Rcf Posted April 2, 2016 Share Posted April 2, 2016 Salut vreau sa lmi pun si eu leduri la masina pe bara din fata exista leduri legale ? Sau daca exiata anumite zone ln care pot fi montate ? Sau ln ce conditii ? Help my 2 Link to comment
Ionutz88 Posted April 3, 2016 Share Posted April 3, 2016 "Help my" ce?! In alta ordine de idei, mergeti (cu masina fara leduri) pana la sediul R.A.R. din judetul dvs. si adresati aceleasi intrebari (fara a intreba si "Nu se poate rezolva si altfel?"). Daca veti dori, sa ne spuneti si noua ce raspunsuri ati primit. O zi buna. 2 Link to comment
Moderator CITADELA Posted April 4, 2016 Moderator Share Posted April 4, 2016 (edited) In completarea celor spuse de Ionutz88: Politia Romana nu se ocupa cu omologarea autovehiculelor, ci doar sanctioneaza atunci cand se incalca dispozitiile legale privind state tehnica a acestora! Si daca foloseai optiunea de cautare pe forum, ai fi descoperit deja raspunsul! (au intrebat si altii!) Edited April 4, 2016 by CITADELA Link to comment
BogdanIc Posted December 31, 2018 Share Posted December 31, 2018 (edited) Hello. Vin cu o nedumerire - intrebare catre voi. Detin un passat b6 si cu farurile actuale ( cu halogen ) nu vad absolut nimic pe timp de noapte / ploaie, tocmai de asta as dori sa imi instalez leduri pe faza scurta - lunga. ( ca o paranteza .. pe faza scurta am lupe ) M-am documentat putin pe internet si am gasit ca ar trebui sa ma uit pe carcasa farului sa vad acele coduri si pe baza acelor coduri vad exact daca practic am voie sau nu sa am leduri in faruri. ( Voi atasa o poza cu codurile de pe far ) Boon .. am luat farurile am cautat acele coduri si am gasit un anume HCR scris pe ele. Am cautat pe net si am gasit ca HCR inseamna iluminare atat cu halogen cat si cu led. Avand acel HCR.. am voie sa pun leduri ? Ma gandesc la urmatoarea varianta .. sa zicem ca am voie.. imi voi pune leduri si voi da peste un politist care nu stie asa bine legea pe partea de omologari si voi ramane fara talon din cauza ca el nu stie legea .. ce as putea sa fac atunci totusi ? Multumesc mult. Edited December 31, 2018 by BogdanIc adaugare detaliu Link to comment
Moderator Marius Posted December 31, 2018 Moderator Share Posted December 31, 2018 Legislaţia rutieră interzice montarea la autovehicul a altor lumini ori dispozitive altele decât cele omologate (exact asta spune textul de lege). Asta înseamnă că orice modificare a sistemelor cu care maşina a fost echipată de producător (din fabrică) necesită obţinerea unei omologări individuale de la RAR. Altfel spus, strict din punct de vedere legal, fapta de a monta alte sisteme/dispozitive de iluminare decât cele cu care a fost echipată maşina de producător şi pentru care nu există omologare individuală, este o faptă sancţionată de legislaţia rutieră. Sancţiunea prevăzută de lege este amendă împreună cu reţinerea certificatului de înmatriculare până la remedierea deficienţelor. În concluzie, nu te mai umfla în pene degeaba, pentru că cel care nu cunoaşte legislaţia esti char tu. Bine, nici nu putem avea pretenţii de la cei ce se informează de pe site-urile ălea din captura de ecran. 1 Link to comment
Moderator Cristi Posted January 1, 2019 Moderator Share Posted January 1, 2019 Cum dracului nu vedeti voi cu becuri halogen eu nu inteleg...Eu am halogene la masina si vad foarte bine atat noaptea, cat si pe ploaie, ceata, grindina, cutremure etc. Numai prostii aveti in cap, va montati toate porcariile de chinezarii de becuri pe la masini cu care, pe langa faptul ca deranjati pe altii in trafic, riscati sa va ia foc si masina. Greu cu maturizarea asta... 1 Link to comment
Ramtha Posted January 1, 2019 Share Posted January 1, 2019 On 12/31/2018 at 10:42 AM, BogdanIc said: Ma gandesc la urmatoarea varianta .. sa zicem ca am voie.. imi voi pune leduri si voi da peste un politist care nu stie asa bine legea pe partea de omologari si voi ramane fara talon din cauza ca el nu stie legea .. ce as putea sa fac atunci totusi ? Atunci intreaba in alta parte daca politistii nu stiu asa bine legea. 1 Link to comment
Recommended Posts