Jump to content
POLITISTI.ro

Masina inmatriculata pe Bulgaria


NeoCastelli

Recommended Posts

Buna seara,

am o intrebare destul de simpla, insa nu stiu ce sa fac deoarece am ceva reticente atunci cand vine vorba de masini inmatriculate in bulgaria.

Bun, am gasit o masina inmatriculata la Ruse, proprietarul are procura intre el si persoana cetatean bulgar care o are inscrisa in Bulgaria, eu doresc so cumpar, el imi spune ca are dreptul so vanda pe baza procurii.

Acum, eu doresc so inscriu pe Romania sa nu am probleme, deoarece aici traiesc, aici platesc taxele si daca am orice problema aici vreau so rezolv.

Ce trebuie sa fac?, cum o pot inscrie dupa ce o cumpar de la proprietar care are procura? in afara de contract de vanzare-cumparare, ce mai imi trebuie ca sa o pot inscrie?

Va multumesc anticipat.

Link to comment

Salut Marius, iti multumesc de raspuns, am citit toate documentele necesare, acum, nenea de la care cumpar mi-a zis ca nu imi trebuie Fiscal, desi vad ca multi se confrunta cu aceasta problema de ii resping dosarele pentru lipsa vizei sau radierea de la financiar.

Fara acest financiar sau viza de la fisc bulgar, se poate face ceva?

Link to comment
 • 10 months later...

Salut. Am achiziționat o masina pe bulgaria zilele trecute fara sa verific vreun act . In neștiință de cauza.. ulterior am aflat ca itp-ul este valabil dar asigurarea expirată din luna a-4-a anul curent. Acum din ce am citit si eu am inteles ca daca trece mai mult de 14-15 zile de la data care a expirată masina de radiata automat de la bulgari. Ce pot sa fac in privința asta? Pot sa ma duc cu poliția peste individul de la care am cumparato sa-mi recuperez banii? Va rog ajutati-ma

Link to comment
 • 1 year later...

Buna ziua,

Am si eu urmatoarea problema, tatal meu a avut masina inmatriculata pe Romania, avand impozit mare a inmatriculat-o pe Bulgaria iar actele de Romania au ramas la politia din Bulgaria ramanand sa fie trimise in Romania la DRPCIV din ce am inteles eu. Astazi am verificat online masina la DRPCIV si apare inmatriculata si  in Romania . Tatal meu vrea sa o radieze de la financiar si politie dar nu are cartea de identitate pentru ca a ramas la politia din Bulgaria. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.

Va multumesc

Lucian

Link to comment
 • Marius changed the title to Masina inmatriculata pe Bulgaria

Lucian1981 - Poți solicita radierea de la SPCRPCIV unde a fost înmatriculată, dacă obțineți de la autoritățile din Bulgaria un document din care să reiasă faptul că, cartea de identitate a vehiculului, certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare au fost reține de autoritățile din Bulgaria în vederea înmatriculării. Dacă îl obțineți, în baza acestui act poți solicita radierea pentru export.

Pe lângă acest document, o să mai aveți nevoie de:

 • O cerere tip completată cu datele proprietarului
 • Copie act de identitate
 • certificatul de atestare fiscală (obținut de la DITL) cu mențiunea Radiere/poliție
 • 3 certificate de radiere
 • Copie după documentele de înmatriculare străine.

Ca o paranteză așa... dacă avea impozit mare, de ce ai mai cumpărat-o? Ca s-o înmatriculezi la bulgari?

Link to comment
 • 2 years later...

Vreau sa ma larumesc cum sta treaba cu numerele de BG. Se tot speculeaza ca multi romani circula cu ele in RO si nimeni nu le face nimic, m-a intereseaza sa aduc o masina cu volan pe dreapta acasa avand un pret de 20.000 lire. Nu as vrea sa schimb pozitia pe partea stanga pt ca presupune improvizatii, bord folosit de alta masina si iese o carpeala de proportii cine stie, tipul care face manopera e un individ renumit in toata tara dar personal nu m-as impaca cu ideea. Din 2021 se interzic masiniile din UK in RO asa ca nu imi ramane decat 2 variante. Sa o las pe BG sau alta tara membra UE gen Polonia sau Ungaria (si aia circula in tara tot asa) apoi sa o inscriu in RO - si sa nu.i mut volanul sau sa aleg o masina din Romania care nu imi place cu volan pe stanga 5 usi si urata (oricum nu ajung in halul ala) cunoasteti cazuri? Daca stai peste 90 de zile cu nr strain nu e bine, de ce cu ce afecteaza? Asigurare valabila, vinieta platita, itp facut la RAR. Cum isi da seama politistul in caz de control cand am intrat in Romania? E o tipa tot asa renumita in showbiz din Bucuresti nu.i tin minte numele are masina cu nr de BG si nu a avut probleme cu politia. Am mers cu volan pe dreapta in Spania multi ani si nu am avut probleme deloc. Asa cum merg romanii in UK cu volan pe stanga si noi putem merge in RO cu volan pe dreapta.

 • Downvote 1
Link to comment

Salut am împrumutat mașina mea unei persoane cartea și talonul sa afla la mn iar el nu vrea să-mi mai inapieze  mașina între mn și el nu se afla niciun act iar el în schimb a  dat-o altei persoane la care aceasta persoana a dat-o altei persoane și între ultimele 2 persoane se afla un contract cumpărător vânzător între ele 2  ce pot sa fac mașina este pe numele meu este în fiscal la mn și are numere preferentiale

 

Link to comment
 • 1 year later...

Buna ziua, exista o perioada limita in care se poate circula pe teritoriul Romaniei cu o masina inmatriculata in Bulgaria pe persoana fizica (cetatean Roman cu rezidenta in BG).

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.