Skip to content

Legea 61/91 - amenzi neachitate

Featured Replies

Multumesc Dane!

• Replies 63
  • Views 26.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Am si eu o intrebare...Aseara am iesit dintr-un club si mergand cu amicii mei spre casa am fost opriti de un echipaj de politie  doi politati erau inbracati in uniforma iar unul civil,motivul pentru c

• Sincer sa stii ca ai si tu dreptate,am aflat pana la urma care e treaba si da....am avut dreptate ca nu am avut nici o vina...iar eu nu am fost sanctionat din motivul pentru ca cei care au facut fapte

• Nu pot sa-ti multumcsc pt. ceea ce speri si nici pentru ideile tale comuniste. Nu te mai obosi sa scrii alta data daca ai aceleasi idei represive.De abuzuri,de "exces de zel",de fapte antisociale,de

Intrebare!?!

Daca contravenientul are 17 ani, in pvcc mai treci ca fiind reprezentat de parinte/turore fiind minor?!

As dori raspuns pe baza legala nu doar dupa cum aplica fiecare! Iar cand spun baza legala ma refer strict la OG. 2/2001 respectiv art.16, punctul 5 si art 11, punctele 2,3,4

Va salut!

Edited by SpitfireDragos

• Moderator

Despre acest subiect se discută deja de ceva vreme aici:

• 2 weeks later...

Buna ziua,

Eu asi dori sa fac doar o precizare privind amenzile achitate/neachitate. Avand in vedere ca in momentul de fata dupa achitarea amenzii trebuie trimis prin posta PV si chitanta care dovedeste ca a fost platita amenda la Inspectoratul de Politie de unde apartine agentul care a dat amenda. Dece nu este posibil ca in momentul in care a fost achitat amenda sa apara si in baza de date (comuna sau ceva de genu) care apartine Politiei Romane sau la o institutie care are in evidenta aceste amenzi. Dece nu se lucreaza la o baza de date comuna unde sa fie posibil verificare daca persoana care a primit o amenda daca la platit sau nu. Fara sa fie nevoit sa se deplaseze la posta si a.m.d.p. Avand in vedere ca lucrez in domeniul IT nu este foarte greu de creat un astfel de baza si nici nu are costuri foarte ridicate.

Doresc sa dau un exemplu. Am fost student 6 luni in Elvetia (prin programul ERASMUS) si am primit o amenda de circulatie pe care la-am achitat online fara sa ma deplasezi la posta sa fac x drumuri si alte complicatii. Totul a mers excelent. Agentul respectiv mi-a explicat cum se procedeaza in cazul in care nu am resedinta in Elvetia. Dar nu a fost cazul.

Consider ca ar fi mult mai util si mai simplificat procedura pentru achitarea amenzilor.

Va rog sa luati cele scrise ca niste idei pentru inbunatatirea acestor proceduri. iar daca exista o astfel de baza de date va rog sa ma scuzati si sa nu il luati in considerare cele scrise. In cazul in care exista, poate ar fi util sa ne informeze MAI sau instituiile corespunzatoare.

Va doresc o zi placuta si drumuri bune fara evenimete

Robert

• Moderator

Plata amenzilor se face la administraţiile locale şi la fisc, fiind venituri la bugetele locale şi la bugetul consolidat al statului. Poliţia Română nu prea are nicio legătură cu acest lucru, pentru că nu are atribuţii în acest sens.

Am inteles Marius. Asta nu stiam avand in vedere ca de 2 ani nu locuiesc in Romania. Am primit un loc de munca intr-un alt stat (Finlanda). De ex. si aici este asemanator ca in Elvetia. Iar dupa ce am primit permisul de conducere nu prea am condus avand in vedere ca nu aveam masina. Dar acest lucru nu are importanta.

Am pus aceasta intrebare/ideie avand in vedere ca aprox. o luna am fost acasa si am fost orpit de Pol. Rutiera (eu am gresit am platit fara nici un comentariu). Si dupa ce am primit PV agentul respectiv mi-a explicat politicos care este procedura dupa ce achit amenda.

Si poate puteti da un raspuns concret. Dupa ce am platit amenda, i-am lasat la parinti mei sa trimite documentele cum ca au fost achitate la Inspectoratul de Politie de unde apartine agentul care mi-a dat amenda. Dar mama au uita pt. ca si dansa lucreaza si pur si simplu a uitat. Se intampla.

Daca il trimite azi sau maine (cum are posibilitate) este vreo o problema? Mentionez ca amenda a fost data la data de 5 martie si achitat urmatoarea zi lcuratoare.

Va multumesc,

Robert

Trebuia sa trimita chitanta in termen de 15 zile. Mai poate face acest lucru dar ar fi bine sa faca o copie dupa acea chitanta si sa o pastreze. Cand o sa plateasca impozitul o sa trebuiasca sa arate acea chitanta acolo la Primarie.

Am inteles. Multumesc pentru raspuns Rusty.

Va doresc mult succes in activitatea dmv. Avand in vedere ca am citit anumite topicuri din forum si comparand cu cele din Finlanda... sunt multe de facut. Va doresc inca odata mult succes. :)

O zi placuta,

Robert

• Membru

Plata amenzilor se face la administraţiile locale şi la fisc

In Bucuresti nu se pot plati la Fisc amenzile date de catre politisti. Am intrebat la ghiseul informatii din cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Sector 4 Bucuresti daca pot plati astfel de amenzi iar raspunsul a fost ca nu.

Edited by radu189

• 4 weeks later...

Uita-te aici , sunt deja cateva zeci de mii ....

http://stirileprotv....tul-blocat.html

unul pt. 80 de lei a avut cardul blocat, alta femeie pt. 30 de lei ...

Mie mi-au pus poprire pe salariu pentru 11 ron cat aveam restanta la primarie, dar culmea ca nu trebuia sa-i am ca si restanta pentru ca platisem in avans si dupa ce am dus dovada ca platisem deja in avans, mi-au dat o hartie pe care a trebuit sa o duc la banca sa-mi opreasca poprirea si apoi mi-au virat cei 11 ron inapoi. Toata treaba m-a costat 2 zile de inaccesibilitate a cardului de salariu (peste 5000 ron pe el la momentul respectiv) si 54 ron taxele pe care si le-a "tras" banca drept comisioane... si pe care primaria nu le-a mai returnat. Eu ce ar fi trebuit sa fac legal la momentul respectiv? pentru ca au trecut ani buni de atunci si am lasat de la mine, chiar daca nu-i normal sa-si bage primaria si banca mana in buzunarul meu fara motiv.

Ce ar fi trebuiet sa faci? Sa-ti plătești restanțele sau amenzile la timp si n-ai mai avea astfel de neplăceri. Începe să se miște ceva în țara asta.

Ce ar fi trebuiet sa faci? Sa-ti plătești restanțele sau amenzile la timp si n-ai mai avea astfel de neplăceri. Începe să se miște ceva în țara asta.

Platisem deja in avans, doar ca ei nu stiu sa foloseasca calculatorul ala din fata lor si fac tot felul de gafe :(

De fapt eu platisem de 2 ori acelasi impozit pentru ca ei n-au verificat ca este deja platit de parintii mei cand m-am dus eu sa-l platesc, iar cand am fost sa-mi dea banii inapoi au spus ca nu se poate, si ca mi-i trece ca avans pentru impozit pe anul viitor, si la care nu s-a mai ajuns, ca in acelasi an au scormonit ei tot prin "calculator" si au gasit inca o datorie de 11 lei pe care au considerat-o neplatita.

Jeez, da, se intampla, am avut si eu o problema la cca financiara cu o amenda platita la CEC.

Cum n-am mai avut chitanta, am mai platit-o o data. Ce-i drept nu mi=au blocat contul. Trebuie sa fie tare frustrant.

Au recunoscut si casieritele, dar mi-au declarat ca sunt tot mai putine cazuri.

• 5 months later...

Am si eu o intrebare...Aseara am iesit dintr-un club si mergand cu amicii mei spre casa am fost opriti de un echipaj de politie  doi politati erau inbracati in uniforma iar unul civil,motivul pentru care am fost opriti era fiindca vorbeam pe un tot mai ridicat,nici unul dintre politati nu a aratat nici o legitimatie  iar singurul dobitoc dintre toti amicii mei am fost eu ca i-am dat buletinul si de aici a inceput toata distractia au vrut sa imi dea o amenda  numai mie si au incput sa imi bage fapte cum ca as fi spart un geam 2 strazi mai inainte cum ca mam luat de nu stiu cine iar toate acestea nu sau intamplat abia iesisem din club ... mam suparat foarte tare si iam spus politaiului pe un tot mai ridicat ca nu am facut nimic decat ca mergeam pe strada moment in care el a spus ca primesc maximul 1000 de lei...a scris o amenda nu mam uitat pe ea dar nu am semnatot si nici nu a pus un martor ceva ca nu vreau sa semnez...acu nu stiu ce sa fac ,primesc amenda acasa trebuie sa o platesc ,am dreptul la contestatie..cine poate sa imi explice va rog frumos e prima amenda pe care am primito dar am refuzat sa o semnez si nu mi-a dat nici o copie dupa amenda sau ceva nu stiu ce am de facut.... Multumesc anticipat

• Popular Post

Deci sa intelegem: tu, iesind de dimineata din club, insotit de prietenii tai, toti beti si cu muschii mari, mergeati linistiti spre casa precum o haita de lupi in calduri, cand un echipaj de politie v-a oprit, v-a legitimat si v-a adus la cunostinta faptul ca veti fi sanctionati contraventional pentru tulburarea linistii publice. Tu, beat si cu tupeu, te-ai dat in spectacol, motiv pentru care politistii au mers spre binemeritata limita maxima a amenzii. Esti nesimtit si obraznic, acum suferi consecintele, nu o sa primesti nicio informatie de aici. Si dupa nickname, sigur esti vreun cocalar underaged, deci am doua motive sa te ignor. Pa

Da frate sunt cum spui tu cocalar si nu stiu cum....eu am adresat o intrebare despre ce trebuie facut legal,imi vine amenda acasa da sau ba am drept de contestatie ..? nu ti-am cerut parerea in legatura cu mine sau alte detalii nu stii sa raspunzi stai in banca ta ... de oameni din astia care se baga in seama ca tine e plina tara o fi tu Fecioara Maria..la jigniri toti suntem buni te asigur .. ...am gresit asta e ce am de facut de acu in colo nu sunt un delicvent si nu am  fost niciodata cioban cu oamenii din jur..putin imi pasa de parerea ta ... daca stie cineva raspunsul la intrebare adresata mai devreme va rog sa imi raspunda iar care are sa imi mai spuna ca sunt nu stiu cum va rog sa isi pastreze opinia..

• Moderator

Ce te face să crezi că aici e cineva obligat să-ţi răspundă la întrebări ori să-ţi ofere consiliere juridică?

• Membru

Sunteti tari in gura si smecheri cu colegi de-ai nostri si apoi veniti pe aici si cereti sfaturi juridice, cum sa faceti  sa scapati de amenda, sa faceti si voi vreo smecherie. Dupa ce ca sunteti nesimtiti, mai sunteti si prosti. Pai cine credeti ca va ajuta pe voi cu sfaturi? 

Trebuia sa te gandesti la asta cand erai un smecher natural, cand erai cu grupul tau si ridicai tonul la politisti si faceai pe istetul refuzand sa semnezi. Acum vii si intrebi cum poti sa contesti procesul-verbal.

Asta e nesimitire in starea ei naturala.

Edited by Ben

Faraonn92, acesta e un site al politistilor unde sunt persoane care nu practica meseria asta de azi, de ieri...Tu intri si ne spui varianta ta a povestii in care esti nevinovat, politistii fac un abuz si asa mai departe...Si apoi vii cu pretentii sa iti raspundem la intrebari. Te asigur ca daca vorbeai politicos si ne relatai cu sinceritate ce s-a intamplat acolo, recunoscand ca ai gresit primeai si raspunsurile dorite. Ia asta ca o lectie pe viitor, in societate, sa stii cum sa vorbesti.

Ps: cei ce te-au legitimat nu aveau cum sa fie politai , inca un semn al arogantei tale.

Nu va inteleg.....da am gresit sunt cum spuneti voi...e atat de greu sa imin raspunda cineva daca imi vine amenda casa sau nu ... am intentia de a o plati ...ce trebuie sa fac ca sa vad amenda si teremnul de plata .... sunt scandalagiu sunt cum vreti voi...aveti dreptate si voi dar acum nu stiu cum voi primi amenda atata tot si care sunt conditiile de plata sau de contestatie...am mai spus nu ma deranjeaza parerea la nici unul dintre voi ca sunt nu stiu cum ca  sunt nesimtit atat vreau sa stiu cum primesc amenda nu am primit in viata mea o amenda si sincer nu stiu ce e de facut ...pe viitor probabil voi sti 

• Moderator

Nu este deloc greu să ţi se răspundă la întrebările tale, dar cei ce o pot face, probabil că ezită, considerând că nu merită osteneala. 

Faraonn :))  :)), nesimtire si tupeu maxim, mai ales cand esti baut! Educatie, aproape zero! Nu inteleg de ce ceri sfatul unor politisti, dupa ce te-ai comportat asa cum te-ai comportat cu colegii nostrii. Daca te-ai fi comportat civilizat poate nici nu ai fi fost sanctionat contraventional. Deasemenea, nu inteleg de ce "faultezi" in asa hal limba romana. 

Poate pe viitor, postarile de acest gen ar trebui sterse!

Sincer sa stii ca ai si tu dreptate,am aflat pana la urma care e treaba si da....am avut dreptate ca nu am avut nici o vina...iar eu nu am fost sanctionat din motivul pentru ca cei care au facut faptele inaintea mea au fost legitimati mai tarziu iar ei au atras sanctiunea asupra lor constatanduse ca eu sunt nevinovara Multumesc pentru raspunsurile acordate si nesimtirea de care politia romana da dovada in continuare prin intermediul unor colegi de ai vostri slab pregatiti si prost crescuti care nu acorda destula credibilitate si cetateanului iar acest forum este exemplul cel mai bun in care Organul este superior iar cetateanul inferior.Mult noroc in continuare sper sa nu mai am treaba de acu in colo cu politia si nesimtitii care fac se regasesc in aceasta institutie care isi pierde din credibilitate din  cauza unor angajati !

• Membru

Asta e si dorinta noastra, sa nu ne mai intalnim vreodata in viata cu nesimtiti, dar soarta ne face sa ne lovim de ei tot timpul. Unii ne mai cer si sfaturi de parca am fi consilierii lor personali.

Ce sa-i faci?!

...iar eu nu am fost sanctionat din motivul pentru ca cei care au facut faptele inaintea mea au fost legitimati mai tarziu iar ei au atras sanctiunea asupra lor constatanduse ca eu sunt nevinovara...

:doh: . Greu te mai exprimi! :))

Multumesc pentru raspunsurile acordate si nesimtirea de care politia romana da dovada in continuare prin intermediul unor colegi de ai vostri slab pregatiti si prost crescuti care nu acorda destula credibilitate si cetateanului iar acest forum este exemplul cel mai bun in care Organul este superior iar cetateanul inferior.

Daca ai fi citit regulamentul acestui forum, ai fi aflat ca Politia Romana nu are nicio legatura cu acest forum. Nu suntem obligati sa raspundem celor care nu educatie! Slab pregatit esti tu pentru viata, iar faptul ca esti lipsit de bun simt nu este vina parintilor tai, ci doar a ta! Cetateanul trebuie sa respecte legile tarile, dar si pe reprezentantii institutiilor care le aplica. Respecta si vei fi respectat! Daca tu esti frustrat si te consideri inferior este problema ta, dar sa stii ca are rezolvare.

Mult noroc in continuare sper sa nu mai am treaba de acu in colo cu politia si nesimtitii care fac se regasesc in aceasta institutie care isi pierde din credibilitate din  cauza unor angajati !

Inainte de intrarea in serviciu imi doresc sa nu am parte in timpul serviciului de nesimtiti, de oameni de doi lei, dar, din pacate, am parte si de ei! Sunt satul de astfel de oameni!

PE VIITOR, SPER CA POSTARILE UNOR ASTFEL DE PERSOANE SA FIE STERSE!