Jump to content
POLITISTI.ro

Alternativa lunii IULIE - Zile fara plata in M.A.I.


ckmaster

Recommended Posts

Salutare

Se pare ca nu se reuseste disponibilizarea dorita asa repede si vom avea parte in IULIE de zile fara plata. Sper ca nu 7, asa cum mi s-a spus.

Informatia este f recenta si mi-a fost confirmata Dintr-o singura sursa momentan. Poate mai Stiti si voi cate ceva

  • Upvote 1
Link to comment
  • Moderator

Terminati fratilor cu prostiile, voi nu vedeti ca sunt petarde de consternare aruncate de astia din MAI, specialisti in diversiuni, sa vada reactia "natiunii"? Discutand, usor usor va obisnuiti cu ideea si nu vine ca un soc, care, prin prisma psihologica, poate duce la o revolta fara precedent.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment

Sa intelegem ca ai argumente prin care ne spui ca informatia e falsa sau mai bine sa nu discutam despre asta ca sa nu ne obisnuim cu ideea? :)

Link to comment

Salutare

Am auzit pe la serviciu ca la intoarcerea dupa perioada de suspendare se va da un examen drastic pentru intoarcerea la munca.Oare asa o fi?

Link to comment

si in Constanta s-a auzit zvonul cu 7 zile fara plata.

cat mai suportam fratilor?

oare ne mere inca bine sau suntem batuti in cap ?

Link to comment

si la bucuresti ne-a informat seful de sectie ca a participat la sedinta pe capitala si ca vor urma zile fara plata...din pacate el zice ca nu numai pe luna iulie...,ci pana in dec.....

Link to comment

azi am auzit acest zvon, pina acum, dar cu 5 zile fara plata. Sursele sunt in general de inceredere, dar . . . cine stie?!

Probabil vor sa ne faca sa plecam noi, fiindca vor avea mainile curate, nu se mai minjesc ei cu datul nostru afara.

Link to comment

Salut. Am auzit si eu chestia asta acum cateva zile la mine in Caras. Si tot de 7 zile concediu fara plata era vorba...

Da, tot acum cateva zile am auzit-o si eu, tot la Caras. Unde esti in Caras? Ai acces la aria privata? Daca da, da-mi un mesaj te rog.

Link to comment

PRESEDINTELE CNP GALATI:Liderii de sindicat care au initiat protestele politistilor, nu dupa 06 mai 2010 cum era normal, ci la data de 26 septembrie 2010 si octombrie 2010, dupa ce politistilor li se diminuasera drepturile banesti, acum, la ministrul Igas-la prima intrevedere cu acesta-cand nu erau intocmite statele de plata pentru luna iunie a.c.,NU SUSPENDAREA POLITISTILOR ERA IMPORTANTA DE DISCUTAT, ci problema retinerii sumei de 5oo lei din norma de hrana si disponibilizarea politistilor. Zilnic, din acel moment, acestia trebuiau sa fie in biroul ministrului si sa discute cele doua probleme ARZATOARE ALE POLITISTILOR. Dar cand Igas a observat, ca pe liderul Gruia nu-l interesa norma de hrana diminuata a politistilor, acesta a iesit la rampa si a spus ca in judetul X nu este in prezent nici o cerere de suspendare a vreunui politist si i-a dat replica lui Gruia care nu sta in salariul de 15oo lei din cotizatiile politistilor.

Trebuia sa se accentueze problema pensionarii celor care au trecut de 5o de ani, dar sa ia salariile compensatorii pana la sfarsitul anului 2011 nu fratilor in anii 2012 sau 2013 sau la Sfantul asteapta. Marea majoritate a politistilor cu care am stat de vorba si au peste 46,47 de ani, daca li se dau salariile compensatorii pana la sfarsitul anului 2011 si maine ar pleca -SI SUNT CAM MULTI SI NU AR MAI FI CAZUL sa se mai bata moneda pe aceste disponibilizari-dar eu presupun ca aici alta este problema- trebuie sa plece neaparat cei care sunt incomozi conducerilor IPJ-la politie- poate sa nu fie asa.

Dialogam, discutam, ne enervam pe mediator si smecherii din MAI ne duc pe toti cu zaharelul.Daca ministrul a agreat pe data de 10 iunie 2011, cele 2-3 criterii, de ce la judete se vorbeste de niste liste privind disponibilizarea a 20, 30,40 politisti pe judet. D-nule mediator dvs. purtati negocieri si prin spate se fac alte propuneri. Sa ne Dumnezeu sa nu am dreptate, dar eu observ ca nu este decat praf in ochi. Sincer sa va spun daca la aceste negocieri participa Gruia si cu Surugiu eu sunt sceptic in a se rezolva ceva bun pentru politisti.

Cred ca mediatorul are dreptate ca cei de la DGMRU ii sfideaza si-i privesc cu aroganta, fiindca acestia au sarcinile stabilite si cunosc foarte bine ce va urma, iar cei care dialogheaza din partea MAI o fac pentru a trage de timp.

D-nule mediator, va rog sa-i intrebati pe acesti aroganti din comisia de dialog urmatoarele=

- de ce listele intocmite de catre cei de la IPJ-MRU, nu au fost intocmite si cu participarea reprezentantilor CNP si sindicate din teritoriu.

- de ce noi din teritoriunu cunoastem cine sunt acei politisti pusi pe listele acestea de disponibilizare.

- de ce aceste liste sunt tinute la secret.

- ce criterii au stat la baza intocmirii acelor liste de catre cei de la MRU in colaborare cu conducerea IPJ si conducerea politiilor municipale si orasenesti.

- de ce nu se respecta principiul dialogului social la IPJ-uri - la Galati nu am observat nici un asemenea dialog pe aceasta linie.

Conform Legii 62/2011 orice masura trebuia luata in baza dialogului social prin consultarea organizatiilor sindicale si profesionale.

- de ce s-au intocmit listele prematur inainte de a se definitiva situatia politistilor suspendati la cerere, a celor care se pensioneaza anticipat; de ce politistii care au solicitat suspendarea acum 3-4 saptamani nu li s-a aprobat rapoartele de suspendare si nici raspuns nu li s-a dat.

- care este baza legala in temeiul careia se organizeaza interviurile si testarile si care au fost criteriile care au stat la baza radierii anumitor functii.

La IPJ Galati, ar fi o lista cu 20 politisti ce urmeaza a fi disponibilizati- 15 agenti si 5 ofiteri.

NU DISPONIBILIZARILOR. DA REDUCERILOR FUNCTIILOR DE LOCTIITORI SEFI POLITIE MUNICIPALA, LOCTIITORILOR SEFILOR DE SECTII, SEFILOR DE BIROURI- functii care se regasesc atat la IPJ-URI, cat si la IGPR, MAI s.a.m.d.

Noapte buna !

Link to comment

Si la noi se discuta pe la colturi aceeasi problema: 7 zile fara plata incepand din iulie. Asta ca sa nu se mai continue cu norma de hrana diminuata? Caci tot cam atat vor lipsi din bani la un calcul rapid!

Link to comment

Nu au nicio baza legala pentru aceste zile fara plata.

la sfarsitul anului trecut cand ne-au bagat in "fara plată" au avut baza legala____?????????????????????????????????????

Link to comment

De ce zici asta Kmcoio? crezi ca nu scoate Igas iepurele din palarie? Sau mai stiu eu ce alta lighioana ca el? Ca sa faca rau stie, s-a vazut ieri cand am luat salariul, asa ca ce mai conteaza la el 7 zile fara plata?

Link to comment

Se zvoneste ca aceasta alternativa a fost propusa de sindicate intrucat nu exista bani pentru plata salariilor, iar decat sa ne mai taie nu stiu ce sporuri, au venit cu aceasta minunata idee in sprijinul nostru. La Mehedinti se zvoneste ca vor fi 7 zile de concediu fara plata pana in luna decembrie. Initial ieri era aflasem ca timp de trei luni vom primi cate 7 zile de concediu fara plata, astazi am auzit ca pana in decembrie...naiba sa ii ia!

Link to comment

Purtatorul de cuvant al MAI, Militaru parca il cheama, a anuntat , mai bine zis "ne-a asigurat" ca nu vor fi acordate zile fara plata in acest an si ca nu s-a discutat de emiterea vreunei legi prin care sa se stabileasca acest lucru. Dar oare mai au credibilitate?

Link to comment

astia vor sa ne faca sa plecam singuri, nesimtitii naibii; ba taie norma de hrana ba acum concediu fara plata....pana cand sa rabdam; greva generala sau iesit in strada toti poltistii alta alternativa nu vad!

  • Upvote 1
Link to comment
  • Moderator

Militaru ca de obicei in interventiile sale din media prinde fluturi cu damigeana.

Pai cum poate el, un "purtator de cuvant" sa dea asigurari?!?!? :doh:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.