sheriffu Posted May 26, 2011 Share Posted May 26, 2011 (edited) Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anuntat ca Asociatia Municipiilor din Romania (AMR) face demersuri pentru modificarea legislatiei privitoare la salarizarea personalului din cadrul Politiei locale. Potrivit primarului, politistii locali au acum atributii similare cu politia municipala si nu pot fi platiti la un nivel asemanator intrucat primilor nu li se pot plati indemnizatii de dispozitiv sau de hrana. Din punctul de vedere al primarului de Suceava, politistii locali trebuie sa aiba drepturi egale cu celelalte structuri de ordine. De aceea, AMR a cerut Guvernului modificarea legislatiei privind Politia Locala, pentru ca si angajatii acestei structuri sa beneficieze de indemnizatia de dispozitiv si de norma de hrana. „Vrem sa facem performanta cu Politia Locala, insa personalul este foarte prost platit si nu putem da niciun fel de spor suplimentar. Daca vrem eficienta la acesti politisti, trebuie sa aiba si ei drepturi la fel ca la celelalte structuri care asigura ordinea in stat”, a declarat Ion Lungu. El a adaugat ca a incercat o forma de crestere a salariilor politistilor locali suceveni, insa Curtea de Conturi a constat ca demersul nu este in regula si a cerut restituirea sumelor cu pricina. http://www.obiectivdesuceava.ro/v2/local/primarul-sucevei-cere-modificarea-legii-politiei-locale/ * primarul este de la pdl si ma abtin cu greu sa nu-l injur, din prea mult respect pentru acest forum. Edited May 26, 2011 by sheriffu Link to comment
maxu08 Posted May 26, 2011 Share Posted May 26, 2011 si apoi o sa spuna ca la salarii egale vrea si atributii egale cu Politia Nationala este doar primul pas in directia dorita. Link to comment
Eduard Posted May 26, 2011 Share Posted May 26, 2011 sheriffu , sa-i spui dl. primar ca daca vrea ca politisti locali sa aiba salariul egal cu politia romana, sa indemne pe oameni sa puna mana pe carte si sa-i trimita la examen intr-o scoala de politie ( Campina sau Cluj ) , si dupa aceia sa emita pretentii . Cine este bun intra, cine nu sa ramana in gasca primarului, pentru ai asigura dosul ! 3 Link to comment
Tyropol Posted May 26, 2011 Share Posted May 26, 2011 maxu08 Nu Politia Nationala ci Politia Romana. Sa nu mai incercam sa adoptam alte denumiri pentru ca si asa toti vor sa ne imite. Fara suparare. Ok? Cu privire la aceasta stire nu vad de ce nu ar avea sustinatori din partea primarilor, deoarece "localii" le asigura spatele, le lipesc afisele si a.s.m.d. asa cum a spus si Eduard. Ma dezgusta nesimtirea acestor borfasi. 1 Link to comment
maxu08 Posted May 26, 2011 Share Posted May 26, 2011 ok, mea culpa. a fost fara intentie. 1 Link to comment
Mateuta Posted May 26, 2011 Share Posted May 26, 2011 Stai vlad linistit ca asta e apa de ploaie, i se rupe lungului de intarirea parazitilor si exercitarea vreunei forte coercitive (care ar fi asta??) impotriva votantilor pentru a face performanta. Nu vrea el sa se puna rau cu lumea, stii cum ar vrea el sa fie capusele astea, sa stea pe acolo in strada sa faca prezenta, sa ii vada lumea, se mai leaga de un cersetor si aia e suntem in siguranta. Link to comment
serhente Garcia Posted May 26, 2011 Share Posted May 26, 2011 Nu Politia Nationala ci Politia Romana. Salut precizarea!!!! Vad ca pe zi ce trece se "impamanteneste" termenul asta de politie nationala. Mai adineauri, la tv se dadea o dezmintire referitoare la politia animalelor si anume ca nu are nici cea mai mica legatura cu ... Politia Romana. Vad ca se pun tunuri puternice pe aceasta institutie, in scopul creerii de confuzie in ceeace priveste atributiile si prestigiul. ESTE BIIIINEEEEE! 1 Link to comment
Moderator Catalin Posted May 26, 2011 Moderator Share Posted May 26, 2011 De multa vreme spun acelasi lucru si aici pe forum si pe oriunde altundeva, unde mi se ofera ocazia, dar probabil ca nu sunt atat de explicit si concis in exprimare. Trist este ca avem inca colegi "anesteziati" ce se uita ca broasca la sudura cand le spui acest lucru. Link to comment
Dorin17 Posted May 26, 2011 Share Posted May 26, 2011 Deci se continua cu politia particulara, pardon, locala? Speram sa-i desfiinteze pe ei si sa se termine cu toata tevatura asta cu disponibilizarile! Dar astia nimic! Batman, Batman! Link to comment
KingLIR Posted May 27, 2011 Share Posted May 27, 2011 "localii", asa cum spune si eduard, sunt total nepregatiti; la noi unul a fost sudor acum e "plotonier", unul a fost curier acum e "mare politist". Nici macar vizite medicale nu au facute, nici un psihologic, nimic; o "politista" locala este asa mica incat se intindea sa puna un anunt pe geamul unui "humer" si nu ajungea; alta e atat de "frumoasa...", are dintii unul si unul (adica unul jos si unul sus); de tot rasu... sau plansu? aceasta "formatiune" de adunaturi ce executa doar ce spune nenea primaru... Link to comment
cristm Posted May 27, 2011 Share Posted May 27, 2011 Sa va relatez ce a patit o amica de a mea,a venit un,,local,,si i-a facut controlu la botique,i-a scoz Z la casa ia cautat in frigider,dulap la alt botique i-a cerut factura penu stiu ce vodka,au primit cumva ceva competente in acest sens????? stie cineva???cas cam nedumerit Link to comment
Moderator Marius Posted May 27, 2011 Moderator Share Posted May 27, 2011 Da, au competenta. Link to comment
Mateuta Posted May 27, 2011 Share Posted May 27, 2011 Sunt cateva directii care inainte figurau in organigrama primariei, iar acum au fost mutate la politia locala. Cumva sunt oamenii cu studii superioare insa din cauza ca figureaza pe organigrama politiei locale trebuie sa poarte uniforma.. practic sunt tot locali si desfasoara diverse activitati de control, autorizare etc. Cum ar fi pe activitati comerciale, protectia mediului, disciplina in constructii. Link to comment
Moderator Cristi Posted May 27, 2011 Moderator Share Posted May 27, 2011 Hm, mi se pare cel putin ciudat sa ii scoata Zet-ul de la casa de marcat. Nu cred, de fapt, refuz sa cred ca au competenta pentru combaterea evaziunii fiscale. Nu le ajunge ca ne fura noua din atributii, acum fura si din ale Garzii Financiare? Link to comment
arcan Posted May 27, 2011 Share Posted May 27, 2011 Exact la asta ma gandeam si eu.Are dreptate Kmcoio. De cand naiba au astia drept de contol fiscal la societatile comerciale?? Link to comment
Mateuta Posted May 27, 2011 Share Posted May 27, 2011 nici eu nu cred ca au dreptul sa ceara zetul, pot sa controleze mai mult chestiuni uzuale... Link to comment
anamaria1292 Posted May 27, 2011 Share Posted May 27, 2011 Sa va relatez ce a patit o amica de a mea,a venit un,,local,,si i-a facut controlu la botique,i-a scoz Z la casa ia cautat in frigider,dulap la alt botique i-a cerut factura penu stiu ce vodka,au primit cumva ceva competente in acest sens????? stie cineva???cas cam nedumerit Nu.Nu au competente in acest sens..Din cate stiu doar politistii au voie sa faca un control la un magazin dar nici aici legea nu e prea clara..Amica aceasta nu trebuia sa il lase pt ca nu avea ce sa ii faca..Si daca l-a lasat trebuia sa il puna pe acest "politist" sa semneze in registru. Link to comment
Moderator Cristi Posted May 28, 2011 Moderator Share Posted May 28, 2011 Politistii au competenta pe constatarea si cercetarea faptelor de evaziune fiscala si a actelor de comert efectuate fara indeplinirea conditiilor de lege. Ce vreau sa zic. In cadrul Politiei exista servicii specializate, cum ar fi serviciul de investigare a fraudelor, care are competenta in efectuarea de cercetari in cauze complexe de evaziune fiscala si alte infractiuni la regimul comertului, insa majoritatea politistilor pot aplica de asemenea sanctiuni la Legea nr.12/1990 rep. privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite si, daca lecturati aceasta lege, veti vedea ca acolo sunt unele contraventii de genul : Neaplicarea preturilor pe produse, vanzarea in locuri publice fara avizul administratiei publice locale si asa mai departe. Cred ca localilor astora li s-o fi dat competenta pe un H.C.L. care emuleaza aceasta lege 12/1990 sau chiar pe legea respectiva, deoarece la articolul 8 scrie clar : (1) Pentru urmarirea desfasurarii activitatii comerciale in conditiile prevazute de lege, la primarii se va constitui un corp de control comercial. (2) Primariile la care se va constitui un corp de control comercial, atributiile si structura organizatorica ale corpurilor de control, precum si modul de salarizare a controlorilor comerciali se stabilesc prin hotarare a Guvernului. Deci, la legea 12/1990 s-ar putea sa aiba competenta, daca fac partea din corpul ala de control comercial, dar tot nu au dreptul sa scoata zet-ul. Link to comment
minel Posted July 20, 2012 Share Posted July 20, 2012 De ce tot scrieti rautati si gasiti tot felul de defecte la adresa politistilor locali?Si in politia nationala sunt oameni care nu au ce cauta, nu toti sunt competenti aratosi si buni profesionisti si asta o vedeti si voi daca vreti.Decat sa tot cautam defectele altora mai bine v-ati uni fortele cu jandarmeria si politia locala pt a stapani fenomenul infractional care este tot mai mare.Fiecare institutie actioneaza dupa legea ei de functionare si lucratorii fac ceea ce le da dreptul aceasta lege.Daca la unii nu le place e problema lor,legea trebuie aplicata si respectata.Eu lucrez la politia locala si de cativa ani buni, suntem in patrule cu colegii de la politia romana deoarece ei nu au suficient personal si am actionat impreuna pt rezolvarea diferitelor situatii in care ne-am sprijinit si aparat reciroc.Eu consider ca asa ar trebui sa procedeze toti romanii sa se ajute intre ei sa fie uniti sa tina la breasla lor si sa nu se tradeze,cum de altfel si din pacate se intampla in societatea noastra. 1 15 Link to comment
georgya Posted July 20, 2012 Share Posted July 20, 2012 @minel, nu vreau sa fiu rautacioasa, insa localii de cele mai multe ori isi uita atributiile. Voi nu sunteti politisti pentru ca nu aveti pregatirea necesara, sunteti angajatii primarului, atat. 1 Link to comment
Moderator Cristi Posted July 20, 2012 Moderator Share Posted July 20, 2012 (edited) Minele, tata... 1. Coleg esti cu cocalarii tai locali, in niciun caz cu politistii din politia romana. 2. Ce mama dracului stii tu despre fenomenul infractional? Aveti evidente penale? Aveti evidenta infractiunilor savarsite in zona de competenta? Aveti competenta de a cerceta infractiuni?! 3. Tu ai impresia ca faci parte din breasla noastra? Te asigur ca traiesti in lumea ta. 4. Esti un simplu gardian public, un paznic de primarie si de panselute care nu isi stie lungul nasului. Pe cine dracului ai aparat tu ma? Ce situatii ai rezolvat tu? Ai prins traficante de patrunjel? Ai prins o grupare infractionala specializata in parcarea fara ecuson de la primarie? As mai avea puncte de adaugat, insa vreau sa o scurtez, ca nu meritati mai mult : sunteti niste impostori, niste wannabe...si stii ce e interesant si cool? Ca asa veti ramane toata viata! Tu te crezi politist? Baietas, nu stii pe ce lume traiesti. Faptul ca ne-ati copiat din toate punctele de vedere nu inseamna ca puteti deveni ca originalul. Cand va vad pe strada mi se intoarce stomacul pe dos cand vad atata nesimtire si impostura si mai ales, aroganta denotata. Hai sictir si dai drumul pe forumul gardienilor, ca aici esti persona non grata.(traducere pentru impostorii locali : jet de pe acest site!) Edited July 20, 2012 by Cristi 9 Link to comment
adrianPMO Posted July 20, 2012 Share Posted July 20, 2012 Mai bine sa ramanem fara personal decat sa ne unim cu voi localii! Ati ajuns peste noapte din gardieni mari pulitisti locali si credeti ca sunteti una si aceeasi cu noi? Ati urmat vreo scoala de pregatire 2 ani ca noi? Singurii care au dreptul sa se considere oarecum intr-o oala cu noi sunt pol. de frontiera deoarece li se aplica prevederile legii 360/2002 privind Statutul politistului. Voua nu vi se aplica aceasta lege, poate cand or zbura porcii dupa o gura de redbull. Poate te retin minel si ai niste afise electorale de impartit...cam asta ar fi principala voastra atributie. 7 Link to comment
maxu08 Posted July 20, 2012 Share Posted July 20, 2012 ANUNT UMANITAR: militati pentru eradicarea analfabetismului. trimiteti politistii locali in clasa I. donati 2 euro la sms 8989 si aveti ocazia sa invatati un politist local sa scrie corect in limba romana. 7 Link to comment
Moderator Popular Post Catalin Posted July 20, 2012 Moderator Popular Post Share Posted July 20, 2012 De ce tot scrieti rautati si gasiti tot felul de defecte la adresa politistilor locali?Si in politia nationala sunt oameni care nu au ce cauta, nu toti sunt competenti aratosi si buni profesionisti si asta o vedeti si voi daca vreti.Decat sa tot cautam defectele altora mai bine v-ati uni fortele cu jandarmeria si politia locala pt a stapani fenomenul infractional care este tot mai mare.Fiecare institutie actioneaza dupa legea ei de functionare si lucratorii fac ceea ce le da dreptul aceasta lege.Daca la unii nu le place e problema lor,legea trebuie aplicata si respectata.Eu lucrez la politia locala si de cativa ani buni, suntem in patrule cu colegii de la politia romana deoarece ei nu au suficient personal si am actionat impreuna pt rezolvarea diferitelor situatii in care ne-am sprijinit si aparat reciroc.Eu consider ca asa ar trebui sa procedeze toti romanii sa se ajute intre ei sa fie uniti sa tina la breasla lor si sa nu se tradeze,cum de altfel si din pacate se intampla in societatea noastra. Localule dacă până acum nu ai realizat, citește cu atenție următoarele rânduri, poate vei înțelege cum stau lucrurile. Tu și absolut toți comunitarii/localii NU sunteți colegi cu polițiștii. Sunteți doar niște plagiatori și impostori, ce nu aveți nicio legătură cu această breaslă a polițiștilor. Ați căpătat această denumire „poliția” într-un mod nefiresc, brutal și datorită dorinței unor politicieni, care din dorința de a controla absolut totul au înființat această pseudo-instituție apendic, ce nu face decât să ne murdărească și să ne păteze nouă breasla. Dacă vă doreați să deveniți polițiști, atunci trebuia să vă pregătiți și să absolviți o școală de specialitate, cu alte cuvinte să intrați în această breaslă pe ușa din față și cu fruntea sus, nu să vă angajați ca paznici în primărie și prin simpla schimbare a denumirii să trăiți cu impresia că ați pătruns într-o breaslă. Vorbești despre lucruri ce îți sunt total străine, despre starea infracțională deși habar nu ai despre acest subiect. Caută și consultă eurobarometrele din domeniu și ai să vezi că situația nu e deloc ca la OTV. Fenomenul infracțional este controlat în țara asta, este în scădere, pușcăriile sunt supra-aglomerate, iar toate astea se datorează polițiștilor din Poliția Română, in timp ce aportul pseudo-instituției din care faci parte este aproape null. Ba mai mult îți mai dai și cu părerea despre calitatea polițiștilor ... de parcă existența unor excepții în rândurile noastre ar justifica sau v-ar da vouă și politicienilor dreptul să ne pătați și să ne murdăriți breasla. Ei bine, existența unor uscături în rândul nostru NU vă dă niciun drept și nici nu justifică introducerea forțată a unor neaveniți și impostori în rândurile noastre. Noi nu dorim să ne unim forțele cu nimeni altcineva, ci doar dorim să fim lăsați în pace, să ne facem treaba. Dorim să nu se mai cheltuie bani publici aiurea, pentru satisfacerea mofturilor unor politicieni, în timp ce Poliția Română este subfinanțată an de an. Dacă se dorește creșterea calității serviciului polițienesc, atunci să se investească bani și resurse acolo unde acesta se practică și să nu mai avem parte de restructurări prin concedieri colective în timp ce instituția se confruntă cu un grav deficit de personal, iar promoțiile de polițiști adevărați, pregătiți și specializați sunt trimise acasă. Sper să pricepi cam cum stă treaba acum. 12 Link to comment
Recommended Posts