Jump to content
POLITISTI.ro

Cum obtin legitimatie de IPA?

Postare recomandată

Publicat

Toti cocalarii si ciumpalacii vor sa fie in IPA ca sa poata obtine stiker-ul ala pentru parbriz. Aceasta asociatie nu mai apartine demult politistilor, au fost primiti in ea tot felul de infractori, derbedei si impostori (toti frustratii care isi doresc sa fie asimilati politistilor), iar asta nu se intampla numai in Timisoara, asa e peste tot in tara.

• Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat

Salut si eu toti colegii de pe acest forum si tot odata vin cu o intrebare referitor la IPA. Daca eu fac parte din CSC Politia Animalelor pot obtine aceasta legitimatie IPA?

Care colegi, că nu am mai văzut pe niciunul din colegii tăi pe aici. Cred că te-ai rătăcit.

Publicat

Reddog tin sa iti multumesc pentru raspunsul promt , cat despre ceilalti le multumesc si lor pentru modul in care m-au "tratat" ( nu mi se pare nimik iesit din comun a raspunde in raspar intr-o tzara in care spaga este ceva legal). @Dan imi cer scuze ca te-am iritat daca am rostit cuvantul "coleg" dar pe majoritatea forumurilor pe care activez asa ne adresam unii altora.

Eu am pus o simpla intrebare si asteptam doar un raspuns la fel de simplu mai ales ca si IPA e un ONG. Va doresc o vara calduroasa si concedii placute.

• Apreciez 1
  • Displace 10
  • Moderator
Publicat

@Catalin841: să știi că tot am analizat ceea ce ai spus tu, cum că pe forumuri ne apelam cu cuvântul "coleg" și nu prea am găsit nici o explicație pentru acest apelativ. De ce? Uite logica mea:

Din DEX (Dicționarul Explicativ al Limbii Române):

COLÉG, -Ă, colegi, -ge, s. m. și f. Persoană care învață, activează, muncește împreună cu altele într-un anumit loc, considerată în raport cu acestea. – Din fr. collègue; Persoană care învață sau activează împreună cu altele, considerată în raport cu acestea; confrate.~ de școală. ~ de studii. ~ de muncă; Camarad de studii, de muncă, de activitate etc

Așa cum rezultă din însăși definiția termenului, pentru a putea utiliza apelativul de coleg, se prezumă o situația anterioară pre-existentă, de camaraderie, și implicit un raport de cauzalitate între membrii breslei respective. Dacă poliția locală funcționează în baza unei legi, cu un minim de competențe, în slujba autorităților locale și a cetățeanului, și funcționarii ei ar putea să se considere colegi (existând aceste condiții constitutive ale colegialității), în cazul unor entități private, autoproclamate "poliții", nu vad nici un fel de legătură: nici de studii, nici de muncă, nici de activitate etc.

Poate că modul meu de a gândii este rudimentar, dar găsește tu "legătura" între unul din atributele statului de drept, care este Poliția și un ONG/Asociație, uzurpatoare de calități oficiale!!!

• Apreciez 4
  • Membru
Publicat (modificat)
Salut si eu toti colegii de pe acest forum

Colegu', vezi ca miauna o matza intr-un pom...eu zic sa te deplasezi cu operativitate, sa ii arati insigna, ca poate coboara...hai, fuga, fuguta, ce mai astepti?

Modificat de Cristi
  • Apreciez 2
Publicat (modificat)

IPA este o idee frumoasa si nobila,aceea de a-i aduce impreuna pe cei ce sunt in slujba legii.

Politistii au tot dreptul sa fie revoltati,au intrat in aceata asociatie multi neaveniti,nu mai spun de cei ce detin ilegal legitimatii IPA.

Personal consider ca o vina o poarta si cei din varful acestei asociatii si deasemeni firmele ce comercializeaza aceste legitimatii,stickere etc..

Fara complicitatea acestora nu ar fi atatia mpostori.

Eu mi-am comandat portmoneul cu insigna la o firma din Oradea si stiu ca mi-au cerut copia de pe legitimatie.

Cei de la IPA recomanda o firma din Brasov unde pretul e dublu.

Probabil cei de la IPA stiu de ce recomanda o firma unde produsele sunt mai scumpe...

PS:Stickere nu mi-am comandat si nici nu mi-am pus in parbriz.

Modificat de reddog
  • Apreciez 2
  • Moderator
Publicat

Nici eu nu mi-am pus stickerul cu IPA in geam de vreo cativa ani, desi sunt membru din 1997 (in primii 200), cu cotizatia la zi (mai am loc doar pt 2-3 timbre) pentru ca s-a "banalizat" in asa hal in Romania acest concept, incant esti vazut drept snob sau parvenit! Nu mai zic ca-ti gasesti masina aranjata cu un cui sau mai rau!

• Apreciez 1
Publicat

Eu sunt membru IPA din 2004.aici in tara nu ai ce face cu legitimatia sau stikerul de parpriz. totusi afara ai avamtaje.

in Bulgaria am fost condus de un agent cativa km pina la hotelul cautat.

in Turcia la fel, + ca un agent a oprit circulatia pe doua benzi (in zona podului peste Bosfor) pt a putea intoarce masina intrucat ma ratacisem. Tot in Turcia am scapat de amenda de viteza; si anul trecut in Austria era pe autostrada filtru total, toata circulatia era deviata printr-o parcare unde cel putin 50 de politisti jandarmi si altii in civil opreau si verificau toate masininile.au vazut actipildul si-au facut semne intre ei si unul ma intrebat de legitimatie. s-a uitat la ea , a zis multumesc ma salutat si mi-a facut semn sa trec ,anuntandui pe cei de la iesire. Casele IPA sunt avantajoase la pret dar de obicei sunt la zeci de km fata de destinatia ta.(a mea )

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Moderator
Publicat

@357Mag: ai mare dreptate! In strainatate, numai cine este indreptatit sa poarte insemnele IPA, o face! De aici si tratamentul "colegial", conform devizei "servo per amikeco". Probabil, cu anii, o sa treaca si moda IPA, asa cum a fost si moda cu numerele de tip DEP, SRI, SPP, SNT, POL etc sau a permiselor de acces de la diverse institutii...

Publicat (modificat)

Nu stiu cum de pe voi v-au ajutat toti politistii de prin diverse tari, dar eu mi-am dat jos stikerul si ,,demisia,, din IPA dupa ce la vama cu Ungaria vamesul ungur ne-a intrebat daca in Romania avem magazin de stikere din alea, ca tot a cincea masina de Romania are asa ceva in geam...

Ma indoiesc ca prin alte tari politistii nu au remarcat ca toti cocalarii din Romania au aceste stikere in parbriz...

Poate de aia cer si legitimatia...si bine fac..suntem neamul cu ce-a mai mare inclinatie spre impostura de pe planeta...

Modificat de arcan
  • Apreciez 2
Publicat

A cazut in desuet apartenenta la I.P.A. Teoretic ar trebui sa fie o organizatie a politistilor, insa au ajuns toti neavenitii sa profite de avantajele pe care colegii nostri straini le considera de bun simt pentru niste colegi de breasla...ar trebui ca acele legitimatii sa fie eliberate numai politistilor in exercitiu sau pensionati, nu oricarui membru, chiar daca acesta isi plateste cotizatia...asa ajunge sa ne fie "confiscata" si I.P.A. Oare asa procedeaza si colegi nostri straini? Poate nu peste mult timp si "coledzii" comunitari vor solicita inscrierea in I.P.A. ...

Publicat

Pai de ce nu se face o organizatie a comunitarilor si ne confisca noua IPA? Rusine celor din conducerea IPA ca au ingaduit asta!

• Moderator
Publicat

Cei din conducerea IPA sunt doar o adunătură de profitori lacomi, ce au confiscat aceasta asociație și se folosesc de ea doar să obțină profit.

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat

Eu as propune sa infiintam noi o organizatie in care sa primim exclusiv politisti, inclusiv pe plan international. Sunt convins ca ar fi greu la inceput, dar nu imposibil, nu?

Publicat

Nu ar fi imposibil, dar profitorii astia de la noi s-au orientat bine-IPA e un brand deja, are sucursale si conexiuni in toata lumea, pe langa faptul ca afara membri sunt respectati! Imbuibatii astia au confiscat asociatia si au facut cu legitimatia de membru cum a facut Bebe Ivanovici cu certificatele de revolutionar!

• 5 luni mai târziu...
Publicat

Lasa ca acum se gasesc portofele cu insemne IPA si insigne de parbriz pe okazii sa isi ia tot melteanu.

• Apreciez 2
Publicat

In prima zi lucratoare, adica maine, ma retrag din IPA.....am cotizat destul 7 ani pentru o simpla legitimatie de carton presat si un abtibild in parbriz pe care mai nou il afiseaza toti cocalarii

• Apreciez 3
  • Moderator
Publicat

Foarte bine faci, pentru că această asociație nu mai aparține exclusiv polițiștilor. așa cum ar fi normal și firesc, au fost primiți în ea tot felul de impostori care își doresc să fie asimilați polițiștilor (ex. gardienii comunitari, jandarmii etc.) Mâine poimâine vor accepta în asociație și paznicii de la firmele de pază.

• Apreciez 1
Publicat

Am renuntat de mult la indivizii astia.Si nu imi pare rau de loc...Am renuntat cand mi-a crapat obrazul de rusine,cand la intrarea in Ungaria,vamesul ungur a intrebat daca in Romania avem un magazin cu actibilduri de IPA ca tot a treia masina are asa ceva...

Publicat

nici eu nu mai sunt la ei de vre-o cativa ani si nu am nici un regret cand vad masinile smecherilor toate cu actibilde cu IPA.....

Publicat

ce pasi am de urmat pentru a deveni membru ipa sa primesc insigna si tot ce i nevoie>>va rog sa imi spuneti

• Displace 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.