Jump to content
POLITISTI.ro

Conditii acordare bani de chirie - compensatie chirie

Postare recomandată

• Membru
Publicat
On 25.07.2021 at 14:56, ScanBlu a scris:

Nu mai este prevazut expres in legislatie, inregistrarea contractului de inchiriere la Finantele Publice, insa in practica se cere la SRU, ca sa îi dea documentului, o minima farama de legalitate. Oricum nu se mai cer ca odinioara, formularul 220 sau viza de resedinta/domiciliu la adresa locuintei inchiriate.

Nu se mai solicita nici inregistrarea la finante. E suficient raportul de solicitare si formalitatea prin care soliciti locuinta de serviciu, insotite de contractul de inchriere chiar si neinregistrat!

• 2 luni mai târziu...
  • Membru
Publicat

Salut!

Nu am gasit un raspuns pentru intrebarea mea, asa ca o sa o adresez aici. Daca ma mut la cerere intr-o localitate, iar dupa finalizarea studiilor in cadrul Academiei de Politie - frecventa redusa, sunt numit/ mutat in interesul serviciului (inca nu imi este clar cum se face numirea dupa absolvire) in aceeasi localitate in care m-am mutat la cerere, beneficiez din nou de dreptul la compensatie chirie?

Multumesc!

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Bună ziua! În contextul în care voi fi repartizat in prima funcție în județul Covasna, dar voi dori să locuiesc în Brașov, voi beneficia de compensație pentru chirie?

• Moderator
Publicat

Nu.

Art. 31 din Statutul polițistului:
(1) Polițistul numit în prima funcție sau mutat în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea în care își are domiciliul și care nu deține locuință proprietate personală în acea localitate, nici el și nici soția/soțul acestuia, în situația în care nu i se poate asigura spațiu de locuit corespunzător, are dreptul la o compensație pentru chirie de până la 50% din salariul de bază.

Poți în schimb solicita compensarea navetei la și de la locul de muncă din/în localitatea de domiciliu.

• 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

Vă salut!

Dacă mă mut în chirie cu iubita, viitoarea soție, mai primesc banii de chirie?

Adică are vreo importanță că încă nu suntem căsătoriți și să imi mai scadă din banii de chirie?

Vă mulțumesc!

• Moderator
Publicat (modificat)

Atat timp cât soțul/soția nu deține locuință proprietate personala în localitatea în care beneficiezi de compensație de chirie, nu este nicio problema.

Sau dacă deține, atât timp cât încă nu sunteți căsătoriți.

Modificat de Roby
Publicat

Vă întreb pentru că, pentru acordarea chiriei, se va face o anchetă socială, eu avand domiciliul și serviciul în același oraș.

Mă gândeam că e posibil să îmi dea o sumă mai mică de chirie daca locuiesc în apartamentul închiriat cu o altă persoană, respectiv iubita mea.

• 2 ani mai târziu...
Publicat

Buna seara! Am o intrebare in legatura cu acordarea compensatiei de chirie.Sunt la prima numire in functie si sunt coproprietar la un imobil in localitatea unde imi desfasor activitatea.Domiciliul si locul unde locuiesc efectiv este intr o localitate limitrofa.Nu beneficiez de chirie, nu beneficiez de "navetă" si nici de naveta bilunara sau pe weekend.Exista vreo sansa sa pot beneficia de unul din drepturi??? Mi s a spus ca sunt pe langa procedura ca nici proprietar nu sunt si nici nu ma pot stabili cu familia acolo in conditiile in care sunt coproprietar.Am inteles ca ar fi colegi care au beneficiat de decontarea chiriei/ o parte din rata la un credit ipotecar.Va multumesc anticipat!

• 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Bună seara! Am și eu o întrebare, având în vedere noile modificări privind acordarea chiriei(în special art 14 și 15 din Hotărârea 1001 din 2023 de modif a Hg 284 din 2005 :în cazul în care beneficiez în prezent de acordarea chiriei pt plata unei fracții/rate la achitarea unui credit ipotecar pt un imobil și intenționez sa îl vând datorita unor probleme personale pot  beneficia ulterior în cazul în care solicit, de acordarea chiriei în condiții specifice și nu ca fracție/rata la plata unui credit ipotecar? 

Deasemenea ma interesează din practica dacă în aceste condiții se interpretează ca pierdere a dreptului de chirie sau acest drept este condiționat de efectuarea unei anchete în vederea stabilirii intenției vădite de a vinde pt beneficiul chiriei?

Nu în ultimul rand dacă exista vreun RIL data de instanta de judecata, de interpretare,  în acest  sens? 

Va mulțumesc! 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.