Jump to content
POLITISTI.ro

Noile salarii ale politistilor conform legii unice de salarizare

Postare recomandată

Publicat

aseară la știrile protv au dat câteva imagini din viitoarea emisiune „după 20 de ani ” de duminică 27.06 2010 dimineața (nu am reținut ora ) ,emisiune în care vor fi invitați domnii Mișu Negrițoiu și Valentin Lazea . domnul Lazea spune la un moment dat că în anul 2011 se vor menține măsurile de austeritate și mai mult ,lunar se va acorda „o săptămână ” de concediu fără plată .

personal ,mie nu-mi mai vine să fac niciun comentariu ... mi s-ar părea de prisos .

dacă dumneavoastră stimați colegi mai puteți comenta ceva ... ,vă rog să o faceți !!!

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Azi au terminat, colegii de la finaciar, salariile, ocazie cu care am vazut si eu "surpriza Boc". Tristete mare, atat pe verticala cat si pe orizontala, cei -25% nu-s deloc 25% :( . Bine macar ca am apucat sa luam norma de echipare, ca acum si aceasta e cu -25%.

Cu stima,

Cata

Publicat

bine ca unii au luat norma de echipare...desi cei mai multi inca asteapta sa ia ceva

Publicat (modificat)

Nu stiu unde lucreaza suzy, insa eu nu am auzit sa se fi dat norma pentru echipament pana acum! :blink:

Modificat de bestkyky
  • Moderator
Publicat

Zicea pe undeva printr-un post, aici pe forum, ceva de „cătănie”. Bănuiesc că e prin Ministerul Apărării. :clip:

Publicat

Este fosrte interesant cum pentru unii se gasesc bani iar noi suntem de rasul lumii.

Publicat

Suzy unde lucrezi?

.................................

In aparare, insa raportul pentru drepturile de echipare,a fost facut de anul trecut si ordonatorul de credit a reusit performanta sa prinda si acesti bani, specificul meseriei mele necesitand portul tinutei civile in peste 90% din misiuni.

Oricum, fiind unitate destul de mica, probabil ca suma, la nivelul intregului minister, a fost destul de mica, insa, si pentru aceasta, cei care ne calculeaza fisa de echipare au incercat tot felul de tertipuri pentru a refuza cererea compartimentului financiar de la noi. Avem insa colegi care stiu sa se lupte pentru drepturile noastre si, vorba romanului, au fost dati afara pe usa si au intrat pe geam.

Cu stima,

Cata

Publicat (modificat)

Ciudat! Necesarul de echipament se face, de regula, din anul anterior, pentru anul care urmeaza. Sunt farte multi care poarta uniforma in proportie de 100% in timpul serviciului si care, ca si dumneavoastra, lucreaza la unitati cu efective infime, dar tot nu au primit acesti bani. Cand ati luat acesti bani? Nu cumva sa fie cei de anul trecut pe care i-am luat in ianuarie sau februarie, nu mai retin exact?

Modificat de bestkyky
Publicat

In aparare, .......................i, specificul meseriei mele necesitand portul tinutei civile in peste 90% din misiuni.

Cine este oare ministrul Apararii? Oprea G.. Cine este O.G.? Presedintele unui partid mic format din tradatori, dezertori (din alte partide) si, sa nu uitam, sustinator al actualului guvern. Probabil in urma unui mic santaj de genul: iti retrag sprijinul si ma dau cu opozitia; acest ministru a obtinut aceste beneficii (drepturi) pt oamenii sai. Sau, probabil, d-l Suzy face parte dintr-o structura mai speciala, si stim cu totii ca cei care poarta tinuta civil in misiuni au norma de echipare simtitor mai mare decat a militarilor, jandarmilor sau politistilor. Ceva gen STS, SPP, SIE, SRI etccool.gif . Gresesc cumva, d-le Suzy? Va rog sa-mi scuzati intrebarea... Discretia va caracterizeaza.

PS. De ce oare nu avem si noi sefi preocupati de soarta subordonatilor?hmmmt.gifangry.gif

Publicat

Nu sunt atat de "special" si nici nu cred ca am lasat impresia asta. Vreau doar sa subliniez ca fara aportul colegilor de la financiar, nu am fi avut norocul sa primim banii de echipare.

Stima

• Moderator
Publicat

Cine este oare ministrul Apararii? Oprea G.. Cine este O.G.? Presedintele unui partid mic format din tradatori, dezertori (din alte partide) si, sa nu uitam, sustinator al actualului guvern. Probabil in urma unui mic santaj de genul: iti retrag sprijinul si ma dau cu opozitia; acest ministru a obtinut aceste beneficii (drepturi) pt oamenii sai.

Ar fi bine pt cei din MApN sa fie asa, dar sincer, ma indoiesc. Astfel de "solicitari" le folosesc doar pentru bunastarea personala.

Publicat (modificat)

@ videosuzy

Vreti sa spuneti ca, daca, si cei din celelalte structuri aveau "norocul" de a avea un sef serviciu financiar capabil beneficiau si ei de aceste <facilitati>?sad.gifwink.gif

Modificat de scorillo
  • Displace 1
Publicat

Nu e vorba de nici o facilitate ci de un drept al nostru, drept incalcat, ca multe alte drepturi, incepand cu cele 5 zile fara plata (din 2009) si terminand cu acesti 25% (fara a socoti celelalte drepturi afectate: sporuri, norma de hrana, radiatii, dispozitiv, etc).

Stima

Publicat (modificat)

Voiam sa fiu ironic atunci cand m-am referit la <facilitati>, dar se pare ca nu mi-a reusit. Mea culpalaugh.gif . In penultimul meu post, veti vedea ca tot la drepturi am facut referire, drepturi care ne sunt furate in mod deliberat, pe principiul "cine cedeaza primul". Daca sansa de a beneficia de drepturile noastre, sta in Serv. Financiar atunci toti am fi avut parte de acelasi tratament. Dar nu, unii sunt mai "preferiti".

In alta ordine de idei, ati spus ca: "nu sunt atat de special". In concluzie, sunteti special, dar, intr-o proportie mai mica (aghiotant, etc). Al cui?ner.gif

Modificat de scorillo
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Nu mi-a placut sa "sterg pantofii" sau sa "perii hainele", chiar daca astfel obtii mai usor grade sau functii fara efort prea mare. Nu e musai sa fi "lingau" ca sa beneficiezi de drepturile tale. Revin si spun ca parte din merit este al celor de la financiar care, cu riscul de a ma repeta, au fost dati afara pe usa si au intrat pe geam.

Banii sunt prevazuti an de an insa daca nu sunt bani alocati, nu se platesc acele drepturi.

Din pacate nu doresc sa intru pe un teren instabil pentru ca nu stapanesc foarte bine acest fenomen, pregatirea mea fiind in cu totul alt domeniu.

Cu respect,

Cata

Modificat de videosuzy
Publicat

Cu acelasi respect,

Comunicati-ne si noua "reteta succesurilor". Daca adevarul absolut il constituie Serv.Financiar, inseamna ca nu se vrea sa beneficiem de drepturile noastre...

• Displace 1
Publicat

scorillo

Aici se discuta despre salariile politistilor. Nu crezi ca deviezi de la subiectul topicului?

Pt. politisti:

Azi ati bagat cardul? Cum e? :angry:

Publicat

Pe fluturasi ne-au adus la nivelul anului 2004. Atunci benzina era 3 lei acum cat o costa ?

Publicat

Cu scuzele de rigoare ca am continuat off-topicul (initiat de altii). Am bagat "plasticu'" in perete si am ramas "interzis". Cu toate ca dau bani pt Straja, ma raliez suporterilor Stelei si spun: "Pe ei, pe ei... pe mama lor!!!"

• Displace 1
Publicat

Cu acelasi respect,

Comunicati-ne si noua "reteta succesurilor". Daca adevarul absolut il constituie Serv.Financiar, inseamna ca nu se vrea sa beneficiem de drepturile noastre...

Imi cer scuze daca m-am bagat aiurea in vorba cu salariile noastre (ale celor din M.Ap.N.) insa, gandindu-ma ca lucram pentru Acelasi Stapan (cetateanul roman reprezentat la cel mai slab nivel posibil din ultimii zeci de ani de trio BBU) pot sa ma plang si eu de neplacerile cauzate de ultimele evenimente ce ne-au adus in pragul saraciei pe multi functionari ai Acestuia.

Acum, ca sa potolesc setea de cunoastere a colegului scorillo, il rog sa reciteasca postul in care faceam referire la mult hulita norma de echipare si modul specific prin care noi, cei aflati in subordinea dl-ui Oprea, am reusit sa beneficiem de aceasta.

Inca o data scuze si week-end placut,

Cata

Publicat

Oprea ca fost militar tot mai misca ceva in folosul armatei. Blaga pentru noi...nimic !!!

Publicat

Dimpotriva, d-le Suzy, esti binevenit cu parerile dumitale. Observ ca doar baietii cu + se cam agita... Stinge-mi setea de cunoastere, te rog rolleyes.gif. Ori ai explicat prea bine, ori prea prost. Deci: zi-ne domnu' Suzy?naughty.gifblink.gifemo-yessir.gif

• Displace 1
  • Administrator
Publicat

scorillo,

Colegul are dreptate, acest topic trateaza un alt subiect decat cel privind drepturile pt echipament.

In concluzie, te rog ''sa-ti potolesti setea de cunoastere" in alta parte.

• Moderator
Publicat

Politistii au cu 36,5% mai putini bani

Valoarea reală a reducerilor din drepturie salariale ale poliţiştilor depăşeşte în fapt 36 %, în unele cazuri. De exemplu, un subofiţer care primea, anul trecut, în luna iulie 3.000 de lei, a primit în iulie 2010 doar 1.900 de lei, cu 36,5% mai puţin faţă de 2009.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, Marian Gruia spune că diferenţa dintre remuneraţia pentru luna iulie 2010 şi cea din iulie 2009 „este dată din reducerea salariilor de bază, a normei de hrană, a drepturilor de echipament, sporurile de dispozitiv sau a sumelor acordate pentru chirie cu câte 25%, cumulată cu scoaterea, de la 1 ianuarie, a salariilor de merit şi a altor sporuri, din drepturile salariale”.

Scăderile nu sunt însă egale. Poliţiştii care nu beneficiau de bani pentru chirie, de exemplu, deoarece deţin locuinţe personale în localităţile unde îşi desfăşoară activitatea, au o scădere de aproximativ 26%.

Sursa: adevarul.ro - Tăierea salariilor bugetarilor este în realitate de 55%

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.