Jump to content
POLITISTI.ro

Cum obtin legitimatie de IPA?

luky

Recommended Posts

In ultimul timp obtii mai usor legitimatie de la NASA sau CIA decat de la IPA. As vrea sa ma ajutati si sa-mi spuneti care este procedura de a intra in aceasta asociatie.

• Moderator

Trebuie sa completezi un formular de inscriere care se depune la filiala I.P.A. din cadrul unitatii teritoriale de politie unde lucrezi.

Asta este modelul:

cerere_inscriere_ipa.pdf

Abia dupa ce platesti prima cotizatie anuala poti obtine legitimatia. Gasesti aici modele de insemne IPA impreuna cu preturile acestora.

Dureaza in jur de o luna ca sa devi membru IPA iar costul cotizatiei este de 100 ron pe an.Pentru insemnele IPA trebuie sa mai astepti in jur de o luna.Asta sa intamplat la noi deoarece am fost favorizati si ajutati dar asa s-ar putea sa dureze mult mai mult.Dupa ce ne-au luat banii nu si-au mai dat interesa ca la inceput cand ne-au atras si trebuia sa ma duc in fiecare saptamana sa intreb ca altfel nu cred ca o puteai avea nici acum.

• Moderator

Deci din cate inteleg eu, un membru IPA plateste o cotizatie anuala de 100 lei, iar pentru a primi o legitimatie care sa ateste ca este membru, cu toate ca plateste aceea cotizatie trebuie sa o plateasca separat?

La ce ajuta o astfel de legitimatie, insigna sau portofel? :huh:

In principiu nu prea ajuta la nimic . Eu sunt membru, inca de la inceputul inceputului si nu am beneficiat niciodata de nimic de la aceasta organizatie . Nici macar nu ai cunostiinta de chestii promotionale pe care le face sau de alte cite si mai cite . Si in exterior daca vrei sa faci o excursie prin ei , exista o intreaga procedura care te face sa te lasi pagubas . Trebuie sa urmezi un anumit traseu, sa te cazezi in anumite locuri , cu anumite moduri de pensiune care nu sunt tocmai reduse . Nici in ce priveste telefonia mobila dea lungul timpului, nu au fost oferte mai deosebite decit ofereau direct firmele . Acum fiecare sta , judeca si isi alege ce doreste . Eu ma gindesc sa ma retrag intr-un viitor . :huh:

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Imi pare rau sa aud ca un coleg vrea sa parasesca IPA. Totul depinde de organizatia regionala si mai putin de "sefii de la Bucuresti" . Regiunea IPA din care fac parte, trimite anual intre 30-40 de membri (comati nu tarabostes) in strainatate la diferite activitati ,de la campionate de fotbal la conferinte, seminarii ,jubileuri sau excursii si nu din banii IPA care oricum sunt insuficienti si pana in frontiera ci din sponsorizari legale aduse de catre membri simpli.

Va pot facilita daca doriti, accesul la cateva seminarii de specialitate la Castelul Gimborn in Germania, fara sa fie nevoie sa aveti grade mari pe umar, cu conditia sa stapaniti la nivel rezonabil una dintre limbile: engleza, germana, italiana, franceza, spaniola sau maghiara.

• Moderator

In ce constau acele seminarii? Sunt pe specializari?

Ne sunt folositoare sau sunt numai pentru relaxare, schimb de experienta, socializare ?

Multumesc.

Salutare Cata !

Sunt seminarii pe specialitati ( crima organizata,droguri,delincventa juvenila,terorism,siguranta rutiera,infractiuni transfrontaliere,etc.) si ajuta la ridicarea gradului de pregatire profesionala. La sfarsitul cursului se acorda o diploma de studii cu recunoastere internationala.

• Moderator

Bine ati venit pe acest forum!

E interesant ce ne spuneti, habar nu aveam ca exista asa ceva, dar as mai avea cateva intrebari pt dvs.

Totusi, trebuie sa precizez inca de la inceput ca nu sunt membru IPA, am intentionat sa devin cu multa vreme in urma, dar datorita dezinteresului de care m-am lovit aici la IPJ-ul unde lucrez, am renuntat. In fine ... nu are importanta.

1. Cam care ar fi costurile aproximative din partea unui politist ce doreste sa urmeze un astfel de curs?
  2. Care e perioada unui astfel de curs?
  3. Se organizeaza periodic?
  4. Unde se poate sustine testul pt dovedirea aptitudinilor privind cunoasterea limbii straine?

Multumesc.

Presupun ca nu e posibila inscrierea in IPA decat la unitatea teritorila de politie unde activezi?

Daca vreau sa ma inscriu in IPA la alt judet, e posibil?

Salutare colegi !

Raspunsuri ptr. Catalin :

1.180-200 euro + deplasare

2.Sapte zile ( include masa ,cazare,profesori,excursie de studii,etc)

3.Lunar

4.Testul este pentru sine, astfel nu ai putea intelege ce se preda

Rookie : Poti cu conditia ca Regiunea IPA respectiva sa iti aprobe cererea

Iata cate ceva despre IBZ Gimborn :

Centrul de mondial de studii, seminarii si conferinte al IPA

Castelul Gimborn (IBZ)

Schloss Gimborn (IBZ) sau Castelul Gimborn este un cunoscut loc, în care ofiţerii si subofiterii de poliţie de toate gradele şi indiferent de functiile indeplinite pot studia si sa faca schimburi de experienta cu orice politisti de pe mapamond.

Anual aproximativ 2500 de participanţi profita de facilităţile oferite de IBZ Gimborn. Cele mai multe conferinţe sunt seminarii ale IPA, organizate în strânsă cooperare cu instituţiile internaţionale şi naţionale IPA, Interpol, Europol , BLKA si OLAF.

Aici sunt oferite o mare varietate de subiecte cu suport teoretic dar si practic, privind evoluţiile sociale la nivel planetar, consumul de droguri, delincvenţa juvenila, evolutia si combaterea crimei organizate, siguranţa si sistematizarea rutieră, violenţa , cooperarea europeană in cadrul UE, structurile de menţinerea păcii , terorismul mondial precum si seminarii specifice ţărilor europene si SUA, sistemul lor de poliţie, precum şi noi abordări de management public si politienesc. Unele seminarii speciale se ocupa de grupuri-ţintă, cum ar fi tinerii, femeile sau minoritatile nationale în poliţie, etc.

Programul anual cuprinde aproximativ 15 de seminarii în mod regulat nu sunt in limba engleza engleză,ci in alte limbi ( daneza,turca,maghiara,franceza,italiana,spaniola,poloneza,rusa,flamanda sau ebraica) cu sau fără traducere simultană. Aproximativ 35% din toţi participanţii la seminariile IPA provin din alte ţări decât Germania .

Tipul de învăţământ oferit în cadrul IBZ Gimborn , este interactiv cu scop de formare si specializare in domeniul social politienesc.

Participantii vin aici din proprie iniţiativă şi pe cheltuielile proprii, în special taxele de călătorie constituind un oarecare impediment ,care pentru participanti din tari ca Romania,Moldova si Bulgaria ar trebuie să fie luate în considerare datorita veniturilor diferite ale unui politist din estul Europei fata de unul din Vest.

Seminariile se deruleaza permanent intr-o echipă de aproximativ 12 persoane,in sistem full-time şi part-time. Personalul didactic al Centrului are responsabilitatea planificarii seminariilor, de selecţie a conferentiarilor sau vorbitorilor functie de tematica si de partea de administrare in ce priveste conditiile de cazare si masa.

Centrul oferă cazare pentru 68 persoane in 16 camere single, 17 cu două camere şi 5 de trei camere, cu baie (duş şi WC) şi telefon + internet, cu sediul în castelul propriu-zis, în Vechiul Estate Steward.

Încă de la început, la sfârşitul anilor 60, un număr considerabil de ofiţeri de poliţie au lucrat ei înşişi, pentru a restabili vechile construcţii şi de a adapta camerele in functie de nevoile unui modern centru de conferinţe.

Sunt disponibile 4 Sali de conferinte , o cameră de televiziune, precum şi un bar şi o crama medievala. Mesele sunt servite la Schloss Hotel, care este situat lângă castel la cca 100 m.

Prin grija Sectiei Nationale a IPA Romania , incepand cu anul 2008 , sectiei i s-a repartizat o camera single , mobilata.

IBZ, se bazează pe o asociaţie proprie, care cuprinde 500 de membri fondatori, inclusiv organismele nationale IPA, autorităţile locale si federale precum şi membri din 48 de ţări europene şi din alte state din America, Australia si Asia.

IBZ Gimborn este situat aproape în centrul Germaniei de Vest in landul Renania de Nord Westfalia , la aproximativ 40 de km est de Koln . Cea mai apropiată gară este în Engelskirchen. Cel mai apropiat aeroport este Köln-Bonn

Adresa IBZ Schloss Gimborn

Schloss-Strasse 10 , D - 51709 Marienheide (D)

Telefon: 49 2264 40433 0 Fax: 49 2264 3713

E-mail: info @ ib-z gimborn.de

Membri ai Comitetului executiv:

Winrich Granitzka, Senior Director de Poliţie (D)

Ton Rutting, commissaris van Politie (NL)

Martin Mönnighoff, Director de Poliţie (D)

Peter Newels, Polizeirat (D)

Klaus-Ulrich Nieder, Director

Dr. Peter Leßmann-Faust, director adjunct

Christa Becker, Administraţie

Heidi Muller Boeing, Administraţie

Monika Schellenberg, Administraţie

John Holthausen, intendent

Iata cum arata structura unui seminar (atasament)

Imagine IBZ GIMBORN Schloss_Gimborn_03

10 09 Family liaison issues.pdf

Edited by colonelu

nu ma prea fascineaza astfel de"gratuitati" de la IPA .pana la urma nimic nu e gratis :D nu sunt membru ipa nici nu ma gendesc sa devin,(bati dati in vant) si asa ne "arde" ministeru' la maxim e suficient pt mine.bafta celorlati care sunt si merg la astfel de seminarii

Am fost de doua ori in strainatate si va pot confirma ca atitudinea politistilor din Austria si din Italia s-a schimbat fata de mine cand am aratat legitimatia I.P.A.

As mai avea si eu o intrebare pentru colegul nostru reprezentant oficial al IPA:

Daca vreau sa merg la un astfel de curs cand sunt in concediu de odihna si sa-mi iau sotia, evident platind ce trebuie, exista aceasta posibilitate ?

Multumesc.

In principiu nu prea ajuta la nimic . Eu sunt membru, inca de la inceputul inceputului si nu am beneficiat niciodata de nimic de la aceasta organizatie . Nici macar nu ai cunostiinta de chestii promotionale pe care le face sau de alte cite si mai cite . Si in exterior daca vrei sa faci o excursie prin ei , exista o intreaga procedura care te face sa te lasi pagubas . Trebuie sa urmezi un anumit traseu, sa te cazezi in anumite locuri , cu anumite moduri de pensiune care nu sunt tocmai reduse . Nici in ce priveste telefonia mobila dea lungul timpului, nu au fost oferte mai deosebite decit ofereau direct firmele . Acum fiecare sta , judeca si isi alege ce doreste . Eu ma gindesc sa ma retrag intr-un viitor

Daca as scrie ce gandesc, as scrie ca ...(cenzurat)... dar, dupa plata unei cotizatii de 8 lei lunar, cam de ce anume ai vrea sa beneficiezi??? :(

Cu privire la telefonia mobila, acum vreun an, era o oferta similara la Dialog si Connex cu 1200-1500 minute in retea, nelimitat in grup, vreo 120-150 minute in orice retea, tarife preferentiale in reteaua proprie si in RomTelecom, totul la un abonament lunat de 7 sau 9 euro fara TVA...daca ti se pare mult, scuza-ma! :ner:

Daca vrei sa te retragi, fa-o odata, nu mai ameninta, ca o sa o faci nu stiu cand......

Din proprie experienta iti pot spune ca relatiile cu lucratorii fortelor de politie din tarile pe unde am fost (fara sa ma laud, majoritatea din sudul Europei) dar si cu cei de la vama, au fost excelente la... vederea insignelor din legitimatie si a celei de pe bord! :emo-yessir:

Eu sustin cu tarie ca pentru 100 lei anual, avantajele de care nu se bucura multi concetateni in afara tarii, sunt incomensurabile!

Poate ca trebuie sa amintesc cum am fost oprit in urma cu vreo 2 ani pe o sosea din Bulgaria (nu fara a fi vinovat-depasirea pe linie continua si a limitei de viteza) si, la vederea legitimatiei de IPA, respectivii politisti m-au iertat...

Timp de vreo 20-30 minute am stat la palavre cu unul dintre cei doi politisti despre unele sau altele, timp in care, celalalt a oprit si amendat cel putin 3 masini de Romania!!!

Asta nu este avantaj???

Stii cat ar fi fost amenzile legale pe care le-am riscat?

400 leva!

:angry:

Edited by copjob

Domnule copjob daca nu sunteti politist , nu aveti cum sa faceti parte din IPA. Vedeti ca incepe sa va creasaca nasul domnule Pinochio. :emo-yessir:

• 2 weeks later...

Initial cand am auzit de IPA si de aceste avantaje, inca de pe vremea cand eram in scoala, si care au fost prezentate de mai multi colegi in posturile anterioare, eram hotarat sa ma inscriu si eu.

In afara de ce s- a scris aici cu privire la acele perfectionari si schimburi de experienta, am inteles ca se organizeaza si competitii sportive intre tari etc.

Insa, parerea mea este ca daca nu ai foarte des drumuri in afara tarii, gen concediul de odihna petrecut in afara sau alte drumuri mai dese, si nu ai un prieten care sa fie membru activ asa cum am vazut ca este dl. colonelu, si care sa- ti spuna atunci cand exista diferite evenimente si sa ai acces la ele, nu vad rostul cotizarii pentru o simpla insigna si o calitate de membru.

Intr- adevar, din ce am auzit de la alti colegi, conteaza foarte mult pentru politistii din celelalte state faptul ca le poti prezenta o legitimatie de IPA. Eu unul, care nu ies des din tara, nu as alege sa fiu membru. Sa nu se inteleaga ca as fi impotriva.

• 2 weeks later...

Insa, parerea mea este ca daca nu ai foarte des drumuri in afara tarii, gen concediul de odihna petrecut in afara sau alte drumuri mai dese, si nu ai un prieten care sa fie membru activ asa cum am vazut ca este dl. colonelu, si care sa- ti spuna atunci cand exista diferite evenimente si sa ai acces la ele, nu vad rostul cotizarii pentru o simpla insigna si o calitate de membru.

Intr- adevar, din ce am auzit de la alti colegi, conteaza foarte mult pentru politistii din celelalte state faptul ca le poti prezenta o legitimatie de IPA. Eu unul, care nu ies des din tara, nu as alege sa fiu membru. Sa nu se inteleaga ca as fi impotriva.

Asa este!

Nu-ti foloseste foarte mult daca nu iesi din tara... unde, datorita faptului ca s-a aflat ca in IPA au intrat si civili, mai nou, cand folosesti legitimatia IPA, politistul respectiv iti cere si legitimatia de serviciu! :naughty:

Datorita acestui fapt eu nu-mi voi lua legitimatie IPA, pana cand au civilii, jandarmii si alte structuri au aceasta legitimatie nu vad de ce se mai numeste I. Police A.

Am fost in afara si mi-a fost sufieciet sa-i explic colegului ca sunt politist, dupa care i-am aratat legitimatia de serviciu. Nu am fost oprit in trafic pentru ca am facut ceva, era un control aleatoriu la masinile cu numere straine. La noi daca se fac astfel de controale, unii participanti la trafic sar in sus ca e abuz. Dar ce sa-i facem astea sunt repercusiunile, datorita unor sefi. Tineti minte cand a zis fatuloiu ca daca sta nu stiu cum politistul mai stramb in trafic, conducatorii nici sa nu opresca. Dar am deviat de la subiect.

• Member

Oferta de servicii GSM este foarte buna. Nu ştiu în alte părţi, dar în Bucureşti a apărut şi Cosmote-ul în oferta lor.

Intrase colegul colonelu si ne putea lamuri direct de la sursa, pe cei interesati. Dar vad ca a uitat sa mai treaca pe aici. :(

L-am intrebat ceva si chiar eram foarte interesat privind raspunsul.