Jump to content
POLITISTI.ro

Toleranta naste monstri

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Astazi s-a sustinut examenul de bacalaureat la limba si literatura Romana, dar, ca de obicei, ca in fiecare an s-a copiat pe rupte!

Nu putem sa stam cu mainile in san si sa vedem cum viitorul tarii copiaza pe rupte....Ar trebuii schimbat urgent tot guvernul BOC, avem nevoie de tineri care sa ne duca spre dezvoltarea tarii, nicidecum de niste tineri analfabeti, dar cu diploma...Aceste specimene ce ies cu diploma din scoli ne vor face zile amare fiindca nu-i vei putea considera analfabeti deoarece au diploma

Ar trebuii sa se renunte la reforma din MAI , iar atat politia cat si jandarmeria sa supraveghem examenele de bacalaureat ca nu cumva vre-un analfabet sa obtina DIPLOMA.

Mutati in scoli generale, elevii de liceu au ales o vestimentatie de vara care sa-i ajute sa fie mai relaxati la examen. Unele fete au venit in rochii indecent de decoltate, altele cu tricouri strans lipite de corp. Dar sub hainele largi au incaput hartiute mici, cu un calup zdravan de subiecte rezolvate. Ca s-au nimerit cu cele de pe foaia de examen, ca nu, elevii au incercat sa obtina o nota cat mai mare

STIREA COMPLETA

Modificat de patriotul
  • Apreciez 2
  • Displace 6
Publicat

Momentan sunt intr-o tara din lumea a3-a, pe alt continent. Si am vazut la TV cum se desfasoara examenul de bacalaureat aici. La intrarea in scoala,elevii sunt trecuti prin poarta detector de metale. Dupa ce se asigura ca n-au asupra lor casti, telefoane si alte electronice trec mai departe la controlul corporal facut de politisti. De abia dupa aceasta sunt lasati sa intre in sala de examen.

O metoda buna de preventie, zic eu.

• Apreciez 2
Publicat (modificat)

eu zic ca nu din cauza asta ar trebui schimbat guvernul boc..(bineinteles ca sunt n motive pentru care ar trebui schimbat)ca nu doar in timpul portocaliilor s-a copiat la bac.problema exista de mai mult timp;am patit-o pe propria piele .unii care invata iau note mai mici decat cei care se inspira din diferite materiale.din pacate.asta incepand cu testele nationale ,continuand cu bacul si cu restul examenelor din institutiile de invatamant superior. de aceea institutiile care se respecta au admitere.

Chestiunea asta va fi mereu problematica..

Modificat de sheriffu
  • Displace 1
Publicat

de ce sa mobilizeze politia??profesorii unde sunt??

In toata treaba asta vina cea mare e a profesorilor..Iti dai seama cand un elev copiaza mai ales profesor fiind,dar ei trec cu vederea si nu se mai complica..

• Apreciez 4
Publicat

corect... profesorul pe ce isi ia banii... la mine la bac nu a stat militianul cu ochii pe mine ca sa nu copiez.

totusi titlul topicului e exagerat.

igas creca ofteaza rau acum, de erau profesorii asa idulgenti pe vremea lui, sigur avea luat bac-ul la 18-19 ani.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Eu sunt unul din oamenii care ieri a dat proba la romana. Si nu-i peste tot asa cum ai zis patriotule. Mereu depinde de supraveghetori. La unii s-a putut copia, la altii nu. Dar cu toate astea au existat elevi care au invatat si s-au descurcat fara sa copieze.

Am bat proba la liceul ortodox, alaturi de catolici si colegii adventisti.

Cat ai crede ca-s de pocaiti, au venit si ei imbracati relaxat, dar nu indecent. Si cu toate astea am avut colegi atat de praf incat la comentariu n-au scris nimic...

Fii sigur ca la liceele unde se practica taxa de protectie si alte infractiuni "tolerate" supraveghetorii n-au indraznit sa miste capul.

Depinde mult de fiecare liceu ;)

Publicat

Ideea de a fi paziti de politie este exceptionala. Iata un domeniu neacoperit de politie/jandarmerie. Propun ca tot politia sa si predea la ore (sunt atatia elevi impertinenti care ar fi disciplinati mai bine cu o tonfa), iar apoi, incetul cu incetul, politia sa inlocuiasca si medicii din spitale, si pilotii, si personalul consular, si in general, pe toata lumea (cu exceptia capitanilor de vas). Evident insa, paralel se va trece si la diminuarea numarului de politisti. :ner:

Pe PM va rog, Patriotul sau autorul articolului daca poate preciza mai clar unde au fost fetele care au venit "in rochii indecent de decoltate, altele cu tricouri strans lipite de corp", eventual si numerele lor de telefon!

• Apreciez 3
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Patriotule sa inteleg ca tu ai fost un elev foarte exemplar, nu ai copiat, nu ai chiulit, nu ai fumat pe ascuns in toaleta, nu te-ai uitat sub fusta profei de engleza si nici nu te-ai indragostit de cea de limba romana? Adica ai trait intr-un glob de cristal? Te-ai vazut trecut raul (ai trecut de acea perioada a vietii) si gata, sa-i luam la pietre pe cei care ne urmeaza?

Nu spun ca noi am procedat corect, precum nici ei, dar nici sa-i punem la zid. Toti am trecut prin etapele astea ale vietii si am "gresit" voit sau nu, dar mai departe tot de noi si familiile noastre a depins sa realizam ceva in viata. Sunt o multime de elevi care sunt petarde in liceu, abia trec anul, insa ajung oameni de afaceri de succes. Hai sa lasam piatra jos si sa ne amintim cu nostalgie de noi.

Cat priveste guvernul Boc, da, ar trebui sa cada acest "Hopa Mitica", dar sunt motive mult mai intemeiate pentru care sa aibe loc acest eveniment. E vinovat de multe lucruri, dar nu de faptul ca elevii copiaza la bac.

Toate bune.

Modificat de dorian
  • Apreciez 2
  • Displace 1
Publicat

nu este treaba politiei sa supravegheze examenele!!! Ai terminat toata treaba pe ordine publica si restul domeniilor si ti-a ramas BAC??

este vina parintilor - in primul rind ptr ca nu isi educa copii cum trebuie. Si asta o spun in calitate de parinte.

A doua culpa este a profesorilor care au predat in cursul anilor de scoala ca nu au reusit sa insufle o anumita educatie si sa constientizeze copii ca daca ies timpiti din scoala, timpiti o sa moara.

Iar a treia culpa este ce a profesorilor supraveghetori.

Iar ultimii vinovati suntem noi, societatea, care aratam ca se poate face banu' gros si fara scoala, prin fraierit si furt. Si ca cei cu scoala mor de foame - vezi profesorii, medicii, politistii.

nu este vina guv BOc, hai sa nu le bagam in circa si ce nu este exclusiv din vina lor.

• Apreciez 2
  • Displace 1
Publicat

patriotul, sunt de acord cu tine cu privire la faptul că această metodă de trecere a examenelor cu bani şi copiat nu duce spre bine, dar trebuie să ne uităm şi la greşelile noastre. Tu îi acuzi de analfabetism (pe bună dreptate de altfel), dar tu faci greşeli gramaticale care nu ştiu dacă îţi dau voie să-i critici pe alţii. Ce e cu "ar trebuii", "vre-un"?

Cât despre implicarea Poliţiei în BAC, nu cred că se poate aduce vorba despre supravegheat la examen. Poliţia şi Jandarmeria tre' să-şi vadă de treabă şi să ofere un climat de siguranţă în timpul desfăşurării examenelor.

• Apreciez 2
  • Displace 2
Publicat (modificat)

Adica, daca am inteles bine, patriotul e agramat? :naughty:

Modificat de SandoKhan
  • Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)

@patriotul , imi permit sa te contrazic. Nu stiu cum a fost in alti ani , dar eu iti zic cum este acum pentru ca fac parte din promotia care da anul acesta bacalaureatul.

Chiar s-au luat masuri drastice impotriva copiatului. Avem si camere in sali , iar profesorii supraveghetori au fost foarte exigenti , ba chiar au dat afara din examen pe multi. :unsure:

Intr-adevar , la intrarea in liceu erau doi politisti care ne-au luat telefoanele si gentile , apoi ne-au lasat sa intram.

Parerea mea : nu cred ca este treaba lor sa supravegheze examenele ( au lucruri mult mai importante de facut ) , sunt atatea cadre didactice care s-ar putea ocupa de chestia asta. :emo-yessir: In legatura cu tinuta , asta tine de ''eticheta'' fiecaruia.

Modificat de georgya
Publicat

Adica, daca am inteles bine, patriotul e agramat? :naughty:

Nu am zis asta.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

dorian eu in liceu fiindca doar invatam si nu copiam eram pe la jumatatea clasei, cand am dat examenul de bacalaureat unde nu s-a putut copia, am luat cea mai mare medie de pe scoala

Nu regret ca am invatat in liceu, deoarece prin facultate am trecut ca prin branza. Cunostiintele adunate in primii 12 ani m-au facut sa prind foarte repede orice materie. Sa nu crezi ca am fost un sfant, am gustat si eu din fructele anilor petrecuti in scola, chiar regret ca au trecut atat de repede :(

StefanC am vazut ca ai tinut sa ma corectezi la greselile de ortografie, gandeste-te ca poate "ar trebuii" l-am scris din greseala, dar eu nu pot sa inteleg de ce ma corectezi la cuvantul "vre-un" in dex vre-un este pronume variabil nehotarat vrun, vro adj. nehotarat, pron. nehotarat si provine din latinescul vere-unus

Majoritatea aici pe site m-ati certat fiindca mi-am permis sa spun ca ar trebui jandarmeria si politia sa supravegheze examenele...atata timp cat am constatat ca de 10 ani incoace, profesorii nu-si fac treaba fiindca sunt nemotivati, m-am gandit ca macar noi cei care am depus un juramant pentru tara asta sa facem o munca patriotica si sa nu mai toleram eliberarea de diplome pe banda rulanta la toti analfabetii si pot face pariu cu oricine ca daca ar fi o supraveghere promta la bacalaureat, cel putin 50% nu ar promova....

P.S. Va propun un test pentru a va convinge ce tineret mandria tarii avem: intrebati un elev care da acum bacalaureatul ce este antemeridian si postmeridian si o sa va convingeti ca nici nu au auzit de asa ceva sau or sa va debiteze numai perle...eu am experimentat si dintr-o clasa de elevi de clasa a-12-a stiau doar 6 elevi

P.P.S. Tineret mandria tarii! :emo-yessir:

• Apreciez 3
  • Displace 3
Publicat

utilizarea politiei / jandarmeriei ca si solutie ptr orice problema nu este calea cea buna. si la mine pe strada, gunoierii nu isi fac treaba. asta inseamna ca trebuie sa chem politia sau jandarmeria? nu, ci trebuie sa fac reclamatie si sa-i pun la treaba pe cei platiti special ptr acest lucru.

In cazul BAC, cei platiti sunt profesorii iar ptr sanctionarea lor sau verificarea modului in care isi desfasoara activitatea exista organisme si proceduri speciale. Poate maine bagam politia sa predea la ore, daca profesorii tot nu isi fac treaba. Ar fi mai bine?

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Moderator
Publicat

In ritmul asta devenim un stat politienesc, dar nu e de mirare din moment ce avem un precedent. Aduceti-va aminte de "supracontrolul" concediilor medicale ce "multumita" desteptiilor ce ne conduc se efectua in prezenta politistului. :doh: Si uite asa se denatureaza din ce in ce mai mult scopul si rolul existentei politiei intr-o societate. In loc sa prindem hoti, probabil vom ajunge sa prestam tot felul de activitati aberante.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)

patriotul, de ce nu citeşti până la capăt dacă tot te uiţi în dex?

vre- – Particulă care indică ideea de nedeterminare. Se folosește numai în compuse: vreun, oarecare; vreodată, cîndva; vreo sută, cam o sută; vreo doi, circa doi.

Cât despre "trebuii", ai scris de 2 ori la fel. În fine, nu stau să fac lecţii de gramatică. De altfel, nici nu am pregătirea necesară pentru aşa ceva.

Deja o dăm în offtopic.

Oricum, ţi-am dat dreptate în ceea ce priveşte gradul de pregătire al tinerilor care se vor a fi viitorul ţării. Din ce în ce mai slabi. Dar asta nu ai cum s-o repari cu Poliţia. Cătălin are dreptate. De asemenea şi maxu08.

Modificat de StefanC
  • Displace 3
Publicat

In concluzie, cand doi iti spun ca esti beat, musai sa mergi la culcare! :ner:

• Displace 2
Publicat (modificat)

Va contrati aici, va da-ti (sic) lectii de gramatica, dar pierdeti din vedere esentialul :

Astia, generatiile astea ar trebui sa ne plateasca pensiile la vremea lor.

Ia uitati-va putin aici :

,,

Duminică se afişează rezultatele la Bacalaureat. Unii elevi și-au aflat deja notele. La Liceele UMT şi CFR din Timişoara nic iun elev nu a promovat examenul. Situaţie fără precedent şi la un centru de examinare din localitatea Lovrin. Aproape o sută de elevi au căzut Bacalaureatul, după ce lucrările lor la limba română au fost anulate ,

,My link

Sunt totusi multumit ca au existat profesori cu coloana vertebrala si au acceptat evidenta realitate ( sic din nou ).

Poate nu sunteti deacord cu patriotul, (desi ati exagerat cu minusurile) dar nu va ingrijoreaza realitatea??

Modificat de arcan
  • Apreciez 1
Publicat

Ba ne ingrijoreaza Arcan, cu toate ca eu nu i-am dat minus patriotului.

Insa lucrurile sunt mult mai grave decat o arata ,,realitatea".

In tara asta unde lunetistul ne vrea prosti pe toti, parca in campanie spunea ca educatia este o investitie de viitor, liceeni nu mai sunt preocupati de studiu.

Profesorii lor nu mai sunt motivati, prost platiti, ba mai mult ,sunt sfatuiti sa plece din tara.

Nu trebuie decat sa iti aduci aminte ca Vanghelie este primar, lunetistul presedinte, Anastase face jocurile si numaratorile, Elena este la dezvoltare, tamplarul conduce MAI, la cultura avem un ungur iar la educatie il avem pe Funeriu ,parca asa il cheama chiar daca nu vine, care negociaza acordul dintre subiect si predicat.

Te intreb, intr-o societate instruita astia ar fi ajuns politicieni vreo data in viata lor? Ministru, presedinte sau primar?

Exemple sunt foarte multe, dar nu asta este problema.

Lucrurile sunt extrem de grave.

Vorbesti de pensiile private sau de stat?

Ca ai vazut ce spune boc, alt pitic care a avut multe neimpliniri in copilarie, fondul de pensii este asa o notiune abstracta.

Cu toate ca a uitat sa spuna ca din banii astia care ajung in fond se mai platesc si alte,,investitii".

Si sa te mai intreb ceva :

Daca la bac s-au montat camere de luat vederi in salile de examen ,nu crezi ca ar trebui lasate in functiune tot timpul ?

Nu de alta dar am fi si noi curiosi cum predau profesorii ,,cu coloana vertebrala " in timpul anului.

Ca poate daca si-ar face treaba ,nu ar mai avea timp de meditatii.

Sau elevi care termina cu media 9,50 la o materie ,spre exemplu biologie, nu ar mai lua 1,20 la bac la aceiasi disciplina?

Parca era cineva care spunea ca politistii trebuie sa fie implicati in prevenirea abandonului scolar.

Poporul care nu investeste in cultura si educatie are mai sanse sa dispara.

Cu respect. :emo-yessir:

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Update...5 (cinci) licee din Timisoara nu au promovat nici-un candidat la bacalaureat.

Probabil ca daca or sa ia bacul la 25 de ani au sperante sa devina ministrii....

Modificat de arcan
  • Apreciez 1
Publicat

:ner: bine spus...e jale in toata tara dar asa macar nu mai ies prosti cu diploma pe banda..Dar ce m-a frapat pe mine uitandu-ma la stiri,au fost declaratiile parintilor care in loc sa puna capul in pamant de rusine faceau scandal ca nu au putut sa copieze copii..

Publicat

UPDATE.

Au fost centralizate rezultatele, iar judeţul Timiş stă şi mai prost decât se anunţase iniţial. Dacă în primă fază inspectorul general Marin Popescu anunţase că la patru licee nu a promovat nimeni, iată că în realitate este vorba de nouă instituţii cu promovabilitate zero. Este vorba de Colegiul Tehnic de Vest, Colegiul Tehnic „Azur”, Grupul Şcolar „Tudor Tănăsescu”, Grupul Şcolar Agricol „Iulian Drăcea”, Grupul Şcolar Agricol Ortişoara, Grupul Şcolar Industrial CFR, Grupul Şcolar Silvic, Liceul „Ioan Slavici” şi Liceul Teoretic Socrates Timişoara.

sursa : My link

Toleranta naste totusi monstrii !

Publicat

nu toleranta naste monstri ci incompetenta profesorilor si dezinteresul fata de profesie (pe care o inteleg avind in vedere veniturile) la care adaug si atitudinea parintilor de "lasa ca merge si asa" sau - mai rau - de dezinteres fata de educatia copiilor. Nu ai nevoie de bani ca sa verifici in ce masura copilul tau se duce la scoala sau se pregateste la o materie sau alta.

nu ai nevoie de bani sa discuti cu copilul sa vezi cum merge scoala si daca are nevoie de ajutor. S-a vazut spiritul de turma acolo unde nu au invatat nici minimul mergind pe ideea ca se va copia. Astia ne voi plati pensia in viitor sau vor conduce tara peste 30 de ani. Vor avea pe mina armata si serviciile de informatii!!! vor gestiona banii publici si resursele tarii!! vor stabili politica externa !!!

si parintii in loc sa isi vada birna din ochi incercau sa gaseasca scuze ptr timpeniile copiilor. Si copii vor ajunge sa creada ca ei au facut totul ca sa ia examenul dar vointa divina le-a luat succesul din fata ochilor.

halal tara si halal popor!!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.