Jump to content
POLITISTI.ro

Primarul Sucevei cere modificarea Legii Politiei Locale


sheriffu

Recommended Posts

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anuntat ca Asociatia Municipiilor din Romania (AMR) face demersuri pentru modificarea legislatiei privitoare la salarizarea personalului din cadrul Politiei locale. Potrivit primarului, politistii locali au acum atributii similare cu politia municipala si nu pot fi platiti la un nivel asemanator intrucat primilor nu li se pot plati indemnizatii de dispozitiv sau de hrana. Din punctul de vedere al primarului de Suceava, politistii locali trebuie sa aiba drepturi egale cu celelalte structuri de ordine. De aceea, AMR a cerut Guvernului modificarea legislatiei privind Politia Locala, pentru ca si angajatii acestei structuri sa beneficieze de indemnizatia de dispozitiv si de norma de hrana. „Vrem sa facem performanta cu Politia Locala, insa personalul este foarte prost platit si nu putem da niciun fel de spor suplimentar. Daca vrem eficienta la acesti politisti, trebuie sa aiba si ei drepturi la fel ca la celelalte structuri care asigura ordinea in stat”, a declarat Ion Lungu. El a adaugat ca a incercat o forma de crestere a salariilor politistilor locali suceveni, insa Curtea de Conturi a constat ca demersul nu este in regula si a cerut restituirea sumelor cu pricina.

http://www.obiectivdesuceava.ro/v2/local/primarul-sucevei-cere-modificarea-legii-politiei-locale/

* primarul este de la pdl si ma abtin cu greu sa nu-l injur, din prea mult respect pentru acest forum.

Edited by sheriffu
Link to comment

sheriffu , sa-i spui dl. primar ca daca vrea ca politisti locali sa aiba salariul egal cu politia romana, sa indemne pe oameni sa puna mana pe carte si sa-i trimita la examen intr-o scoala de politie ( Campina sau Cluj ) , si dupa aceia sa emita pretentii .

Cine este bun intra, cine nu sa ramana in gasca primarului, pentru ai asigura dosul ! :naughty:

 • Upvote 3
Link to comment

maxu08 Nu Politia Nationala ci Politia Romana. Sa nu mai incercam sa adoptam alte denumiri pentru ca si asa toti vor sa ne imite. Fara suparare. Ok?

Cu privire la aceasta stire nu vad de ce nu ar avea sustinatori din partea primarilor, deoarece "localii" le asigura spatele, le lipesc afisele si a.s.m.d. asa cum a spus si Eduard. Ma dezgusta nesimtirea acestor borfasi.

 • Upvote 1
Link to comment

Stai vlad linistit ca asta e apa de ploaie, i se rupe lungului de intarirea parazitilor si exercitarea vreunei forte coercitive (care ar fi asta??) impotriva votantilor pentru a face performanta. Nu vrea el sa se puna rau cu lumea, stii cum ar vrea el sa fie capusele astea, sa stea pe acolo in strada sa faca prezenta, sa ii vada lumea, se mai leaga de un cersetor si aia e suntem in siguranta. :clip:

Link to comment

Nu Politia Nationala ci Politia Romana.

Salut precizarea!!!!

:slapb::doh: Vad ca pe zi ce trece se "impamanteneste" termenul asta de politie nationala. Mai adineauri, la tv se dadea o dezmintire referitoare la politia animalelor si anume ca nu are nici cea mai mica legatura cu ... Politia Romana. Vad ca se pun tunuri puternice pe aceasta institutie, in scopul creerii de confuzie in ceeace priveste atributiile si prestigiul. ESTE BIIIINEEEEE!

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

De multa vreme spun acelasi lucru si aici pe forum si pe oriunde altundeva, unde mi se ofera ocazia, dar probabil ca nu sunt atat de explicit si concis in exprimare. :emo-yessir:

Trist este ca avem inca colegi "anesteziati" ce se uita ca broasca la sudura cand le spui acest lucru.

Link to comment

Deci se continua cu politia particulara, pardon, locala? Speram sa-i desfiinteze pe ei si sa se termine cu toata tevatura asta cu disponibilizarile! Dar astia nimic! Batman, Batman!

Link to comment

"localii", asa cum spune si eduard, sunt total nepregatiti; la noi unul a fost sudor acum e "plotonier", unul a fost curier acum e "mare politist". Nici macar vizite medicale nu au facute, nici un psihologic, nimic; o "politista" locala este asa mica incat se intindea sa puna un anunt pe geamul unui "humer" si nu ajungea; alta e atat de "frumoasa...", are dintii unul si unul (adica unul jos si unul sus); de tot rasu... sau plansu? aceasta "formatiune" de adunaturi ce executa doar ce spune nenea primaru...

Link to comment

Sa va relatez ce a patit o amica de a mea,a venit un,,local,,si i-a facut controlu la botique,i-a scoz Z la casa ia cautat in frigider,dulap la alt botique i-a cerut factura penu stiu ce vodka,au primit cumva ceva competente in acest sens????? stie cineva???cas cam nedumerit :hmmmt:

Link to comment

Sunt cateva directii care inainte figurau in organigrama primariei, iar acum au fost mutate la politia locala. Cumva sunt oamenii cu studii superioare insa din cauza ca figureaza pe organigrama politiei locale trebuie sa poarte uniforma.. practic sunt tot locali si desfasoara diverse activitati de control, autorizare etc. Cum ar fi pe activitati comerciale, protectia mediului, disciplina in constructii.

Link to comment
 • Moderator

Hm, mi se pare cel putin ciudat sa ii scoata Zet-ul de la casa de marcat. Nu cred, de fapt, refuz sa cred ca au competenta pentru combaterea evaziunii fiscale. Nu le ajunge ca ne fura noua din atributii, acum fura si din ale Garzii Financiare?

Link to comment

Exact la asta ma gandeam si eu.Are dreptate Kmcoio. De cand naiba au astia drept de contol fiscal la societatile comerciale?? :doh:

Link to comment

Sa va relatez ce a patit o amica de a mea,a venit un,,local,,si i-a facut controlu la botique,i-a scoz Z la casa ia cautat in frigider,dulap la alt botique i-a cerut factura penu stiu ce vodka,au primit cumva ceva competente in acest sens????? stie cineva???cas cam nedumerit :hmmmt:

Nu.Nu au competente in acest sens..Din cate stiu doar politistii au voie sa faca un control la un magazin dar nici aici legea nu e prea clara..Amica aceasta nu trebuia sa il lase pt ca nu avea ce sa ii faca..Si daca l-a lasat trebuia sa il puna pe acest "politist" sa semneze in registru.

Link to comment
 • Moderator

Politistii au competenta pe constatarea si cercetarea faptelor de evaziune fiscala si a actelor de comert efectuate fara indeplinirea conditiilor de lege. Ce vreau sa zic. In cadrul Politiei exista servicii specializate, cum ar fi serviciul de investigare a fraudelor, care are competenta in efectuarea de cercetari in cauze complexe de evaziune fiscala si alte infractiuni la regimul comertului, insa majoritatea politistilor pot aplica de asemenea sanctiuni la Legea nr.12/1990 rep. privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite si, daca lecturati aceasta lege, veti vedea ca acolo sunt unele contraventii de genul : Neaplicarea preturilor pe produse, vanzarea in locuri publice fara avizul administratiei publice locale si asa mai departe. Cred ca localilor astora li s-o fi dat competenta pe un H.C.L. care emuleaza aceasta lege 12/1990 sau chiar pe legea respectiva, deoarece la articolul 8 scrie clar :

(1) Pentru urmarirea desfasurarii activitatii comerciale in conditiile prevazute de lege, la primarii se va constitui un corp de control comercial.

(2) Primariile la care se va constitui un corp de control comercial, atributiile si structura organizatorica ale corpurilor de control, precum si modul de salarizare a controlorilor comerciali se stabilesc prin hotarare a Guvernului.

Deci, la legea 12/1990 s-ar putea sa aiba competenta, daca fac partea din corpul ala de control comercial, dar tot nu au dreptul sa scoata zet-ul. :doh:

Link to comment
 • 1 year later...

De ce tot scrieti rautati si gasiti tot felul de defecte la adresa politistilor locali?Si in politia nationala sunt oameni care nu au ce cauta, nu toti sunt competenti aratosi si buni profesionisti si asta o vedeti si voi daca vreti.Decat sa tot cautam defectele altora mai bine v-ati uni fortele cu jandarmeria si politia locala pt a stapani fenomenul infractional care este tot mai mare.Fiecare institutie actioneaza dupa legea ei de functionare si lucratorii fac ceea ce le da dreptul aceasta lege.Daca la unii nu le place e problema lor,legea trebuie aplicata si respectata.Eu lucrez la politia locala si de cativa ani buni, suntem in patrule cu colegii de la politia romana deoarece ei nu au suficient personal si am actionat impreuna pt rezolvarea diferitelor situatii in care ne-am sprijinit si aparat reciroc.Eu consider ca asa ar trebui sa procedeze toti romanii sa se ajute intre ei sa fie uniti sa tina la breasla lor si sa nu se tradeze,cum de altfel si din pacate se intampla in societatea noastra.

 • Upvote 1
 • Downvote 15
Link to comment

@minel, nu vreau sa fiu rautacioasa, insa localii de cele mai multe ori isi uita atributiile. Voi nu sunteti politisti pentru ca nu aveti pregatirea necesara, sunteti angajatii primarului, atat.

 • Upvote 1
Link to comment
Guest
This topic is now closed to further replies.
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.