Jump to content
POLITISTI.ro

Unde se plătesc în prezent analizele de alcoolemie?

Postare recomandată

Publicat

Salut

Vreau sa-mi plătesc proba de alcoolemie, am sunat la îmi și mi s-a spus ca nu se mai plătește la ei... Am fost la politie și am vorbit cu persoana care se ocupa de dosar mi-a zis la fel ca nu stie (a preluat dosarul de la altcineva) nu a mai avut de mult dosare de genul!  Știe cineva care-i procedura și cât costa?

Subliniez ca este doar o proba?

• Catalin a modificat titlul în Unde se plătesc în prezent analizele de alcoolemie?
Publicat

La noi se plătește la casieria I.P.J-ului, dar nu am înțeles la care „ei” te-ai referit.

• Membru
Publicat

La Serviciul Judetean de Medicina Legala. Ei sunt cei care elibereaza buletinul de analiza toxicologica. Cel putin asa e la mine...

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Mulțumesc iav... mă refeream la 'ei' adică IML... trebuie sa mă duc la casieria ipj-ului?  Și ai idee cât costa o proba ? sau nu contează ca-i una sau doua probe?

Modificat de Adriaapana
Publicat
49 minute în urmă, iav a scris:

La noi se plătește la casieria I.P.J-ului, dar nu am înțeles la care „ei” te-ai referit.

Mă refeream la ei adică la IML... sigur se plătește la casieria I.P.J - ului?  Și ai idee cât costa o proba?

Publicat

Ok... m-Am gândit sa sun mâine dimineață la ipj sa întreb,  poate îmi spun ce și cum!!! Dar dacă poți sa afli și tu ceva ti-as fi recunoscator;)

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

In jur de 150 lei costa. Cam atat a fost achitat ultima data cand am avut dosar cu alcool. Daca vrei urgentarea solutionarii dosarului, sugerez sa platesti, ca rezultatul sa ajunga cat mai repede la dosar. Ideea e ca alcoolemia e calculata, doar ca nu se trimite buletinul toxicologic pana nu se achita! 

Publicat
15 minute în urmă, HaiSa a scris:

In jur de 150 lei costa. Cam atat a fost achitat ultima data cand am avut dosar cu alcool. Daca vrei urgentarea solutionarii dosarului, sugerez sa platesti, ca rezultatul sa ajunga cat mai repede la dosar. Ideea e ca alcoolemia e calculata, doar ca nu se trimite buletinul toxicologic pana nu se achita! 

Mulțumesc!!! Dar intradevar se achita la ipj? Și o pot plăti eu, personal?

Publicat

La Serviciul de medicina legala si nota de plata este 160 ron; dar trebuie sa ajunga trusa impreuna cu ordonanta si adresa la SML.

• Apreciez 1
Publicat

Am întrebat azi despre cât costă o alcoolemie și colegul care se ocupă cu așa ceva mi-a spus că este în jur 126 lei, dar această sumă diferă în funcție de timpul care a trecut de la recoltare și până la plată. Plata se face la casieria i.p.j-ului.

Publicat
în urmă cu 18 ore, iav a scris:

Am întrebat azi despre cât costă o alcoolemie și colegul care se ocupă cu așa ceva mi-a spus că este în jur 126 lei, dar această sumă diferă în funcție de timpul care a trecut de la recoltare și până la plată. Plata se face la casieria i.p.j-ului.

Eu aparțin de db, am sunat la ipj și mi s-a spus ca nu se mai plătește,  ca o plătește inspectoratul... chestia e ca proba e trimisa la îml de la începutul lunii decembrie 2015, exista posibilitatea sa nu fie plătită sau sa fie plătită și sa nu îi intereseze pe aia de la îmi sa o  trimită? 

Publicat

Nu se mai plătesc probele la IML, se plătesc de către inspectorat, la fiecare sfârșit de luna! Dar nu înțeleg de ce pana acum nu a ajuns proba la agentul care se ocupa de dosar, proba este din decembrie 2015, ce știu sigur este ca la IML nu este și nici la agentul care se ocupa de dosar!!! Ce pot face în cazul ăsta? 

• Moderator
Publicat

La poliţistul ce se ocupă de dosar nu se întoarce "proba", ci doar o hârtie (buletinul de analiză) pe care IML-ul o trimite, de obicei după ce este confirmată plata contravalorii efectuării analizei probei de sânge. IML-ul se comportă ca şi cum ar fi vreun SRL.

• Apreciez 1
Publicat

Am înțeles,  dar la polițistul care se ocupa de dosar nu a ajuns buletinul de analiza și cei de la IML mi-au spus ca a fost luat de la începutul lunii ianuarie!!! Unde sa-l mai caut? 

Publicat

Mai am și eu câteva întrebări dacă mă poate ajuta cineva: 

De buleținul meu de analiza toxicologica nu se știe nimic de la începutul lunii ianuarie de când a fost luat de la IML.

Dosarul a fost întocmit de o secție de politie rurala, la dosar nu este proba, la politia orașului nu este proba, nu știe nimeni nimic de ea!!!

Ce pot face în situația asta??? 

Mă puteți ajuta cu un sfat?

Nu știu ce sa mai fac, unde sa mă mai duc???

Publicat

Sa presupunem ca dosarul este instrumentat de un politist de la o sectie de politie rurala. De cele mai multe ori, proba ajunge la I.P.J., mai exact la Serviciul Rutier, iar un lucrator de acolo merge cu proba/probele (cand ti-au fost recoltate probele, posibil sa le mai fi fost recoltate si altor persoane din judet) la I.M.L.. Dupa o perioada, vin rezultatele (sau merge lucratorul sa le preia) la Serviciul Rutier si, din pacate, de multe ori nu este anuntat cel care instrumenteaza cazul sa vina dupa hartii. Eventual, il poti ruga pe politist sa sune la Serviciul Rutier, sau sa mergi tu sa intrebi acolo daca este venit rezultatul (tu nu il vei primi, dar macar vei sti unde este). Numai bine.

• Apreciez 1
Publicat

Ionut88 Mulțumesc pentru ajutor!!! Am aflat cine a luat rezultatul și de când numai ca în 2 luni de când l-a luat nu a avut bunul simt sa-i spună și polițistului care se ocupa de dosar...

• 1 an mai târziu...
Publicat

Pana la urma, unde se platesc probele biologice? La IML sau la casieria IPJ? A platit cineva de curand? 

Eu am sunat la IML, mi au zis ca trebuie sa primesc acordul politistului care se ocupa de caz. Am fost acolo, am facut o cerere cum ca vreau sa platesc analizele, din pacate a trecut o luna si n am primit niciun raspuns (ar fi trebuit sa l primesc prin posta). 

Ca idee, am avut 0.42 in aerul expirat. Nu sunt foarte optimist ca o sa am sub 0.80 in sange, desi am fost oprit la scurt timp dupa ce am baut.  

• 7 luni mai târziu...
Publicat

Buna ziua.

Aseara mi-a fost retinut permisul de conducere in Bragadiru. Motiv :  consum alcool  si a fost necesar sa mergem la Municipal pentru analize de sange. Am tot cautat informatii si nu gasesc unde pot sa platesc eu analizele biologice ? Aseara am fost intrebat daca doresc sa le platesc, dar am stat pe ganduri si am zis ca momentan nu (nu aveam suficienti bani la mine).

Tot ce am primit de la agentul constatator, este dovada de retinere a permisului. 

P.s. Va rog sa nu aruncati cu pietre in mine, stiu ca am gresit ca m-am urcat la volan.

• 1 an mai târziu...
Publicat (modificat)

O întrebare! Vreau să-mi achit singur analizele I.M.L pentru soluționarea rapidă a dosarului. Problema este ca cei de la IML mă trimit la I.J.P/BPR pentru a solicita o convenție de plata iar I.J.P/BPR la judecătorie să completez o cerere, ce durează 30 de zile nu prea am înțeles, am fost si pe acolo iar ăia habar nu au la biroul de informații sect 2...etc?

Este prima oară cand mi s-a retinut permisul fără a consuma vre-o băutură alcoolică, conduc de 9 ani aveam lecția învățată fără alcool la volan, sunt curios de rezultatul probelor biologice!

Unde îmi plătesc analizele mai exact, vă rog câteva detalii?

Polițistul de la rutieră mi-a spus simplu îți poti lua permisul repede în 5-15 zile, doar te duci la brigada rutieră îți plătești analizele ți se va da o hârtie să o duci la IML pentru eliberarea probelor iar daca rezultatul este 0 iti poti luna permisul inapoi și faci o contestație pentru anularea amnezii. 

Modificat de Lul10

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.