Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Achizitionare telefon - Deep Web


suiramus
 Share

Question

Bună ziua,

 

În caz că nu sunteţi familiarizaţi cu conceptul de Deep Web, este vorba despre o parte mai greu accesibilă a internetului, una necenzurată, ce îţi poate oferi diferite servicii, în principal magazine de pe care poti achiziţiona bunuri cu valuta Bitcoin.

 

Întrebarea mea este următoarea: Este legal să achiziţionez un telefon de pe un magazin online de pe Deep Web? Cumpărând de acolo, va fi trimis din US, prin poştă, fără factură de la producător sau garanţie. Motivul pentru care mă gândesc să cumpăr de acolo este că sunt la vânzare la mai puţin de jumătate din preţul original, şi nu este un scam, magazinul funcţionând pe principiul magazinelor de tipul Okazii, în care sunt înregistraţi diferiţi utilizatori, cu rating-uri şi comentarii pe pagina acestuia.

 

Luând în vedere detaliile de mai sus, aş putea spune că este o şansă bună ca aceste telefoane să fie furate, deşi se află în stoc cu sutele. DAR, nu exista nici o avertizare sau o dovadă concretă că telefoanele sunt furate, deci nu pot ştii cu siguranţă.

 

Vă mulţumesc.

Edited by suiramus
Link to comment
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
  • Moderator

Dacă nu ştii cu siguranţă, deci nu ai certitudinea că este ceva legal, atunci crezi că merită să-ţi asumi un asemenea risc? Să rămâi şi cu banii daţi şi cine ştie ce probleme inutile. 

Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Moderator

Art. 221 din Codul penal

Tăinuirea

Primirea, dobândirea sau transformarea unui bun ori înlesnirea valorificării acestuia, cunoscând că bunul provine din săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală, dacă prin aceasta s-a urmărit obţinerea, pentru sine ori pentru altul, a unui folos material, se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 7 ani, fără ca sancţiunea aplicată să poată depăşi pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea din care provine bunul tăinuit.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Da, dar ce încerc să spun este că nu pot știi cu siguranță dacă aceste telefoane sunt furate sau obținute legal. Este doar o posibilitate ca acestea să fie furate. Se poate spune că este vorba de tăinuire?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.