Jump to content
POLITISTI.ro

Administrator

Direcţionează 2% din impozit către www.politisti.ro

Marius

Mecanismul privind redirecţionarea a 2%, a rămas acelaşi ca în anii trecuţi, numai că anumite practici care erau la limita încălcării legii NU mai sunt acceptate de către organele fiscale.

Pentru a împiedica eventuale fraude şi pentru respectarea legii privind protecţia datelor personale, ANAF a precizat care sunt metodele prin care se poate sprijini o cauză socială. Prin completarea formularului 230 sau 200 şi depunerea lui, astfel: 

 • Direct la registratura administraţiei fiscale - numai de către contribuabilul care a completat declaraţia. Pentru a avea dreptul de a depune declaraţia în numele altor contribuabili, persoana care depune documentele are nevoie de împuternicire de la cei în numele cărora depune declaraţiile;
 • Se trimit prin poştă la administraţia fiscală, cu confirmare de primire;
 • Se depun online - numai în cazul în care aveţi certificat calificat de semnătură electronică.

ATENŢIE - Nu puneţi mai multe formulare în acelaşi plic, fiindcă există riscul ca acestea să fie anulate din cauza încălcării prevederilor privind protecţia datelor personale.

Mesaj adăugat de Marius

Postare recomandată

Administrator

Acest website este administrat şi susţinut de Asociaţia Independentă a Poliţiştilor - organizaţie neguvernamentală, non-profit, apolitică şi independentă, înfiinţată în temeiul OG nr. 26/2000, al cărei scop este:

 • promovarea respectului faţă de lege, adevăr şi dreptate
 • stimularea legăturilor de prietenie, întrajutorare şi respect reciproc
 • creşterea prestigiului şi a imaginii poliţiştilor români
 • dezvoltarea schimbului de experienţă profesională
 • promovarea şi facilitarea întâlnirilor poliţiştilor şi familiilor acestora.

Cei care au bunăvoinţă şi doresc, pot direcţiona 2% din impozitul pe care îl dau statului către această asociaţie. În acest mod se impune statului cum să fie cheltuită o parte din impozit, iar asta nu vă costă nimic. Suma respectivă oricum este virată către stat şi în situaţia în care nu se optează pentru direcţionarea acesteia prin simpla completare a unui formular.

Sumele primite din această direcţionare de 2% sunt utilizate exclusiv pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare ale site-ului www.politisti.ro şi/sau pentru organizarea întâlnirilor între membri forumului.

Atenţie!

Direcţionarea celor 2% este o opţiune şi nu o obligaţie. Nimeni nu vă poate obliga să faceţi acest lucru.
Prin acest mecanism un cetăţean poate decide modul în care sunt cheltuiţi 2% din impozitul datorat statului pe venit, direcţionând această sumă către o organizaţie neguvernamentală.
Practic cetăţeanul spune statului modul în care doreşte să fie cheltuită o parte din impozitul său. Aceşti bani provin din impozitul pe venitul anual datorat – iar ei fac parte din bugetul de stat.
Dacă nu direcţionaţi aceşti 2%, suma nu va rămâne la dvs., statul român încasează oricum aceşti bani. Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau o donaţie, ci este în esenţă o parte a bugetului de stat care este direcţionată de către fiecare cetăţean în parte către sectorul neguvernamental.

Dacă v-aţi hotărât şi doriţi să direcţionaţi cei 2% către Asociaţia Independentă a Poliţiştilor pentru a ajuta la acoperirea cheltuielilor de funcţionare ale acestui website - www.politisti.ro, trebuie doar să completaţi un formular, pe care să-l trimiteţi ori să-l depuneţi la Administraţia Financiară - Arondarea localităţilor pe unităţile teritoriale ANAF

1. - Cei care realizează venituri exclusiv din salariu (dacă au doar venituri din salariu) trebuie să descărce, să completeze formularul 230 şi să-l tipărească în două exemplare:

formular_230.pdf

Citiţi cu atenţie instrucţiunile de completare!

Anul la care se face referire în declaraţie este 2017, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2017, conform fişei fiscale. Nu uitaţi să completaţi rubrica corespunzătoare aflată imediat sub titlu!

În continuare trebuie să completaţi datele voastre de identificare de la rubrica I. "DATE DE IDENTIFICARE A CONTRIBUABILULUI".

În rubrica II. "DESTINAŢIA SUMEI REPREZENTÂND PÂNĂ LA 2% DIN IMPOZITUL ANUAL, POTRIVIT ART.57 ALIN.(4) DIN LEGEA NR.571/2003" la pct.2. este bifaţi opţiunea ”Susţinerea unei entităţi nonprofit” iar datele de identificare ale asociaţiei sunt deja completate:

Denumire entitate nonprofit Asociaţia Independentă a Poliţiştilor
Cont bancar (IBAN) RO58BPOS17408396961RON02
Cod de identificare fiscală a entităţii nonprofit 29872296

Nu vă faceţi probleme dacă nu cunoaşteţi suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculată de către organele fiscale şi puteţi lăsa căsuţa necompletată.

2. - Cei care realizează venituri din alte surse în anul anterior (în 2017) - (PFA, profesii liberale – medic, avocat, notar, expert contabil, arhitect, chirii, câştiguri din investiţii, drepturi de autor, activităţi agricole, etc.), au obligatia legala să depună la Administraţia Financiara o declaraţie privind veniturile realizate în anul respectiv, mai exact Formularul 200.

formular_200.pdf

În acest formular, există o rubrică separată, prin care se poate direcţiona 2% din impozitul datorat - la punctul III. unde este deja completată destinaţia sumei reprezentant 2% din impozitul pe venit, similar celor cu venituri din salarii, în procedura descrisă mai sus.

Formularul se depune în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau la oficiul poştal şi se expediază pe adresa Administratiei Financiare de care apartineţi, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Data depunerii formularului este data înregistrării acestuia la organul fiscal sau data depunerii la poştă, după caz.

Puteţi face acest lucru până în data de 25 mai 2018.

Dacă sunt nelămuriri sau aveţi întrebări legate de acest subiect al direcţionării celor 2%, vă rog să postaţi în topicul din secţiunea Observaţii şi sugestii: Direcţionare 2% către forum.

Mulţumim anticipat pentru susţinere!

Distribuie această postare


Link către postare
Distribuie pe alte siteuri

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare


 • Conţinut similar

  • Marius
   de Marius
   Întâlnirea membrilor politisti.ro 2017.
   Aşa cum aţi stabilit, ne vedem în octombrie la Zărneşti - Braşov.
   Vă rugăm să confirmaţi prezenţa şi aici, iar discuţiile privind acest eveniment să le postăm aici, în comentarii. 
  • Administrator
   de Administrator
   Adăugarea unei pictograme Politisti.ro pe ecranul principal al dispozitivului mobil
   În cazul în care doriţi să adăugaţi o iconiţă (pictogramă) pentru Politisti.ro pe ecranul principal al dispozitivului mobil, voi descrie mai jos paşi ce trebuie urmaţi de către utilizatorii de iPhone/iPad/iPod cât şi utilizatorii dispozitivelor cu sistem de operare Android.
   Pagina web Politisti.ro are o pictogramă personalizată, imagine ce este este utilizată de browser-ul sistemului de operare (Safari şi browser-ul preinstalat din Android) dacă optaţi pentru a adăuga o scurtătură pe ecranul principal al dispozitivului mobil.
   În cazul utilizatorilor iOS.
   Atunci când vă aflaţi pe prima pagină http://www.politisti.ro/ trebuie să apăsaţi iconiţa ce prezintă un dreptunghi şi o săgeată aflată în partea de jos a ecranului.

   Apoi trebuie să apăsaţi "Adăugați la ecran principal".

   Completaţi denumirea care doriţi să apară pe ecran sub iconiţă şi apăsaţi butonul "Adăugaţi"

   Safari adaugă o pictogramă pentru pagina web Politisti.ro pe ecranul principal. 

    
   În cazul utilizatorilor Android
   Atunci când vă aflaţi pe prima pagină http://www.politisti.ro/ trebuie să apăsaţi iconiţa ce prezintă o steluţă aflată în partea de sus - dreapta.

   În meniul care apare completaţi denumirea care doriţi să apară pe ecran sub iconiţă şi selectaţi opţiunea "Ecran de pornire"

   Browser-ul adaugă o pictogramă pentru pagina web Politisti.ro pe ecranul principal.

   Succes.
  • Marius
   de Marius
   Aşa cum am stabilit ne vedem la Mamaia.
   Vă rugăm să confirmaţi prezenţa şi să precizaţi câte persoane (soţie/prietenă/copii etc). vă însoţesc, să ştim de câte camere este nevoie.
 • Activi pe această pagină   0 membri

  Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.

×
×
 • Create New...

Informaţii importante

Acest website foloseşte cookie-uri. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii lor. Mai multe informaţii în Politica de confidenţialitate.