Jump to content
POLITISTI.ro

Tulburarea linistii publice: ce pot face? Plangerile la Politie ma pot expune pericolelor?


Spoof

Recommended Posts

Buna ziua,

   Ma numesc Bogdan. Am sa mentionez de la inceput ca am citit o postare similara pe acest forum, dar mai mult m-a nedumerit, fara sa discern un raspuns clar in speta ce urmeaza sa o explic:

   Locuiesc intr-o zona urata, populata de rromi si alte persoane de o probitate discutabila. Str. Lacramioarei, s3, Vitan. Zilnic, incepand cu ora 11:00 - 12:00, cand face ochi strada de numai 200 - 300 de metri, incep, pe rand, manelele (tare!), spargerea de seminte, turarea motoarelor la masinile care nu circula, stau doar cu muzica pornita, "discutii" de la o scara de bloc la alta (adica urla unii la altii, ca sa se inteleaga, ca nu se pot deplasa)... Dupa ora 18:00, incepe consumul de alcool, manelele se transforma din "cika-laka" in "au, au, au, au, mama". De seara, deh... Apoi, dupa ce alcoolul isi face treaba, incep certurile adevarate, urlete, amenintarile, imprecatii peste imprecatii... In timpul noptii se urla, se sparg sticle, se canta (foarte tare!). De cam doua ori pe saptamana se si bat. DIn cate vad - din cate stiu si de la administratia blocului, sunt - de fapt - vreo doua familii de care ceilalti se tem, asadar stau chitic in case si inghit. De inteles, gandindu-ma ca nici eu n-as iesi sa-i pun la punct, din motive evidente. Inclusiv administratorul blocului a fost amenintat si facut in toate felurile cand l-a pus pe unul sa mature cojile de seminte din fata blocului... E vara. Geamul sta mereu deschis, nu-l pot inchide pe caldurile-astea...

Acum urmeaza intrebarile mele pentru Dvs. Am sa va rog sa-mi raspundeti concis, ca sa stiu ce am de facut si in ce mod.

1. Sesizarile le pot face la Sectia 11 Politie? La ce sa ma astept?

2. In urma plangerilor, in cazul in care se intervine, datele mele pot fi aflate de catre parati? (Mentionez ca sesizez o situatie pe o strada ascunsa printre blocuri, nu o persoana anume)

3. Magazinelor din scarile de bloc li se poate impune interzicerea comercializarii alcoolului dupa o anumita ora? (mi se pare totusi imposibil, caci nu cunosc expres legea in acest sens, asa ca as reformula in "li se poate impune sa nu permita consumul intr-un perimetru din zona magazinului?". Asta deoarece se bea exact in usa magazinului... Mentionez ca la 20 de metri de un magazin este o gradinita, iar la capatul celalalt al strazii, la un alt magazin, sunt niste camine studentesti)

4. Fara a incerca sa defaimez in vreun fel imaginea Politiei, sesizarile mele pot avea ca rezultat o mai frecventa patrulare a masinilor de politie in zona? Am vazut doar doua in 3 luni, iar sa fi trecut cat era harmalaie afara si sa nu intervina mi se pare greu de crezut, tinand cont ca harmalaia, cum spuneam mai sus, e de la 12:00 la 04:00, aproape in fiecare zi. Chiar si in momentul in care scriu aceasta postare (ora 02:51), mi se canta in fata geamului despre o nevasta care pleaca si lui ii pare rau ca a iubit-o, pe doua voci... Stiu ca zona e binecunoscuta printre politistii sectorului 3. Stiu ca e binecunoscuta si de taximetristi, care refuza sa ia comenzi de la cativa zeci de metri (statia Auchan). Stiu ca astfel de oameni - comportament similar al tipologiei - invoca persecutia. Dar ma gandesc ca, macar, daca pierde-vara astia vad masina de politie de cateva ori pe zi si noapte vor incepe sa fie mai prudenti, de teama amenzilor. "Politia, hai sa mergem de aici!" inca functioneaza.

Sunt constient ca si politia e ingradita de legi, desigur - si nu pot actiona ideal, insa trebue sa existe o cale de ameliorare.

Multumesc pentru timpul acordat citirii acestei postari. Zi frumoasa tuturor!

Bogdan

Edited by Spoof
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.