Jump to content
POLITISTI.ro

Ce părere aveţi despre declaraţiile preşedintelui ?

Postare recomandată

Publicat

Remarca facuta la adresa regelui in conjunctura actuala este destul de neavenita , punindu-ne intr-o lumina nu tocmai buna fata de toti din Europa si nu numai . La vremea respectiva Romania a fost simpatizata de cercuri extrem de influente la nivel mondial , tocmai datorita monarhiei . In ce priveste meritul de tactician al regelui, acesta a lasat mult de dorit fiindca era cit pe aci sa fim cimp de lupta de doua ori cu aliati diferiti fapt mentionat in documentele vremii de prin arhive .. Datorita altora noi am fost doar un fel de sosea pe care s-au mutat trupe spre teatre de operatii . Chiar si asa am iesit destul de sifonati dupa incheierea razboiului . In ce priveste remarca unuia de pe aici ca, toti prizonierii romani care au fost inrolati in cele doua divizii care s-au intors cu rusii in tara au fost tradatori , trebuie sa-i spun faptul ca eu am vorbit cu doi batrini din satul bunicului care s-au intors de pe front mai tirziu . Acestia au spus ca nu au avut norocul toti sa se intoarca in tara mai devreme cu rusii nu din cauza ca nu ar fii vrut toti ci din cauza stabilirii efectivelor de catre rusi . Multi din ai nostrii au ramas acolo pentru eternitate si toti erau tineri cu parinti , sotii si copii mici acasa care au ramas cu zecile de mii orfani . Al meu bunic cazut prizonier la Cotul Donului , a murit in lagar si a fost vazut de unul din cei doi batrini cu care am vorbit .Nu va spun acum in ce conditii au stat ai nostrii in prizonierat , ce au mincat , cum au fost carati ca vitele , cum unii erau impuscati asa din placere in lagar si alte atrocitati ca , ar trebuii sa fac aici o telenovela . Din pacate adevarata . :( In legatura cu averea regelui din tren daca o doreau asa de mult era simplu sa fie oprit la granita si trimis mai departe cu o masina fara vagoanele in cauza . Insa nu pot sa nu remarc declaratia regelui cind a coborit prima data pe pamint romanesc dupa intoarcerea in tara si care in mare suna ca , s-a intors in tara pentru ca respecta si iubeste poporul roman si valorile culturale nationale si nu pentru mosiile si domeniile avute anterior . Asa sa fie oare ? Pina acum a fost invers din pacate . Curios este faptul de ce nu i-au ajuns domeniile regale din Spania , Elvetia si casele din America care , sunt indestulatoare pentru toti din staful regal . Din cauza ca este un batrin monarh care vrea sa-si traiasca viata linistit , ca o imagine a realitatii istorice a neamului nostru intors printre noi ca un sprijin si influenta la familiile regale europene ? Oare ? :hmmmt:

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Stimaţi colegi, citiţi istoria adevărată a Romăniei !

Modificat de Leonidas67
Publicat

Al meu bunic cazut prizonier la Cotul Donului , a murit in lagar si a fost vazut de unul din cei doi batrini cu care am vorbit .Nu va spun acum in ce conditii au stat ai nostrii in prizonierat , ce au mincat , cum au fost carati ca vitele , cum unii erau impuscati asa din placere in lagar si alte atrocitati ca , ar trebuii sa fac aici o telenovela .

Pai si ce-ai fi vrut, sa moara 1000 de studenti ? Bunicul a devenit erou necunoscut, iar cei 1000 de studenti viitoarea intelectualitate a noii tari in devenire. Altfel spus, mai bine sa moara 10 tzarani decit un intelectual. A salvat 1000 de studenti in detrimentul a 150.000 de soldati luati prizonieri de care rusi.

Se intelege ca cele scrise NU reprezinta punctul meu de vedere ci se vrea doar o varianta de explicatie a celor intimplate, care se deduce din eclaratiile unor terte persoane.

Publicat (modificat)

Leonidas67 atat bunicul meu cat si eu ne-am prezentat la vot si am anulat votul aplicand mai multe stampile pe buletinul de vot ( am facut acest lucru fiindca in turul 2 nu am avut pe cine vota)

Leonidas67 eu doar mi-am spus un punct de vedere al meu! Nu am voie sa spun ca nu-l apreciez pe Rege? Mie nu imi pare omul care sa prezinte incredere si nu imi poti schimba parerea decat atunci cand voi vedea ca Regele Mihai impreuna cu toata familia nu umbla doar dupa avere in Romania si il voi vedea sa faca macar un minim act de caritate.

Toti spuneti ca a ajutat Romania sa intre in NATO si U.E. dar stau si ma gandesc cum a facut acest lucru, concret? Sa inteleg ca alte limbi la varsta asta, le vorbeste la perfectie dar are problema doar cu limba romana? :naughty:

Sincer daca as avea o putere eu i-as confisca toate averile sau i le-as impozita...stiai ca el nu plateste nici macar intretinerea la palate si ca ele sunt suportate de la bugetul statului?

Modificat de patriotul
  • Apreciez 1
Publicat (modificat)

Bunicul meu cati ani crezi ca are? Are 91 de ani si vorbeste perfect limba romana, si nu are atatea scoli ca si regele Mihai! Asa ca nu fi prostut si sa crezi ca el nu poate vorbi romaneste fiindca este prea batran. Nu stie mai multe cuvinte decat "Hristos a inviat!" eu doar atat l-am auzit pe rege sa spuna de cand a venit in tara ( apare in public de pasti ,la vreo biserica si spune doar "Hristos a inviat!")

SandoKhan un exemplu sunt bunicii mei care mi-au spus ca au fost exploatati si mureau de foame pe vremea Regelui!

1. Eu unul l-am auzit dand interviuri si chiar tinand discursuri in romana. Apropo, sa stii ca a fost educat in limba romana de la clasa intai pana la majorat, in acest scop constituindu-se o clasa speciala cu copii din toate categoriile sociale, inteligenti, astfel incat sa stimuleze spiritul de competitie la invatatura. Chiar am vazut pe tvr 1 un reportaj cu un astfel de coleg e clasa al Regelui, care se tragea din tarani, si acum la batranete era tot taran, si pe care venise in vizita sa il vada. Faptul ca tu nu l-ai vazut sa vorbeasca mai mult de doua cuvinte in romana arata pur si simplu ca acasa te uiti la minimax, hbo si spice.

2. Daca citesti cu atentie fraza scrisa de mine, am cerut un exemplu de roman asuprit de Casa Regala, nu de roman care traiau prost pe vremea Regelui. Poate traiau prost pentru ca nu aveau pamant, poate parintilor lor nu le-a placut munca, sau poate aveau datorii prea mari. Eu in schimb pot sa iti dau zeci de exemple de romani care mor de foame, dar nu afirm ca e vina lui Iliescu, Constantinescu sau Basescu. Fiecare om are o situatie a sa in functie de conjuctura sociala in care traieste.

Bunicul meu patern a ajuns cu Regimentul 2 Care de Lupta pana in Austria. Bunicul meu din partea mamei a fost lasat la vatra dupa ce a fost ranit de 3 ori pe frontul de est (regiment cavalerie, mitralior, Cruce de Fier). Banuiesc ca nu pot fi acuzati de tradare de pupincuristii regelui. Si desi a plans cand i-a luat CAP-ul caii sa-i omoare, nu mi-am auzit bunicul sa-l regrete pe rege NICIODATA.

Probabil se rasuceste in mormant cand vede ce nepot are.... Nu l-ai auzit pentru ca nu l-ai intrebat. Si poate nu vrea sa discute asa ceva.

Datorita altora noi am fost doar un fel de sosea pe care s-au mutat trupe spre teatre de operatii . Chiar si asa am iesit destul de sifonati dupa incheierea razboiului ...... Multi din ai nostrii au ramas acolo pentru eternitate si toti erau tineri cu parinti , sotii si copii mici acasa care au ramas cu zecile de mii orfani .

1. Dar nu am devenit republica sovietica. Asta e de fapt marele castig al acestei "operatii tactice". La Ialta se stabilise ca URSS are 90% influenta in Romania. Regele doar a fost reprezentantul miscarii tactice, probabil a fost gandita de altii.

2. Au murit pe front si in lagare cam 25% din efective. Toti aveau sotii si copii acasa, dar nu toti si-au tradat patria. Bunicul tau a murit ca un erou pentru tara si (la vremea aia) Rege. Dumnezeu sa il odihneasca.

Fa-l sa fie mandru de nepotul sau.

Modificat de SandoKhan
  • Displace 3
Publicat (modificat)

SandoKhan fiindca atat mi l-ai ridicat in slavi pe Regele Mihai am vrut sa intru pe Google si sa vad ce acte de caritate a facut si am scris pentru cautare

-Regele Mihai a ajutat.....

-Regele Mihai a facut o donatie/ a donat....

-Regele Mihai este bun.....etc

Culmea este ca pe google nu am gasit nici o stire din ultimii 20 de ani depre asa ceva, am gasit doar ca isi retotrocedeaza palate, terenuri si cere chirii mai mari statului Roman, totodata cere ca palatele sa fie reparate din banii chiriasului (statului Roman)

Ar trebuii sai fie rusine Regelui Mihai fiindca tot asemenea de cautare in Google am facut si cu numele lui Becali:

-Becali a ajutat.....

-Becalii a facut o donatie/ a donat....

-Becali este bun.....etc

Si culmea despre Becalii apar pagini intregi despre donatile si ajutorul pe care la facut Romanilor

Cum ti-am mai spus , pentru mine Regele Mihai nu prezinta incredere atata timp cat lasa impresia ca este avar doar dupa avere, in ultimii 20 de ani nu a facut altceva decat sa isi revendice averi. Cum poate sa spuna Regele Mihai ca nu a fost despagubit de statul Roman? Daca nu a fost despagubit si inlaturat abuziv de ce nu a facut public Americanilor acest lucru pana acum? Aratami un act scris de Regele Mihai prin care spune inainte de 89 ca el nu a fost despagubit de avere. Stie el de ce a tacut ca un ...........

Modificat de patriotul
  • Apreciez 1
  • Displace 1
  • Moderator
Publicat

...Faptul ca tu nu l-ai vazut sa vorbeasca mai mult de doua cuvinte in romana arata pur si simplu ca acasa te uiti la minimax, hbo si spice....

Ce mistocar te mai dai tu pe aici, insa in cercul tau de amici/prieteni/tovarasi pariez ca esti ciuca batailor /glumelor proaste... Noroc cu forumul ca te mai exteriorizezi si tu. Sa fii iubit! :emo-yessir:

• Apreciez 4
  • Displace 1
Publicat

Regii nu se bat cu pumnul in piept cand ajuta pe cineva, si de obicei ajuta prin diferite organizatii constituite special acestui scop. Acest lucru e valabil pentru toate casele regale din Europa. Nu ai sa auzi asta nici despre Regina Marii Britanii sau alte familii regale sau princiare. Ti-a explicat un coleg ceva posturi mai inainte cum face Casa Regala acte de caritate, dar in ciuda faptului ca esti politist ma indoiesc ca ai IQ prea dezvoltat, altminteri nu imi explic de ce afirmi una si buna, desi ti s-au adus argumente.

Ia de aici:

http://www.fpmr.ro

http://ebooks.unibuc.ro/istorie/istorie1918-1940/6-5.htm

De acum nu iti mai raspund, pentru ca sunt silit sa scad nivelul discutiei. Cu mult. Daca ai ceva inteligent sa imi spui, spune... voi decide dupa aia daca meriti un raspuns. :(

• Displace 4
Publicat

Ce mistocar te mai dai tu pe aici, insa in cercul tau de amici/prieteni/tovarasi pariez ca esti ciuca batailor /glumelor proaste... Noroc cu forumul ca te mai exteriorizezi si tu. Sa fii iubit! :emo-yessir:

Oamenii din jurul meu se impart in cateva categorii: necunoscuti, colegi, rude, cunostinte si prieteni. Pot sa iti spun ca prieteni am doar 2-3! Si te asigur ca daca cei enumerati fac glume proaste pe seama mea, ceea ce e perfect posibil, o fac pe la spate. Sunt genul care nu se sfieste sa dea cu "mucii in fasole" si sa tranteasca verde in fata un anumit lucru, indiferent de conjuctura. De aia si am asa putini prieteni!

Putini dar buni. :P

• Displace 6
Publicat (modificat)

SandoKhan eu nu am vorbit de fundatii! Asa imi fac si eu o fundatie iar daca gasesc prosti care sa faca donatii, fac si eu acte de caritate! Vreau sa vad ceva concret.....

dar in ciuda faptului ca esti politist ma indoiesc ca ai IQ prea dezvoltat, altminteri nu imi explic de ce afirmi una si buna, desi ti s-au adus argumente. De acum nu iti mai raspund, pentru ca sunt silit sa scad nivelul discutiei. Cu mult. Daca ai ceva inteligent sa imi spui, spune... voi decide dupa aia daca meriti un raspuns.

Iti multumesc mult pentru afirmatii, dar nu stiu cine a scazut nivelul discutiei atata timp cat eu am cerut doar un simplu act de caritate facut de Regele Mihai in ultimii 20 de ani, iar tu fiindca nu esti in stare sa imi pui la dispozitie asa ceva, incepi sa imi spui ca am IQ scazut....Nu stiu cine are IQ scazut atata timp cat venerezi un om care a fost luat in ultimii 20 de ani de Becali, (cauta pe Google si vei vedea ca Becali a fost mai bun cu Romanii in ultimii 20 de ani, decat Regele Mihai)

Eu ti-am expus punctul meu de vedere despre Regele Mihai, dar tu cu acel IQ foarte dezvoltat nu ai reusit, decat sa ma convingi, ca am avut dreptate si sa il detest si mai mult, parca nu mi-ar fi fost deajuns faptul ca bunicii mai au suferit pe vremea lui,

E pacat ca Romanul pana nu da cu capul nu se invata minte. Cand ma contraziceam inainte de alegeri cu toti si spuneam ca PD-L cu Base nu sunt buni , toti imi dadeau explicatii ca si tine,se luau de IQ, Numai uite ca viata le-a demostrat ca ei au fost niste gaste cu un IQ mic, mic de tot....exact asa patesc cu tine acum cand ne contrazicem pe tema Regelui Mihai, tare mi-ar place sa te mai aud si peste cativa ani......

Modificat de patriotul
  • Apreciez 2
  • Displace 1
Publicat

Poate ne arata si noua acum domnul rege vreun act oficial semnat si parafat prin care sa se precizeze ca cei 1000 de studenti au si fost eliberati atunci imediat cum a trecut el granita . Astea sunt aiureli cu salvatul studentilor . Intelectualii aia care au distrus tara mai apoi au ramas mult si bine prin aresturi si cine stie citi din ei au scapat . Credeti ca noul regim i-a dat asa usor din mina pe viitori dusmani . :doh: Si asa cum preciza domnul sergent Garcia pe aici , regele a renuntat la 150.000 de soldati pentru 1000 de ( intelectuali ) razvratiti . :hmmmt: Halal tirg a facut , renuntind la oamenii care au luptat pentru tara si rege asa cum precizeaza tot domnul sergent Garcia . :doh: Atitudinea regelui fata de ei ce a insemnat ? :hmmmt:

• Apreciez 4
Publicat

Pai si ce-ai fi vrut, sa moara 1000 de studenti ? Bunicul a devenit erou necunoscut, iar cei 1000 de studenti viitoarea intelectualitate a noii tari in devenire. Altfel spus, mai bine sa moara 10 tzarani decit un intelectual. A salvat 1000 de studenti in detrimentul a 150.000 de soldati luati prizonieri de care rusi.

Poate, totusi, explici ce legatura e intre cele doua evenimente? Si cum ar fi putut salva Regele cei 150.000 de romani prizonieri, in conditiile in care Romania a fost tratata ca tara infranta in razboi?

• Displace 5
Publicat (modificat)

Hai sa-ti desenez, ca din vorbe vad ca nu te prinzi;)

Spunea ca a fost santajat de Goza+rusi sa semneze abdicarea, cu uciderea a 1000 de studenti care manifestasera pentru rege si care se aflau arestati in beciuri de catre comunisti, insa .... l-a durut in stilou (pixul nefiind raspindit pe acea vreme) de ostasii romani pe care i-a abandonat in mainile rusilor cind a intors armele impotriva nemtilor, desi "nenorocitul de Antonescu" obtinuse de la "aliati", clauze de iesire din razboi net superioare celor obtinute ulterior de rege, de la rusi.

Se spunea pe la televizor zilele astea ca prin actul de abdicare nu a vrut sa devina martir al unei cauze care nu exista, intrucit rusii tot urmau sa ne cotropeasca si era constient de asta - afirmatie facuta de un regalist - "si ce-ati fi vrut sa devina un alt Constantin Brincoveanu?!"

Modificat de serhente Garcia
  • Apreciez 1
Publicat

SandoKhan daca tu de fiecare data raspunzi prin alta intrebare, crezi ca demonstrezi ceva? Uite intru si eu in jocul tau si iti raspund punandu-ti alte intrebari...Raspunde-mi te rog la urmatoarele intrebari:

1. Mihai a abdicat cu pistolul la tampla sau in urma unei negocieri privind continutul trenului cu care a parasit Romania?

2. A protestat Mihai contra deportarilor in Transnistria?

3. A protestat Mihai cand armata Romana a trecut prutul in 1941?

4. A protestat Mihai cand rusii ne-au luat zeci de mii de prizionieri intre 23 august si 30 august 1944, desi la 23 august noi ne-am declarat aliati impotriva germaniei? (prizonieri trimisi in Siberia din care s-au intors cateva mii. Era armata de pe frontul din Moldova iar Antonescu tocmai obtinuse acordul Rusilor pentru un armistitiu bun pentru noi, iar Mihai la inchis pe Antonescu si dat Rusilor)

Eu nu l-am vazut pe regele Mihai sa protesteze, decat pentru avere! :emo-yessir:

• Apreciez 3
Publicat (modificat)

Oare Cuza nu a abdicat?

Oare Carol al II-lea nu a abdicat?

Nu am fost, nu sunt si nu voi fi niciodata regalist, dar atacul lui Basescu intrece orice limite.

Si mai stiti ceva? Eu, ignorantul, nu inteleg cum toata lumea urla pe drept la Basescu, dar nimeni nu spune de 'provocatorul' legionaro-comunist, Cristoiu care a orchestrat tot jocul.

De, dl.Cristoiu are niste datorii mari la ANAF(l-am vazut cu cateva zile inainte la B1TV,cand se plangea vicepresedintelui ANAF,dl.Gogancea, si il ruga ca macar de majorari sa-l ierte,daca nu de debite),si decat sa-i vina acasa inspectorii cu sechestru,mai bine ii canta in struna lui Basescu.

De cand cantautorii(multi ziaristi sunt cantautori in zilele lui Basescu ) au drepturi diferite fata de cetatenii de rand.

Era un brand cand il critica pe Iliescu, pentru mine nu mai este decat un 'nimeni' azi, cand işi vinde constiinta pentru un blid de mancare.

patriotul, doreşti să vezi donaţiile Regelui, priveşte : Pe cănd donaţiile preşedintelui?

Modificat de Leonidas67
  • Displace 1
Publicat

Nu am fost, nu sunt si nu voi fi niciodata regalist, dar atacul lui Basescu intrece orice limite.

Faptul asta cred ca nu-l contesta nimeni!! Nici chiar "nemoharhistii", dar asta este cu totul alta discutie.

• Apreciez 2
Publicat (modificat)

Leonidas67 daca Basescu e un XXXX (nu am cuvinte si nici spatiul necesar pentru cum ar trebuii numit), nu inteleg ce treaba are cu regele! De fapt au multe in comun, amandoi sunt niste XXXX de oameni pe care-i intereseaza doar propria avere..

Ai un plus de la mine serghente garcia...ai fost la obiect

Modificat de patriotul
  • Apreciez 1
Publicat (modificat)

patriotul se pare că ai uitat titlul topicului ! Iar cu privire la donaţiile regelui, priveşte:

Modificat de Leonidas67
Publicat

Si ca sa subliniez si mai si ce am scris in postul anterior, nici chiar Iliescu, care fie vorba intre noi a dus adevarate razboaie cu "imaginea regelui" nu si-a permis asa ceva. Este adevarat, a combatut aceasta "imagine" insa limbajul a fost la nivel net superior.

Publicat (modificat)

Hai sa-ti desenez, ca din vorbe vad ca nu te prinzi;)

Spunea ca a fost santajat de Goza+rusi sa semneze abdicarea, cu uciderea a 1000 de studenti care manifestasera pentru rege si care se aflau arestati in beciuri de catre comunisti, insa .... l-a durut in stilou (pixul nefiind raspindit pe acea vreme) de ostasii romani pe care i-a abandonat in mainile rusilor cind a intors armele impotriva nemtilor, desi "nenorocitul de Antonescu" obtinuse de la "aliati", clauze de iesire din razboi net superioare celor obtinute ulterior de rege, de la rusi.

Istoria nu consemneaza asemenea negocieri, sau nu stiu eu de ele. Au fost doar incercari esuate, aliatii refuzand categoric sa negocieze cu Antonescu! Iar prizonierii aveau sa fie eliberati sau nu in functie de tratatul de pace incheiat dupa razboi, in functie de cum au fost platite despagubirile de razboi de catre Romania. Apropo la acea conferinta de pace, Romania a fost tratata ca natiune infranta. Nu putea sa faca absolut nimic Regele pentru prizonierii romani aflati la rusi. Daca Stalin se trezea cu fata la cearsaf intr-o dimineata, putea sa ii rada de pe fata pamantului cu o miscare de deget. Vezi executtiile prizonierilor, adica elita armatei poloneze din padurea Katyn. Ei, prizonierii romani, au fost eliberati treptat, unii dupa 20 de ani, in functie de cum a decurs comunizarea tarii si de cum i-au cantat conducatorii romani de atunci in struna lui Stalin.

Modificat de SandoKhan
Publicat

Marinerul a dat cu mucii-n fasole, asta este clar, insa nu a facut-o degeaba. El nu face nimic in mod gratuit, intotdeauna are un scop. Daca credeti ca scopul ar fi terfelirea imaginii regelui... ma faceti sa zambesc.

Pe de alta parte, vad ca se fac comparatii intre oameni si situatii atat de diferite, unde este logica?

Grupul monarhist vrea sa faca din Mihai un rege neprihanit, iar acum a primit mingea la fileu. Insa, acest lucru nu scuza atitudinea unora dintre ei, atitudine specifica gradinitei.

Pe mine unul, regele Mihai nu simt ca ma reprezinta si monarhia nu ma intereseaza, mai ales ca istoria a dovedit ca este o chestiune de timp pana societatea evolueaza catre alte forme de organizare. Pot in schimb sa spun ca ma simt reprezentat de Burebista, Stefan cel Mare, Vlad Tepes sau Ioan cel Groaznic.Pentru mine, ei sunt cativa din eroii neamului nostru, nu Mihai.

Pana la urma el a plecat bine merci si si-a vazut de viata prin tarile civilizate.Acelasi lucru l-au facut si celelalte vlastare cu sange albastru ale rusilor. Greul a fost dus de romanii ramasi in tara, nu de el, deci de ce ar fi un erou al Romaniei?

Pana la urma si averea pe care o tot revendica, nu este a lui ci a Romaniei. Atunci cand a fost adus Carol Hohenzollern, Romania a constituit un domeniu al casei regale, adica nu a venit Carol cu ele din Prusia, ci i-au fost puse la dispozitie de catre romani.

Ca timp de aproape jumatate de secol Carol a dezvoltat tara, nu se poate nega, dar nici sa transmitem meritele sale lui Mihai nu avem de ce.

PS: parca trebuia sa se combata ideile, nu sa se jigneasca oamenii, nu?

• Apreciez 2
Publicat

Exact, bogdan cu totul de acord cu privire la P.S. tău, dar cu privire la meritele regelui Mihai da-mi voie să fiu în contradictoriu, dacă regele nu abdica şi nu părăsea ţara, pe lângă faptul că ar fi fost împuşcat degeaba, am fi sost la ora actuală şi sub dominaţie rusească!

Publicat

Leonidas, este posibil sa ai dreptate, dar este posibil sa nu se fi intamplat asa. Nu se stie niciodata. Eu vad lucrurile in felul urmator: regele unei natiuni, nu este un presedinte, pt ca nu este ales. De aceea, el nu poate fi inlaturat "democratic" decat prin vointa populara. Pe de alta parte regele eu il vad ca pe patriarhul natiunii, tatal acelei natiuni, omul care trebuie sa se ingrijeasca de poporul sau ca de copiii proprii, este capitanul corabiei. Ori din aceasta postura regele nostru a avut 2 variante - ori se ducea la fund impreuna cu corabia, ori se salva impreuna cu echipajul si sacrifica corabia si pasagerii. La el a invins instinctul de supravietuire si pt acest lucru nu pot eu personal sa-l condamn. Nu toti ne nastem martiri sau eroi. Asta este viata, trebuie sa acceptam faptul ca suntem diferiti si ca un erou nu este altceva decat omul potrivit la locul potrivit, in momentul potrivit. Ori in cazul regelui Mihai, cel putin momentul i-a fost potrivnic.

Publicat

Perfect adevarat, de unde si vorba ,,Presedintele este alesul poporului, iar regele este unsul lui dumnezeu pe pamant" , este adevarat regele era foarte tanar, nu a fost trecut prin vicisitudinile vietii, dar eu cel puţin, care am citit istoria povestită şi scrisă a marilor istorici şi academicieni pe care îi mai avem încă în viaţă şi care au avut ocazia să trăiască acele momente istorice, ma pun în situaţia regelui în acel moment când trebuia să ia decizia abdicării în doar cinci minute, ştiind faptul că palatul este înconjurat de trupele T. Vladimirescu, telefoanele erau taiate, ameninţarea cu uciderea celor 1050 de studenţi şi mai ales varsta fragedă , adica frica de moarte l-au adus în situaţia de a abdica şi totuşi avand acel curaj tineresc a mai punctat ca ,,abdica deoarece este şantajat" . Adevărul este că noi românii suntem obişnuiţi să ne cinstim eroii doar cănd aceştia sunt morţi !

Publicat

Serios? Si daca stii atat de bine, de ce nu ne spui nimic de tot aurul din vagoanele interminabile si toate bijuteriile, operele de arta plastica si toti banii cu care a plecat Mihai al tau din tara??? Pai el la acea varsta crezi ca a fost capabil de unul singur sa ia o hotarare de asemenea amploare? Vorbesti de dupa coltul blocului doar sa nu taci, prietene atotstiutor.

• Apreciez 2
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.