Jump to content
POLITISTI.ro

Politia Locala va avea acces la unele baze ale MAI

Postare recomandată

Publicat

Bravo georgedi!

Asta spuneam si eu, in timp ce politistii care au terminat liceul la 18 ani, la zi nu la seral, dupa care au mai facut o postlicela de politie nu au acces la toate bazele MAI,cei care s-au trezit politisti comunitari peste noapte au logistica, adica masini, combustibili, consumabile, Glock-uri ,aparate foto, etc acum cei care cu [cenzurat] ne conduc le dau si acces la baza de date.

Eu zic sa treaca mai departe si sa le dea acces nelimitat si la ordinele cu 1,2,3,4 de zero.

Ca este democratie nu?

Publicat

Am vazut aceste comentarii sau cum li se umfla muschii la unii ca au acces la nu stiu cate baze de date. La ce iti folosesc aceste baze de date daca tu nu lucrezi in teren. Si eu am acces la multe baze de date dar sa stii ca nu sunt multumit la felul cum sunt prezentate. Eu unul nu am nici o problema pentru a le accesa atat de pe pda cat si de pe statie cat si de la calculatorul de la birou dar mult mai eficient ar fi sa existe o singura aplicatie care sa genereze toate informatiile referitor la persoane prin simpla tastatre a CNP-ului sau la autovehicule seria sasiu sau nr de inmatriculare. Toata procedura ar fi mult mai rapida. Pentru a verifica o persoana la permise in SINS la urmariti la RNA trebuie sa treci dintr-un cont in altul, ceea ce duce la durata mai lunga de timp si implicit in trafic cand mai ai de scris si un proces verbal si intre timp mai intra un contravenient in radar atunci sa te vad cat de bucuros esti ca ai nu stiu cati useri si parole pentru a accesa o gramada de baze de date.

• Apreciez 2
Publicat (modificat)

In timp ce politistul constiincios incearca sa-si faca treaba cu tehnica ce poate fi deja inventariata si catalogata in vederea expunerii la Muzeul Tehnic "Dimitrie Leonida", sefii acestuia (adica ai politistului constiincios) continua lupta cu coruptia prin cele mai ciudate moduri:

- Petre Toba, demis, a fost numit in functia de secretar general adjunct in cadrul MAI, avand atributii in organizarea Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza" :blink:

- Dan Fatuloiu, demis, a fost numit in functia de atasat pe afaceri interne la Roma :clip:

Pot fi considerate ca exemplu de grija fata de nevoile si suferintele politistului roman?

:unsure:

Modificat de videosuzy
  • Apreciez 2
Publicat

Acum am înţeles în mare parte cum stă treaba, din recomandările d-voastră. Copman stai liniştit nu o să îţi fur visele, visează mai departe la tractoare decapotabile, la 2 vile, sex şi ... altele) sper că nu mă acuzi de ameninţare că informaţiile sunt postate de tine pe NET, le poate accesa oricine, Le-am salvat în caz că îţi vine să le ştergi. Bun ca să revenim la temă am afirmat că am acees la baze de date ca răspuns la o afirmaţie că NU m-aş pricepe în ce constă aşa ceva, acum gata am lămurit şi acest aspect. Vreau să vă reţin atenţia pe scurt, ca să nu mai deschid alt topic referitor la bazele de date: Acum două săptămâni, un coleg poliţist, dintr-un judeţ, aflat în timpul liber, în timp ce conducea propriul autoturism, s-a şicanat în trafic cu un tânăr, ăla i-a arătat semnul victoriei şi l-a pupat din mers, având o maşină mai puternică. "Bravul" nostru coleg a sunat imediat la dispecerat şi a cerut o verificare, Dispecerul i-a făcut verificarea telefonic, şi în următoarele 10 minute s-a primit apel pe 112 de agresiune. Apelantul, şmecherul din trafic care primise un set de pumni, în faţa propriei uşi, la domiciliu, de la şicanatul poliţist care aflase adresa în modul descris. C.f.l., reclamaţie asistat de avocat, care băiat deştept cunoştea foarte bine legea privind protecţia datelor cu caracter personal. Cercetări şi.... trist dar adevărat, agresorul dosar penal pentru loviri sau alte violenţe, (se pot împăca cumva nu?), iar dispecerul dosar penal pentru nerespectarea legii amintite, ăsta cu cine se mai poate împăca?. Eu unul ţin legătura cu un coleg din acel judeţ şi aştept deznodământul. Dacă comunitarii sau jandarmii ar fi procedat la fel, oare aceleaşi ar fi fost şi măsurile?, eu cred că da, voi ce părere aveţi?. Încă o dată repet nu mă supăr pe cei care îmi arată cu argumente că am defecte, aşa poate reuşesc să le corectez, niciodată nu este prea tîrziu. Vă salut cu respect :emo-yessir:

• Displace 3
Publicat

Avam eu zic sa nu te faci ca nu pricepi.

Pai tocmai asta spunem mai multi pe aici , ce au in comun localii cu bazele de date ale MAI?

Chiar nu puteau sa doarma daca verificarile le facea dispecerul de la IPJ sa zicem?

• Membru
Publicat

avam, poate ma elucidezi si pe mine cu o problema....pentru ce infractiune e cercetat dispecerul? :hmmmt: Sunt foarte curios, intrucat acesta nu avea posibilitatea de a verifica daca colegul nostru zurbagiu era in timpul serviciului sau nu, nu avea cum sa verifice motivul pentru care colegul a solicitat verificarea ci...si-a indeplinit atributiile prevazute in fisa postului. De asemenea, nu a furat datele cu caracter personal si le-a folosit la cumparat femei gonflabile de pe e-bay, ca tot am vazut ca faci referire la sex in postul tau. Astept un raspuns avizat.(pe bune nu stiu...)

Publicat (modificat)

In mod normal, dispecerul, conform atributiilor trebuie sa stie prezenta la program, cine e in misiune, raspandirile.... practic intreaga situatie operativa.

Nu trebuia sa dea datele daca stia ca respectivul e in concediu si nu executa misiune, sau nu e plecat in interesul serviciului.

Modificat de SandoKhan
Publicat

Iertati-ma ca ma bag si eu in vorba, insa, daca un politist de buna credinta, aflat in timpul liber sau concediu (conform statutului 24 din 24 de ore tot politist ramane), este martor la comiterea unei infractiuni, suna la 112, ca orice cetatean onorabil sau apeleaza, pe caile legale dar mult mai operative, pentru solicitare sprijin?

• Membru
Publicat

da, avam, noi toti suntem niste betivi nenorociti asa ca...limitati-ne accesul la bazele de date, dati acces nelimitat cui stiti voi.

Publicat

Kmcoio dispecerul este cercetat pentru neglijenţă în serviciu, de la colegul din acel judeţ am înţeles că zurbagiul deja s-a împăcat cu cel pe care l-a bătut, după ce şi-a diminuat serios patrimoniul, dosarul dispecerului merge mai departe. Şi mai este ceva ce ar trebui să fie luat în seamă, zic eu, sunt colegi care au conturi dar se feresc să le folosească şi vin la dispecer direct pe diferite motive ba că nu merge la el, ba că nu ştiu ce, sunt de la SIC,SIF, cel puţin la noi. Eu nu le fac verificarea, îi rog respectuos să se logheze pe staţia mea cu contul lor şi stupoare cu două excepţii s-au cărăbănit, ca să mă exprim aşa renunţând la verificare, de ce oare?. Mă poate lumina cineva?

georgedi, eu nu mă consider nici beţiv, nici nenorocit, şi nu am dreptul să consider pe nimeni aşa, de unde atâta aversitate?, nu ştiu de unde ai dedus tu acest aspect, dacă ai ceva argumente, atunci spunele ca să fim şi noi în cunoştinţă de cauză. :hmmmt:

• Displace 4
Publicat (modificat)

Dl. avam, nu aveti de ce sa fiti cercetat pentru neglijenta in serviciu !

Colegul se recomanda , dvs. il verificati ( ca doar nu faceti verificari oricui ) , inregistrati verificare, dupa care sa raspunda cel care se foloseste de date pentru al scop decat cel profesional .

Parerea mea ! :emo-yessir:

Va dau un exemplu : Sunt in timpul liber, constat ceva , nu am alte cai decât verificarea ” 112 ” considerati ca fac ceva gresit si nu-mi veti face verificarea ?

Poate o fac in interes profesional ( va vorbesc in cunostinta de cauza , am prins hot in timpul liber , cu colaborarea OS si dispecerului IPJ, si sincer nu am fost sanctionat, chiar am primit multumiri scrise )

videosuzy - a spus ce trebuie ! :good:

Modificat de Eduard
  • Apreciez 4
  • Membru
Publicat (modificat)

avam, topicul se refera la p.l. care va avea acces la baze de date ale M.A.I; vii si spui ca sunt unele baze de date/aplicatii la care noi doar visam sa avem acces, dupa care dai exemplul cu ofiterul de serviciu si acel politist care a facut acea verificare telefonica, in scop personal. da, exemplul este bun dar nu cred ca este o situatie generala(nu intru in detalii referitoare la sanctiuni acordate in acest caz pentru ca nu sunt de acord cu variantele tale de solutionare a incidentului )ei bine, exemplul dat de tine imi creeaza impresia ca cei de sus vad lucrurile total diferit fata de "talpasi".sa inteleg ca exista anumite idei preconcepute ale conducerii in ceea ce priveste accesul tuturor politistilor la aplicatiile informatizate ? acum imi permit sa te intreb eu: de ce ai dat acest exemplu?

Modificat de georgedi
Publicat

legat de asta , la brasov sunt deja poltisti locali care sunt cu echipajele de la rutiera,iar mai nou i-a trimis la scolarizare 3 luni ,

eu termin anul asta scoala de agenti, nu stiu daca ma incadreaza , iar intr-un final ma intreb daca atata munca merita ca sa fiu "loca"

Publicat

La Ploiesti exista in operativ grupe mixte de politisti rutieri si politisti locali rutieri.... :wacko:

• 1 lună mai târziu...
  • Membru
Publicat (modificat)

Poliția Locală va avea acces la baza de date a SRI

Poliția Locală Roman își dorește să fie mai eficientă decît pînă acum. Din acest motiv, șeful poliției locale a făcut demersuri pentru ca polițiștii locali de la Roman să aibă acces la bazele de date naționale.

”Au fost parcurse toate etapele necesare pentru a obținele avizele de la Ministerul Administrației și Internelor (MAI) și Serviciul Român de Informații. De curînd, am primit răspunsurile favorabile, iar în cel mult o lună Poliția Locală Roman va avea acces la bazele de date ale Ministerului de Interne”, a afirmat primarul Laurențiu Leoreanu.

Accesul Poliției Locale la bazele de date naționale ale MAI se materializează la cererea ministrului Traian Igaș. Polițiștii locali vor avea acces la unele baze de date administrate de MAI: cele referitoare la urmăriți, furturi auto, evidența vehiculelor înmatriculate și evidența persoanelor.

Efectul imediat al acestui fapt va fi o verificare mai rapidă a informațiilor primite de pe teren, fără a apela la Poliția Națională. Tot pentru o eficiență sporită, reprezentanții Poliției Locale Roman intenționează să achiziționeze stații prin care agenții de pe teren să poată comunica cu cei de la dispecerat.

http://www.ziarulderoman.ro/stiri/citeste/politia-locala-va-avea-acces-la-baza-de-date-a-sri-5105

Aia cu SRI, daca e adevarata (desi cred ca e o prostie gazetareasca) e chiar culmea :ner: Astept sa o vad si pe-asta, cum o sa colaboreze ei cu SRI.

Oricum, vad ca Igas e fanul lor nr. 1. Vrea sa le dea dosare penale in lucru, vrea sa mute politisti la ei, vrea una, vrea alta. I-as spune eu ce sa le mai faca.

Modificat de ben
  • Moderator
Publicat

I-as spune eu ce sa le mai faca.

Sa se aplece putin si sa-i loveasca cu fruntea-n buric? :lol:

• Moderator
Publicat

E normal pana la urma ... Se identifica si se simte mult mai apropiat de ei.

Doar au facut studiile in acelasi mod ... :doh:

Publicat

garantez ca SRI nu va oferi acces la baza lor de date. Ei isi dau ok ptr accesul localilor la baza de date a altora (cum ar fi cea a MAI) insa nu si ptr accesul la baza SRI :)

povesti gazetaresti - noroc ca cei de la SRI nu si-au luat BAC la 25 de ani ca altii si stiu cu ce se maninca meseria asta.

dincolo de ce vad in presa, personal am un mare respect ptr cei de la SRI poate si prin prisma celor pe care ii cunosc personal. Am norocul sa cunosc doar oameni de o calitate deosebita asa ca nu imi fac griji ptr accesul localilor la baza de date a SRI.

• Membru
Publicat

Asta e. Ei au un ambasador, noi avem un tamplar. :naughty: Nu vede nimeni un substrat aici? :ner: Eu cred ca cineva ne-a pus gand rau :rolleyes: Cred, nu sunt deloc sigur.

• Membru
Publicat

Haideti sa nu mai bagam in seama astfel de aberatii gazetaresti. daca pe noi ne conduc niste oameni fara coloana vertebrala, asta nu inseamna ca e la fel si in alte structuri...

Propun politiei locale sa ceara acces la bazele de date ale siaei, efbiai, enesei, eitief, diiei, ca nu se stie cand vor avea nevoie de informatii in procesul muncii .... :emo-yessir:

• Apreciez 1
Publicat

Una noua politia locala Bucuresti este dotata cu statii tetra MTH 850 portabile iar cele mobile (din masini ce am vazut pe geam) sunt cu ecran color si cam de 2-3 ori mai lat decat la clasicul gm360 mai patratoase si cu tastatura telefonica pe ele, si au inebunit cu folia neagra pe geamuri, cred ca nu vor sa fie vazuti dormind. HI HI HI

Publicat

Avand in vedere ca in tara asta primarii se considera niste mici Dumnezei, nu trebuie sa ne mai mire nimic ...

Publicat

Un mare ":demnitar:": s-a exprimat intr-un cerc restrans ca, printre altele, actuala guvernare si-a infiintat si o politie: POLITIA LOCALA, care in timp o va absoarbe, in parte, pe cea nationala!

• Displace 5

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.