Jump to content
POLITISTI.ro

Marius

Procesul de comasare a serviciilor deconcentrate incepe cu politia

Recommended Posts

Marius

Inspectoratele de politie ar putea incepe procesul de comasare

O alta idee de restructurare/reorganizare marca PDL

Intrucat reorganizarea teritoriala a fost amanata, pentru ca UDMR-ul nu a fost de acord cu nici una dintre variante, Ministrul Dezvoltarii Regionale, Nuti Udrea, a declarat ca urmeaza sa se realizeze reorganizarea deconcentratelor pe forma regiunilor in numele descentralizarii.

"Cel puţin la mine la minister deja am proiectul pentru Inspectoratul de Stat în Construcţii pe care îl reorganizăm pe forma actualelor regiuni de dezvoltare economică şi avem o reducere de 18% la personal şi de vreo 15% la cheltuieli, plus că o mulţime de sedii din fiecare judeţ rămân disponibile şi sunt la dispoziţia primăriilor" a declarat Nuti.

Inspectoratele de politie ar putea incepe procesul de comasare

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igasss, a declarat, ca a luat in calcul comasarea inspectoratelor judetene de politie.

Intrebat daca se vor comasa inspectoratele judetene de politie pentru ca numarul lor sa fie redus la numarul celor opt regiuni de dezvoltare, ministrul a raspuns:

"E posibil, am luat in calcul si aceasta varianta, nu este o decizie in acest sens, dar am eficientiza si mai mult activitatea Politiei, pentru ca toti acesti ofiteri si subofiteri pe care astazi ii gasim in diverse birouri, prin desfiintarea unor birouri ii vom gasi in strada si in munca operativa. Cand vom lua o decizie clara, vom comunica".

Ministrul a mentionat ca MAI a efectuat deja o simulare pentru comasarea inspectoratelor de politie, iar daca se va lua o decizie politica in acest sens, aceasta se va aplica din aceasta vara, si pentru celelalte structuri din subordinea MAI.

"Exista o simulare in acest moment si nu ar duce decat spre o eficientizare a Politiei si a tuturor structurilor aflate in subordinea MAI. Lucrurile trebuie facute cat mai curand si nu amanate, daca se va lua o decizie, ar trebui in aceasta vara", a declarat ministrul Igasss.

Referitor la comasarea serviciilor deconcentrate din toate ministerele, Traian Igas a apreciat ca va aduce economii care pot fi directionate catre investitii.

"Eu cred ca acest lucru trebuie sa se intample si daca se va face acest lucru va fi un lucru bun pentru toata lumea, pentru ca se vor face economii care pot fi orientate catre investitii"

Ce parere aveti?

Share this post


Link to post

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

cipri83

pe cine sa scoata in strada?pe doamna secretara?ca cei pilosi sigur nu vor iesi.cred ca Igas ii un fel de papagal care tot repeta :"vom scoate oamenii din birouri,vom face economii" mai bine ar iesi el in strada sa vada ce se intampla cu adevarat ,ca ii prost ca noaptea!

Edited by cipri83
  • Upvote 3

Share this post


Link to post
bogdan

Asta cu scosul in strada este deja clasica, o tot aud de la Dejeu incoace.

Poate ca nu intentioneaza decat sa ne faramiteze prin aceasta restructurare. Din experienta de pana acum, realizez urmatorul lucru: o structura cu cat este mai mare, cu atat este mai ineficienta. Daca prin restructurare se asigura o structura suport la nivelul inspectoratului care va fi in judetul Prahova, cum va asigura aceasta structura in mod eficient nevoile celor din Calarasi (ca exemplu)? In mod sigur ca prost, ineficient.

Dar, iarasi nu cred o iota din ce spune el comandante cand vorbeste despre avantajele si necesitatea acestei actiuni. Ce spun sursele:

"Surse extrem de bine informate sustin ca economia Romaniei se prabuseste rapid, situatia putand deveni incontrolabila in urmatoarele 1-2 luni de azi inainte. Intr-adevar, in cei 21 de ani de "tranzitie" nereusita,Romania a acumulat o datorie totala ( interna si externa) imensa, - asa cum s-a mai spus si cu alte ocazii. Nici vorba ca statul nostru sa poata sa plateasca aceste sume!

Scadenta incepe inca din 2012, cand trebuie platite dobanzile la aceste credite, acestea insemnand ( la un calcul sumar) sume de 1,5-2,5 miliarde Euro pe an! In conditiile in care rata de colectare la buget este tot mai scazuta, in care populatia are un tot mai redus nivel de trai, neputand deci sa stimuleze productia printr-o crestere de consum, in conditiile in care noi si noi disponibilizari sunt anuntate...

Ce e de facut, in opinia lui Traian Basescu?

Strategii sai au planuit ... iesirea de la guvernare a PDL la mijlocul anului 2011, deci cu un an inainte de alegeri. Cum se va realiza acest lucru? Prin impingerea UDMR la gestul de a rupe in mod unilateral coalitia de guvernamant!

Deja masinaria pedelista s-a pus in miscare pe doua fronturi:

Prima prin exacerbarea nemultumirii gruparii Blaga ( alegerile masluite de la congresul PDL) , grupare care este impinsa in mod voit sa plece din PDL cu un numar de 10-15 parlamentari.

A doua miscare s-a produs azi, prin adoptarea tacita in Camera a initiativei surprinzatoare a pedelistului Mircia Giurgiu, care prevede renuntarea la predarea obligatorie a istoriei si geografiei in limbile minoritare. Amintim ca aceasta obligativitate este inca prevazuta de Legea Invatamantului, pentru care guvernul si-a asumat raspunderea anul trecut! Deja reactia UDMR se face simtita. Daca pana azi vocile critice din cadrul Uniunii erau doar sporadice ( dar semnificative!, - vezisenatorul Frunda), in aceasta dupa-amiaza insusi Marko Bela a spus ca , de facto, - "coalitia a explodat"....

Ce urmareste Basescu prin aceste miscari extrem de riscante pentru el insusi si pentru PDL? In momentul cand guvernul Boc va cadea ( fie prin demisia acestuia in urma unui "scandal" cu UDMR; fie prin vot la motiunea de cenzura din Iunie anul acesta), Basescu are doua alternative:

Prima este sa numeasca un asa-zis tehnocrat, ceea ce in mod evident nu va intruni sufragiile parlamentarilor USL, UDMR + dizidentii lui Blaga...

A doua optiune este sa numeasca un reprezentant la USL pentru a forma guvernul. Odata cu ruperea coalitiei PDL-UDMR, noua majoritate se poate usor alcatui din USL-UDMR-dizidentii lui Blaga-etc. Sa nu uitam insa ca toate aceste proceduri parlamentare sunt lente, iar investirea noului guvern s-ar taragana pana spre luna septembrie, asta daca Parlamentul ar renunta la vacanta de vara si ar lucra in tot acest timp! Daca nu, lucrurile s-ar taragana si mai mult.

In toata aceasta perioada, guvernul Boc ar ramane in functiune cu atributiuni limitate, - deoarece ar fi un guvern demis/demisionar.

Pe fondul celor spuse la inceputul articolului ( deteriorarea infioaratoare a situatiei economice), noul guvern USL-UDMR s-ar alege cu "ponoasele", avand de gestionat o situatie care... NU poate fi gestionata si in care intrarea in incapacitate de plata ar fi raul cel mai mic!

Chiar daca actualele sondaje de opinie dau USL (PSD+PNL) procente intre 53-65%, iar PDL abia 13-17%... situatia s-ar putea schimba radical in toamna si mai ales in iarna. Un guvern USL-UDMR s-ar lovi de dificultati insurmontabile privind plata salariilor si a pensiilor, plata datoriilor fata de FMI, lipsa banilor pentru investitii, subventii, etc.

Mai mult decat atat, se preconizeaza ample miscari de strada incepand cu vara-toamna lui 2011, miscari de strada care ar putea fi "ajutate" din umbra de PDL si "anumite structuri" sa devina violente, caz in care politia si jandarmeria ar trebui sa intervina in forta, conform legii. Toate acestea vor duce la ample nemultumiri fata de noul guvern.

Ce s-ar intampla mai departe?

E greu de crezut ca fiind confruntata cu asemenea probleme, noua majoritate sa aiba timp sa se ocupe cu... suspendarea lui Traian Basescu, - artizanul acestor miscari oculte. Deci, Basescu ar ramane un factor de putere extrem de important, coalizat cu PDL-ul aflat in opozitie, capitalizand fara efort nemultumirea populara in favoarea lor, pentru alegerile din 2012.

Mai mult decat atat, - sa nu uitam ca la nivel de institutii teritoriale, structurile sunt "pedelizate" in marea lor majoritate, astfel incat noul guvern USL nu ar avea practic nici o putere in teritoriu pentru a lupta cu Mafia pedelista de partid si de stat, iar aceasta Mafie ar face absolut orice pentru a sabota eventualele masuri ale guvernului, care nu ar avea nici timpul si nici resursele pentru a contracara aceasta situatie.

Astfel, la alegerile locale si apoi parlamentare, PDL si-ar asigura iarasi un scor confortabil, identic ( daca nu chiar superior!) celui din 2008.

Aceasta este, - conform surselor bine avizate, - strategia de "criza" a lui Traian Basescu pentru castigarea puterii in 2012, concomitent cu discreditarea actualei opozitii, care ar fi silita ( conform scenariului) sa guverneze o tara care... nu mai poate fi guvernata!

Ca masuri "adiacente" s-ar putea recurge si la alte stratageme, cum ar fi starea de urgenta/asediu/necesitate, - pe fondul posibilelor revolte populare sangeroase ce ar urma in toamna lui 2011 sau primavara lui 2012, mai ales daca luam in calcul o iarna grea care ar duce la o saracire frara precedent a populatiei confruntata cu incapacitatea de a-si asigura incalzirea si hrana zilnica ( va amintiti de facturile care vor creste cu 60%, nu-i asa?)...

Strategia acesta va da cu siguranta roade ( in opinia celor care au pus-o la cale) astfel ca Romania va deveni in 2012 un stat ruinat, nefunctional, destructurat, confruntat cu revolte zilnice, - adica o situatie tocmai buna pentru ca Basescu sa-si asume rolul pe care si l-a dorit din totdeauna si pentru care lucreaza cu pasi mici de sase ani de cand este presedinte: Rolul de "Salvator al Natiunii", investit cu puteri exceptionale, - posibil de catre chiar populatia Romaniei ( prin plebiscit sau "revolutie") ajunsa la un grad de disperare si abrutizare inimaginabila.

Socant? Sa nu uitam ca masele populare au o memorie colectiva extrem de scurta, iar dictatura de dinainte de 1990 este foarte departe in mentalul colectiv, - cei mai multi dintre cei care isi aduc aminte de acele vremuri, avand mai degraba o perceptie pozitiva asupra acelor vremuri, chiar daca epoca aceea insemna in realitate foame, frig, lipsa de libertate, indoctrinare ... represiune, etc.

Intr-adevar, Romania este un experiment... pe cale sa reuseasca!"

  • Upvote 1
  • Downvote 2

Share this post


Link to post
Elvis

Acest proces de comasare s-a incercat deja in judetul pilot Constanta.

Rezultatul : un dezastru.

Dar domnul Igas se pricepe la mobila( am mari rezerve ) si la bancnotele altor state.

Cu politia este mai greu.

Ne asteapta vremuri grele. :emo-yessir:

Edited by Elvis

Share this post


Link to post
user10

Interesant scenariul de mai sus..nu s-a luat in calcul varianta in care USL-UDMR nu ar cadea in plasa si nu ar participa la noua guvernare, pana la alegerile din 2012.

Share this post


Link to post
unu altu

alianta usl-udmr?hmmm,daca usl face alianta cu udmr,il votez pe Vadim! :emo-yessir:

Share this post


Link to post
SandoKhan

La urmatoarea votare, cu toate ca mi-s moldovean sadea, ii votez pe cei din UDMR... sunt singurii care in 20 de ani de cand tot dau cu stampila prin cabinele de votare, nu m-au mintit si nu mi-au promis balarii. Au fost cinstiti pana la capat, iar eu asta caut sa votez, niste politicieni cinstiti care sa nu ma minta!

  • Downvote 1

Share this post


Link to post
Catalin

Cinstiti cred ca e prea mult spus, totusi ...

Share this post


Link to post
SandoKhan

Nici nu ii poti acuza de false promisiuni electorale....

Share this post


Link to post
Silviu

Sincer, nu au avut atata putere, dak ajungeau la guvernamant, fii sigur ca nu ar fi fost cu nimic mai presus de actuala conducere, din pct meu de vedere, toti sunt ciocoi

Share this post


Link to post
SandoKhan

@Silviu, UDMR a fost aproape tot timpul la guvernare!

Share this post


Link to post
coss

"toti acesti ofiteri si subofiteri "

Tov. Ministru Igas, aveti in subordine ofiteri si agenti de politie, din 2002.

:doh:

Share this post


Link to post
Nashipa

De un' sa ştie săracu'? N-are nicio treabă. Io când îl vad pe igaş, nu mi-l pot inchipui numa' în costum popular...

Share this post


Link to post
Elvis

Coss, cred ca citeste :blink: mult pe acest site politisti.ro si s-a obisnuit cu termenul ,,suptofiteri".

Chestii de nuanta, domnule.

Share this post


Link to post
Marius

E simpla treaba cu acest nou concept privind comasarea.

Anumiti sefii de servicii deconcentrate sau descentralizate refuza sa mai cotizeze la partid, unii pentru ca au dosare la DNA, iar cei mai multi pentru ca au realizat ca mai au cel mult un an in functia de conducere, iar PDL-ul isi doreste de fapt centralizarea spagiilor in mainile catorva oameni siguri si devotati presedintelui. :clip:

Share this post


Link to post
Catalin

Daca aceasta comasare a serviciilor va incepe in politie, pentru sefii nostrii va fi ceva cat de cat asemanator (bineinteles pastrand proportiile, intrucat sefii nu-si vor pierde locul de munca, ci doar functiile) cu disponibilizarile politistilor.

Sa vedeti atunci adevarate lupte de culise pentru mentinerea/accederea la un post cu acces la ciolan, faultari de cartonas rosu, pe la spate, fara minge ... si tot tacamul. :ner:

Ce sa mai ... va fi aglomeratie mare pe la Bucuresti pentru o perioada. Se va resimti o aglomerare a traficului rutier in zona MAI si o afluenta foarte mare de camionete, van-uri, remorcute, etc . :lol:

Share this post


Link to post
adiflorea28

Apropo de comasare.Ieri am vorbit cu un coleg din ungaria de la politie.La ei s-au unit serviciile financiar si logistic din cite doua sau trei judete,in functie de marimea lor.S-a creat o debandada totala.Zicea ca daca vrei sa cumperi de exemplu hirtie,trebuie sa mearga sa ii aprobe raportul (nu mai scriu localitatile,doar distantele)cam 100 km,dupa aceea se intoarce cu raportul la sediu la ei pentru alte formalitati,iar la final mai trebuie mers pina la Budapesta pentru inca o semnatura.

Share this post


Link to post
Vip3R

la ei nu exista fax? mail? semnatura electronica?

Share this post


Link to post
coss

La noi exista ?

E-mailul si faxul sunt valabile pentru trimiterea unor ordine spre executare, nu si pentru aprobarea unor solicitari (drepturi) :ner:

Share this post


Link to post
adiflorea28

Vip3R,tie iti aproba inspectorul sef un raport prin fax ?....sau iti semneaza electronic ?

Share this post


Link to post
Vip3R

nu pentru ca eu nu fac mai mult de 15 min de acasa pana in la IPJ.

dar avand in vedere o distanta de 100 km pe care trebuie sa o parcurgi ca sa semnezi un document nu ti s-ar parea normal sa trimiti acel document prin mail, sa fie printat semnat si trimis inapoi prin fax?

traim in era tenologiei...de ce un minister public care cheltuie o garamada de bani pe niste porcarii de ce nu poate sa celtuie alta gramada de bani pe niste token-uri cu semnatura electronica? toate documentele sa fie trimise si semnate electronic si mai ales stocate electronic. ar fi mult mai simplu, s-ar reduce birocratia, timpul pierdut fugind printre birouri pentru niste semnaturi, etc

Share this post


Link to post
adiflorea28

Ce are casa cu semnatul raportului ?

Share this post


Link to post
sky76

nu ne putem astepta la nimic bun de la acest domn Igas... :(

Share this post


Link to post
Marius

Guvernul nu renunta la ideea reorganizarii administrative chiar daca, pentru moment, a cedat presiunilor UDMR de a lasa judetele in forma actuala.

Ministerele lucreaza acum la simulari privind desfiintarea serviciilor deconcentrate din judete si pastrarea acestora doar la nivelul capitalelor viitoarelor regiuni.

In plus, premierul Poc ar vrea sa transfere o parte din atributiile consiliilor judetene unor structuri regionale.

La nivel de regiune, asa cum erau ele creionate in prima instanta de Guvern, va ramane o singura reprezentanta a unei institutii deconcentrate. In restul judetelor care vor face parte dintr-o regiune, actualele deconcentrate vor avea numai un oficiu sau birou. Contabilitatea, serviciul juridic sau resursele umane vor fi asigurate de la nivelul serviciului deconcentrat din municipiul de resedinta.

Nu va mai fi nevoie nici de secretarele directorilor si directorilor adjuncti, nici chiar de directorii adjuncti. Toate organigramele se regandesc.

Intr-un judet sunt cam 40 de astfel de servicii deconcentrate, iar desfiintarea lor va afecta cateva mii de persoane.

Intregul proces de analiza a situatiei serviciilor deconcentrate va trebui finalizat pana in luna septembrie, cand coalitia guvernamentala va relua discutiile referitoare la reorganizarea administrativ-teritoriala.

Nici Politia Romana nu scapa, detalii gasiti aici:

Share this post


Link to post
Catalin

Igaş, a declarat, azi, la Târgu Secuiesc:

"Spun că reorganizarea ar trebui să fie făcută, dacă există voinţă politică, în acest an, pentru că în 2012 este un an electoral, în care vom intra în alegeri, iar noile structuri alese vor trebui să funcţioneze pe structuri modificate, dacă există voinţă ca să modificăm.

[...]

După cum bine ştiţi, sunt constituite deja grupuri de lucru pe această temă, o parte din problematică este preluată la Ministerul Administraţiei şi Internelor, noi conducem cel mai mare grup de lucru din coaliţia de guvernământ şi cred că până în luna septembrie vom putea veni cu o variantă ieşită în urma dezbaterilor"

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.