Moderator Marius Posted June 10, 2011 Moderator Share Posted June 10, 2011 O posibila deblocare a dialogului social, in M.A.I. Astăzi, 10 iunie 2011, a avut loc întâlnirea dintre sindicatele personalului M.A.I. şi ministrul Traian Igaş. Reamintim că întâlnirea a fost programată din data de 7 iunie, drept urmare a mitingului de protest prelungit, organizat de SNPPC în faţa sediului M.A.I. Informaţia principală de astăzi este că ministrul Igaş a acceptat propunerile SNPPC, care au fost comunicate cu mult timp în urmă. Ele au fost trimise, de sindicat, inclusiv premierului Boc. De acum înainte problemele restructurării ministerului vor fi analizate şi controlate de un Grup Tehnic, din care vor face parte şi sindicatele. Grupul de lucru respectiv îşi va începe activitatea de marţi, 14 iunie 2011. Ministrul Igaş a recunoscut că rezolvarea restructurării M.A.I. care este o problemă „fără precedent” pentru conducerea ministerului, nu a demarat bine şi că s-a creat riscul ca multe dintre contestaţiile personalului să fie acceptate şi soluţionate favorabil în justiţie. Prezentând fiecare dintre problemele puse în discuţie, vă informăm: Suspendările solicitate individual vor fi acceptate, în forma propusă de SNPPC. Se cere însă înregistrarea şi depunerea lor de urgenţă la unităţi, până la 15 iunie 2011, inclusiv. Această urgentare a lucrurilor este necesară pentru ca Grupul Tehnic să poată analiza câte posturi mai intră în calculul disponibilizării, după scăderea – la fiecare unitate- a cererilor de suspendare. SNPPC vă roagă să trataţi cu seriozitate această opţiune, a suspendării. În cererea pe care o adresaţi ministerului, trebuie să prezentaţi detaliat şi motivele personale (de ordin financiar, social etc.) pentru care doriţi suspendarea din funcţie. În plus, trebuie să aveţi în vedere că reîncadrarea dumneavoastră în structurile ministerului va putea fi făcută doar după scurgerea termenului convenit. La propunerea sindicatelor, Ministrul Traian Igaş s-a angajat să prezinte, în cel mai scurt timp, premierului Boc un proiect de Ordonanţă prin care să se reglementeze: - acordarea drepturilor compensatorii, în mod eşalonat, pe o perioadă de 3 ani, începând cu luna ianuarie 2012, personalului pensionat care îndeplineşte condiţiile necesare, conform Legii 284/2010. (solicitare mai veche a SNPPC). Această măsură se va aplica poliţiştilor, jandarmilor şi personalului ISU care a fost disponibilizat sau pensionat, în cadrul restructurării M.A.I.. Această iniţiativă este susţinută de un precedent guvernamental, din anul 2007, atunci când, tot printr-o O.U.G., „prima de concediu” aferentă perioadei 2004-2006, care fusese suspendată prin Legea bugetului de stat, a intrat în plată fiind eşalonată pe o perioadă asemănătoare! - neimpunerea la plata cheltuielilor de şcolarizare a absolvenţilor din instituţiile de învăţământ ale M.A.I. dacă aceştia doresc să părăsească sistemul înaintea expirării contractului. Despre această Ordonanţă, pe care şi ministrul Igaş se bazează, ca să detensioneze situaţia creată în instituţie, sunt premisele pentru a fi prezentată guvernului în cel mai scurt timp. [*]În ceea ce priveşte recuperarea diferenţei de bani reţinută la norma de hrană, ministrul administraţiei şi internelor a dat asigurări că acest lucru se va face în cursul luni iulie, 2011; şi că nu se va mai apela, de acum înainte, la alte reţineri de acest fel. Stimaţi colegi, Se pare că se deschide un dialog social cu M.A.I. Până la apariţia unor rezultate concrete, SNPPC rămâne deosebit de atent, pentru a sesiza orice eventuală tragere de timp făcută de conducerea ministerului. Oricum, presa şi instituţiile internaţionale, care au fost sesizate de noi, sunt încă sensibile la subiectul condiţiilor de muncă şi al salarizării poliţiştilor din România. Vom detalia, în curând, toate aceste informaţii. Biroul Executiv Central Conunicat preluat de pe SNPPC.ro Link to comment
Elvis Posted June 10, 2011 Share Posted June 10, 2011 Marius poate biroul executiv iti arata si vreo hartie , minuta, intelegere ,ceva, semnata de cei prezenti in sala. Au cazut in capcana la fel ca si in ziua mitingului. 2 Link to comment
dunelu Posted June 10, 2011 Share Posted June 10, 2011 De ochii lumii Ministrul arata ca este deschis la dialog.Sa speram ca va si face ceea ce zice ! Link to comment
MTK Posted June 10, 2011 Share Posted June 10, 2011 Chiar acum cand scriu aceste randuri imi aduc aminte ca initial sindicatele au propus taierea primei pentru lucrari de exceptie si a soldei de merit. Intrebare....De ce azi dupa aceste negocieri la varful M.A.I. nu se insista pe aceste reduceri de cheltuieli atat timp cat exista baza legala? De ce se accepta disponibilizari fara ca mai intai sa se taie aceste prime si solde..? Dupa ce se reduc aceste cheltuieli si inca mai raman disponibilizari de facut abia atunci sa se lucreze pentru gasirea de solutii. E posibil sa nu mai fie nevoie dupa ce se economisesc aceste sume sau tot atat de bine sa nu fie nevoie decat de cateva pensionari si atat....e asa greu fratilor..? Link to comment
Moderator Marius Posted June 10, 2011 Author Moderator Share Posted June 10, 2011 nu se insista pe aceste reduceri de cheltuieli atat timp cat exista baza legala? MTK care e aceasta baza legala? 1 1 Link to comment
maximo Posted June 10, 2011 Share Posted June 10, 2011 (edited) eu, unul, in vremurile astea tulburi, ma simt parasit de snppc, snap, cnp etc. chiorul si pigmeul isi bat joc de noi, au facut o obsesie in a ne decima.. vedeam ca ospatarul ar fi de acord cu suspendarea relatiilor de serviciu pe 2-3 ani..vor fi mai mult de 50% din colegi care vor pleca in strainatate, la munca, pt aceasta perioada...cine va mai lucra in MAI, in conditiile astea ?! de ce sindicatele din politie nu se aliaza cu cei din invatamant, sanatate, pensionari etc, pt o GREVA GENERALA ?! suntem lasati la mila sorti... si, culmea, chiar de catre colegii nostri din sindicate... salariul ni s-a injumatatit, disponibilizarile vor veni, statutul e adoptat in bataie de joc... care e motivatia profesionala a unui politist in prezent?! Edited June 10, 2011 by maximo 2 1 Link to comment
Moderator Cristi Posted June 11, 2011 Moderator Share Posted June 11, 2011 Maximo, colegule, scuza-ma ca iti spun, dar din nou, aberezi din plin. Ai fost la miting? Nu te-am vazut sa stii. De asemenea, greva generala? Mai citeste putin legea si vezi ce scrie pe acolo. Vad ca te vaiti de salariu injumatatit, de disponibilizarile care vor veni, de statutul adoptat in bataie de joc si totusi, tu si impreuna cu alte zeci de mii de ghiocei care aveti curajul de a comenta doar in spatele monitorului, NU ATI VENIT LA MITING! Eu nu as mai ridica fruntea de jos de rusine in locul tau. 1 1 Link to comment
Baldur Posted June 11, 2011 Share Posted June 11, 2011 care e motivatia profesionala a unui politist in prezent?! grea intrebare Link to comment
innuendo Posted June 11, 2011 Share Posted June 11, 2011 E adevarat ca in Romania lipsesc protestele in masa, fragmentarea acestor nemultumiri generale nu prea ii afecteaza prea mult pe guvernanti, de aceea apar ulterior si razbunarile pe fata. Un protest reunit al tuturor confederatiilor sindicale, bine organizat, cu o participare masiva ar avea sigur o alta perceptie si pe plan international . E doar o parere in care cred. 1 Link to comment
Baldur Posted June 11, 2011 Share Posted June 11, 2011 Ocazia de a schimba ceva am avut-o in noiembrie 2009 cand au avut loc alegerile. Acum vorbim vorbe Link to comment
drAGO5 Posted June 11, 2011 Share Posted June 11, 2011 Maximo,spui ca te simti abandonat de alte sindicate,dar nu si de prolex,la care probabil esti membru acolo in Neamt. De ce nu te referi la sindicatul tau de pe plan local.Altii poate au facut mai mult pentru membrii sai. Greva sa faci cand o sa ai acest drept prin lege. SNPPC face ce este legal si trebuie sa isi protejeze si membrii sai.Cand organizeaza ceva isi asuma si responsabilitati , nu instiga membrii la incalcarea legii. Analizeaza intai apoi posteaza ceea ce gandesti 1 1 Link to comment
maximo Posted June 11, 2011 Share Posted June 11, 2011 (edited) @kmcoio crezi ca tu poti face ceva de unul singur? nu aveam cum sa vin la miting pt ca sefii ne-au chemat la o sedinta.. nu mai abera degeaba pe forum... @drago5 daca te uitai mai atent, dupa snppc, snap, cnp era pus etc, adica mai urmau prolex, diamantul si altii nu mai vorbi in necunostinta de cauza..sunt membru snppc si da, ma simt parasit de toate sindicatele poate tu esti mai aparat, ca, na, esti membru.. Mea culpa: nu greva, miting Edited June 11, 2011 by maximo 1 Link to comment
Membru cipri83 Posted June 11, 2011 Membru Share Posted June 11, 2011 (edited) hai sa fim seriosi,domnii din conducerea sindicatelor dau din gura pe la televizor si tot degeaba! nu cumva doresc sa ajunga niste vip-uri dupa ce tot apar pe la nu stiu ce emisiuni,traind bine mersi cu salarii de 7000 lei sau 9000 lei sa le fie rusine pentru ca din cate am observat si ei fac ca si parlamentarii,adica cat de mult in interes propriu.Stiu cazuri cu lideri de sindicat subofiteri trecuti in corpul ofiterilor,nevestele lor angajate in politie,iar dupa ce au terminat-o cu sindicatul au primit functii si locuri caldute numai prin faptul ca au ascultat ordinele de primite de sus ! dar asa este si cum spui tu Kmcoio sunt multi colegi care la razboi dau inapoi! Edited June 11, 2011 by cipri83 Link to comment
drAGO5 Posted June 11, 2011 Share Posted June 11, 2011 Maximo, nu sunt suparat pe tine sa sti, dar multi colegi puteau veni la miting si n-au facut-o. Rusine celor din Bucuresti si din judetele limitrofe.Sunt convins ca obtineam mai mult de la acest ministru incompetent, daca era plina acea piata din fata MAI. Rusine celorlalte sindicate ca nu au participat alaturi de noi. Link to comment
MTK Posted June 11, 2011 Share Posted June 11, 2011 Pt Marius care intreba care este baza legala pt reducerea cheltuielilor in MAI. Citez de pe site-ul Prolex: " . Aplicarea prevederilor art. 10 din Legea nr. 69/2010 prin diminuarea drepturilor salariale care nu sunt in suma fixa sau a caror acordare este facultativa. In acest sens, propunem diminuarea sau sistarea sporului pentru lucrari de exceptie si misiuni speciale care s-a acordat in cuantum de 50% din salariu de baza unui procent de 5% din efectiv, precum si a sumei compensatorii tranzitorii, inclusa in salariu de baza in cuantum echivalent salariului de merit acordat celor ce au beneficiat de salariu de merit in anul 2009, care s-a acordat in cuantum de 20% din salariu de baza unui procent de 30% din efectiv." Desi sunt membru SNPPC, aceasta abordare a problemei am gasit-o intens vehiculata doar pe site-ul Prolex. Poate va aduceti aminte ca acum vreo 10 zile Igas a fost intrebat de o ziarista in cadrul unei conferinte de presa, De ce nu se taie aceste sporuri..? si a raspuns ca nu EL le-a acordat. Pai asta stim ca nu el le-a acordat, noi dorim ca acest ministru sa le taie pe toate si poate astfel nu e nevoie sa dea afara 10 mii de angajati... Link to comment
serhente Garcia Posted June 11, 2011 Share Posted June 11, 2011 Mai oameni buni, voi nu intelegeti ca "astia" decit sa sature 100 de oameni, mai repede imbuiba 10 ? Link to comment
Moderator Marius Posted June 11, 2011 Author Moderator Share Posted June 11, 2011 MTK, Lincu habar nu are pe ce lume traieste si scrie numai prostii pe site. Prima pentru lucrari de exceptie si salariul de merit (si nu numai, inclusiv sporul pentru studii superioare) au fost incluse prin Legea 330/2009 in salariul de baza, in concluzie nu mai pot fi incadrate in prevederile art. 10 din Legea nr. 69/2010, intrucat salariile au fost "inghetate" la nivelul lunii octombrie 2010, cand aceste sporuri nu mai existau d.p.d.v. legal. Singurul spor care mai apare pe fluturasul de salariu este sporul de conditii vatamatoare, mai exact "sporul de antena" ce reprezinta 10% din salariu de baza. Problema nu a aparut din cauza celor de la MAI, aceasta aberatie a luat nastere din cazua guvernantilor, mai exact cei ce au conceput Legea 330 din 5 noiembrie 2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice. Singura solutie pentru rezolvarea acestei situatii este modificarea legii 330 sau abrogarea acesteia. Link to comment
innuendo Posted June 11, 2011 Share Posted June 11, 2011 Revin cu ideea- Unitate, Unitate si Unitate dar si intre sindicate, pana la urma scopul e comun (ori nu ?). Doar o miscare de amploare mai poate avea efect . Daca nu se poate realiza asa ceva inseamna ca inca e bine in Romania ! Link to comment
Dorin17 Posted June 11, 2011 Share Posted June 11, 2011 Eu cred ca Ministrul Traian Igas a acceptat de forma propunerile sindicale. Stati sa dea ochii cu baselu si apoi mai vedem! Ca daca primeste ordin va uita ce a discutat cu sindicatele! Link to comment
Elvis Posted June 12, 2011 Share Posted June 12, 2011 (edited) Chiar acum cand scriu aceste randuri imi aduc aminte ca initial sindicatele au propus taierea primei pentru lucrari de exceptie si a soldei de merit. Intrebare....De ce azi dupa aceste negocieri la varful M.A.I. nu se insista pe aceste reduceri de cheltuieli atat timp cat exista baza legala? De ce se accepta disponibilizari fara ca mai intai sa se taie aceste prime si solde..? Dupa ce se reduc aceste cheltuieli si inca mai raman disponibilizari de facut abia atunci sa se lucreze pentru gasirea de solutii. E posibil sa nu mai fie nevoie dupa ce se economisesc aceste sume sau tot atat de bine sa nu fie nevoie decat de cateva pensionari si atat....e asa greu fratilor..? Pentru ca presedintii de federatii sindicale, si aici ma refer la cele din politie, unii sunt prea tineri iar unii cumparati,MTK. De ce au renuntat la acesta idee? Pentru ca ,,ilustrul" politist Chesnoiu,blestemat sa-i fie neamul, il minte pe Igas . Ce este curios ca atunci cand vineri in sala la negocieri Igas le-a spus, la informarile incompetentului/cointeresatului Chesnoiu, ca 875 de politisti din 50000 ia salariu de excelenta si/sau de merit , unii cumulat ca la bingo, domnii din fruntea federatiilor sindicale din politie habar nu au avut pe ce lume traiesc. Si o sa iti explic ca sa intelegi si tu si altii care sunt gica contra. Conform Ordinului 629/2008 completat cu Ordinul 692/208, 30% din efective primesc salariul de merit , iar 5% salariul de excelenta. Ai curaj sa faci pariu ca toti reprezentantii ministerului de la negocieri au ,,cumulat"? Mai putin Igas care nu este platit la fel ca noi politistii, ca el spunea ca nu are salariul de merit, dar nu stie pe ce lume traieste. Iti spun sincer ca il compatimesc ca are consilieri nenorociti, care il iau de maimutoi. Conform Legii 330 salariile politistilor au inghetat la nivelul lunii octombrie 2010 cu tot cu aceste salarii, inclusiv cu cel pentru studii superioare. Degeaba te contrazici cu Marius ,ca nu prea ai dreptate. Sunt de acord cu tine ca aceste sporuri nu trebuiau sa se mai stabileasca, dar nu puteau lua decizia asta ordonatorii tertiari de credite , adica inspectorii sefi. Si cum Igas si-a pus semnatura pe o Nota-raport prin care ne ia 550 de lei din salariu, putea foarte bine sa dea un ordin privitor la aceste sporuri nedrepte zic eu, deoarece le iau aceiasi oameni de 3(trei) ani de zile! De ce nu poate sa dea acest ordin si sa salveze mii de oameni? Pentru ca aceste sporuri sunt comasate in cladirea MAI si toti sefuletii de pe acolo le au ,,cumulate". La momentul cand vorbim,MTK, noi nu suntem platiti nici la valoarea sectoriala ca pana in 2009 nici dupa indicii de salarizare cum au stabilit,,competentii" din acesta tara. Iar Legea 330 a fost facuta de niste plapumari.Eu i-as baga la puscarie pe toti. Cred ca te-am lamurit....... daca nu pune intrebari. Asta este scopul acestui forum sa ne scolim unii pe alti. Cu tristete observ toti mai multi chibiti care dau lectii ce ar trebuii sa faca sindicatele. Domnilor politisti sindicatul sunteti voi, iar presedintii de sindicate care sunt oameni responsabili dar mai ales realisti nu va pot instiga sa comiteti infractiuni. Trebuie sa folosim mijloacele legale de protest. Greva? Pai unde scrie in lege ca avem voie sa facem? Lupilor moralisti de pe acest site vreau sa le spun ca sunt ars pe mani ,pe fata si pe ceafa de soarele pe care l-am indurat cu stoicism aproape 8 ore in Piata Revolutiei la ultimul miting din fata ministerului. Si o sa va povestesc o intamplare care mi-a intarit convingerea ca trebuie sa particip la toate mitingurile organizate de politisti. Cand cei patru au intrat in greva foamei pentru a protesta impotriva celor din conducerea ministerului care au ucis dialogul social si s-au asezat pe jos langa gardul pus de jandarmi,doi politisti,nu stiu cum ii cheama sau din ce judet sunt, dar sigur voi afla, s-au deplasat cu un bener mai mare si au preferat sa stea in soarele arzator pentru a le face umbra celor patru care protestau si pentru cei care comenteaza acum . Va spun sincer ca nu sunt un tip emotiv ,dar gestul lor mi-a aratat ca nu suntem morti, respiram inca. Domnilor politisti care dati lectii sunt frumoase mitingurile la televizor! ,,Dacă găseşti un drum fără obstacole, probabil că drumul acela nu duce nicăieri." Edited June 12, 2011 by Elvis 8 Link to comment
gigabyte Posted June 12, 2011 Share Posted June 12, 2011 (edited) Cei cu bannerul erau doi colegi de la SNPPC Baza de Reparatii Nave Braila. Unul din ei este presedintele de acolo si se numeste Petrus Gorgovan. Edited June 12, 2011 by gigabyte 1 Link to comment
Elvis Posted June 12, 2011 Share Posted June 12, 2011 (edited) Transmite salutari si multa sanatate de la Craiova, Gyga. Cei doi politisti merita respectul tuturor politistilor din tara. Edited June 12, 2011 by Elvis 1 Link to comment
Leonidas67 Posted June 12, 2011 Share Posted June 12, 2011 Pentru toţi postumacii gica contra de pe forum, le urez sa o duca tot asa, Gygabyte te rog sa propui celor indiriguiti sa editeze niste brosuri cu statutul sindicatelor deoarece se pare ca multi membri din sindicat chiar au nevoie, habar nu au de ceea ce scriu pe aici! Heloo... postumacii..., sindicatul nu este format din lideri, din membri care suntem noi, noi am ales liderii sa ne reprezinte , ei sunt diplomatii nostri, noi suntem puterea reala, şi de aceea acolo unde nu se mai poate purta discuţii sau nu mai sunt luati in seamă, atunci cand suntem solicitati de catre acestia, trebuie obligatoriu sa intervenim noi, in limitele legii! Am ajuns la concluzia ca multi dintre acesti membri au aderat la sindicate doar pentru a avea pe cine sa arunce vina daca interesele lor sunt afectate! Ca sa va ajut , postez in format DOC.Statutul SNPPC! 1 1 Link to comment
runya Posted June 13, 2011 Share Posted June 13, 2011 Multumim, Leonidas ; chiar interesant Statutul SNPPC. Mi-am dorit foarte mult sa ma inscriu intr-un sindicat ,iar cel mai indicat parea SNPPC-ul. Problema este insa ca acest statut nu este respectat nici de liderii sindicatului ... si aici ma refer la foarte cunoscutul lider de la televizor, care este pensionar si care, conform statutului (dar si legii sindicatelor), NU poate fi nici macar membru, daramite mare sef de sindicat. Asa ca... imi pare rau, dar nu pot avea incredere in astfel de oameni. De fapt, asta cred ca este problema noastra acum: nu avem lideri onesti si corecti pe care sa-i urmam, in care sa avem incredere. 1 Link to comment
Recommended Posts