Jump to content
POLITISTI.ro

R.C.A - dupa contractul de vanzare cumparare


Lorian

Recommended Posts

Buna seara,

Ma adresez dvs., cu urmatoarea intrebare, la care multumesc anticipat pentru raspuns:

Am cumparat acum 2 luni o masina ( cu contract de vanzare cumparare intre parti, cu fisa de inmatriculare, cu certificat fiscal, totul in regula ). Fostul proprietar mi-a inmanat Cartea de identificare a masinii, certificatul ( talonul - necompletat cu mentiunea ca este instrainat ) si asigurarea  R.C.A. valabila pentru inca vreo 5 zile ( la care fostul proprietar mi-a spus ca nu il deranjeaza sa fac asigurarea tot pe numele lui, daca nu vreau sa o inmatriculez pe numele meu, la mijloc fiind taxa de inmatriculare maricica.)

Întrebarea este urmatoarea:

Ce mi se poate intampla, daca eu acum la 2 luni de la cumparare, fac asigurarea R.C.A. tot pe numele din certificat ( talon ) si circul cu ea, iar fostul proprietar sa se fi dus dupa ce am facut contractul de vanzare - cumparare la politie sa-si retraga numerele ( de la masina )???

Sau poate fostul proprietar sa se duca la politie dupa ce-am facut contractul de vanzare-cumparare sa-si retraga numerele din circulatie? ( ori sa le retraga ori sa si le puna la alta masina ) 

Cum pot sa verific acest aspect?

Va reamintesc ca eu am toate actele in original ale masinii (CIV, talon - necompletat cu mentiunea ca este instrainat).

 

Va multumesc frumos!

 

Link to comment
  • Moderator
în urmă cu 3 ore, Lorian a scris:

fostul proprietar sa se fi dus dupa ce am facut contractul de vanzare - cumparare la politie sa-si retraga numerele ( de la masina )???

Nu poate, nu există această posibilitate.

Dacă nu transcrii dreptul de proprietate, rişti să nu mai poţi ridica certificatul de înmatriculare în situaţia în care e reţinut. În plus poţi să primeşti şi o sancţiune contravenţională, să rămâi fără plăcuţele cu numărul de înmatriculare, etc.
Prevederile legale nu sunt opţionale. Ai obligaţia să transcrii dreptul de proprietate în termen de 30 zile.
Orice alte discuţii sunt inutile şi nu vei primi aici îndrumări despre cum să ocoleşti prevederile legale.

Link to comment
21 minute în urmă, Marius a scris:

Prevederile legale nu sunt opţionale. Ai obligaţia să transcrii dreptul de proprietate în termen de 30 zile.
Orice alte discuţii sunt inutile şi nu vei primi aici îndrumări despre cum să ocoleşti prevederile legale.

Buna seara,

Va multumesc pentru raspuns, si va dau dreptate in ceea ce spuneti.

Pacat de faptul ca traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul, pacat si de o treime din populatia tarii, care au asa numitele "procuri, comodate, etc.", ce nu pot intra in legalitate datorita taxelor foarte mari de inmatriculare, etc..

Mai am o singura intrebare:

Deci, fostul proprietar nu poate sa-si retraga numerele, eu am concordanta intre rca si talon, privind numele din cele doua, pe talon nu scrie "instrainat", am toate documentele in regula, politistul ce ma opreste in trafic, practic nu mai are de ce sa ma sanctioneze, nu?

 

O seara buna!

 

Link to comment
  • Moderator

Nu, păcat că tu nu reuşeşti să înţelegi fraza care tocmai ai citat-o şi insişti. Repet: orice alte discuţii sunt inutile şi nu vei primi aici îndrumări despre cum să ocoleşti prevederile legale. 
Pe acest website nu sunt acceptate discuţiile privind orice tip de activitate ilegală sau imorală. Aici se promovează respectarea prevederilor legale.

 

  • Upvote 1
Link to comment
  • Marius locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.