Jump to content
POLITISTI.ro

Campanie impotriva accidentelor rutiere

Postare recomandată

Publicat

Buna initiativa! Ar trebui introduse la tv pe toate posturile ca acele celebre: "evitati excesul de sare, zahar si grasimi...". Poate scade numarul de accidente!

• Apreciez 1
Publicat

Confirm si eu: NU EXISTA NORMA LA AMENZI!!!

Publicat

Întradevăr clipurile sunt şocante.

Acestea ar trebui arătate elevilor şcolilor de şoferi la începutul fiecărei ore de legislaţie.

În ceea ce priveşte concepţia conducătorilor auto despre ``norma de amenzi``, aceasta întradevăr nu există, DAR

POLIŢISTUL AR TREBUI SĂ SANCŢIONEZE TOATE ABATERILE PE CARE LA CONSTATĂ PE TIMPUL SERVICIULUI.

Şi dacă e să o luăm aşa sincer în nici 5 minute constaţi peste 15 abateri(centuri, telefoane, pietoni, viteză, ...).

În legătură cu propunerea legislativă privind aplicarea avertismentului pentru respectivele fapte, mi se pare cea mai

mare tâmpenie, noi(România) devenim mai toleranţi în ceea ce priveşte aceste abateri, în timp ce statele UE înăspresc

tot mai tare sancţiunile.

• Apreciez 2
Publicat (modificat)

Poate accentul ar trebui pus asupra consecintelor, a rezultatului unui accident rutier . accident rutier = 1. decesul, consecinta cea mai usoara, suferinta pierderii celui drag se vindeca in timp, iar cel drag devine o amintire.

accident rutier = 2. victima, in cele mai multe cazuri tineri si copii, devine un om handicapat un cuvant crud, nu-i asa? Insa aceasta este cea mai grava consecinta a unui accident rutier.

Poate ca punandu-se accentul pe cea de-a doua consecinta conducatorii auto ar fi responsabilizati, insa o campanie nu trebuie sa existe doar temporar, ci trebuie sa se deruleze permanent pentru a avea un impact asupra conducatorilor auto.

Cum am spus mai sus majoritatea victimelor accidentelor rutiere sunt copii si tineri, ce pana in accidentul rutier au avut o viata frumoasa, multi aveau o profesie, familie, prieteni, aveau un rol in aceasta societate.

Insa niciodata nu s-au gandit ca li se poate intampla ceva lor, iar la un moment dat neprevazutul s-a produs, o clipa de neatentie, inconstienta din partea conducatorului auto, sau chiar a unora din ei, fiind la volan, si intreaga viata le-a fost spulberata.

In astfel de accidente rutiere fiecare victima vede cu proprii ochi, in cateva secunde inevitabilul, iar in aceste secunde isi vede propria viata si isi spune : "nu, mie nu mi se poate intampla", dar exista neprevazutul, caruia nu i ne putem opune si care exista in viata tuturor.

Iar victima, cea care supravietuieste, se trezeste pe patul de spital, cu un tub in gura.Nu poate vorbi, nu se poate misca insa aude tot, in unele cazuri aude cum doctorii se sfatuiesc sa ii amputeze um membru, sau simte mirosul lumanarilor in mana sa, aude lacrimile parintilor ce sta in genunchi si se roaga.

Din momentul accidentului intreaga existenta a acelei victime se opreste, nascandu-se o persoana cu handicap pt tot restul vietii, ba ii este mutilat trupul, ba sufera o amputatie, ramane paralizat, orb, sau o leguma intr-un carucior. El nu mai conteaza pentru nimeni, isi pierde profesia, isi pierde prietenii (mai bine spus, acestia il parasesc), devine o povara pentru familie, cei ce au propriile lor familii sunt parasiti de partenerii de viata, lasati singuri sau aruncati intr-un azil.

Pentru aceasta persoana incepe o lupta, sa le arate tuturor ca desi e asa cum este e capabil de multe, iar zi de zi isi cere dreptul la viata, o viata intr-o societate absurda pentru care omul daca ajunge un handicapat datorita unui accident rutier, nu mai valoreaza nimic.

Poti sa ai totul intr-o clipa, insa chiar in clipa urmatoare poti sa nu mai ai nimic, sa te trezesti neputincios la mila altora.

Din punctul meu de vedere o campanie nu trebuie sa se rezume la poze sau clipuri despre accident, sau oameni decedati ci trebuie sa contina materiale despre trupul unei persoane cu handicap, unui tanar sau copil, victima a unui accident rutier, sa se arate victimele pe patul de spital, imagini a consecintelor acelui accident, chiar daca sunt infioratoare, trebuie sa se vorbeasca despre viata unei asemenea victime, dupa accident si viata pe care a avut-o inainte.

Sa se puna accent pe faptul ca de la a fi normal pana la a deveni invalid nu este decat un pas.

Modificat de angelfire
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Eu cred ca o campanie ar trebui inceputa in primul rand in scoli.Tinerii sunt cel mai des implicati in accidente,atat ca soferi cat si ca pietoni sau pasageri.Ca sa va dau si un exemplu,anul trecut m-am urcat la un prieten in masina sa dam o tura de oras ..toate bune si frumoase pana cand amicul meu a calcat acceleratia si nu a mai tinut cont de nici o regula de circulatie,nici macar de semafor..am trecut pe rosu de 2 ori..bineinteles am coborat ametita si nici ca m-am mai urcat vreodata in masina aia..Ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca sunt foarte multi ca amicul meu ,care cred ca detin controlul,care au masini puternice deoarce parintii sunt inconstienti,majoritatea copii de bani gata care in momentul in care sunt opriti de politie dau un singur telefon si pot pleca linistiti,ca sa nu mai vorbesc de droguri si alcool..As mai vrea sa atrag atentia si asupra altor factori ce determina numarul mare de accidente rutiere..In primul rand la cei care au dat carnetele unor persoane care nici macar nu stiu sa citeasca(am ramas uimita vara trecuta cand un rrom a parcat in fata unui magazin unde era o pancarta pe care scria "Nu parcati,primim marfa".. ce m-a marcat pe mine nu a fost faptul ca a parcat acolo ci ca vanzatoarea l-a intrebat ca nu vede ce scrie,sa nu parcheze..iar el a raspuns ca ii pare foarte rau si ca pleaca imediat dar ca nu stie sa citeasca)..si acum se pune intrebarea.."cum a trecut acea persoana examenul daca nu stia sa citeasca?"..In al doilea rand exemplul pe care il dau chiar oamenii legii si o sa vin si aici cu un exemplu personal:am avut ocazia sa merg cu un vecin politist cu masina intr-o localitate apropiata,m-am urcat in masina si mi-am pus centura dar politistul nu numai ca nu si-a pus centura mi-a spus si mie ca nu trebuie sa o pun ca oricum nu ne opreste nimeni cat sunt cu el ,iar pe drum mi-a povestit ca in urma cu o zi tocmai ridicase carnetul unui sofer care nu purta centura .Si ca sa fie treaba treaba a mai si vorbit jumatate din drum la telefon..

Pe final vreau sa va spun ca nu generalizez,Politia are si ea uscaturile ei,dar cred ca ar mai trebui curatata uneori.Sper sa se schimbe si la noi legea si sa vina cu amenzi cu adevarat usturatoare pentru cei care incalca regulile de circulatie ca devine tot mai rau pe zi ce trece..

Respect. :emo-yessir:

• Displace 5
  • Membru
Publicat (modificat)

Ma indoiesc ca vreun politist ti-a spus sa nu iti pui centura pentru ca "nu te opreste nimeni cat esti cu el". Esti sigura ca nu era politist local? Noi nu incurajam incalcarea legii ci respectarea acesteia, in special prin respectarea legii de catre noi insine. Si te rog frumos sa nu ne mai minti frumos, vezi tu, pentru nepurtarea centurii de siguranta nu se retine permisul de conducere, cel putin nu dupa legislatia in vigoare (ca sa iti spun si sanctiunea, vezi la art. 36, alin.1 din O.U.G. nr.195/2002 mod. si rep.). Cel mai mult apreciez la o persoana sinceritatea. Daca vrei sa ne convingi de ceva, foloseste argumente pertinente, nu doar imaginatia-ti debordanta. :emo-yessir:

Modificat de Kmcoio
  • Apreciez 4
Publicat

Nu era politist local.Lucra la postul de politie dintr-o comuna apropiata.Vreau sa dau la politie deci iti imaginezi ca nu vreau sa atac vreun politist sau ceva in genul.Persoana despre care am vorbit mai sus m-a convins sa dau deci nu am motive personale.Am incredere in Politie si aici am spus doar un caz care nu mi s-a parut in regula.Cu privire la ridicarea permisului nu am motiv sa mint(daca imi spunea ca a dat o amenda scriam si aici de amenda) si posibil ca nici el sa nu fi mintit.Probabil ca persoana respectiva sa fi incalcat si alte reguli dar el sa fi facut referire doar la centura pentru ca despre asta discutam..

• Moderator
Publicat

Draga anamaria te contrazici singura sau mai bine spus, ai un discurs duplicitar. Si am sa-ti dovedesc acest lucru.

Mai sus ai postat o fraza in care afirmi ca ai incredere in aceasta institutie, respectiv aceasta:

Am incredere in Politie si aici am spus doar un caz care nu mi s-a parut in regula.

Dar probabil ai pierdut din vedere faptul ca in poll-ul intitulat: votul fiecaruia este la vedere si oricine are curiozitatea sa de-a un click pe cuvantul "View" aferent raspunsului "Puțină" de la intrebarea "Câtă încredere acordați polițistului român?" va putea observa ca aceea a fost alegerea ta.

In concluzie, avand in vedere varsta pe care declari ca o ai, eu te sfatuiesc sa incerci sa renunti cat mai mult la un astfel de comportament duplicitar. Nu te va ajuta deloc in viata, ba chiar iti va creea neplaceri, vei pierde prieteni si te vei inconjura numai de catre persoane ce au astfel de indeletniciri si nu vei putea pune baza in ceea ce spun niciodata. Nu trebuie sa-ti fie teama sa spui ceea ce gandesti cu adevarat.

Publicat

Perfect adevarat cu o singura mentiune:faptul ca am putina inceredere nu inseamna ca nu am deloc..Increderea se castiga greu.Nu am un comportament duplicitar deoarece am spus clar ce m-a deranjat..Daca voiam sa cresc in ochii persoanelor de aici dadeam indredere "foarte multa" si scriam numai lucruri bune si frumoase despre toti politisti..

• Membru
Publicat

anamaria1292, cati ani ai? Cumva 19? Si nici aia impliniti? :naughty:

• Membru
Publicat

Multi inainte! Trebuie sa mai avansezi in varsta pentru a intelege anumite lucruri. In rest, numai de bine. :emo-yessir:

• 7 luni mai târziu...
Publicat

in caz k mai frecventeaza cineva topicul, am si eu o speta:

stateam la semafor si vb la mobil,in fata mea un mcv de la rutiera.se face verde , plec iar mobilul ramane pe umar(ce sa-i faci graba):dupa 50m mcv-ul opreste brusc,un nenea pol se da jos si ma trage pe dreapta si-mi da amenda ca vb la mobil sustinand ca m-a filmat prin luneta.E posibil?A, avea si luneta fumurie!

• Moderator
Publicat

E posibil. Camera video este fixată pe un suport rotativ, tot ce trebuie să facă este numai să rotească camera şi să facă puţin zoom. Iar dacă zici că iniţial aţi stat la semafor, a avut tot timpul să o regleze pentru a te filma în mers.

Publicat

Oricum nu este necesar ca sa te filmeze pentru a te putea sanctiona contraventional pentru fapta ta .

• 3 luni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...
  • Moderator
Publicat

Poliția Daneză împreună cu Federația Daneză de Ciclism au realizat o acțiune de prevenire inedită în 2009.

Bicicliștii ce nu purtau cască de protecție erau opriți de doi polițiști și în loc să fie sancționați le era oferită gratuit o astfel de cască, asta după ce anterior polițiștii le spuneau că le pasă de siguranța lor, a bicicliștilor, îi iubesc și alte asemenea discursuri. Priviți în clipul de mai jos ce reacție au avut bicicliștii, filmarea este reală, cu polițiști adevărați și tot tacâmul.

Publicat

suntem departe de civilizatia de aici....la noi ar fi in stare sa treaca un "blond" si nu numai de 10 ori fara casca pt ca atunci cand aude ca se dau gratis sa ia cat mai multe "sa manance si gura lui ceva"

• Moderator
Publicat

Cu asemenea atitudini nici că avem vreo șansă să evoluăm și noi. Iar tu mai ești și tânăr, deja te-a învins sistemul ...

În primul rând nu am spus nicăieri că e musai să se întâmple și la noi așa ceva, doar ai presupus tu și chiar dacă am presupune că printr-o minune s-ar găsi sponsori și s-ar întâmpla așa ceva și la noi, atunci poți sta liniștit, cu siguranță acei polițiști ar fi capabili să vadă și să-i miroase pe cei ce urmăresc așa ceva, la fel cum sunt convins că ar fi capabili să rețină fața unuia ce doar i-au dat o astfel de cască.

Poți sta liniștit și la noi s-au făcut acțiuni asemănătoare și nu au fost probleme. În urmă cu câțiva ani, mulțumită unor sponsorizări, cei de la rutieră au avut o acțiune similară în care au împărțit gratuit căruțașilor elemente reflectorizante și catadioptri. Iar acei colegi nu au fost deloc tâmpi ori retardați astfel încât să îi dea aceluiași căruțaș de două ori mai multe ori catadioptri.

Încercați să renunați la atitudinea asta inferioară. Nu suntem deloc inferiori celor din alte țări, dar nici superiori.

Publicat

nu ma refeream la noi, ca si categorie sociala, ci doar la mediul si societatea in care traim ;)

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.