Jump to content
POLITISTI.ro

Adresa de domiciliu


ionantim

Recommended Posts

Salutare tuturor,

am o nelamurie pe care as fi fericit sa o clarific  daca cineva ar putea gasi temeiul legal. Intrebarea este: cum si unde se defineste fara ambiguitati notiunea "Adresa de domiciliu"? Nedumerirea izvoraste dintr-o situatie practica pe care o descriu asa; o persoana care si-a pierdut casa, deci si adresa de domiciliu, trebuie sa-si preschimbe Cartea de Identitate expirata. Nu are o adresa la un intr-un imobil inchiriat dar are in proprietate 500 mp de teren intravilan ingradit pe care a amplast o rulota locuibila, inmatriculata pe numele sau. In fapt el chiar acolo locuieste de cand si-a pierdut casa. Ce trebuie sa faca si in ce temei legal, pentru a putea sa-si declare adresa de domiciliu ca fiind strada unde e terenul cu rulota. Rulota este full functionala avand dotari proprii(apa, gaz, panouri fotovoltaice,) nefiind racordata contractual la nici un fel de utilitati publice. 

Cu multumiri anticipate.

Edited by ionantim
Link to comment

Se duce frumos la Serviciul de Evidenta Persoanei din cadrul Primariei pe raza caruia locuieste si intreaba. Va primi si raspuns legal. Succes!

Link to comment
  • Moderator

Dovada domiciliului sau reşedinţei se poate face cu unul dintre următoarele documente:

a)  acte încheiate în condiţiile de validitate prevăzute de legislaţia română în vigoare, privind titlul locativ;

b)  declaraţia scrisă a găzduitorului, persoană fizică sau juridică, de primire în spaţiu însoţită de unul din documentele prevăzute mai sus (lit. a).

c) declaraţia pe propria răspundere a solicitantului, însoţită de nota de verificare a unui poliţist de ordine publică, prin care se certifică existenţa unui imobil, faptul că solicitantul locuieşte la adresa declarată, pentru persoana fizică ce nu poate prezenta documentele la lit a) şi b)

d) adeverinţă eliberată de primărie, din care să rezulte că solicitantul sau, după caz, găzduitorul acestuia figurează înscris în Registrul agricol şi deţine un imobil cu destinaţie de locuinţă (cu valabilitate  30 zile de la data emiterii).

e)  extrasul de carte funciară pentru informare ce trebuie să fie emis cu cel mult 30  zile înainte de data depunerii cererii pentru eliberarea actului de identitate.

Link to comment

Multumesc!

Intr-adevar o reproducere fidela a reglemetarilor cu sublinieri de atentionare. Doar ca viata bate filmul; omul ala chiar locuieste in acea rulota asezata pe pamantul lui. Conform prevederilor mai sus reproduse el nu mai poate primi o noua carte de identitate riscand chiar si o amenda.  Probabil ca aceste reglementari sunt de dinainte de '89 cand toti romanii beneficiau de o unitate locativa.

Pe de alta parte am auzit ca boschetarii, acele persoane ale strazii aparute dupa instaurarea democratiei si care se aseaza pe unde pot, primesc carti de identitate dar fara adresa. (din sursa neverificata)

Edited by Marius
Nu mai cita postarea anterioară pentru că e INUTIL şi interzis de regulile acestui site.
  • Downvote 2
Link to comment
  • Moderator

De eliberarea cărţilor de identitate se ocupă primăriile, nu Poliţia Română. Acolo trebuie să meargă şi să-şi rezolve problema.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.