Popular Post bcmtl Posted February 24, 2015 Popular Post Share Posted February 24, 2015 Salutari tuturor! Intai si intai, imi cer scuze daca deschid un topic nou pentru a ma prezente, nu vreau sa par snob, dar daca nu ma insel, nu este un loc specific pentru a se introduce. Am ajuns la forumul vostru ieri, cautand video-uri cu politisti din romania sa compar metodele vostre de interventie cu ale noastre de peste hotar. Mi-am dat seama ca aveti de aface cu probleme similare alor noastre (media cu sentiment anti-politie, cetateni care se opun politiei pentru motive nedeterminate si in mare parte nepersonale). Asta m-a facut sa caut un forum de politisti din Ro in scopul de a schimba idei cu voi; sunt sigur vom avea conversatii profitabile mutual si interesante. Deci sa ma prezint, ma numesc Bogdan, am 24 ani, am crescut intr-un bloc de pe strada Simion Barnutiu din Zalau, SJ, ascultand muzica lui Parazitii si La Familia pana la 14 ani cand familia mea s-a mutat in Canada. Am studiat aici in diverse institutii pana cand am graduat de la academia de politie din Quebec in 2013. Azi sunt politist in Montreal de aproape un an de zile. Lucrez in suburbiile din partea vestica a metropolei, un cartier in mare parte rezidential. Este o slujba interesanta, cu controversele si paradoxele ei, care te tine alert si in forma. Probabil cel mai dificil este faptul ca, tara fiind bilingva, toate rapoartele se scriu in ambele limbi oficiale (engleza, franceza), la alegerea "clientului". Pe plan personal, sunt interesat de IPSC (competitii de tir practic cu pistolul), orice tine de arme, mecanica si cursa auto si moto, antrenamente de tip crossfit (derivate din antrenamentele militare). Va rog sa nu va jenati daca aveti intrebari legate de slujba de politist pe partea asta de glob, sau in legatura cu mine. Fiind forum public, voi retine anumite informatii dar in mare parte pot vorbii despre orice. Va multumesc, si imi scuzati greselile de gramatica/ lexic/ lipsa de caractere romanesti pe tastatura; din 2005 nu am mai scris asa un text lung in romana. inainte sa intrebati, in poza mea, caciula rosie si pantalonii bej nu fac parte din uniforma oficiala. Sindicatul nostru ne cere sa modificam uniforma pentru a protesta anumite masuri de taieri bugetare care primaria ni le impune. Merci 11 Link to comment
Moderator Marius Posted February 24, 2015 Moderator Share Posted February 24, 2015 Bun venit bcmtl (Bogdan)! Link to comment
Membru BGeorge Posted February 24, 2015 Membru Share Posted February 24, 2015 Bine ai venit! Link to comment
iav Posted February 24, 2015 Share Posted February 24, 2015 Bine ai venit ! Despre greșelile de garmatică, să nu-ți faci probleme pentru că tu ai o scuză. Sunt unii care trăiesc zi de zi în România și vorbesc și scriu mult mai rău decât tine. Link to comment
bcmtl Posted February 24, 2015 Author Share Posted February 24, 2015 hehe mersi pentru mesaje! Link to comment
Membru Albu Posted February 24, 2015 Membru Share Posted February 24, 2015 Bine ai venit, Bogdane ! Link to comment
TechnoCop Posted February 24, 2015 Share Posted February 24, 2015 Welcome / Bienvenue! Link to comment
Moderator CITADELA Posted February 24, 2015 Moderator Share Posted February 24, 2015 Bogdan, bine ai venit in comunitatea politistilor din RO! Cat despre pantalonii nonconformisti, sa sti ca suntem la curent cu protestul, fapt pentru care s-a scris despre el si pe acest forum! Link to comment
Moderator Marius Posted February 24, 2015 Moderator Share Posted February 24, 2015 Bogdan, voi ce armă de serviciu folosiți? Link to comment
bcmtl Posted February 24, 2015 Author Share Posted February 24, 2015 Bogdan, bine ai venit in comunitatea politistilor din RO! Cat despre pantalonii nonconformisti, sa sti ca suntem la curent cu protestul, fapt pentru care s-a scris despre el si pe acest forum! Foarte interesant, nu credeam ca a ajuns pana peste ocean mesajul nostru. O sa dau vestile colegilor de la lucru si chiar sindicatului, sunt sigur ca vor fii incantati. Avem un drum lung inainte, nu cred ca se va regla pana prin 2017. Folosim un Walther P99 in 9mm, cu 3 incarcatoare de 16 gloante. Munitie de tip hollow-point (nu stiu cum se zice in romana). 8 Link to comment
Moderator Marius Posted February 24, 2015 Moderator Share Posted February 24, 2015 Munitie de tip hollow-point (nu stiu cum se zice in romana). Nu se traduce şi noi tot aşa îi spunem Link to comment
Moderator Catalin Posted February 24, 2015 Moderator Share Posted February 24, 2015 Bun venit Despre protestul vostru inedit am aflat de aici de pe forum, mai exact din luna august 2014, datorită Link to comment
Moderator Cristi Posted February 24, 2015 Moderator Share Posted February 24, 2015 Bine ai venit! Link to comment
Membru cipri83 Posted February 24, 2015 Membru Share Posted February 24, 2015 Salut Bogdan!Bine ai venit!Mai sunt si alti romani colegi cu tine acolo? Link to comment
Membru Paul90 Posted February 24, 2015 Membru Share Posted February 24, 2015 Bine ai venit pe forum, Bogdane ! Link to comment
bcmtl Posted February 24, 2015 Author Share Posted February 24, 2015 mersi baieti! sunt doar cativa alti romani dar nu cunosc decat unul personal. Link to comment
bogdanCVB Posted February 24, 2015 Share Posted February 24, 2015 Bine ai venit pe forum. Link to comment
Sache Posted February 25, 2015 Share Posted February 25, 2015 Bine ai venit, Bogdane! Orice politist este bine-venit pe acest site. Link to comment
Eduard Posted February 26, 2015 Share Posted February 26, 2015 Bine ai venit, Bogdan! Link to comment
Membru badboyradu Posted March 13, 2015 Membru Share Posted March 13, 2015 Salutare Bogdane.Bine ai venit pe forum. Despre dotarea unui politist, despre autoturisme utilizate poti sa ne dai niste detalii ? Salariu ? Link to comment
5166 Posted June 13, 2015 Share Posted June 13, 2015 Salutari tuturor de la un coleg de peste…canal de data asta. Am dat peste forumul vostru din intamplare si am decis sa scriu pe acest thread pentru a nu deschide unul nou. In plus, mi s-a parut o idee buna de a schimba idei, opinii si de a invata lucruri noi. Am 25 de ani si acum 2 ani am reusit sa ajung politist in Marea Britanie. In prezent lucrez in cadrul unei echipe de raspuns din Bristol, sud-vestul Angliei (nu stiu foarte multe despre competentele specializarilor din Romania dar cel mai apropiat echivalent ar fi o combinatie de Ordine Publica si ceva aspecte de Judiciar cred). Am intrat in “breasla” in 2013 cand am trecut testele pentru a deveni politist voluntar. Dupa 11 luni de activitate s-a deschis recrutarea pentru pozitiile platite si din iunie 2014 lucrez cu norma intreaga. Imi place sa inot si sa merg pe munte (sau aici mai mult pe dealuri inalte/munti tociti) si de cand am descoperit forumul acesta, sa citesc threadurile amuzante de la sectiunea “Intreaba un politist” (Pana acum in top 3 sunt intrebarile despre purtatul cagulei pe strada, a pantalonilor de camuflaj si a codului de bare de pe spatele pasaportului) Va multumesc si bine v-am gasit. 2 Link to comment
Recommended Posts