Jump to content
POLITISTI.ro

Acordul privind raporturile de serviciu


gigabyte

Recommended Posts

La data de 07.04.2011, la sediul MAI s-au intalnit membrii Comisiei paritare, formata din 3 reprezentanti ai MAI si 3 reprezentanti, cate unul din FSNPPC, Prolex si SNAP. In prima sedinta, la votul pentru alegerea presedintelui Comisiei Paritare, au fost 2 candidati. Unul din candidati a fost dl. Minoiu, reprezentant al MAI, celalalt, reprezentant al partii sindicale, a fost dl. Toader Paraschiv. Reprezentantii MAI au votat ptr dl. Minoiu care astfel, a intrunit 3 voturi, iar dl. Paraschiv a intrunit 2 voturi, pentru ca reprezentantul SNAP s-a abtinut.

Astfel, MAI detine presedintia Comisiei Paritare, care comisie elaboreaza Acordul privind raporturile de serviciu, pe care se va negocia mai apoi.

Deci, prin abtinerea celui de la SNAP, Andreica Dorel Cosmin, se confirma ce jocuri face acest sindicat.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Asta e tare rau, au trimis acolo un pustan care nu stie pe ce lume traieste.

Conform site-ului Sindicatului agentilor - link reprezentantul acestui sindicat are 3 ani vechime :doh:

 • Upvote 2
Link to comment

Suntem vai mama nostra!

Eu sunt curios cum au otinut reprezentativitate la nivelul MAI , Pro Lex-ul si SNAP-ul.

Prin nr de membrii sau prin afiliere.

Cica SNAP-ul apara drepturile agentilor.

Sunteti o rusine domnilor care conduceti SNAP!!!.

Link to comment

Reprezentativitatea lor este obtinuta prin afiliere.

Mai rau este ca, inainte de a se merge la discutii, reprezentantii SNAP au fost de acord sa sustina cauza sindicala.

Oare care sa fi fost motivul pentru care s-a abtinut agentul cu 3 ani vechime?

Sa fi cautat domnul Surugiu printre toti agentii de politie si prin eliminare, sa fi ajuns tocmai la un novice?

Ar fi interesant pentru membrii sindicatului agentilor sa stie prin ce modalitate a fost delegat Andreica la negocieri care privesc raporturile de serviciu ale politistilor?

In alta ordine de idei, la creionarea Acordului, reprezentantii FSNPPC si Prolex au venit cu propuneri construite pe scheletul fostului acord. SNAP nu a avut propuneri.

Va dati seama ca, la discutiile din Comisia Paritara, MAI isi va putea impune cu usurinta vointa pentru ca, in general, vor fi 2 contra 3 plus abtinerea celui care nu stie cu ce se mananca politia.

Edited by gigabyte
 • Upvote 2
 • Downvote 1
Link to comment

Pentru ca avem in gena tradarea.

De mii de ani ne ucidem si ne vindem conducatorii care au vrut binele acestei tari.

Cauza este una singura: pentru ca este un ghiocel.

L-au amenintat ca il pun la colt pe coji de nuca.

Link to comment

Cum naiba sa fii sindicalist si sa te abtii? Stie baietelul ce inseamna sa te abtii?

Gurile rele spun ca este finul nasului. Adica al lui Surugiu.

Link to comment

Parca acest Surugiu a fost la CNP si s-a pensionat anticipat odata cu , coincidenta, Anghel Andreescu.

Guriele rele spun ca averea lui se numara in milioane de euroi.

Parca in statutul lor este prevazut ca nu poti ocupa o functie de conducere decat daca esti activ.

Este adevarat?

Tu ce sti giga?

Edited by Elvis
Link to comment

Surugiu a fost la CNP, la SNPPC, apoi nefiind ales in BExC, a plecat si si-a facut propriul sindicat.

Andreescu este cumatrul sau.

Si... da, are bani.

 • Upvote 2
 • Downvote 2
Link to comment

Am o propunere :

Faceti rost de adresa de e-mail a SNAP-ului si hai sa-i ,,bombardam,, fiecare cu mesaje de protest in mod civilizat fara vulgaritati . Macar sa simta si ei, ca cineva cunoaste activitatea lor subversiva si merita ,,urecheati ,, .

Link to comment

Perla luata de pe site-ul SNAP-ului

Echipa S.N.A.P. s-a intarit! | 03.03.2011

Avem deosebita placere sa va aducem la cunostinta faptul ca agentul de politie Andreica Dorel Cosmin, presedinte al Biroului Teritorial Satu Mare si membru în cadrul Biroului Executiv Central al Sindicatului National al Agentilor de Politie din România, a fost suspendat din functie pe perioada mandatului în vederea desfasurarii exclusiv de activitati sindicale la sediul central din Bucuresti si poate fi contactat la nr. de telefon 0768 415 353.

Prin aceasta hotarâre, Biroului Executiv Central al S.N.A.P. doreste sa consolideze pozitia pe care deja o ocupa în cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, ca partener social important în deciziile, ordinele si dispozitiile ce privesc direct interesele profesionale ale politistilor.

Totodata, cu aceasta ocazie, va aducem la cunostinta ca avem în lucru mai multe proiecte prin care se doreste eficientizarea activitatilor la Posturile de Politie, îmbunatatirea conditiilor de lucru prin accesarea de fonduri europene si reorganizarea Politiei Române dupa modele din mai multe tari europene.

Pe aceasta cale Biroul Executiv Central al Sindicatul National al Agentilor de Politie doreste sa multumeasca membrilor pentru încrederea acordata si le solicita acestora sa fie activi din punct de vedere sindical si sa sesizeze pe noua adresa a organizatiei noastre abuzurisnap@yahoo.com toate abuzurile pe care acestia le constata.

Biroul Executiv Central

Domnilor telefonul individului iresponsabil il aveti mai sus, va invit sa-i dati mesajele pe care le considerati dvs, insa va rog sa nu-i umpleti frigiderul cu carne !

Link to comment

E interesanta decizia acestui personaj... Dar totusi ce s-ar fi intamplat daca ar fi votat cu Paraschiv??ar fi fost 3 la 3, si pe urma?? iarasi s-ar fi tergiversat lucrurile vreo 3 luni pana s-ar fi gasit o solutie si politistii tot fara acord ar fi ramas:) Prevederile in acest sens stabilesc ca sunt 6 membrii in comisie din care 3 de partea angajatorului si 3 de partea sindicatelor. Nu inteleg de ce de la prima intalnire care a avut loc pentru negocierea acordului si pana acum a trecut 1 luna si nu s-a intamplat nimic! gigabyte, stii tu ceva??

Gygabyte, ce prevederi noi ati introdus ca sunt foarte curios...sper ca in favoarea politistilor :) astept cu interes raspunsul...

Link to comment

La prima intalnire, adjunctul inspectorului general al politiei romane a propus un termen de o saptamana pentru a primi propuneri din partea inspectorilor sefi din teritoriu, pe marginea Acordului. La urmatoarea intalnire, a venit si dl. Popa, inspectorul general, care a propus infiintarea Comisiei paritare.

Apoi, in urmatoarea saptamana a aparut OMAI de infiintare a Comisiei paritare si... saptamana trecuta s-a intrunit pentru prima oara Comisia.

Comisia Paritara are 6 membri, 3 din partea MAI si 3 din partea sindicatelor. Ideea este ca, daca voturile sunt egale, se poate negocia o presedintie alternativa pe perioada mandatului. Din pacate, Surugiu si ai lui, una spun si alta fac.

La prima intalnire inainte de a se merge la negocieri, a sustinut Acordul propus de noi si participarea proportionala. In fata MAI a spus ca trebuie sa fim egali ca numar, astfel incat secretarul de stat a scos reprezentantii MAI din sala ca sa ne punem noi de acord.

La intalnirea premergatoare intrunirii Comisiei, a spus ca e ok sa avem noi (sindicatele) presedintele, dar la vot stiti cu totii cum s-a abtinut flacaul cu vechime.

Link to comment

Mă mir că acum când, în sfârşit , avem şi noi agenţii un reprezentant în comisia paritară s-au găsit unii să-l atace prin mijloace neoneste. Mai grav este faptul că aceştia sunt tot agenţi de poliţie care s-au vândut pe câţiva arginţi asemeni lui Iuda. De ce nimicnicia umană a ajuns atât de mare domnilor sindicalişti ai celui mai mare sindicat din istoria PR? Aş vrea şi eu un sindicalist din cel mai mare sindicat, care să pună bazele unui nou sindicat, cum au făcut ceilalţi. Sunteţi creaţia propriei voastre îmbuibări şi neaccetăr, a luptei sindicale, în care să primeze fair play-ul. Singura voastră deviză este :"Cine nu e cu noi e împotriva noastră". În loc să promovaţi forţa argumentul, logica evenimentelor, dialogul sindical promovaţi atacul la persoană dorind să fiţi unicii deţinători ai adevărului sindical. Atâta timp cât nu veţi învăţa să respectaţi celelalte sindicate reprezentative născute din dorinţa de schimbare, din dorinţa de a arunca la groapa istoriei manipularea, nepotismul, fariseismul şi aranjamentul de tip fanariot, vă veţi prăbuşi în propria ignoranţă şi satisfacţie de sine, trăgănd după voi destinele a mii de membrii.

Chiar dacă are numai trei ani vechime, în poliţie, Andreica Cosmin nu este creaţia unei organizaţii sindicale, ci el a creat o organizaţie sindicală. Şi dacă un agent la numai douăzeci şi ceva de ani a reuşit acest lucru, de ce nu ar reuşi să reprezinte interesele a mii de agenţi în comisia paritară. Dacă pentru voi nu însemnă nimic acest lucru, gândiţi-vă măcar la membrii voştri de sindicat, care sunt agenţi, şi cărora Andreica Cosmin, le cunoaşte nevoile pentru că a lucrat printre ei . Şi dacă nu veţi putea accepta în abordarea voastră aceasta, încercaţi măcar să mimaţi acest lucru, acum, înaite de Paşti, în Săptămâna Mare.

 • Upvote 1
 • Downvote 6
Link to comment
 • Moderator

Argumente pentru votul respectiv?

Sa intelegem ca este in interesul agentilor de politie faptul ca reprezentantul MAI-ului detine aceasta functie?

.

Link to comment

1.Pavel Nicu, te inseli in ceea ce afirmi, eu personal si cred ca si colegii de forum sunt in asentimentul meu, ca nu avem absolut nimic cu acel individ ca persoana, ci cu atitudinea lui in Comisia Paritara, decat un asemenea yesmen de fatada, de umplutura care face de ras Corpul Agentilor, mai bine ma lipsesc de geniul sau. Faptul ca este tanar, ca este negru, slab sau gras nu are nici o relevanta, eu ma uit la ceea ce face omul si in cazul sau, am toate motivele si certitudinea ca va fi Calul Troian in aceste negocieri.

2.Cu ce a revolutionat acest baiat miscarea sindicala in Politia Romana, ca sa emiti pretenti absorda sa ma prosternez in fata lui ca la un idol aborigen ? Da-mi trei exemple ce a obtinut acesta pentru agentii de politie ? Putin imi pasa de rivalitatea dintre sindicate, ma intereseaza sa isi urmareasca scopul comun, acela de a apara si promova interesele politistilor. Asa ca domnule, vom urmari cu atentie evolutia acestui politist in comisia paritara care se joaca cu viitorul nostru, daca de al lui nu-i pasa de al meu si al familiei mele sunt extrem de interesat.

3.Nu trebuie sa mimez compasiunea in Saptamana Patimilor, pentru ca eu constientitizez ca persoana adorata de tine, daca continuua pe aceeasi linie , ne va creea la toti colegii o Saptamana a Patimilor Eterna.

 • Upvote 1
Link to comment

Comisia Paritara are 6 membri, 3 din partea MAI si 3 din partea sindicatelor. Ideea este ca, daca voturile sunt egale, se poate negocia o presedintie alternativa pe perioada mandatului. Din pacate, Surugiu si ai lui, una spun si alta fac.

Va dati seama ca, la discutiile din Comisia Paritara, MAI isi va putea impune cu usurinta vointa pentru ca, in general, vor fi 2 contra 3 plus abtinerea celui care nu stie cu ce se mananca politia.

Gigabyte, la ce te-ai referit la conducere alternativa ca nu inteleg, nu exista aceasta varianta a ta. In schimb am gasit in lege precizari cu privire la presedintele Comisiei care are mandat 1 an si nu poate fi reinnoit succesiv. Ideea ca la discutii MAI se va impune cred ca este falsa pentru ca nu inseamna ca daca MAI are presedinte sustinerile lor au o pondere mai mare.

Tot in HG 833 am gasit si atributiile presedintelui comisiei paritare care vi le prezint:

ART. 14

(1) Presedintele comisiei paritare are urmatoarele atributii:

a) sustine initiativele fundamentate ale membrilor comisiei paritare si dispune cu privire la oportunitatea convocarii comisiei paritare in scopul dezbaterii acestora;

B) solicita convocarea comisiei paritare;

c) propune ordinea de zi a sedintei;

d) conduce sedintele comisiei paritare;

e) coordoneaza activitatea comisiei paritare;

f) reprezinta comisia paritara in relatia cu conducatorul autoritatii sau al institutiei publice.

Totusi gigabyte, pe langa detaliile "tehnice" sa zic asa, cu ce propuneri ati venit la noul acord?? te-am mai intrebat mai sus si cred ca nu ai observat

Edited by sindicalistul
 • Upvote 1
Link to comment

Domnule pavel nicu la 3 ani de politie cred ca este expert, munca de politie nu mai are niciun secret pentru el.

Cred ca mai bine vota cu reprezentantii MAI decat sa se abtina.

Macar alegea o tabara.

Indecizia lui ne arata cat este de slab.

Parerea mea. :emo-yessir:

Link to comment

Articolul 15 nu l-ai citit? La preved. art. 7 si art 15 ma refeream atunci cand am spus de alternativitate.

Propunerile despre care ma intrebi, apartin liderilor SNPPC din teritoriu si din BExC in ceea ce ne priveste pe noi.

Link to comment

Art 7 se refera la faptul ca presedintele se alege prin vot pe o perioada de un an.

Art 15 face mentiunea ca membrii comisiei paritare au mandatul de 3 ani.

Ce treaba au prevederile de mai sus cu "presedintia alternativa" ca nicaieri in HG nu am gasit ca fiind o varianta legala.

In fine, da-ne te rog niste exemple de propuneri formulate.

Link to comment

Conform site-ului Sindicatului agentilor - link reprezentantul acestui sindicat are 3 ani vechime :doh:

Tare baietul. Are in CV 3 facultati terminate la institutii de renume de tip SRL si absolut nimic de vreo scoala de politie. De fapt nici nu vad cand ar mai fi avut timp si de asta, socotind ca le-a terminat pe toate 3 cam in acelasi timp. O fi vreun geniu. Ciudata alegere, oricum. Altii sunt politisti de cand invata el tabla inmultirii, ar fi avut mai multe de zis ca si reprezentant.

 • Upvote 2
 • Downvote 2
Link to comment

M-am uitat si eu pe CV da scrie mai jos de Scoala de agenti de Politie "Septimiu Muresan" ...pana la urma e bine sau rau ca e tanar?! Florin e relativa treaba cu ceea ce spui tu Altii sunt politisti de cand invata el tabla inmultirii, ar fi avut mai multe de zis ca si reprezentant., ca pana la urma daca e reprezentant inseamna ca e trimis cu lista de probleme ale oamenilor, eu zic ca totul tine de modul in care se va impune...ar trebui sa stie sa scuipe, sa injure si sa sara la gatul lor :ner:

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.