Jump to content
POLITISTI.ro

Soluţionare tamponare - accident pagube materiale


Sobranieee

Recommended Posts

Bună seara ! Am și eu o nedumerire. Acum aproximativ, o săptămână, eram afară cu un prieten și aveam mașinile parcate una în spatele celeilalte. Peste ceva timp am vrut să îi arat ceva la mașina mea, m-am urcat în ea, am porniit-o și am băgat în marșarier când deodată a început să o ia la vale ( uitând că nu am tras frână de mână ) și s-a oprit în bara din față a mașinii lui ( mai mult de 1-2 m nu a mers la vale ), am dat-o repede în față,  ne-am uitat la ele, a mea nu are nicio zgârietură iar a lui grila de protecție foarte puțin infundata,  dabea se observă. Atunci pe loc, l-am întrebat dacă a pățit ceva și dacă vrea să îi dau RCA-UL meu ca să o facă, însă a refuzat și a spus că nu are nimic. Azi m-am trezit cu el că vrea să își facă bara pe asigurarea mea ținând cont că atunci a refuzat. Întrebări mea este: am ce să pățesc dacă el se duce la politie să declare după 1 săptămână evenimentul ? ( precizez că atunci după eveniment, el nu a fost la politie să declare că I-am atins-o )

Link to comment

Am înțeles. Dar, dacă cer o expertiză să se uite la mașini, adică, totuși, să se ia permisele pentru simpli fapt că am atins mașina mea de a lui puțin, ținând cont că eu nu am nicio zgârietură... și încă o întrebare: dacă am merge să depunem cererea de soluționare amiabilă la o săptămână de când s-a întâmplat, mai poate primii despăgubirile ? Ținând cont că mașina și RCA-UL nu sunt pe numele meu, mă gândesc că ar trebuii nu știu ce acte de la proprietar...

Link to comment
în urmă cu 7 ore, Sobranieee a scris:

totuși, să se ia permisele pentru simpli fapt că am atins mașina mea de a lui puțin

Nu pentru asta, ci pentru nedeclararea evenimentului în termenul legal de 24 de ore. ;)

 

 • Upvote 2
Link to comment
 • 3 months later...

Buna ziua,

As avea o intrebare. Am fost implicata intr-un accident. Masina mea era parcata, o alta masina m-a lovit provocandu-mi avarii destul de serioase. Soferul vinovat a plecat, dar i-am luat nr de inmatriculare si am fost la politie si am declarat. Mi-au dat o dovada valabila 30 de zile. A durat 2 saptamani pana l-au gasit pe vinovat, care a recunoscut fapta, prin urmare masina mea se va face prin asigurarea lui. A mai durat o sapamana si cateva zile pana m-au programat la asigurari, apoi am fost la mecanic si inca nu mi-au venit toate piesele. Intre timp dovada mi-a expirat. Am fost la politie si mi-a spus ca nu se poate prelungi. In acest caz cum pot circula legal cu masina? Specific ca masina mea funcitioneaza, si nu pune in pericol circulatia celorlalti. Cu toate astea din moment ce politia are 30 de zile termen sa il gaseasca pe vinovat cum este posibil ca eu sa imi repar masina in acelasi 30 de zile? Ce ar fi de facut? Pentru aceasta contraventie se poate da avertisment? Sau cat ar costa amenda?

Edited by Anda90
Link to comment

Si daca politia l-ar fi gasit in a 29-a zi, eu ar fi trebuit sa imi repar masina intr-o zi? Mi se pare aberant, avand in vedere ca am nevoie de bara fata noua. aripa nou, reparat capota, far si proiector nou, plus grilaje si capace. Se poate da avertisment pentru acest lucru?

Link to comment

După cum observi, polițiștii și-au făcut treaba în ceea ce-i privește. Au găsit vinovatul și l-au sancționat. Restul... Nu ține de ei ci de firmele de asigurări. Cu toții știm că în aceste "timpuri" mașina este mai mult decât o necesitate dar și tu trebuie să înțelegi că sunt niște reguli care trebuie respectate și că nu poți circula cu un autovehicul avariat. Altfel, îți asumi răspunderea acelor fapte. Articolul care prevede această contravenție este 148/20 din HG 1391/2006 iar cel care sancționează, art. 99/1/7 din OUG 195/2002. Amenda este 210 lei. Tu hotărăști dacă merită însă trebuie să ții cont de faptul că legislația este destul de clară într-o astfel de situație. 

Edited by genessys30
Link to comment
 • Moderator

În cele 30 zile aveai posibilitatea să-ti repari masina, iar toate cheltuielile (dovedite cu facturi, chitante, etc) erau decontate ulterioar de compania de asigurare.

Link to comment

Da, aveam posibilitatea, doar ca reparatia ma costa cam 1000-1300 euro, si nu dispun de acesti bani in momentul de fata. Este motivul pentru care am ales sa merg pe varianta ca masina sa fie reparata direct prin societatea de asigurari, ca sa nu platesc eu, ci societatea de asigurari sa platesca celui care imi repara masina. Prin urmare procedura a durat mai mult.

Link to comment
 • Moderator

După cum îi spune şi numele, autorizaţia de reparaţie, de fapt spune service-ului că accidentul a fost declarat, înregistrat, investigat, etc la o autoritate a statului şi maşina poate fi reparată legal. Pentru că dacă un service auto repară maşini avariate ce nu deţin autorizaţie (sau document similar de la asigurări) fapta aceasta constituie infracţiune.
Dreptul de a circula, este doar o consecinţă adiacentă sau secundară cu un caracter temporar, ce are ca principal scop posibilitatea de a duce maşina la un service auto unde să fie reparată. Deci scopul acelei valabilităţi este de a putea duce maşina la service, nu de a circula în voie sau în alte scopuri pe drumurile publice. Numai că o astfel de diferenţiere în legislaţie ar fi complicat inutil actul normativ. 

Link to comment
 • 2 years later...

Se da urmatoarea problema. O intersectie semaforizata. Doua benzi pe sens, in apropierea intersectiei 3 benzi pe sens. Banda 1 mers inainte, banda 2 inainte sau la stanga, banda 3 la stanga. Pe banda 2 un autoturism, pe banda 3 un autotren(tir). Se face verde, demareaza amandoi, dupa 10 metri( cand incepe virajul la stanga propriu-zis) autoturismul vireaza inaintea autotrenului (ii taie calea) si il acroseaza(?) Cu usa stanga spate si aripa stanga spate in usa dreapta fata cap tractor si bara fata. Soferii nu se inteleg, merg la politie unde politistul cand aude ca e vorba de autotren decide: soferul autotrenului e vinovat ca a luat virajul larg pentru a se inscrie in viraj si a intrat peste autoturism. Nu se accepta alte explicatii, nu se accepta martori de pe trotuar care au vazut impactul. Cum ar fi trbuit procedat? Ce parere aveti de colegul in cauza? Multumesc!

Link to comment
 • Moderator

Dacă eşti nemulţumit, ai dreptul să formulezi contestaţie la judecătorie împotriva procesului verbal în termenul legal (15 zile). 
Mai departe trebuie să ştii că nu putem să stabilim noi aici pe forum vinovăţia, ori dacă s-a procedat corect, pentru că nu avem toate datele necesare, putem cel mult doar să oferim o părere. Vinovăţia o poate stabili doar poliţistul care soluţionează un astfel de accident la serviciu. Eventualele opiniile prezentate pe acest website au un caracter general, pentru că putem să exprimăm doar opinii de principiu şi nu putem să "rezolvăm" cazuri individuale. Fiecare caz individual are particularităţile sale, care necesită o examinare minuţioasa a tuturor împrejurarilor şi al datelor existente, ce poate fi asigurată numai în cadrul oficial şi profesional (la serviciu), situaţie ce nu poate fi substitutită de postările/răspunsurile publicate pe forum.

 • Upvote 1
Link to comment
 • 3 months later...

In cazul in care am fost implicat intr-o tamponare in care nu am fost eu vinovat, la solutionarea evenimentului la politie primesc si eu copie dupa pv-ul de contraventie intocmit pe numele vinovatului? 

Link to comment
 • 8 months later...

Bună seara!!!Am avut o tamponare in seara aceasta...stateam la stop si m-am trezit cu un deștept care era atent in telefon mai mult ca sigur si s-a oprit in mine deplasându-mi bara spate stânga si stramband-o am sunat poliția nu a vrut sa imi dea bani sa imi fac bara mi-a ras in nas a zis ca sa facem amiabiala si nu am acceptat si acum urmează să ne vedem la poliție ce se va întampla acolo????

Link to comment
 • 2 months later...

Salut ,

 

Acum 2 luni de zile am fost implicat intr-un accident rutier intr-o intersectie din timisoara ambele masini fiind dauna totala.Doama implica alaturi de mine in accident a trecut pe rosu si am facut ambele masini praf.Doamna a refuzat sa imi dea asigurarea in seara aceea, a venit cu jurist cu sotu cu nepotii cu toata familia....Au dat telefonae peste telefoane si au refuzat sa imi dea asigurarea mentinand ca ea e nevinovata.Am sunat la 112 politia a zis ca nu se deplaseaza daca nu sunt victime ca intersectiile sunt supravegheate video sa venim impreuna sau separati sa declaram accidentul. Doamna vazand ca am sunat la politie s-a razgandit si a zis sa merg dimineata sa imi dea asigurarea. Bineinteles ca a urmat pana la ora 2 a doua zi schimburi de telefoane si mesaje...ca nu poate ca are probleme ca bla bla bal.Am mers am declarat accidentul fiind constient ca vrea sa traga de timp sa treaca cele 24 de ore. Dupa 7-8 zile am fost sunat de politistul care s-a ocupat de dosar sa merg sa iau procesul verbal ca doamna a fost vinovata.AM mers am luat procesu verbal am mers la asigurator sa vad ce pot rezolva...bine inteles dauna oferita de asigurator a fost infim pe langa valoarea masiinii fiind cei de la euroins am zis ca se repara si am refuzat.Am mers la alta constatare unde mi-au dat dauna totala.Dupa 15 zile doamna au facut contestie la procesul verba, am primit o instiintare acasa . Unde politia este parte intimanta iar eu alaturi de ei pentru faptul ca am declarat mincinos iar ea a venit cu o alta varianta a ei.

 

Intrebarile  sunt :

La dosar presupun ca sunt atasate ceva probe de catre Politistul de caz. Adica toate intersectiile prin timisoara sunt supravegheate video...Ar trebuii ca ei sa administreze aceste probe nu?

Ce implica din partea mea sa fac in acest caz? Am avut un martor in masina ...doamna era singura .Acum se pare ca are si ea martor din public...care in seara respectiva nu a fost prezent...Pot sa justific ca persoana a fost cu mine in masina in momentul respectiv .

Am inteles ca chestiile de genu sunt de ff lunga durata...se poate face apel etc...pot cumva grabii situatia?

Doamna este destul de influenta din cate am vazut ... dar daca avea destula influenta nu cred ca ii luau permisu de la inceput...si nu am cum sa vad asta ca pe o conspiratie intre ea si politist doar sa conteste ..

 

 

multumesc frumo,

Luci

Link to comment
 • Marius changed the title to Soluţionare tamponare - accident pagube materiale
 • 11 months later...

Buna seara! Sotia mea a fost implicata intr-un accident,in care,desi ea s-a incadrat corespunzator si a semnalizat intentia de a vira la stanga,a fost lovita de un autoturism care in urma accidentului acesta a fost proiectat in gardul de beton (pe care l-a rupt).Despre faptul ca acest sofer i-a recunoscut doar sotiei ca el venea cu viteza pentru ca se grabea si nu a vazut-o cand a semnalizat intentia de a depasi....Ideea este ca in urma accidentului  sotiei i-a fost mentionat in procesul verbal faptul ca nu s-a asigurat la schimbarea directiei  si a fost sanctionata in felul urmator: articolul  108/1/B/3 OUG.Articolul sanctionat 100/2 OUG 195/2000,puncte amenda 4. Inainte de a semna procesul verbal, politistul i-a spus ca este culpa comuna deoarece nu poate dovedi ca  a semnalizat si ca nu a patruns in intersectie asigurandu-se corespunzator. Intrebare: cum pot sa aflu daca cealalta persoana (care a mai avut un acident cu victime ceva timp in urma)  a fost si ea sanctionata si daca a fost data culpa comuna ; daca da. cum se procedeaza in acest caz? Daca a fost culpa comuna(Cine repara si cum autoturismele). Ce inseamna ca la mentiuni a  s-a mentionat ca nu este deacord cu cele constatate de dinsii si ca este DE ACORD cu R.C.A(la ce se refera?)  Pe langa procesul verbal nu ia fost eliberata decat o autorizatie de reparatie.Va Multumesc!

Link to comment
 • 2 weeks later...
 • 1 year later...

Buna ziua! Am avut un accident in data 14.09.2022 pentru care am mers la politie, la accidente usoare, intrucat cel care m-a lovit sustine ca eu sunt vinovatul, insa un martor l-a vazut clar cum a trecut cu viteza pe rosu. Cand am fost sa declar accidentul, domnul politist a confirmat ca si celalalt sofer venise deja sa declare, apoi a adaugat doar ca se vor ocupa de caz. Aveti idee cat ar putea dura solutionarea unei astfel de probleme? Mentionez ca in afara de martorul care se afla chiar in spatele vinovatului, sunt si camere de supraveghere in intersectie, iar masina mea este destul de afectata.

Link to comment
 • 7 months later...

In urma cu doua luni ,un sofer foarte grabit m-a acrosat fara a opri.M-am dus la sectia de politie,am declarat incidentul,am dat o declaratie despre cum s-a intamplat,inclusiv  numarul masinii,am primit dovada si am plecat.Am sunat o data la sectie si mi-au spus ca voi primi acasa raspuns,ceea ce nu s-a intamplat.Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac .Multumesc

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.