Jump to content
POLITISTI.ro

Asigurare şi/sau ITP pentru auto cu numere de Bulgaria falsă - dosar penal


Bodean

Recommended Posts

Salutare 
Am cumparat o masina inmatriculata in Bulgaria , am luat-o din Constanta si m-am pornit in Republica Moldova , la vama Albilta mi-a fost spus ca ITP-ul este fals si mi-a fost retinut permisul fara drept de a conduce in Romania si talonul masinei cu drept de conducere 15 zile . Am stat in vama si am asteptat pina a venit un prieten si ne-am dus inapoi in Constanta l-am luat pe proprietarul anterior (care e om de buna credinta , nici el nu stia de itp si a facut si un bine pentru mine a fost pe cont propriu in Husi si a dat declaratie pentru dosarul meu ) si ne-am dus in Bulgaria si am facut alt itp . Din Bulgaria am plecat inapoi spre Republica Molodova si bine ca am putut sa trecem vama doar cu cartea masinei . Acum tin legatura cu politstul din Husi  care se ocupa de cazul meu si mi-a spus ca dosarul a fost dat la procuror . 
Vreau sa intreb ce ar trebui sa se intimple mai departe , in cat timp real reusesc sa-mi i-au actele inapoi ? 
Si daca poate circula alta persoana la volanul masinei acum sau trebuie sa astept sa-mi dea talonul (restul actelor sunt in ordine) ? Sau trebuie sa-mi prelungesc termenul de 15 zile de pe dovada de retinere care a expirat ?

Link to comment
  • Moderator

Din ce povesteşti, bănuiesc că eşti cercetat pentru conducerea pe drumurile publice vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, faptă prevăzută de art. 334 alin.(4) din Codul penal, care se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă, cât şi pentru fapta prevăzută de art. 323 tot din Codul penal care incriminează folosirea unui înscris oficial fals în vederea producerii unei consecinţe juridice şi care se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.

 

Referitor la întrebările tale, nu îţi putem spune cu certitudine cât durează soluţionarea dosarului de cercetare penală, acest aspect depinde în primul rând de magistrat şi nu există în legislaţie un termen limită. În cazul în care vei fi găsit vinovat pentru prima infracţiune, permisul tău de conducere poate fi anulat definitiv, iar în caz contrar îl primeşti înapoi după soluţionarea dosarului.

Link to comment

Am avut surpriza neplacuta de a ramane fara permis si cu dosar penal...am fost oprit de un echipaj de la rutiera, iar in urma verificarilor efectuate au constatat ca asigurarea de Bg este falsa , m-au condus la sediu unde mi-au intocmit dosar penal, mi-au luat numerele, talonul si mi-au suspendat si permisul. Politistul mi-a explicat ca nu este foarte grav, dar ca va dura 1 luna, o luna si ceva si voi avea de alergat. Acum, ce ar trebui sa fac pt a imi recupera numerele si a putea folosi masina(sotia) ? Baiatul care a facut asigurarile a fost personal la bulgar cu 4 asigurari, una a mea, alta a unui prieten si 2 ale lui, acum 2 luni, si toate sunt nule...am verificat asig la momentul respectiv si totul era ok... A mai patit cineva? Cum s-a solutionat? Va multumesc.

Link to comment
  • Moderator

Pentru conducerea pe drumurile publice vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România (fără asigurare niciun autovehicul nu are drept de circulaţie în România), faptă prevăzută de art. 334 alin.(4) din Codul penal, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau amendă şi se anulează permisul de conducere.

Link to comment
  • 1 year later...

Buna ziua.

Pe scurt in vama Sculeni Politistii de frontiera au retinit certificatul masinii si permisul de conducere ,deoarece mau gasit cu itp fals.

Am primit dovada pentru 15 zile la masina si dovada retinerii permisului cu zero zile.

Mentionez ca  am mai trecut vama cu acel itp.de mai multe ori.

Nu mam certat cu nimeni acolo am spus exact cum am obtinut asigurarea si itp-ul. Am mentionat in declaratie ca nu am stiut ca acel itp este fals si asta este adevarul.

Am fost cu masina in multe tari si a fost controlata amanuntit inclusiv la serii.

Am 42 de ani nu am avut nici o problema cu legea pana acum.

Doresc colaborare sincera cu autoritatile.

Am o singura intrebare :

Daca nu am avut antecedente penale si colaborez sincer cu autoritatile ce sanse am sa nu mi se anuleze permisul.( am un minor in intretinere si veniturile casei sant foarte mici)

Multumesc anticipat celor care raspund.

 

Link to comment

Românii au un vechi proverb, care sună cam așa: Leneșul mai mult aleargă, iar scumpul mai mult păgubește. Dacă ați vrut să plătiți taxe mai mici la vecini, v-ați ales cu câte un dosărel.

  • Upvote 1
Link to comment

Da apreciez raspunsul foarte clar si pe subiect.

(Statul roman are tot timpul dreptate doar ca pierde proces dupa proces cu taxa auto asta este alta discutie)

Va rog sa raspundeti pe subiect .

Cine nu a gresit nici o data sa aruce cu pietre.

  • Downvote 3
Link to comment

Daca vei fi gasit vinovat permisul iti va fi anulat , fiind o masura complementara . Faptul ca , colaborezi cu autoritatile pentru solutionarea cauzei , se va tine seama cand iti va fi stabilita pedeapsa .

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.