Jump to content
POLITISTI.ro

Comunicate SNPPC


Marius

Recommended Posts

 • Moderator

O posibila deblocare a dialogului social, in M.A.I.

Astăzi, 10 iunie 2011, a avut loc întâlnirea dintre sindicatele personalului M.A.I. şi ministrul Traian Igaş. Reamintim că întâlnirea a fost programată din data de 7 iunie, drept urmare a mitingului de protest prelungit, organizat de SNPPC în faţa sediului M.A.I.

Informaţia principală de astăzi este că ministrul Igaş a acceptat propunerile SNPPC, care au fost comunicate cu mult timp în urmă. Ele au fost trimise, de sindicat, inclusiv premierului Boc.

De acum înainte problemele restructurării ministerului vor fi analizate şi controlate de un Grup Tehnic, din care vor face parte şi sindicatele. Grupul de lucru respectiv îşi va începe activitatea de marţi, 14 iunie 2011.

Ministrul Igaş a recunoscut că rezolvarea restructurării M.A.I. care este o problemă „fără precedent” pentru conducerea ministerului, nu a demarat bine şi că s-a creat riscul ca multe dintre contestaţiile personalului să fie acceptate şi soluţionate favorabil în justiţie.

Prezentând fiecare dintre problemele puse în discuţie, vă informăm:

 1. Suspendările solicitate individual vor fi acceptate, în forma propusă de SNPPC. Se cere însă înregistrarea şi depunerea lor de urgenţă la unităţi, până la 15 iunie 2011, inclusiv.
  Această urgentare a lucrurilor este necesară pentru ca Grupul Tehnic să poată analiza câte posturi mai intră în calculul disponibilizării, după scăderea – la fiecare unitate- a cererilor de suspendare.
  SNPPC vă roagă să trataţi cu seriozitate această opţiune, a suspendării. În cererea pe care o adresaţi ministerului, trebuie să prezentaţi detaliat şi motivele personale (de ordin financiar, social etc.) pentru care doriţi suspendarea din funcţie.
  În plus, trebuie să aveţi în vedere că reîncadrarea dumneavoastră în structurile ministerului va putea fi făcută doar după scurgerea termenului convenit.

 2. La propunerea sindicatelor, Ministrul Traian Igaş s-a angajat să prezinte, în cel mai scurt timp, premierului Boc un proiect de Ordonanţă prin care să se reglementeze:
  • - acordarea drepturilor compensatorii, în mod eşalonat, pe o perioadă de 3 ani, începând cu luna ianuarie 2012, personalului pensionat care îndeplineşte condiţiile necesare, conform Legii 284/2010. (solicitare mai veche a SNPPC). Această măsură se va aplica poliţiştilor, jandarmilor şi personalului ISU care a fost disponibilizat sau pensionat, în cadrul restructurării M.A.I..
   Această iniţiativă este susţinută de un precedent guvernamental, din anul 2007, atunci când, tot printr-o O.U.G., „prima de concediu” aferentă perioadei 2004-2006, care fusese suspendată prin Legea bugetului de stat, a intrat în plată fiind eşalonată pe o perioadă asemănătoare!
  • - neimpunerea la plata cheltuielilor de şcolarizare a absolvenţilor din instituţiile de învăţământ ale M.A.I. dacă aceştia doresc să părăsească sistemul înaintea expirării contractului.
   Despre această Ordonanţă, pe care şi ministrul Igaş se bazează, ca să detensioneze situaţia creată în instituţie, sunt premisele pentru a fi prezentată guvernului în cel mai scurt timp.

[*]În ceea ce priveşte recuperarea diferenţei de bani reţinută la norma de hrană, ministrul administraţiei şi internelor a dat asigurări că acest lucru se va face în cursul luni iulie, 2011; şi că nu se va mai apela, de acum înainte, la alte reţineri de acest fel.

Stimaţi colegi,

Se pare că se deschide un dialog social cu M.A.I.

Până la apariţia unor rezultate concrete, SNPPC rămâne deosebit de atent, pentru a sesiza orice eventuală tragere de timp făcută de conducerea ministerului. Oricum, presa şi instituţiile internaţionale, care au fost sesizate de noi, sunt încă sensibile la subiectul condiţiilor de muncă şi al salarizării poliţiştilor din România.

Vom detalia, în curând, toate aceste informaţii.

Biroul Executiv Central

Conunicat preluat de pe SNPPC.ro

Link to comment

Marius poate biroul executiv iti arata si vreo hartie , minuta, intelegere ,ceva, semnata de cei prezenti in sala.

Au cazut in capcana la fel ca si in ziua mitingului.

 • Upvote 2
Link to comment

Chiar acum cand scriu aceste randuri imi aduc aminte ca initial sindicatele au propus taierea primei pentru lucrari de exceptie si a soldei de merit. Intrebare....De ce azi dupa aceste negocieri la varful M.A.I. nu se insista pe aceste reduceri de cheltuieli atat timp cat exista baza legala? De ce se accepta disponibilizari fara ca mai intai sa se taie aceste prime si solde..? Dupa ce se reduc aceste cheltuieli si inca mai raman disponibilizari de facut abia atunci sa se lucreze pentru gasirea de solutii. E posibil sa nu mai fie nevoie dupa ce se economisesc aceste sume sau tot atat de bine sa nu fie nevoie decat de cateva pensionari si atat....e asa greu fratilor..?

Link to comment
 • Moderator

nu se insista pe aceste reduceri de cheltuieli atat timp cat exista baza legala?

MTK care e aceasta baza legala?

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

eu, unul, in vremurile astea tulburi, ma simt parasit de snppc, snap, cnp etc.

chiorul si pigmeul isi bat joc de noi, au facut o obsesie in a ne decima..

vedeam ca ospatarul ar fi de acord cu suspendarea relatiilor de serviciu pe 2-3 ani..vor fi mai mult de 50% din colegi care vor pleca in strainatate, la munca, pt aceasta perioada...cine va mai lucra in MAI, in conditiile astea ?!

de ce sindicatele din politie nu se aliaza cu cei din invatamant, sanatate, pensionari etc, pt o GREVA GENERALA ?!

suntem lasati la mila sorti...

si, culmea, chiar de catre colegii nostri din sindicate...

salariul ni s-a injumatatit, disponibilizarile vor veni, statutul e adoptat in bataie de joc...

care e motivatia profesionala a unui politist in prezent?!

Edited by maximo
 • Upvote 2
 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Maximo, colegule, scuza-ma ca iti spun, dar din nou, aberezi din plin. Ai fost la miting? Nu te-am vazut sa stii. De asemenea, greva generala? Mai citeste putin legea si vezi ce scrie pe acolo. Vad ca te vaiti de salariu injumatatit, de disponibilizarile care vor veni, de statutul adoptat in bataie de joc si totusi, tu si impreuna cu alte zeci de mii de ghiocei care aveti curajul de a comenta doar in spatele monitorului, NU ATI VENIT LA MITING! Eu nu as mai ridica fruntea de jos de rusine in locul tau. :angry:

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

E adevarat ca in Romania lipsesc protestele in masa, fragmentarea acestor nemultumiri generale nu prea ii afecteaza prea mult pe guvernanti, de aceea apar ulterior si razbunarile pe fata. Un protest reunit al tuturor confederatiilor sindicale, bine organizat, cu o participare masiva ar avea sigur o alta perceptie si pe plan international . E doar o parere in care cred.

 • Upvote 1
Link to comment

Maximo,spui ca te simti abandonat de alte sindicate,dar nu si de prolex,la care probabil esti membru acolo in Neamt. De ce nu te referi la sindicatul tau de pe plan local.Altii poate au facut mai mult pentru membrii sai. Greva sa faci cand o sa ai acest drept prin lege. SNPPC face ce este legal si trebuie sa isi protejeze si membrii sai.Cand organizeaza ceva isi asuma si responsabilitati , nu instiga membrii la incalcarea legii. Analizeaza intai apoi posteaza ceea ce gandesti :angry:

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

@kmcoio

crezi ca tu poti face ceva de unul singur?

nu aveam cum sa vin la miting pt ca sefii ne-au chemat la o sedinta..

nu mai abera degeaba pe forum...

@drago5

daca te uitai mai atent, dupa snppc, snap, cnp era pus etc, adica mai urmau prolex, diamantul si altii

nu mai vorbi in necunostinta de cauza..sunt membru snppc

si da, ma simt parasit de toate sindicatele

poate tu esti mai aparat, ca, na, esti membru..

Mea culpa: nu greva, miting

Edited by maximo
 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

hai sa fim seriosi,domnii din conducerea sindicatelor dau din gura pe la televizor si tot degeaba!

nu cumva doresc sa ajunga niste vip-uri dupa ce tot apar pe la nu stiu ce emisiuni,traind bine mersi cu salarii de 7000 lei sau 9000 lei

sa le fie rusine pentru ca din cate am observat si ei fac ca si parlamentarii,adica cat de mult in interes propriu.Stiu cazuri cu lideri de sindicat subofiteri trecuti in corpul ofiterilor,nevestele lor angajate in politie,iar dupa ce au terminat-o cu sindicatul au primit functii si locuri caldute numai prin faptul ca au ascultat ordinele de primite de sus ! :angry:

dar asa este si cum spui tu Kmcoio sunt multi colegi care la razboi dau inapoi!

Edited by cipri83
Link to comment

Maximo, nu sunt suparat pe tine sa sti, dar multi colegi puteau veni la miting si n-au facut-o. Rusine celor din Bucuresti si din judetele limitrofe.Sunt convins ca obtineam mai mult de la acest ministru incompetent, daca era plina acea piata din fata MAI. Rusine celorlalte sindicate ca nu au participat alaturi de noi. :emo-yessir:

Link to comment

Pt Marius care intreba care este baza legala pt reducerea cheltuielilor in MAI. Citez de pe site-ul Prolex:

" . Aplicarea prevederilor art. 10 din Legea nr. 69/2010 prin diminuarea drepturilor salariale care nu sunt in suma fixa sau a caror acordare este facultativa.

In acest sens, propunem diminuarea sau sistarea sporului pentru lucrari de exceptie si misiuni speciale care s-a acordat in cuantum de 50% din salariu de baza unui procent de 5% din efectiv, precum si a sumei compensatorii tranzitorii, inclusa in salariu de baza in cuantum echivalent salariului de merit acordat celor ce au beneficiat de salariu de merit in anul 2009, care s-a acordat in cuantum de 20% din salariu de baza unui procent de 30% din efectiv."

Desi sunt membru SNPPC, aceasta abordare a problemei am gasit-o intens vehiculata doar pe site-ul Prolex. Poate va aduceti aminte ca acum vreo 10 zile Igas a fost intrebat de o ziarista in cadrul unei conferinte de presa, De ce nu se taie aceste sporuri..? si a raspuns ca nu EL le-a acordat. Pai asta stim ca nu el le-a acordat, noi dorim ca acest ministru sa le taie pe toate si poate astfel nu e nevoie sa dea afara 10 mii de angajati...

Link to comment
 • Moderator

MTK,

Lincu habar nu are pe ce lume traieste si scrie numai prostii pe site.

Prima pentru lucrari de exceptie si salariul de merit (si nu numai, inclusiv sporul pentru studii superioare) au fost incluse prin Legea 330/2009 in salariul de baza, in concluzie nu mai pot fi incadrate in prevederile art. 10 din Legea nr. 69/2010, intrucat salariile au fost "inghetate" la nivelul lunii octombrie 2010, cand aceste sporuri nu mai existau d.p.d.v. legal.

Singurul spor care mai apare pe fluturasul de salariu este sporul de conditii vatamatoare, mai exact "sporul de antena" ce reprezinta 10% din salariu de baza.

Problema nu a aparut din cauza celor de la MAI, aceasta aberatie a luat nastere din cazua guvernantilor, mai exact cei ce au conceput Legea 330 din 5 noiembrie 2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.

Singura solutie pentru rezolvarea acestei situatii este modificarea legii 330 sau abrogarea acesteia.

Link to comment

Revin cu ideea- Unitate, Unitate si Unitate dar si intre sindicate, pana la urma scopul e comun (ori nu ?). Doar o miscare de amploare mai poate avea efect . Daca nu se poate realiza asa ceva inseamna ca inca e bine in Romania !

Link to comment

Eu cred ca Ministrul Traian Igas a acceptat de forma propunerile sindicale. Stati sa dea ochii cu baselu si apoi mai vedem! Ca daca primeste ordin va uita ce a discutat cu sindicatele!

Link to comment

Cei cu bannerul erau doi colegi de la SNPPC Baza de Reparatii Nave Braila. Unul din ei este presedintele de acolo si se numeste Petrus Gorgovan.

Edited by gigabyte
 • Upvote 1
Link to comment

Transmite salutari si multa sanatate de la Craiova, Gyga.

Cei doi politisti merita respectul tuturor politistilor din tara.

Edited by Elvis
 • Upvote 1
Link to comment

Pentru toţi postumacii gica contra de pe forum, le urez sa o duca tot asa, Gygabyte te rog sa propui celor indiriguiti sa editeze niste brosuri cu statutul sindicatelor deoarece se pare ca multi membri din sindicat chiar au nevoie, habar nu au de ceea ce scriu pe aici! Heloo... postumacii..., sindicatul nu este format din lideri, din membri care suntem noi, noi am ales liderii sa ne reprezinte , ei sunt diplomatii nostri, noi suntem puterea reala, şi de aceea acolo unde nu se mai poate purta discuţii sau nu mai sunt luati in seamă, atunci cand suntem solicitati de catre acestia, trebuie obligatoriu sa intervenim noi, in limitele legii! Am ajuns la concluzia ca multi dintre acesti membri au aderat la sindicate doar pentru a avea pe cine sa arunce vina daca interesele lor sunt afectate! Ca sa va ajut , postez in format DOC.Statutul SNPPC!

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Multumim, Leonidas ; chiar interesant Statutul SNPPC. Mi-am dorit foarte mult sa ma inscriu intr-un sindicat ,iar cel mai indicat parea SNPPC-ul. Problema este insa ca acest statut nu este respectat nici de liderii sindicatului ... si aici ma refer la foarte cunoscutul lider de la televizor, care este pensionar si care, conform statutului (dar si legii sindicatelor), NU poate fi nici macar membru, daramite mare sef de sindicat.

Asa ca... imi pare rau, dar nu pot avea incredere in astfel de oameni.

De fapt, asta cred ca este problema noastra acum: nu avem lideri onesti si corecti pe care sa-i urmam, in care sa avem incredere.

 • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.