Jump to content
POLITISTI.ro

Politia Comunitara are dreptul sa foloseasca dispozitive de avertizare sonore si luminoase

Postare recomandată

Publicat

Sigur, la comentat toti sunteti buni. Dar um2010 ca tot citesc pe aici ca esti ceva sef, ce ai facut pentru a impedica acest proces de subminare a politiei nationale romane???

Ei???

Publicat

cRbL,

Exceptand faptul ca ne iei peste picior cu replici "la comentat toti sunteti buni", tu cam ce crezi ca ar putea face un singur om impotriva unei institutii a primariei?

Publicat

Cand ziceam de comentat nu ma refeream la noi, muritorii de rand, ci la cei plini de grade si de fite care mai mult dau din gura. Scuze daca nu am fost prea clar. Sunt nou. Si asa ma straduieasc sa nu scriu mIRC.

Publicat (modificat)

Sergiu, ghici ce! Te- ai intalnit cu ursu' !!!!

Tu ai incercat sa ne critici voalat, sa faci pe umilul. Dar numai ai pozat in umil. Postul tau a venit cu multe cuvinte academice, spalate si ingrijite, menite sa ne faca pe noi, agenti termici slabi de inger, sa ramanem cu gura cascata si sa exclamam in prostia noastra : " wwooooww!! ce comunitar cult!!!". Nu ma intelege gresit, nu- ti contest inteligenta sau gradul de cultura. Voi evidentia doar logica ta ( multa, putina, asa cum e). Ai incercat sa faci o paralela. Stii ce ti- a iesit, domnule avocat al politiei comunitare? Fix nimic. Care sunt atunci punctele noastre slabe, mai slabe decat ale voastre? Unde ne situam noi sub voi ? Ai denigrat in cateva randuri politia comunitara: "as face observatia ca masinile Politiei Comunitare conform legii nu au voie sa detina si sa foloseasca girofaruri" sau: "De asemenea, purtarea cagulelor nefiind prevazuta de lege pentru angajatii acestei institutii, ea trebuie categoric interzisa si pedepsita in caz de neconformare", iar ca sa nu ma mai lungesc cu citate, ai recunoscut si lipsa scolii si alte neajunsuri ale voastre. In plus, scrii gresit si cu cacofonii. Tu singur ti- ai criticat institutia din care faci parte. Indiscutabil, fiecare suntem subiectivi atunci cand este vorba de noi insine, mergand astfel pe principiul asta, e clar cat de tare ar putea fi criticata in mod obiectiv, "dincoace", sa zic asa ;) politia comunitara. Facultatile pe care le faceti voi sunt pe bani grei, la particulari. Nu cred ca merge sa te arunci asa la risc, gandind ca ne- ar scapa detaliul, si am ramane pur si simplu foarte uimiti de cate studii aveti voi. Intelege ca nu ai cum sa schimbi o parere a cuiva despre tine prin a te lauda, cand el te stie cum esti. Sau spunand ca uscaturile sunt procentul infim din totalul vostru si nu invers, din moment ce noi lucram sau am lucrat cu mai multe exemplare din politia comunitara, si astfel ne- am creat aceasta parere.

Nu vreau sa fiu rautacios, insa parerea rea pe care avem despre voi este rezultatul interactiunilor pe care le- am avut cu voi. Nu avem nimic cu voi personal, pentru ca existati. Cum am mai zis, nu ma deranjeaza ca existati, si ca va ocupati de acele probleme marunte. De v- ati ocupa macar, de ele !!! Dar exact cum s- a zis, voi aveti aere ( unii. sa fie clar, vorbesc la general. nu va cunosc pe toti si nici nu mi doresc. deci, marea majoritate ) de mari politisti pe care nici judiciaristi batrani din politie nu le au. Purtati stigmatul incompetentei si al inferioritatii. De ce ? Pentru ca va comparati cu o institutie cu o traditie covarsitoare pentru voi. NU ati avut nici o contributie in combaterea faptelor antisociale. NU mai vorbiti din carti!! Vorbiti aiurea!!! Nu avem nimic cu voi. Lasati- ne in pace!!! De ce va tineti de noi ca scaiul si incercati sa ne aratati ce minunati sunteti voi? Parca ati fi niste misionari, o secta sau mai stiu eu ce. Vedeti- va de treaba voastra si demonstrati- le cetatenilor tarii ca sunteti buni. Ei sunt indicele vostru de evaluare, nu lauda de sine.

NU MAI SCRIETI MARE "POLITIA" SI mic "comunitara"!!! E penibil !!! Faceti scoala de politie daca vreti sa fiti politisti ! E atat de simplu !

Modificat de Tyson
  • Apreciez 1
  • 5 săptămâni mai târziu...
Publicat

Sergiu, ghici ce! Te- ai intalnit cu ursu' !!!!

Tu ai incercat sa ne critici voalat, sa faci pe umilul. Dar numai ai pozat in umil. Postul tau a venit cu multe cuvinte academice, spalate si ingrijite, menite sa ne faca pe noi, agenti termici slabi de inger, sa ramanem cu gura cascata si sa exclamam in prostia noastra : " wwooooww!! ce comunitar cult!!!". Nu ma intelege gresit, nu- ti contest inteligenta sau gradul de cultura. Voi evidentia doar logica ta ( multa, putina, asa cum e). Ai incercat sa faci o paralela. Stii ce ti- a iesit, domnule avocat al politiei comunitare? Fix nimic. Care sunt atunci punctele noastre slabe, mai slabe decat ale voastre? Unde ne situam noi sub voi ? Ai denigrat in cateva randuri politia comunitara: "as face observatia ca masinile Politiei Comunitare conform legii nu au voie sa detina si sa foloseasca girofaruri" sau: "De asemenea, purtarea cagulelor nefiind prevazuta de lege pentru angajatii acestei institutii, ea trebuie categoric interzisa si pedepsita in caz de neconformare", iar ca sa nu ma mai lungesc cu citate, ai recunoscut si lipsa scolii si alte neajunsuri ale voastre. In plus, scrii gresit si cu cacofonii. Tu singur ti- ai criticat institutia din care faci parte. Indiscutabil, fiecare suntem subiectivi atunci cand este vorba de noi insine, mergand astfel pe principiul asta, e clar cat de tare ar putea fi criticata in mod obiectiv, "dincoace", sa zic asa ;) politia comunitara. Facultatile pe care le faceti voi sunt pe bani grei, la particulari. Nu cred ca merge sa te arunci asa la risc, gandind ca ne- ar scapa detaliul, si am ramane pur si simplu foarte uimiti de cate studii aveti voi. Intelege ca nu ai cum sa schimbi o parere a cuiva despre tine prin a te lauda, cand el te stie cum esti. Sau spunand ca uscaturile sunt procentul infim din totalul vostru si nu invers, din moment ce noi lucram sau am lucrat cu mai multe exemplare din politia comunitara, si astfel ne- am creat aceasta parere.

Nu vreau sa fiu rautacios, insa parerea rea pe care avem despre voi este rezultatul interactiunilor pe care le- am avut cu voi. Nu avem nimic cu voi personal, pentru ca existati. Cum am mai zis, nu ma deranjeaza ca existati, si ca va ocupati de acele probleme marunte. De v- ati ocupa macar, de ele !!! Dar exact cum s- a zis, voi aveti aere ( unii. sa fie clar, vorbesc la general. nu va cunosc pe toti si nici nu mi doresc. deci, marea majoritate ) de mari politisti pe care nici judiciaristi batrani din politie nu le au. Purtati stigmatul incompetentei si al inferioritatii. De ce ? Pentru ca va comparati cu o institutie cu o traditie covarsitoare pentru voi. NU ati avut nici o contributie in combaterea faptelor antisociale. NU mai vorbiti din carti!! Vorbiti aiurea!!! Nu avem nimic cu voi. Lasati- ne in pace!!! De ce va tineti de noi ca scaiul si incercati sa ne aratati ce minunati sunteti voi? Parca ati fi niste misionari, o secta sau mai stiu eu ce. Vedeti- va de treaba voastra si demonstrati- le cetatenilor tarii ca sunteti buni. Ei sunt indicele vostru de evaluare, nu lauda de sine.

NU MAI SCRIETI MARE "POLITIA" SI mic "comunitara"!!! E penibil !!! Faceti scoala de politie daca vreti sa fiti politisti ! E atat de simplu !

Ursule draga, nu am denigrat nici o institutie, ci doar am incercat sa fiu obiectiv subliniind unele aspecte cu care nu sunt de acord si nu ar avea rost sa le trec sub tacere ori sa le apar, doar de dragul "patriotismului" institutional, si nici de dragul vreunei dispute inutile cu un carcotas ca tine. Cat priveste studiile, nivelul meu de educatie si cultura generala, experienta mea in diverse domenii sau aportul meu la combaterea faptelor antisociale, stai linistit intrucat nu esti tu in masura (si nici macar zelosul de moderator care nu a scapat ocazia sa ma apostrofeze, zic eu, intr-un exces de zel demn de o cauza mai buna) sa evaluezi si cu atat mai mult sa le subestimezi in lipsa unor date concrete despre ele. Cum a mai spus si un antelocutor, in fiecare institutie exista oameni ce nu fac cinste acesteia, procentul desigur difera din diferite motive, unul fiind probabil si mai slaba pregatire si selectie la angajare in cazul unora in defavoarea altora. Nu vreau sa epatez in modestie si nici in umilinta, ci doar incerc sa fiu corect si lipsit de subiectivitate, in ideea ca ascunderea gunoiului sub pres nu este de natura a sprijini relatiile inter-institutionale si nici corecta informare a publicului, ba mai mult, impiedica curatarea sistemului de vicii si elemente negative. Daca tu vezi aici umilinta sau ipocrizie, iti recomand sa-ti schimbi dioptriile la ochelari, ori macar sa te abtii de la jigniri. Pana una-alta, esti liber sa plimbi ursul! :)

On-topic (daca chiar intereseaza pe cineva): in orasul meu inscriptionarea masinilor cu cuvintele "POLITIA COMUNITARA" este uniforma ca dimensiuni ale literelor, mai mult decat atat culoarea este diferita de cea a masinilor Politiei Romane si, de asemenea, uniformele sunt vizibil diferite, semanand mai mult cu uniformele fostilor gardieni publici.

Publicat

...(si nici macar zelosul de moderator care nu a scapat ocazia sa ma apostrofeze, zic eu, intr-un exces de zel demn de o cauza mai buna)....

Este Administrator, nu moderator.

Publicat

On-topic (daca chiar intereseaza pe cineva): in orasul meu inscriptionarea masinilor cu cuvintele "POLITIA COMUNITARA" este uniforma ca dimensiuni ale literelor, mai mult decat atat culoarea este diferita de cea a masinilor Politiei Romane si, de asemenea, uniformele sunt vizibil diferite, semanand mai mult cu uniformele fostilor gardieni publici.

Iti recomand sa treci prin Valcea si Arges.

Poate chiar vei avea nevoie de o programare la oftalmolog.

Asa ca conditia necesara si suficienta tastata pe aici de tine ca o sentinta se poate sa nu aiba nicio acoperire.- :emo-yessir:

• Membru
Publicat

Eu sunt din Valcea. E incredibil cata nesimtire au comunitarii astia. Au masini absolut ca ale noastre. Frate, zilele astea am trecut prin Baicoi si Plopeni, doua orase din Prahova, si aveau la politia comunitara un Cielo albastru, fara girofar si un logan, tot albastru, cu girofar albatru. Deci se poate. Insa unii sunt wannabe police officers. Mie mi-e o scarba de ei de nu stiu pe unde sa ma mai dau. Tara de rahat formata din oameni de rahat.

• Membru
Publicat

Tocmai ca nu sunt interpretabile! Desi e o diferenta fina, uita-te mai bine! :)

Exact cum se face mentiunea speciala a Politiei de Frontiera, exact la fel ar trebui sa se faca si pentru PC. Sau daca intr-adevar intra si ei acolo, atunci trebuia pus doar "politiei" fara mentiunea PF.

asadar, fac un apel la colegii de la politia rutiera sa ia masuri drastice impotriva comunitarilor :emo-yessir:

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Ce parere aveti de faptul ca uniforma politiei comunitare Alba este identica cu cea a celor de la Politia Rutiera? Camasa este identica, adica alb cu bleu. Nu se deosebesc decat prin faptul ca nu au gradele profesionale pe umar. Eu unul sunt stupefiat, cat de mult isi doresc astia de la locala sa devina politisti cu orice chip si... daca altfel nu ies in evidenta, incep si ei precum chinezii si anume copiaza tot ce vad. Banuiesc ca cei vazuti pe un site al politiei comunitare se vor a fi circulisti. Doamne mare este gradina ta si din pacate multi isi fac de cap in ea.

Publicat (modificat)

Asta sa nu mai zic de Loganurile cu girofar rosu/albastru, tot din Alba precum si inscriptia cu "Politia Locala", acest serviciu nefiind inca infiintat.

Sau ca sa nu mai zic de ca, comunitarii din Alba, sunt si politie de proximitate mai nou. :ner:

Poliţia comunitară ca poliţie de proximitate este manieră de abordare şi îndeplinire a tuturor misiunilor poliţieneşti care vizează o mai bună cunoaştere a nevoilor şi aşteptărilor populaţiei
Modificat de Sony
Publicat (modificat)

Am depasit timpul alocat editarii, dar nu pot sa ma abtin(cu scuze administratorului).

"Politistii" comunitari, locali si ai animalelor, constransi de probleme care le intampina vis-a-vis de controlul biletelor de tramvai, supravegherea cetatenilor proprietari de animale de casa, privind asternerea fecalelor pe trotuar precum si alte treburi comunitaro-politienesti (actiuni privind traficul de patrunjel, marar si 2 cepe, in afara spatiului denumit si piata) si-au tras mandrete de forum, sub generoasa denumire de www.poli tist loc al.ro . (inc-o data, iertare administratorului) Da, ce-i drept cu unele titluri copiate(ca deh, daca si uniforma e copiata, ce mai conteaza titlurile) de genul "Intreaba un politist local".

Modificat de Sony
Publicat

Nu stiam de forumul lor, (politistilor comunitari) asa ca din curiozitate am intrat si am citit cateva postari . Unele m-au amuzat, parca sunt prea infantile, dar dupa ce m-am gandit mai bine ,am ajuns la concluzia ca este o dovada de normalitate forumul lor, pana la urma este o alta meserie si este normal sa-si impartaseasca reciproc opiniile (cum de altfel facem si noi pe acest forum) . Nu acesta este lucrul care ma deranjeaza, ci faptul ca unii se cred descendentii lui Dumitru Ceacanica si cred ca au vise in care se cred serifi americani, catorva din localitatea mea le-am dat replicile cuvenite, poate uneori prea acide, insa nu imi permit sa fiu coleg cu acestia. Nu este vorba de superioritate sau aroganta, dar trebuie sa se inteleaga clar ,este alta meserie, nu se confunda merele cu perele. Politistul prin natura definitiei sale (luat la grosso modo) prinde hotul, face dosare penale pe cand politistul local are cu totul si cu totul alte atributii pe care nu le consider inferioare ci dimpotriva necesare comunitatii si putem colabora insa fara a ne calca pe bombeuri .Se vrea cu tot dinadinsul confundarea ,suprapunerea politiei nationale cu acest segment de politie. Solutia este in mod cert schimbarea denumirii acestora, a tinutei lor sau a noastra ,delimitarea certa a competentei ,as fi de acord si dupa modelul american, adica politist local/politie nationala .Nu pot sa uit cand mass-media titra ca un politist a dat amenda (in Iasi parca) unor baieti pentru ca faceau bancuri cu politisti si cand m-am uitat am vazut ca era un comunitar, dar titlu a ramas politist. Are breasla noastra destule oi negre ca sa ne mai pricopsim cu altele .

• Apreciez 1
  • 1 lună mai târziu...
Publicat

Va salut domnilor. Sunt mai nou aici si abia acum am descoperit sectiunea asta a forumului. Credeam ca sunt singurul din lumea asta care spune ca politia comunitara este doar o sintagma nefericit aleasa in care cuvantul politia nu isi are loc. Avem politia sanitar veterinara...de exemplu. Daca extrapolam si citim legea pe dos cum doresc unii , atunci si acestia au dreptul sa monteze si sa foloseasca girofar si sirena. Poate sa isi faca si ,,mascati,, ca doar e la moda.

Ma intreb daca eu imi fac un ONG pe care il numesc Politia Cartierului Meu. Sunt o organizatie nu ? Ok. Aproape o instituti nu ? Ok. Scrie in UOG 195 ca Politia foloseste girofar si sirene? Scrie. Pe mine scrie Politia? Scrie. Atunci voi folosi pentru ca am dreptul.

Cam asa e si cu comunitarii.

Am avut discutia asta cu ei aproape doi ani de zile pe alt forum. Din pacate am fost singur in aceasta discutie.

Inca ceva. Am citit posturile domnului Johnx...si seamana izbitor cu ale unui user de pe acel forum . JC Denton...

Bafta

Publicat

Bre arcan, nu seamana cu JC Denton. Ala e mai batran. JohnX era unu' tanar si se lauda ca lucreaza la SSPIR, desi el lucra la mascatii de la comunitara si isi edita pozele de pe ceva site in photoshop.

Publicat

Pe asta nu o stiam! Auzi, Comunitarii mascatii ! Doamne fereste !

Dar ce interventii periculoase au ? Grupurile de " interlopi " care rup florile din parc, fumeaza si arunca chistocul pe jos, etc . :ner:

Hai sa ne mascam cu toti !

De fapt si comunistii de ieri s-au mascat in oameni politici de azi . :ner:

• Membru
Publicat

Conform Legii din Romania, comunitarii nu au mascati! Stiu ca exista...specimenele astea, ca altfel nu pot sa le zic...dar poate sesizeaza cineva parchetul pentru ilegalitatile pe care le comit...sau sunt eu nebun? Doamne, ce n-as da sa fiu ridicat de niste "mascati" din astia de pe strada...m-as face cu bani original.

Publicat (modificat)

Interventii la evacuari de boschetari, si personal i-am vazut patruland in parcul copiilor mascati :doh: si la ceva timp, altii, urcandu-se intr-un tramvai tot mascati. :doh: :doh:

Modificat de Sony
Publicat (modificat)

Din pacate clonarea Politiei Romane s-a facut pana la ultimul detaliu. Iar un detaliu extrem de important al Politiei Romane sunt serviciile de interventie rapida recte S.I.R.

astfel comunitarii au SIR-urile lor care culmea sunt mult mai bine dotate ca si SIR-urile noastre.

Sa va dau un mic exemplu. In satul meu, politia comunitara a cheltuit in 3 (trei) ani de zile ...cat credeti ? 10 (zece)milioane de EURO !!! Dealtfel hotia asta a iesit in public cand un consilier a facut o interpelare catre primar .

Deci 10 milioane de euro s-au cheltuit cu ei .Banii mei, ai tai ai oricui plateste taxe .

La mine in sat platesc cele mai multe taxe. Sunt campion la plata.....

asta e.

Revenind la oile noastre , eu ma intreb cum putea arata IPJ-ul nostru cu cele 10 milioane de euro investite cu cap in echipament, tehnica armament etc...

Comunitarii folosesc toti pistoale Glock 19 ai nostrii sperie vrabiile cu Md 74. Au masini performante (la mine aia obisnuiti au Peugeot si aia ,,specialii,, au Mercedes Vito ultimul model CDI 115....

Carburant cu hectarul, prime de Craciun si de Paste de 4000 (patruu mii ) Ron anul trecut. Anul asta mai slabut la paste doar 1500 Ron de caciula.

Si tot asa.

Acum ca sa fiu inteles de ce spun ce spun. Nu ii invidiez, nu ma roade ca ei au si eu nu, prefer sa scrie Politia pe mine si nu POLITIA comunitara, dar nu e corect, nu e normal si nici etic.

Si cu toate astea, sunt scai de noi.Tot nu pricep...

Am trait si eu uimirea ca la un incident cu sabii furci si coase , unde la fata locului erau 5 echipaje si SIR-ul ,la 10 min dupa terminarea conflictului conducerea la sectie a indivizilor sa apara ,,mascatii,, lor si sa intrebe....colegii probleme ?

Nu am apucat sa zic nimic ca i-a dat un coleg raspunsul.Si au plecat cu scrasnet de roti.

Modificat de arcan
Publicat

Cum spuneam...la mine in sat comunitarii au pistoale Glock 19 la care folosesc munitie FMJ si Glock 19 cu simunition la care folosesc munitie de cauciuc.(pistoalele alea albastre).

Nu am idee de gloante de teflon...or avea si din astea ca la ce fonduri au pot trage si cu gloante de aur...

Publicat

Din ce sat esti arcan ? Este in Romania ? 10 milioane euro investitie intr-un sat, nici intr-un municipiu de talia Bucurestului nu s-a investit atat !

Au fost fonduri Europene ?

Cati locuitori are satul , de s-a facut o asemenea investitie ? Nu cumva ai gresit cateva zerouri ( cei drept cam multe ) ? :emo-yessir:

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.