Jump to content
POLITISTI.ro

GABORW
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Buna ziua.

As vrea sa stiu cat de legal as fi in ROMANIA,cu urmatoarele :

Autovehicul tragator are Masa Totala 2450kg iar Masa tractabila 1800kg,si platforma are masa totala 2500kg si masa proprie 550kg,vreau sa imi aduc masina de 1200kg in Romania cu aceasta platfforma !Sarcina de apasare pe carlig nu va fi depasita nici masa tractabila de automobil :D!!

In Austria si Germania este in regula !!

Va multumesc,

Edited by GABORW
Link to comment
  • Moderator
  • Solution

Categoriile de vehicule pentru care se eliberează permisul de conducere

categoria B:
1. autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de 8;
2. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg;
3. ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată depăşeşte 750 kg; (când ansamblul depăşeste 3.500 kg masă totală maximă autorizată, este necesară existenţa unui curs de formare - vezi prev. art. 241 alin 3)

categoria BE:
ansamblul de vehicule a căror masă totală maximă autorizată depăşeşte 4.250 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă sau semiremorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg;

Art. 241
(3) Persoanele care posedă permis de conducere categoria B au dreptul de a conduce ansamblurile de vehicule prevăzute la lit. f) pct. 3 din anexa nr. 1(se face referire la pct. 3 de la categoria B enunţat mai sus), în cazul în care ansamblul depăşeşte 3.500 kg, numai dacă fac dovada că au absolvit un curs de formare în cadrul unei unităţi autorizate de pregătire a conducătorilor de vehicule.

Dacă valorile pe care le-ai postat se referă la masa totală maximă admisă pentru auto (2450 kg) cât şi pentru remorcă (2500 kg), ansamblul respectiv depăşeşte cele 4.250 kg iar cel care conduce trebuie să aibă permis de conducere valabil pentru categoriile B şi E.

Referitor la afirmaţia că "în Austria şi Germania e în regulă", nu ai precizat şi categoriile. Oricum legislaţia română e aliniată la cea europeană, iar în consecinţă şi la ei există prevederi similare cu cele din România.

Link to comment
 

Detin B+E ,autoturismul are masa totala este de 2450kg dar tractabila 1800kg...platforma este de 550 proprie si masa maxima 2500. eu  nu o sa depasesc 1800kg cat permite masina,dar intrebarea care ma tot macina este:  se va lega agentul de mine de ce platforma are Masa maxim 2500kg si masina 2450kg?

Edited by Marius
Nu mai cita postarea anterioară, pentru că e inutil şi interzis de regulament. Dacă nu eşti capabil să foloseşti corect forumul, te aşteptăm să revii după ce înveţi.
Link to comment
  • 1 month later...
  • 3 years later...

Vreau sa obtin categoria BE de permis auto..

Vreau sa stiu daca pot transporta placformă dupa masina...

Am inteles ca înafara tari noastre nu se ia in considerare categoria BE adica ca nu ai voie cu platforma sau remorcă..

Si am mai inteles ca categoria BE iti trece doar  in spatele permisului nu si in fata..

Multumesc!!

 

 

Link to comment

Buna ziua, as dori un raspuns cat se poate de clar ptr urmatoarea nelamurire. Posed un permis de consucere categoria B+E si as dori sa stiu daca pot conduce pe drumurile publice in interiorul UE un ansamblu auto format dintr-o autoutilitara N1 cu sarcina maxima admisa 3500 kg si o remorca cu o sarcina maxima admisa de 3500 kg. Mentionez ca autotilitara N1 are specificata o sarcina totala maxim admisa in ansamblu de 7000 kg deci, poate tracta o remorca de maxim 3500 kg. Ptr un astfel de ansamblu rutier autoulitara N1 max 3500 kg+remorca max 3500 kg este suficienta categoria BE? Va multumesc.

Edited by Catalin15
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.