Jump to content
POLITISTI.ro

Majorarea perioadei de suspendare a permisului


CA10

Recommended Posts

Buna seara. In momentul de fata sunt foarte,foarte confuz... Pe data de 12.06.2015 permisul mi-a fost supedat pe o perioada de 90 de zile pentru depasirea limitei de viteza. Examenul 13 din 15 nu am putut sa il sustin deoarece sunt incepator. Am primit dovada pe loc cu un termen de 15 zile. Suspendarea a intrat doar in data de 28.06.2015. Tin sa mentionez ca cele 90 de zile au expirat pe data de 25.09.2015,adica ieri. Tinand cont de faptul ca a fost vineri,permisul il voi ridica luni. Intrebarea mea este urmatoarea: nu voi primi nicio majorare a pedepsei pentru ca nu am sustinut examenul? Am citit foarte multe topicuri si am vazut diverse cazuri si diverse raspunsuri. Va multumesc 

Link to comment
  • Catalin unfeatured this topic

Nu. Pe asta chiar nu l-am citit.Se pare ca maine imi voi putea ridica permisul linistit. Va multumesc pentru raspuns. PS:"Aveti grija de permisele voastre si cel mai important: respectati cu mare atentie limitele de viteza" .Vorba aceea "graba strica treaba". Pentru cateva minute sau zeci de minute nu moare lumea. Cel putin eu o sa le respect si nu o sa ma mai prea grabesc pentru ca asta m-a costat permisul si am stat pe tusa timp de 90 de zile,exact in toiul verii. Sunt foarte fericit ca nu primesc o majorare pentru ca sunt incepator,tinand cont de faptul ca aveam permisul doar de o luna in momentul in care mi-a fost suspendat. Va multumesc inca o data pentru raspuns

Link to comment
  • 3 years later...

Buna ziua, sunt nou pe forum si am si eu o problema. sper ca am ales sectiunea potrivita si nu fac nicio greseala..
O sa va explic mai jos cat se poate de scurt si la obiect :

Pe data de 22/02/2019 mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 30 zile (motiv: am trecut pe rosu ) , mi-a fost eliberata dovada de circulatie pe loc pentru 15 zile care a expirat pe 09/03/2019.
Dupa cateva zile mi-a venit acasa o scrisoare de la brigada rutiera ( am atasat-o mai jos ) unde scrie ca defapt permisul meu este suspendat pentru 60 zile..
Am cautat articolul respectiv si se refera la faptul ca am mai avut o suspendare in ultimele 6 luni... cei drept l-am mai avut odata suspendat anul trecut in toamna parca , dar pe un motiv absurd. ( nerespectarea indicatiilor politistului de a ramane la masina in timp ce controla alt participant la trafic ) pentru 30 zile.. mi-a fost suspendat de catre un politist de proximitate nu rutier... a fost un abuz din partea lui... sa imi arate ca poate sa imi ia permisul..dar si atunci am tacut din gura si am stat pe bara 1 luna...sa nu ma complic cu procese..
Am cautat articolele respective din scrisoare si niciunul nu coincide cu acest motiv pentru care mi s-a suspendat mie permisul sa spunem acum 6 luni..

Poate ca am cautat eu gresit... si nu stiu unde sa caut.. credeti ar putea fi o greseala?
Eu sunt plecat din tara.. ajung intr-o saptamana... iar pe data de 08 mai, as face 60 zile..
Cand ajung acasa are rost sa incerc sa ma duc la udriste sau ma fac de ras?
As mai avea de asteptat inca 1 luna si este aiurea..pentru ca am avut ghinion... nu sunt vreun teribilist... am trecut pe galben din cauza conditiilor metereologice.. dar domnul politist nu a tinut cont.. totusi am acceptat greseala asupra mea si am zis ca e ok 1 luna.. dar 2?

Va multumesc din suflet... am atasat poza cu scrisoarea mai jos.. am cenzurat si datele personale.

scrisoare.png.68d4edbc5ab8e5ee285a0887252cb114.png

Link to comment
  • Marius changed the title to Majorarea perioadei de suspendare a permisului
  • Moderator
On 13.04.2019 at 3:48, nikynico11 a scris:

suspendat de catre un politist de proximitate nu rutier... a fost un abuz din partea lui... sa imi arate ca poate sa imi ia permisul.

Faci o cofuzie între anumiţi termeni şi denumiri. Acest termen de "poliţist rutier" este o denumire generică atribuită tuturor poliţiştilor ce desfăşoară activităţi specifice din sfera de competenţă rutieră atribuită Poliţiei Române, iar aceaste activităţi sunt desfăşurate de mai multe structuri operative ale Poliţiei Române, nu doar de către structurile/formaţiunile rutiere. Astfel majoritatea poliţiştilor de la ordine publică, de poliţie rurală etc. etc., au calitate de poliţist rutier şi pot desfăşura activităţi specifice poliţiei rutiere. E ceva cât se poate de logic şi firesc, pentru că într-un sat, comună etc. poliţistul de la ordine publică trebuie să soluţioneze accidentele soldate doar cu pagube materiale, să aplice sancţiuni la regimul rutier, filtre rutiere, educaţie rutieră în zona sa de competenţă teritorială şi aşa mai departe. La fel e şi cazul poliţistului care îşi desfăşoară activitatea într-o secţie de poliţie urbană, acesta poate să aibă calitatea de poliţist rutier şi poate executa filtre rutiere, aplica sancţiuni şi aşa mai departe.

Link to comment
  • 4 years later...

Buna ziua, 

In August 2023 mi-a fost suspendat permisul de conducere cu 90 de zile pentru incalcarea limitei de viteza cu peste 50 km/h. Am sustinut examenul de redobandire, l-am promovat iar dupa 60 de zile  in Oct, mi s-a restituit permisul. Precizez ca la momentul respectiv am fost sanctionat cu 6 puncte penalizare. 

In urma cu 2 zile, aceeasi sanctiune mi-a fost aplicata pentru nerespectarea vitezei. Conform legii, nu mai am dreptul pentru sustinerea examenului de reducere a perioadei, ci pe deasupra mi se vor mai adauga 30 de zile bonus pentru aceasta abatere, pentru ca a fost facuta o noua abatere in ultimele 6 luni.

Si acum vin intrebarile:

- Se poate sustine examen pentru mentinerea perioadei de suspendare la 90 de zile?

- In lege scrie ca se majoreaza perioada cu 30 de zile daca in ultimele 12 luni ai acumulat din nou 15 puncte (precizez ca pe noul proces verbal, nu scrie niciunde puncte penalizare)

- Daca fac plangere impotriva masurii de retinere a permisului (doar pentru a prelungi agonia), iar instanta actioneaza dupa 4-5 luni, se mai adauga cele 30 de zile "bonus".

 

Multumesc!

Link to comment
  • Moderator
în urmă cu 2 ore, contuniversal0405 a scris:

Se poate sustine examen pentru mentinerea perioadei de suspendare la 90 de zile?

Nu. Detalii găseşti aici:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.