Jump to content
POLITISTI.ro

Ce părere aveţi despre declaraţiile preşedintelui ?

Postare recomandată

Publicat

Eu cred ca baselu are un plan bine conturat, un " joc de culise" , pentru care ii trebuie timp si incearca sa-l castige cu pastile otravite pe care le arunca pe piata! Nu vedeti ca pe fiecare saptamana mai scoate cate una?

Publicat (modificat)

Aluzia la aurul din vagoanele interminabile si toate bijuteriile, operele de arta plastica si toti banii cu care a plecat Mihai , ea se plasează în registrul cel mai abject al propagandei comuniste. Ziarul Scânteia al anilor 45-50 ar fi fost încântat de prestaţia prezidenţială de la B1TV. Dacă respectarea proprietăţii în România ţine de coşmarul tău ,,prietene AndreiRumega" , după cum reiese din citatul de mai sus, atunci… bine ai venit în Republica Populară Română !

Modificat de Leonidas67
Publicat

Leonidas, cu ceva o fi plecat el in exil, ca doar nu a plecat doar cu camasa de pe el. Adevarul este undeva la mijloc. Referitor la diferenta dintre un presedinte si un rege, prefer un presedinte pt ca am posibilitatea teoretica sa-l schimb la 4-5 ani. Daca am un rege tembel (nu fac referire la Mihai) trebuie sa-l suport toata viata. Sau poate nu este tembel, dar poate unii dintre noi il antipatizeaza. De ce sa-l aibe in frunte 70-80 ani?

Si inca ceva referitor la noi romanii - se pare ca avem talentul de a ne ucide conducatorii. Istoria spune ca am inceput cu Burebista, iar ultimul pe lista este Ceausescu. De fiecare data a fost mana unor aristrocati nemultumiti de politica respectivului, iar ceea ce s-a intamplat in '89 nu face exceptie. Probabil lista nu s-a inchis pt ca inca imi aduc aminte de ce s-a intamplat la penultima mineriada, ori evenimente similare pot fi create de "liga" nemultumitilor. Si cum in zilele noastre aceasta liga este extrem de numeroasa, el comandante mai arunca cate o petarda, iar noi ne repezim sa latram in directia de unde s-a auzit pocnitura. Exact ceea ce si-a propus.

Publicat

Na , uite ce a facut a aruncat momeala si voi ,hap , ati luat-o,de parca stie cineva adevarul ! Iar daca discutam de istorie ce ziceti de Lapusneanu ,nu aduce cu Base?

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Declaratiile lui Basescu cu privire la regele Mihai nu prea au legatura cu adevarul istoric si denota extremism, rea-vointa si o crasa ignoranta.

Adevarul, pe care Traienica ar fi facut bine sa nu-l ignore, e simplu si intodeauna undeva pe la mijloc.

A afirma ca, de vina pentru Holocaust-ul romanesc ar fi doar regele Mihai, cand Antonescu a condus de unul singur tara, din septembrie 1940 si pana la 23 august 1944, e pur si simplu o minciuna. Regele era doar un decor in acele vremuri, iar abdicarea regelui, in 1947, desi s-a produs sub o forma de amenintare, a avut la baza o negociere, dar cu toate astea nu poate fi numita "tradare nationala".

• Apreciez 3
  • Displace 3
Publicat

Citez din ziarul Cotidianul :

Peste o sută de ziare străine, printre care prestigioasele publicaţii "The Washington Post" şi "The New York Times", au preluat insultele preşedintelui Traian Băsescu la adresa Regelui Mihai, pe care le-au catalogat drept "un atac furibund" împotriva unui fost monarh ce se bucură de popularitate în România.

Astfel, presa americană a relatat pe larg comentariile şeful statului român. Ziarul "Seattle Times", revista "Forbes", Yahoo!, dar şi "The Boston Globe" scriu că Traian Băsescu este încolţit politic după ce opoziţia şi UDMR au refuzat planul său de reorganizare teritorială a României. Ziariştii de la publicaţiile amintite notează că Regele Mihai se bucură de popularitate, iar rolul său în istoria ţării este apreciat de români.

Atacul lui Băsescu aminteşte de era comunistă când liderii ţării erau vehemenţi împotriva Regelui, pe care îl considerau un duşman, scrie "The Associated Press".

Preşedintele României a lansat un atac furibund împotriva fostului conducător al ţării, Regele Mihai, acuzându-l că este responsabil pentru Holocaustul din România, şi numindu-l "slugă la ruşi", arată, la rândul său, "The New York Times".

Comentariile lui Băsescu i-au şocat pe români, care-l respectă pe fostul monarh, şi îi laudă rolul în istorie. Poziţia lui Băsescu a amintit de era comunistă când Mihai a fost deconsiderat de regimul comunist şi rolul său a fost minimalizat.

Relaţiile între Băsescu şi Regele Mihai au devenit tensionate după ce ginerele fostului suveran, Principele Radu, a anunţat că va candida pentru Preşedinţia ţării la alegerile din 2009.

Preşedintele Băsescu se află într-o poziţie dificilă, întrucât planurile sale de a reorganiza teritoriul românesc au fost respinse de către partidele de opoziţie, dar şi de un partid etnic maghiar, aflat la guvernare.

• Apreciez 2
  • Displace 2
Publicat

Permiteţimi să mai am o singură remarcă despre acest subiect !

Daca din 2009 pana in 2011, Boc a tipat ca de vina e statul de asistati sociali a lui Iliescu, acum Basescu vine si spune ca din cauza Regelui, acum 60 de ani, Romania nu e cum ar trebui. Concluzia ca la anul daca o sa mai fie presedinte o sa spuna ca de vina e Al. Ioan Cuza ca a abdicat de la putere dupa Unire si a plecat in pribegie in strainaturi. De fapt îşi ascunde impotenta si lipsa de a oricarui sentiment patriotic cand afirma astfel de aberatii. RUSINE, RUSINE, RUSINE, IESI afara Javra Ordinara !

• Apreciez 2
  • Displace 2
Publicat (modificat)

Spartanule , as avea si eu o completare.

Cuza a ,,inventat" pensiile militare ,iar boc le-a desfiintat.

Pe fluturasii pensionarilor militari nu mai apare gradul militar detinut ,chiar si in rezerva, de titularul cuponului de pensie.

Rusine Dinu Patriciu!!!!

Modificat de Elvis
  • Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Leonidas, vad ca postezi replica dupa replica fara argumente suplimentare. Ma bucur ca nu jignesti inutil cum face sandochan. Deci pana la urma ce-a facut regele mai grozav decat bunicul meu, taran simplu din Dobrogea? A fost si erou de razboi, a fost si sofer la colhoz? A stiut sa trimita inapoi 2 kile de carne, spaga de la marmida soldatilor?

Modificat de Moruzov
  • Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Moruzov în replică îţi răspund cu nişte întrebări :

Ce efecte a avut tragedia Romanovilor asupra poporului rus? I-au schimbat destinul, au indulcit pilula bolsevica? Au impiedicat cu ceva aparitia lui Stalin?

Tot eu încerc să-ţi răspund :

Acum de cand se stie ce s-a intamplat cu ultimii Romanovi, ce efecte are acest lucru asupra imaginii Rusiei, este ea privita mai cu respect pentru asta? Ba dimpotriva, eu de cand am citit ce s-a intamplat cu ultimii Romanovi am inceput sa-i privesc pe rusi ca pe niste salbatici sangerosi care nu merita nici o urma de civilizatie pentru crima comisa acum zeci de ani. Nu merita titlul de cetateni ai Europei civilizate. Daca Mihai ar fi fost executat in 1948 impreuna cu familia sa si cu cei 1000 de tineri care au fost obiectul santajului, s-ar fi imbunatatit cu ceva imaginea Romaniei? Dupa ce s-ar fi aflat adevarul, orice om cumsecade si civilizat din Europa ar fi renuntat la orice contact cu romanii care au fost in stare sa faca un asemenea macel. Ar fi contat ca ar fi fost o mana de scelerati care ar fi facut macelul? Si la rusi, o mana de dementi au omorat familia Romanov, dar crima apasa pe tot poporul rus. Cei care nu cunosc bine adevarurile istorice ar fi adaugat: Ce sa ne asteptam de la ei, doar este tara lui Dracula! Si uite asa, am fi ramas cu o mare pata de sange nevinovat in istoria noastra. Dar asa este cand intri cu bocancii murdari de balegar in istorie, se emit niste panseuri demne de Gâgă. Basescu este cunoscut pentru nerespectarea legilor, uneori este de-a dreptul penal. In orice caz, se adevereste ce am spus mai demult: Basescu=Hitler. Au constatat-o si strainii. Are acelasi tipar comportamental, acelesi motivatii, acelasi tip de rezolvare a problemelor cu care se confrunta. Si Hitler spunea un mare adevar cand zicea ca Germania are nevoie de spatiu vital. Si Hitler a spus multe adevaruri dar le-a amestecat subtil cu minciuna, asa cum un criminal amesteca apa curata de izvor cu cianura. La fel face si Basescu, dă minciunilor lui iz de adevar prin utilizarea vehementei si a posturii de om sigur pe ce spune. Dupa Mihai urmeaza Cuza, si el a abdicat nu? L-a lasat pe mos Ion Roata la cheremul mogulilor de atunci si a fugit, ca un las, in Elvetia, in loc sa-si dea viata pentru tarisoara lui! Nu-l simţi pe Catavencu in spatele lui Basescu? Un Catavencu caruia i-au reusit foarte multe santaje cu scrisori si biletele, care s-a bazat pe sprijinul initial al profesorilor, un Catavencu gaunos si nociv. Catavencu de Romania a depasit limitele personalului lui Caragiale si a crescut ca o gogoasa, pana la dimensiuni apocaliptice. Dar, la alegeri, ajunge un ac pentru a-l dezumfla definitiv si irevocabil si a-l reduce la dimnsiunile normale ale basinii originale.

Şi apropos că veni vorba de ucidere, în 1989 am împuşcat un tiran, un dictator, oare care este imaginea noastră a românilor pentru această faptă dincolo de graniţele noastre!

Încă o dată spun că acest topic l-am fost deschis nu în scopuri promonarhice şi nici , l-am deschis pentru a dezbate cultura (incultura), răutatea, aroganţa şi ironia acestui conducător la adresa istoriei poporului român, pe care nu va dura mult timp , îl va trăda în favoarea intereselor sale

Publicat

Totusi cu bunicul lui Moruzov, care a fost singurul de pe planeta care s-a zbatut pentru tarisoara asta, cum ramane? :naughty:

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Moruzov, în legătură cu ce a făcut regele mai grozav decăt bunicul tău nu pot să-ţi spun decât că pe lângă faptul că amândoi îşi iubesc nespus ţara, dacă este să facem o socoteală, Traian Băsescu îşi face veacul la Palatul Cotroceni, clădire construită de Carol I, iar Guvernul României funcţionează la Palatul Victoria, clădire finalizată de Regele Mihai I. Oare cum o fi să stai în casa unuia pe care-l huieşti din tot sufletul? Concluzia mea este că preşedintele a greşit iremediabil. Probabil participarea la emisiunile TV a fost o greşeală, a căzut în plasa unor subiecte pe care n-a fost capabil să le gestioneze din motive bahice. Pe el îl cam doare-n bască, iar noi rămânem cu întrebarea: Oare în aceste vremuri tulburi, asta ne trebuia nouă, românilor, condamnarea Regelui Mihai şi regionalizarea?

Şi ca timişorean, pot să-ţi spun că nu pot sa neg meritele unui Carol al II’lea – ctitor al Catedralei din Mehala si cele ale lui Mihai – ctitor al Catedralei Metropolitane. Nu pot sa neg meritele lui Mihai in edificarea unui invatamânt banatean de elită, infiintand Universitatea din Timisoara, sau cele ale bunicului său, Ferdinand, care a înfiintat Scoala Politehnică, actuala Universitate Politehnica, care celebreaza in acest an 90 de ani de la infiintare. Un gand bun spre vesnica aducere aminte ale faptelor bune.

• Apreciez 1
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Băsescu a declarat, in această seară, la TVR, că Ministerul Administraţiei şi Internelor trebuie restructurat, susţinând că România "nu mai are nevoie de atâţia poliţişti."

"MAI trebuie restructurat. Academia de Poliţie ia sute de copii. De ce? Ca să ţină catedre. Vin şi îi varsă direct în sistem. O fi bun, dar nu mai avem nevoie de atâţia poliţişti. Nu mai vorbim de perioada în care îi lua de pe stradă. A venit vremea calităţii. aş vrea ca această restructurare să se facă pe competenţe. Să nu mai rămână toate rudele.",

"În raport cu banii din MAI, sunt mai mult cu 10.000 de salariaţi în momentul acesta.", a mai spus Băsescu.

In urma acestor declaratii ale presedintelui vin si cateva intrebari firesti, dupa parerea mea:

Atunci de ce a mai infiintat politia locala?

Daca vrea calitate sa intelegem ca a politia locala este solutia lui?

Nu cred ca am avut pana in cazul lui un presedinte mai rupt de realitate si mai autist ca asta. :doh:

• Apreciez 3
  • Moderator
Publicat

I-as spune si retardat, fara sa ma tem ca gresesc vreun strop.

Daca nici Academia nu mai furnizeaza calitate, in viziunea lui, atunci ce pretentii mai poti avea de la un astfel de specimen?!

Dar probabil ca in viziunea sa cei cu bac-ul luat pe la 24 de ani si cu niste facultati de prin scara unui bloc, absolvite pe la 40 de ani, sunt adevarata calitate, din moment ce l-a numit ministru de interne pe "baiatul asta" care "cunoaste legea". :doh:

• Membru activ
Publicat

Referitor la Academie si Basescu, tot el zicea ca 4 ani sunt prea multi si ca ar trebui 3, pt ca Academia pregateste ofiteri de politie, nu juristi. Ghici ce... au redus-o la 3 ani, nu au mai dat diploma in drept, dar materiile au ramas cam aceleasi, deci nicio indreptare mai mare spre profesia de politist si nici o crestere a pragmatismului invatamantului, ca probabil la astea se referea. Nu, doar a chinuit si o sa chinuie alte generatii, nevoiti sa se inscrie pe la tot felul de universitati dubioase(alti bani, alta distractie), ca sa mai faca o data ceea ce deja facusera, doar ca sa primeasca o hartie la mana. Mare reforma. Nici la bani nu au iesit mai ieftin, pt ca nr studentilor este cam acelasi cand erau 4 ani de studiu.

Publicat

Dar eu cred ca prin aceasta reducere de la 4 la 3 ani va crea un handicap pentru acesti ofiteri, multi dintre ei nu vor ]ndeplini condi'iile din anumite fise de post, neavand si dreptul, asa ca va puteti da seama ca din nou lasa loc de interpretari cu privire la ocuparea unor posturi si functii vor aduce oameni din afara sistemului care au patalama de drept! GUNOAIEEE!

• Moderator
Publicat

Eu banuiesc ca marinarul in tinerete a avut "probleme" cu vreun ofiter de militie, iar acum doar foloseste si el arma prostului.

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat (modificat)

De la "primul" betivan al tarii nu ma astept sa vad sau sa aud lucruri bune!

Modificat de eti79ety
Publicat

nenorocitul asta nu cauta altceva decat sa se razbune. pacat ca nu au fost spuse cuvinte chiar grele la adresa infectului asta. pe botoasa aia de fie-sa de ce nu o intreaba de ce exista, de ce respira, de ce are masini la care o persoana ca ea nu poate visa. pe cealalta fiica de ce incerca sa o bage pe gat tuturor romanilor prin "prima casa"? betivul asta notoriu chiar nu vrea sa vada ce se petrece in jurul lui, vrea doar sa-si verse ura pe noi, motiv pt care a spus ca suntem 10.000 in plus. tare as vrea sa renunte o zi la spp-stii sai si atunci sa vad daca mai e asa mare si tare. cat despre ce spunea catalin cu privire la jegurile alea de locali pot spune ca in viziunea lui, stramba si la propriu si la figurat, e nevoie de sclavi si nu de oameni vertebrali. o vina a ceea ce se intampla cu localii o au si ai nostri care nu au fost capabili sa impiedice aceste rahaturi sa aiba o uniforma aproape identica nu a noastra. cel putin la ofiterii lor sau ce reprezinta infectii aia nici macar nu difera gradele.

Publicat

tare as vrea sa renunte o zi la spp-stii sai si atunci sa vad daca mai e asa mare si tare.

S-ar putea ca surpriza lui sa vina tocmai de la ei. Sunt si printre ei oameni verticali si patrioti. E posibil sa ramanem uimiti.

Publicat

A fost la inmormantarea parintelui Arsenie la Techirghiol si ia sa ghiciti voi cine a blocat accesul pe toate stradutele ce duceau la manastire! Va spun eu: Baietii de la circulatie!

Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.