Jump to content
POLITISTI.ro

Pot conduce in strainatate cu permisul suspendat in Romania?

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Daca esti asa de destept si atotstiutor de ce nu ne indici aceea lege despre care tot vorbesti?

Spune-ne numarul legii si articolul care prevede asa ceva si atunci putem discuta.

Pentru ca asa doar discutam despre barfele si ceea ce mai debitati, tu impreuna cu amicii tai, dupa cateva ore in care v-a batut soarele-n cap pe la cules de capsuni.

Publicat

Pai nu am intrat sa dau nici lectii si nici sa ma cert cu nimeni dar vad ca sunt luat la misto pe site-ul asta ceea ce nu mi se pare corect..!!! corect ar fii sa se intereseze un om inainte de a da un raspuns gen legea lui raducu .. si dupaia nu am sa mai fac nici eu pe atotcunoscatorul .. dar dupa cum am zis nu ma contrazic in nestiinta.. daca nu ma crede nimeni va rog sa sunati la politia sibiu unde mi sa si ridicat mie permisul departamentul informatii permise si sa spune-ti ca vi sa ridicat permisul pe teritoriul orasului sibiu si ati dori sa stiti daca se poate face o procura la notar ca sa vi se restituie permisul deoarece plecati din tara si o sa vedeti ca vi se va da raspunsul ca se poate face asa ceva doar daca ai permisul eliberat de alta tara din UE ... Imi cer inca odata scuze daca am jignit pe cineva dar am sa rog inca odata lumea care nu cunoaste sa nu se trezeasca vorbind aiurea pe Topic ..!!!!!

• Displace 3
  • Moderator
Publicat

Raduku habar nu ai de ce vorbesti, ai auzit si tu ceva dar nu stii despre ce vorbesti, doar faci o mare confuzie.

In cazul de fata, tu esti cetatean roman cu domiciliul in Romania, trebuie sa respecti legile acestei tari. Nu esti cu nimic mai special decat oricare alt conducator auto roman, doar pentru ca mergi in Italia. Poti sa mergi linistit cu autobuzul, trenul sau cu avionul.

Ce ai auzit tu, nu este valabil in cazul de fata, este vorba de cetateni straini ce se afla in tranzit (asta presupune ca nu au resedinta aici), dar si in aceste cazuri nu toti.

Exista o Conventie Europeana, la care si Romania a aderat, in baza careia se recunosc sanctiunile date de fiecare stat pentru mai multe contraventii prevazute in legislatia tuturor statelor semnatare.

Cromatic, e o practica uzuala la tine sa postezi pe alte forumuri informatiile ce le primesti aici ?

Publicat

Cisteste Art 220 Alin. 1 Din regulamentul de aplicare a OUG nr.195 Domnul Catalin ala care nu ai ce face in fata calculatorului si faci misto de lume ... Sa stii ca nu lucrez la capsuni si nici nu ma batut soarele in cap ... Dupa cum ziceam informeaza-te si dupaia baga-te in seamna pe topic .. !!! Va multumesc anticipat si las aici si un link unde sa Vada Domnul CATALIN LEGEA "LUI RADUKU" sau cum vrei tu sa ii spui ...

http://www.cnsr.ro/intrebari_frecvente_2.php#11

jos de tot scrie clar legea si ceea ce prevede ...

Si Marius scrie clar doar daca este eliberat de alta tara .. nu ca trebuie sa fiu strain sau sa am alta cetatenie sa pot face asa ceva.....

• Displace 1
Publicat (modificat)

Dar eu sunt nemultumit din alte puncte de vedere .. daca intradevar permisul ti se suspenda nu numai pe teritoriul ® romaniei

Romania se scrie cu "R" mare!

Nu ti se suspenda permisul. Ti se suspenda dreptul de a conduce pe drumurile publice un autovehicul. Bucata de plastic reprezentata de permis poti sa o ai sau nu. Puteai sa fii prins de cateva camere de supraveghere, sa faci punctele necesare si in timp ce erai in drum spre frontiera sa se emita decizia de suspendare a dreptului de a conduce un autovehicul si cand te verificau colegii din PTF sa constate ca nu ai dreptul sa conduci un autovehicul. Ai inteles? In lege nu scrie ca ti se suspenda acel drept doar in Romania ci in toate tarile membre a tratatului ce permite recunoasterea permisului in aproape intreaga lume. Dovada eliberata, care tie iti da dreptul sa conduci 15 zile de la suspendare doar pe teritoriul Romaniei, are acest statut, probabil pentru ca nu are elemente de secretizare si siguranta si nici nu poate fi verificata in baze de date similare din Europa. De aia!

p.s. Eu daca eram in locul politistului care te-a sanctionat, in functie si de atitudinea ta, consideram fapta de gravitate mare si iti suspendam permisul fara drept de circulatie. Asta ca sa te saturi si sa bagi la cap ca legile se respecta nu numai "dincolo".

p.p.s. Acel articol se aplica cetatenilor straini. Nu e cazul tau, tu fiind cetatean roman cu domiciuliul in Romania. Si inca ceva Faptul ca ti se inapoiaza plasticul ce e reprezentat de permis nu inseamna ca ti se returneaza si dreptul de a conduce, ci pur si simplu ca te scuteste de un drum in tara ca sa ridici permisul la expirarea perioadei de suspendare.

PAREREA MEA!

Modificat de SandoKhan
Publicat

Epica unui politist care habar nu are despre ce vorbeste... ii spui , ii arati dovada in cazul meu legea care se contrazicea mai devreme , iar el dupa ce isi da seama ca nu avea dreptate vine cu alte motive gen Romania se scrie cu "R" mare .. si tot asa .. in fine ... nu vreau sa mai deschid alte discutii ....

• Displace 4
  • Moderator
Publicat

Ca ai lipsit de pe la orele de gramatica ne-am convins dupa halul in care scrii, dar tu nu esti nici macar capabil sa intelegi cateva randuri pe care le citesti. Probabil te-ai "italienizat la maxim" si iti este foarte greu sa mai citesti "pe aici, la noi, la Romania". Nu de alta, dar esti praf rau.

Unde scrie acolo ca poti conduce in alta tara?

Oare de ce crezi tu ca la al doilea alineat se stipuleaza clar obligatia IGPR-ului de "a comunica sanctiunea aplicata autoritatii straine care a eliberat documentul" ?

Apropo, Radukule ce pret ai pentru metrul patrat de gresie?

• Apreciez 2
  • Moderator
Publicat

Raduku iti place sa faci pe desteptul?!?! Nu intelegi ca faci o confuzie majora.

Cauta si citeste art.115 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002 repubilcata (mai popular Codul Rutier) in care se spune foarte clar:

Suspendarea exercitării dreptului de a conduce sau anularea permisului de conducere se dispune de către poliţia rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi în cazul în care împotriva titularului acestuia s-a hotărât o astfel de măsură de către o autoritate străină competentă pentru o faptă săvârşită pe teritoriul altui stat, în condiţiile stabilite prin Convenţia europeană cu privire la efectele internaţionale ale interzicerii exercitării dreptului de a conduce un vehicul cu motor, adoptată la Bruxelles la 3 iunie 1976, ratificată de România prin Legea nr.126/1997.

Publicat

Corect. A comis-o trebuie sa suporte consecintele, se intoarce cu alt mijloc de transport sau alta persoana care sa-i conduca masina, la fel cum suporta si romanii nostri consecintele cand calca pe bec acolo.

E vorba de reciprocitate aici. :D

Dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice este un privilegiu, nu o obligatie. :naughty:

Si articolul asta ce vrea sa spuna, ca e in posesia plasticului dar fara drept de a conduce?(daca tot nu are drept de a conduce de ce ar mai solicita eliberarea permisului?)

ART. 113

(1) Permisul de conducere se restituie titularului:

...

(1^1) Titularul permisului de conducere eliberat de o autoritate straina, impotriva caruia s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce, poate solicita sefului politiei rutiere pe raza careia a fost constatata fapta, restituirea documentului, inainte de expirarea perioadei de suspendare, cu cel mult o zi lucratoare inainte de data parasirii teritoriului Romaniei.

(1^2) In situatia restituirii permisului de conducere potrivit alin. (1^1), Inspectoratul General al Politiei Romane comunica sanctiunea aplicata autoritatii straine care a eliberat documentul.

...

• Displace 1
Publicat

Domul Catalin.. In cazul meu daca as fi avut permis eliberat de o autoritate straina .. sa stii si tu in Italia pentru depasirea pe linia continua nu se ridica permisul ci se sanctioneaza cu amenda si puncte ... astfel comunicarea sanctiunii aplicata autoritatii straine care a eliberat documentul rezulta la o amenda si nu la retinerea permisului pe teritoriul Italiei ... Asa ca fugi si monteaza tu gresie si mai lasa-ma ca m-am saturat sa iti dau atatea explicatii tie , oricum in afara de gresii si capsuni nu ai in capusorul ala al tau ..!!!!

Marius am inteles lucrul asta .. dupa cum am zis prin primele postari .. am sa stau fara sa conduc timp de 45 de zile si cu asta basta...!!! Doar ma contraziceam cu domnul Catalin ca nu are deloc dreptate in ceea ce zice dar stie sa se bage in seama aiurea .. !!! Eu i-am explicat clar in cazul in care un om detine permis eliberat de o autoritate straina ..!!!!

• Displace 1
Publicat (modificat)

Raducu, eu zic sa iti gasesti un alt loc de joaca .

Vad ca incepi sa o dai in nesimtire.

Revizuieste-ti limbajul.

Te-ai nascut la 8 ani sau esti de la casa copilului?

Cel care se baga in seama aiurea esti tu.

Ori ai uitat limba romana ca Raducioiu ori logica ta lasa de dorit.

Daca nu esti multumit de raspunsuri iti poti angaja un avocat pe bani foarte multi, care o sa iti spuna in detaliu dar platit ,ce iti spun politisti aici cu ani de experienta cam cata varsta s-ar putea sa ai tu.

Dragi colegi eu zic sa-l ignorati.

Modificat de Elvis
Publicat

Draga Elvis sunt satul de politisti cu "ani de experienta cat varsta mea"(Si chiar de ar fi asa degeaba au anii aia daca asa considera ca se vorbeste cu o persoana care nu o cunoaste) care imi spun mie ca ma batut soarele in cap la cules de capsuni cau cat iau pe metru de gresie de parca ar fi mancat cu mine din aceeasi farfurie sa stie ce fac eu aici .. !!! Hai sa fim seriosi

Publicat (modificat)

Raduku, aici Elvis cam are dreptate, nu trebuie sa se ajunga la asa numitele flame-uri pentru a lamuri o chestiune.

Modificat de Cromatic
Publicat

Raduku nu crezi ca prin ce postezi ma jignesti inclusiv pe mine care nu ti-am facut nimic?

Sunt succese care te injosesc şi înfrângeri care te inalţă. (N. Iorga)

Timiditatea – un defect al oamenilor mari, tupeul – defectul oamenilor mici. (Maurice Coyaud)

Publicat

Raduku, e foarte clar: dacă eşti cetăţean străin şi ai greşit în România, statul îţi dă plasticul(permisul de conducere ASTA NU ÎNSEAMNĂ CA AI DREPTUL DE A CONDUCE]) înapoi să pleci acasă. Repet: dacă eşti cetăţean străin. Cum tu eşti cetăţean român cu domiciliul stabilit în România, nu ai nevoie de permis, pentru că oricum nu ai dreptul de a conduce. Atâta timp cât tu ai domiciliul stabilit în România şi eşti cetăţean român, nu interesează pe nimeni că tu munceşti prin alte părţi şi că eşti pus pe drumuri.

Publicat

Imi cer scuze daca te-am jicnit pe tine ... Nu am dorit lucrul asta... Doar evidentiam care pe cine jicneste referindu-ma la colegul tau Catalin care daca te uiti el a inceput cu jicnirile si nu eu !!!

• Displace 1
  • Moderator
Publicat

Observ ca pe langa problemele cu scrisul, cititul si intelegerea ai si grave probleme in privinta memoriei.

Nu e nimic, iti reamintesc ce ai postat un pic mai devereme:

... atunci de ce exista legea in tara ca atunci cand ai un permis emis de alta tara si ti se suspenda in romania se poate face o procura la notar prin care scrii ca iti asumi raspunderea de a nu conduce pe teritoriul romaniei pe timpul suspendarii permisului si ti se restituie permisul inapoi in mana ca sa poti pleca din tara si sa poti conduce in orice alta tara mai putin romania ???

Unde scrie in lege ca ai dreptul sa conduci in alta tara?

Chiar doresti sa ne convingi pe toti ca esti retardat? :doh:

Nu e de mirare ca va fugaresc italienii aia peste tot pe acolo, din moment ce au de-a face cu specimene ca tine.

jignit - se scrie cu "g" aici la noi, la Romania :naughty:

PS: Auzi, te pricepi sa montezi si balustrade? :lol:

Publicat (modificat)

Raduku ,daca tu nu i-ai fi intors ,,favorul" fi sigur ca nu se ajungea aici.

Daca esti satul de Romania si de politistii de aici te asigur ca in Italia nu o sa stea nimeni sa parlamenteze cu tine incercand sa te lamureasca ca ai gresit.

Si ca sa il parafrazez pe amicul meu maxu :

,,esti obligat sa cunosti legile ,din aceasta cauza sunt publicate in Monitorul Oficial".

Modificat de Elvis
  • Administrator
Publicat

Dl. Raduku dacă sunteţi "sătul de poliţişti", vă recomand să nu mai accesaţi acest site şi totodată vă informez că nu mai sunteţi binevenit aici.

• 8 ani mai târziu...
Publicat

Bună ziua. Doresc să mi se răspundă cât de repede posibil la următoarea mea întrebare: Dacă ești prins în străinătate fără permis, există posibilitatea de a intra după  gratii? Menționez următoarele: - permisul de conducere a fost suspendat pe teritoriul ROMÂNIEI timp de 2 luni iar dovada( cea de 15 zile in care se mai poate conduce A EXPIRAT). Aștept un răspuns, multumesc. 

• Marius a modificat titlul în Pot conduce in strainatate cu permisul suspendat in Romania?
  • Marius a deschis acest topic

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.