Jump to content
POLITISTI.ro

STOP încadrărilor directe


Thor

Recommended Posts

Buna seara,

Nu stiu daca este potrivit acest forum pentru urmatoarea mea solicitare, dar aici cred eu ca se incadreaza cel mai bine dintre toate.

Pentru inceput as vrea sa va aduc la cunostinta faptul ca sunt elev in ultimul an de liceu si doresc sa devin elev al Scolii de Agenti de Politie Campina.Ati fost foarte vigilenti in a prezenta situatia atat de grava cu care Politia Romana se va confrunta in curand dupa finalizarea primului ,,apel al bocancilor.Am un var, care este in ultimul an la SAPVLC si ii inteleg pe deplin indignarea si supararea, si nu numai lui.
De aceea m-am gandit ca ar fi bine sa fac trimit o scrisoare catre M.A.I. in vederea propunerii suplimentarii locurilor pentru candidati la institutiile de invatamant ale acestui minister pentru a nu mai fi nevoie de a se recurge la solutii de genul incadrarilor ,,S.R.L."Imediat mi s-a recomandat sa fac o petitie, de aceea apelez la dumneavoastra politisti dar si membri ai acestei comunitati care doriti sa deveniti politisti in cursul acestui an sau in cei ce vor urma.Rog politistii care ar putea binevoi sa ne ajute pe noi candidatii, sa ne indrume cumva pentru a face aceasta petitie.Multumesc.

Link to comment

Când te gândești că elevii din școlile de agenți și studenții de la academie semnează un contract, prin care se obligă să rămână în sistem 9 ani(parcă), iar dacă părăsesc sistemul mai devreme din vina lor sau la cerere, plătesc școlarizarea, iar cei care vor veni din sursă externă, pot pleca oricând fără să dea un leu. Elevii și studenții după absolvire, sunt 6 luni, sau un an debutanți și pleacă de la cel mai mic salariu și  grad, iar cei din sursă exeternă vor fi încadrați cu grade profesionale în funcție devârstă și vechime. Vai de tine Poliție Română.

 • Upvote 6
Link to comment

Iav ,discutand zilele trecute zilele in pauza unui seminar cu profesorul pe tema incadrarilor directe ,mi-a spus cu nonsalanta ca in Politia Romana sunt doua categorii de oameni :oameni prosti si oameni destepti .Referindu-se la faptul ca cei destepti vor fi cei incadrati direct.

Ba mai mult,sunt profesori in scoala care sustin ca angajarea din sursa externa este o solutie in acest moment.Pe mine personal,aceste afirmatii ma fac sa ma simt inutil ,dat la o parte .Plus de asta ,trag concluzia ca acei profesori nu s-au gandit si la faptul ca au muncit degeaba cu noi,elevii, 2 ani de zile .Sa ma invete sa fac o incadrare juridica corecta,sa acumulez un minim de pregatire politieneasca ..De,cica meseria asta se fura nu se invata.Probabil pe principiul asta au mers cand au facut aceste afirmatii.

Link to comment

Când veți fi în practică poate o să mergeți cu unul dintre acești „externi” și veți constata că voi ca elevi o să știți mai multă meserie decăt ei. Prin 1990 când au mai fost asemenea încadrări din sursă externă, la poliția orășenească unde lucram, a fost încadrat un semenea personaj, care atunci când legitima o persoană se prezenta cu formula „ sunt sergent major după revoluție..........”. Probabil că ăstora de acum le va fi rușine să spună anul încadrării.

Link to comment
 • Marius changed the title to STOP încadrărilor directe

Ma bucur ca si elevii de la Campina si studentii de la Bucuresti sunt pe aceeasi frecventa, e neaparat sa facem aceasta petitie in care sa cerem clar si la obiect majorarea locurilor pentru candidati la toate cele 3 institutii din tara, ca o bariera in calea acestor incadrari ce sapa groapa Politei Romane si a ordinii sociale chiar.Astept eventuale sugestii, precizari, completari de la voi.

 • Upvote 2
Link to comment

Ce petiție, cu petițiile nu rezolvi mare lucru! Va organizați si va duceți la Guvern si la MAI, anunțați televiziunile, eventual faceți si o scrisoare deschisa si alegeți dintre voi niste reprezentanti in caz ca veți fi chemați la discuții. Cu ajutorul Facebookului nu e așa greu sa organizezi un asemenea demers.

Link to comment
 • Member
în urmă cu 10 ore, IlieAdi a scris:

Ma bucur ca si elevii de la Campina si studentii de la Bucuresti sunt pe aceeasi frecventa, e neaparat sa facem aceasta petitie in care sa cerem clar si la obiect majorarea locurilor pentru candidati la toate cele 3 institutii din tara, ca o bariera in calea acestor incadrari ce sapa groapa Politei Romane si a ordinii sociale chiar.Astept eventuale sugestii, precizari, completari de la voi.

Nu conteză că suntem la București , Câmpina sau Cluj.În fond interesul e același.Să ne desfășurăm activitatea într-o instituție compusă din oameni pregătiți, profesioniști.Aceste probleme ne afectează direct sau indirect pe toți fie că suntem elevi, studenți sau polițiști...

 • Upvote 2
Link to comment
în urmă cu 20 ore, Thor a scris:

Ba mai mult,sunt profesori in scoala care sustin ca angajarea din sursa externa este o solutie in acest moment.

Profesorasii astia din scolile de politie gandesc asa pentru ca cei care vor fi incadrati (sper din tot sufletul ca nu se va intampla acest lucru) vor fi trimisi cateva luni la "specializare" in scolile de agenti de politie, iar acesti profesorasi cu grade profesionale de politisti isi vor "justifica" munca. Ca o paranteza, Scoala de agenti de politie din Cluj-Napoca are aproape 100 de angajati, majoritatea cu grade profesionale de politisti, si se ocupa cu formarea a circa 300 de viitori politisti. Deasememea, sa nu uitam ca pentru a isi justifica existenta asa s-a intamplat si cu "specializarea" in scolile MAI a celor de la Scursura Locala. Totul este din interes! Nu ii intereseaza ca viitorii absolventi vor fi incadrati ca agenti de politie-debutanti, cu salarii mici, iar incadratii direct vor fi incadrati conform varstei.
Daca asa gandeste dom' profesor, eu propun sa desfiintam scolile de politie, dar atunci ce o sa faca dom' profesor, o sa lucreze in operativ?:))

 

în urmă cu 20 ore, Thor a scris:

mi-a spus cu nonsalanta ca in Politia Romana sunt doua categorii de oameni :oameni prosti si oameni destepti

Prost este profesorul care ti-a spus acest lucru! Ar fi trebuit sa te sustina, nu sa iti rada in fata! Deci, in opinia lui, tu ai gresit pentru ca ai ales sa urmezi cursurile unei scoli de politie dupa ce ai reusit sa treci de etapele admiterii. :doh: Este scandalos cum gandesc unii!

Sunt alaturi de voi! Sunt alaturi de ceilalti colegi care mai cred in Politia Romana si in meseria de politist!
Sunt dispus sa ies in strada pentru ca incadrarile directe sa nu mai aibe loc. Suplimentarea numarului de locuri in scolile de agenti de politie si la Academia de Politie este solutia corecta si cea care va aduce beneficii pe viitor Politiei Romane!

 

Link to comment

Bine domnule Sache, eu cred ca M.A.I. ar trebui sa se gandeasca ca ,,apelul bocancilor" nedreptateste politistii, elevii din scolile de politie, viitorii candidati dar si civilii.Pana la urma nu trebuie decat sa ne adresam lor astfel incat sa afle(stiu deja oricum) ca mai nimeni nu e de-acord cu aceasta decizie a lor care ofera sanse oportunistilor de a-si atinge unele scopuri, iar argumentul ca printre aceia vor si fi si viitori polisti care vor pune inima e exact ca povestea cu torutul in care s-a pus o singura picatura de otrava, dar nimeni nu stie unde.Cine-l mai mananca?!Nimeni!
Parerea mea este ca daca ne vom organiza noi toti, politisti, elevi si civili, am putea spera la o solutie.

Link to comment

Am văzut mai multe articole din presa scrisă, care spuneau, referindu-se la preconizatele încadrări din sursă externă, ceva de genul că „ orice om de pe stradă va putea fi polițist”. Da întradevăr, orice om de pe stradă poate deveni polițist, cu condiia  să fie absolvent a unei instituții de învățământ din cadrul M.A.I, nu prin cursuri decâteva luni, făcute pe sărite. Nu suntem o castă. Nimeni nu s-a născut polițist, toți am fost mai înainte „civili”. De asemenea nu sunt de acord cu repartizarea unor locuri în instituțiile de învățământ ale M.A.I, special pentru minorități. Nu cunost ca în lume să mai fie așa ceva.

 • Upvote 1
Link to comment
2 minute în urmă, iav a scris:

Nu cunost ca în lume să mai fie așa ceva.

Nu exista asa ceva. Esti cetatean al Romaniei, indiferent de etnie, iar asta ar trebui sa fie suficient. Am auzit de cazuri in care, in baza unei adeverinte prin care se atesta apartenenta la o anumita etnie, unii au intrat in unitatile de invatamant ale MAI, desi cei in cauza nu cunosteau nici macar limba etniei respective. Deci, o alta modalitate de a fenta sistemul de intrare in structurile Politiei Romane.

Link to comment

Anul trecut situația locurilor a fost următoarea:

- la Academia de Poliție „ AI Cuza” - locuri totale(pentru toate armele) = 606 din care:- pentru rromi 10, pentru maghiari 9, pentru alte minorități 5.

- la „Vasile Lascăr - 505 locuri din care: pentru rromi 5, alte naționalități 3

- la „Septimiu Mureșan” - 125 locuri din care 3 pentru rromi și două pentru alte naționalități.

 Veți spune că locurile pentru minorități sunt puține  respectiv de până la 4% și că nu este mare lucru, însă dacă ne uităm la ultimele medii de admitere, vom constata că majoritatea celor admiși pe locurile de la minorități nu ar fi promovat examenul de admitere, pe când dacă locurile ar fi fost lăsate fără „dedicație”, ar mai fi intrat încă 37 de candidați care au avut medii situate sub ultima medie

 

Link to comment
în urmă cu 17 ore, IlieAdi a scris:

Bine domnule Sache, eu cred ca M.A.I. ar trebui sa se gandeasca ca ,,apelul bocancilor" nedreptateste politistii, elevii din scolile de politie, viitorii candidati dar si civilii.

MAI -ul trebuie sa gandeasca? Cu ce? Adi chestorii aia angajati la apelul bocancilor se gandesc deja cate rude si cunostinte isi vor angaja cu...valul!

Ei nu stiu decat ,,tot de bocanci"....dar in gura!

Link to comment

Exact cum am mai spus rezolvarea este simpla, promotia 2016 mai are putin timp pina la absolvire in care este inclusa si perioada de practica, asa ca se anuleaza practica se intensifica studiul si implicit timpul si examenul de absolvire si la serviciu cu ei. Metoda se aplica si pentru promotia 2017 si la anul in primavara mai avem un rind de politisti cu admitere si pregatire fara costuri suplimentare si cu riscuri normale, dar vedeti voi, odraslele cu singe nobil vor ramine pe dinafara si nu cade bine la dom sef, ca doar asa se lasa fonctia mostenire, ca zici ca sint grofi.

 • Upvote 3
Link to comment

Din câte ni s-au spus nouă în şcoală,sub nici o formă nu putem fi încadrati mai devreme .O altă anomalie şi o mişcare neinspirată a conducerii MAI .Adică ,eu cu 1 an şi jumătate de şcoală nu pot face fată ,dar lătrăul încadrat direct poate .

În plus ,ni s-a spus să privim şi partea bună a lucrurilor .Că atunci când vom termina nu vom fi singuri la posturile de politie .Care-i partea bună nu ştiu ,că colegul meu încadrat direct va ieşi doar la numărătoare ,nu şi în teren.

Edited by Thor
Link to comment
 • Member

Asa ca o paranteza sunt curios sa vad daca dupa aceste incadrari de 1000,2000 cati or fi,avand in vedere ca anul acesta se vor pensiona in jur de 300 de politsti, incadrari care reprezinta "solutia optima pentru a reduce deficitul din politie", patrulele mixte cu cocalarii si jandarmii vor continua ca "solutie" a deficitului de personal.:doh:

 • Upvote 1
Link to comment
în urmă cu 4 ore, Thor a scris:

atunci când vom termina nu vom fi singuri la posturile de politie

Până veți termina voi, încadrații direc vor fi deja șefi de post.

Link to comment
16 minute în urmă, iav a scris:

Până veți termina voi, încadrații direc vor fi deja șefi de post.

Având în vedere că li se va da gradul profesional în functie de vârstă ,ce ar fi aşa surprinzător ? Dacă tot e vorba să facă un că*at ,o să-l facă până la capăt .Adică cum ,cumătrul meu care are 45 de ani să fie agent si un tâmpit de proaspăt absolvent de şcoală la fel ? 

Link to comment
 • Moderator

Nici măcar şefi de post nu o să-i găsiţi, că şi acolo e de muncă, nu glumă. Majoritatea celor încadraţi direct în trecut, sunt pe locuri la scuteală, pe la logistică, comunicaţii, audit şi alte asemenea structuri unde nu au contact cu infractorii, deşi încadrările au fost făcute pentru locurile de la posturile de poliţie şi atunci. De exemplu, la IPJ-ul unde lucrez dintre cei angajaţi în ultimul lot (parcă 2006) nu ştiu vreunul care să fi rămas la post. Probabil că or exista şi câteva cazuri izolate, de poliţişti încadraţi direct care au rămas în stradă, dar ăia sunt nişte excepţii, sunt cei ce s-au adaptat, nu s-au orientat, sunt cei dezgheţaţi la minte, cu care nu ţi-e teamă să pleci pe drum. Dar ei sunt excepţii, pentru că există şi aşa ceva. Din păcate majoritatea sunt şi vor fi doar nişte orientaţi.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.