Jump to content
POLITISTI.ro

Folosirea autoturismului personal in timpul serviciului

Postare recomandată

• Membru
Publicat

Unde este specificat ca politistul nu are voie sa foloseasca in timpul serviciului autoturismul personal?

Publicat

Cipri ca sa folosesti spre exemplu o impimanta la serviciu trebuie sa o treci in patrimoniul IPJ-ului.

Dotarea ta ca politist este una destul de exacta.

Daca tu ai trecut masina personala in dotarea politiei s-ar putea sa ai voie sa o folosesti in timpul serviciului.

Poti sa faci un contract de comodat. :ner:

• Membru
Publicat

Eu ma intreb care mai e atat de prost incat sa isi foloseasca propria-i masina in interes de serviciu? :blink:

• Membru
Publicat (modificat)

sincer vroiam sa stiu doar daca este specificat undeva acest lucru?nu am spus ca eu as avea de gand sa imi folosesc auto personal.clar ca e o prostie sa faci acest lucru pentru infecta asta de tara!nici macar un pix nu mai duc de acasa!un coleg ma intrebat acest lucru, eu stiiu ca este interzis,dar nu stiu unde este specificat!

Modificat de cipri83
  • Apreciez 1
  • Displace 1
  • Moderator
Publicat

Din ce stiu este specificat intr-un ordin MAI sau intr-o dispozitie IGPR, dar nu imi amintesc exact acum. Daca o gasesc, revin si postez aici.

• Moderator
Publicat

Daca lucrezi la rutiera sau arest, normal ca nu ai patrula sau nu ai cara arestatii cu masina personala, insa pentru alte activitati gen deplasare in teren, fii sigur ca sunt destui politisti care isi strica masinile si consuma din buzunar pentru carburant in folosul serviciului.

Nu mi se pare normal, dar daca mergi in mediul rural vei vedea multi lucratori de la post utilizand masinile proprii.

Publicat

cam asta este situatia intradevar exemplu lucrez la un post unde nu este maxi taxi, tren, si nici un mijloc de transport comun iar satele sunt situate aprox 5 km de centrul comunei drum cu circulatie redusa in anumite situatii gen 112 sunt nevoit sa folosesc auto personal

Publicat

Muki te sfatuiesc sa mergi pe jos si sa raportezi timpul real de interventie.

Numai asa dinozaurii o sa fie treziti din somn.

Cat timp vei folosii masina personala si iese bine nu o sa fie nicio problema, daca iese rau...........o sa te usture pielea.

Publicat

deja miam pus acest gand si il voi pune cat de curand in practica

mar interesa ordinul sau dispozitia sa le pun sub nas

• Moderator
Publicat (modificat)

offtopic:

Exista o liniuta mica "-" numita cratima. Incearca te rog sa o folosesti cand este cazul.

Multumesc!

-de la cei cu + lumea asteapta mai mult-

Modificat de danpin
  • Apreciez 2
  • Moderator
Publicat

muki nu cred ca danpin a zis cu rautate si nu trebuie sa percepi postul sau ca o ofensa. Sunt sigur ca ai scris in graba si nu ai acordat atentie.

Daca scriem corect, nu facem altceva decat sa ne respectam pe noi insine.

Peace! :emo-yessir:

PS: scuze pt off topic.

Publicat

Nu sunt suparat dar scriu in graba.

Asta vroiam sa subliniez.

Macar nr. la O.M.A.I. daca stie cineva.

Publicat

Ma gandeam sa iau un scaunel si sa fac graficul de circulatie pe DJ respectiv 2 ore.

- Sa scriu procesele pe capota contravientului.

- Sa intervin la apeluri 112 in 2-3 ore.

- Sa patrulez noaptea singur si pedestru.(.....zona cu padure....).

- Sa pun catusele la cineva si sa trag dupa mine 6- 7 km pana la post.

- Sa stau la Nav.... singur in mijlocu drumului.

- Sa fac C.F.L. sau Constatarea pe spatele colegului sau pe genunci

ECT..

Publicat

asa este. mai ales daca ai 8 sate la 5-10km distanta

• Membru
Publicat (modificat)

Multi colegi se la OP prefera sa se deplaseze de la sediu in sector si invers pentru ca oricum 8 ore patruleaza pe jos iar in cazul in care conditiile atmosferice sunt vitrege sde protejeaza si ei putin. De asemenea mai poti pati sa primesti o sesizare la sfarsitul schimbului si o rezolvi poate peste program iar atunci abia astepti sa ajungi la sediu sa predai pistol, statie, raport si sa pleci acasa.

Modificat de ciprith
Publicat

si totusi exista vreun ordin/dispozitie care sa INTERZICA folosirea autoturismului personal in timpul serviciului, in scopul indeplinirii atributiilor?

Publicat

Cred ca acel ordin (daca exista) e la fel de penibil ca si cel cu interzicerea folosirii armei personale in timpul serviciului.

La noi poti sa folosesti atat arma cat si masina personala. Atat pentru una cat si pentru cealalta, se face mentiunea pe ordinul de serviciu, mentiune semnata si stampilata de seful unitatii. Insa, conform unei dispozitii interne, in situatia in care utilizezi auto personal, te supui acelor prevederi, aplicabile doar soferilor incadrati pe functie, ce fac pe cat de mult posibil reducerea riscurilor producerii accidentelor rutiere:

- dupa lasarea intunericului nu se mai conduce;

- dotarea obligatorie cu cauciucuri si alte materiale in timpul iernii.

Pentru arma nu se deconteaza cartusul tras. Pentru auto se deconteaza carburant in limita a 7,5l/km.

Stima

• Apreciez 1
Publicat

Nu stiu daca a fost data o dispozitie in acest sens la nivel national, desi parca s-a prelucrat asa ceva, insa cu certitudine exista dispozitia sefului IPJ. La noi au fost chiar sanctionati politisti care au folosit autoturismul personal pentru patrulare sau efectuarea unor pande pe timpul noptii. Ii acuzau ca de fapt foloseau autoturismele pentru a dormi in ele, nu in interesul serviciului.

• Moderator
Publicat

Achiesez la ce spune Videosuzy: daca normele interne prevad situatia decontarii carburantului de la masinile personale folosite in interes profesional (si culmea, astfel de dispozitii apar in mai multe OMAI), per a contrario, este permisa utilizarea lor !

In cazul in care se da o dispozitie pe plan local, trebuie vazut in baza caror norme se dispune respectiva interdictie, si, eventual, contestata, daca este abuziva.

Este la fel ca si situatia utilizarii armelor achizitionate personal, unii inspectori-sefi au aprobat, altii au interzis !

• 4 săptămâni mai târziu...
Publicat

cipry83, intr-adevar este o prostie, dar sunt situatii in care politistul este nevoit sa isi foloseasca masina personala in interes de serviciu, si crede-ma, nu o face nimeni de placere sau pentru a se rupe in figuri...

Publicat

trebuie sa te gindesti ca utilizarea unei masini personale nu implica doar combustibilul ci si uzarea ei. daca din 5k de km facuti in 6 luni (un exemplu) faci 2k ptr Patrie, degeaba primesti contravaloarea benzinei , uzarea masinii intra in contul proprietarului si nu il despagubeste nimeni ptr asta. Ai sa vezi la prima revizie cind trebuie sa inlocuiesti piese uzate.

• Apreciez 2
  • 1 lună mai târziu...
Publicat

Cine foloseste auto personal in interes de serviciu o face de buna voie. Cred ca nimeni nu a primit ordin sa plece in misiune cu auto personal.

Mie de exemplu imi convine sa folosesc auto personal in anumite deplasari de serviciu, cand as risca sa am masina de serviciu numai dus iar la intors sa merg "pejeu".

Si e adevarat ca uzura masinii personale intra la capitolul "pentru patrie". La ultima revizie am dat aproape 3500 RON!!!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.