MAI se fac pe asemenea specimene si atunci este automat normal ca noi sa iesim prost in sondaje, pacat este ca cei care fac sondaje despre politie nu urmaresc adevarul ci vor doar sa le dea satisfactie acestor specimene! :doh:

De aici sa inteleg ca si cei care fac sondaje despre politie fac parte din categoria acestor specimene? :hmmmt:

Edited by patriotul

• 0

Multumesc pentru raspunsuri si incurajarea primita in a pune o intrebare pe acest forum !

Edited by tonic112