BbBbBb Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 Buna... ..Am citit pe site-ul Academiei ca este nevoie de originalul fisei medicale cu avizul respectiv. Fisa medicala unde trebuie facuta?:-? Link to comment
Elvis Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 La Centrul Medical Judetean al IPJ-ului de care apartii. Poti sa o faci si in alta parte dar vei plati de doua ori. Asa ca intereseaza-te la seful CMJ. Salut. . Link to comment
povi Posted April 8, 2011 Share Posted April 8, 2011 Eu cand mi-am facut fisa medicala acum vreo 5 ani si ceva ,unele analize le puteau face chiar ei la laboratorul de la IPJ,iar alte anlize trebuia sa te duci la un spital sau clinica privata....Am constatat ca anliza la sange, daca era facuta la IPJ, era scumpa asa ca am facut-o la un spital.Cand am venit cu fisa medicala la IPJ, 'doctorul' de acolo mai avea putin si ma lua la bataie pentru ca nu am facut analiza la ei dar in final mi-a primti fisa medicala .. Link to comment
BbBbBb Posted April 8, 2011 Author Share Posted April 8, 2011 Am inteles. Saptamana viitoare o sa ma duc sa ma interesez cum si in ce fel. Multumesc pentru raspunsuri! Link to comment
bellaisastely Posted April 9, 2011 Share Posted April 9, 2011 deci am putea sa facem fisa si la un spital militar? Link to comment
runya Posted April 9, 2011 Share Posted April 9, 2011 Fisa medicala se intocmeste astfel: Serviciul Resurse Umane de la unitatea la care te inscrii (Politie, Jandarmi, Pompieri ) iti elibereaza o adresa (un fel de adeverinta) cu care te prezinti la Centrul Medical Judetean din judetul tau. Centrul Medical este cel care asigura asistenta medicala a unitatilor din MAI. Aici ti se fac masuratorile de rigoare : se verifica daca ai inaltimea necesara si esti sanatos din punct de vedere clinic (la prima vedere). Apoi urmeaza examenele de specialitate - oftalmologie, orl, psihiatrie, etc . Acestea se pot face la orice cabinet medical de specialitate de stat sau particular. Finalul - incheierea fisei se face tot la Centrul Medical MAI mentionat , medicul sef de aici dand ultimul verdict: apt sau inapt din punct de vedere medical. Un sfat pentru candidati: mergeti personal si faceti pe bune examinarile respective , deoarece la Academie se efectueaza o contravizita medicala, care oricum depisteaza eventualele probleme. Link to comment
BbBbBb Posted April 9, 2011 Author Share Posted April 9, 2011 Multumesc Runya pentru detalii. M-au ajutat foarte mult. Link to comment
VictorL Posted April 10, 2011 Share Posted April 10, 2011 (edited) Nu numai la Academie, ci si in orice scoala subordonata MAI (Campina, Cluj..). Edited April 10, 2011 by VictorL Link to comment
zgaby Posted April 10, 2011 Share Posted April 10, 2011 Se face contravizita si la subofiteri dar la academie e mai amanuntita. Link to comment
bellaisastely Posted April 10, 2011 Share Posted April 10, 2011 multumim pt detali 1 1 Link to comment
jarozor Posted May 15, 2011 Share Posted May 15, 2011 Cat dureaza sa faci fisa medicala?Adica daca imi ia sange trebuie sa astept raspuns sau ti-o elibereaza atunci pe loc? Link to comment
Ioanna Posted May 15, 2011 Share Posted May 15, 2011 Daca optez pentru Academie si pentru o Scoala de Subofiteri, fisa medicala trebuie facuta de doua ori? Adica platesc deschiderea fisei de doua ori? Link to comment
Antoniev Posted January 18, 2014 Share Posted January 18, 2014 (edited) Desi stiu ca e un topic vechi, poate cineva totusi cauta raspuns, asa ca-l mentionez eu: Nu se face fisa medicala de doua ori, conform spuselor doamnei inspector de la IPJ Prahova. Se face o singura data, iar dupa aceea se executa un duplicat xerox. Edited January 18, 2014 by Catalin Nu mai cita postul anterior, citeşte regulamentul forumului! Link to comment
MariusAcademy Posted January 18, 2014 Share Posted January 18, 2014 Fals. Fisa are valabilitate 6 luni . Stiu asta , pentru ca si eu am trecut de doua ori prin chestia asta , iar cei de la cabinetul medical asa au spus. Link to comment
Membru Paul90 Posted January 18, 2014 Membru Share Posted January 18, 2014 Ai nevoie de o singură fișă medicală într-un an, indiferent dacă optezi doar pentru Academie respectiv Școală de Agenți (nu de subofițeri) sau pentru amândouă, cu condiția să candidezi în același an la ambele. 1 Link to comment
Antoniev Posted January 18, 2014 Share Posted January 18, 2014 Fals. Fisa are valabilitate 6 luni . Stiu asta , pentru ca si eu am trecut de doua ori prin chestia asta , iar cei de la cabinetul medical asa au spus. Eu ma refeream la ceea ce a spus blue1guardian, si anume ca este necesara o singura fisa medicala, daca se depune candidatura in acelasi an. Link to comment
ioana17 Posted January 22, 2014 Share Posted January 22, 2014 Buna:), sunt clasa a XI-a si imi doresc foarte mult sa urmez o cariera in politie, insa am o mica problema: o cicatrice(am facut pe gospodina si mi-a sarit niste ulei incins) pe degetul aratator de la mana dreapta. Credeti ca as putea fi declarata inapt la vizita medicala? Link to comment
Membru Octavian Posted January 22, 2014 Membru Share Posted January 22, 2014 Nu. Nu-ţi mai face probleme. Apucă-te de învăţat. Baftă! Link to comment
1995 Posted January 25, 2014 Share Posted January 25, 2014 Bună seara! Vă rog frumos să-mi spuneţi dacă aţi întâlnit cazuri de a nu fi declarate apte din punct de vedere medical persoanele ce aveau o aluniţă mai proeminentă în zona feţei? Este adevărat că la vizita medicală trebuie să fii dezbrăcat complet? Vă mulţumesc frumos! 1 Link to comment
Antoniev Posted January 25, 2014 Share Posted January 25, 2014 Despre alunita iti spune medicul de la spitalul IPJ-ul. Legat de dezbracare, din cate am citit aici, la contra-vizita medicala este necesara. Dar care-i problema? Ca nu defilezi. Link to comment
1995 Posted January 25, 2014 Share Posted January 25, 2014 Mulţumesc frumos! Nu am zis că ar fi o problemă, am auzit zvonuri şi voiam să am o certitudine! Link to comment
Moderator Cristi Posted January 26, 2014 Moderator Share Posted January 26, 2014 Da. Vei fi dezbrăcat complet. In legătură cu alunița numai medicii din comisie pot stabili ce și cum. 1 1 Link to comment
MariusAcademy Posted January 26, 2014 Share Posted January 26, 2014 Daca nu este foarte mare , alunita nu te va afecta . Depinde ce intelegi prin proeminenta. In genere , alunitele nu prezinta probleme la vizita medicala. Du-te la centrul medical al inspectoratului de care faci parte si vezi ce raspuns primesti de la dansii. Link to comment
1995 Posted January 27, 2014 Share Posted January 27, 2014 Vă mulţumesc frumos tuturor pentru informaţii şi sfaturi! Link to comment
Recommended Posts