Jump to content
POLITISTI.ro

Fisa medicala din dosarul pentru admitere


BbBbBb

Postare recomandată

Eu cand mi-am facut fisa medicala acum vreo 5 ani si ceva ,unele analize le puteau face chiar ei la laboratorul de la IPJ,iar alte anlize trebuia sa te duci la un spital sau clinica privata....Am constatat ca anliza la sange, daca era facuta la IPJ, era scumpa asa ca am facut-o la un spital.Cand am venit cu fisa medicala la IPJ, 'doctorul' de acolo mai avea putin si ma lua la bataie pentru ca nu am facut analiza la ei dar in final mi-a primti fisa medicala ..

Link către comentariu

Fisa medicala se intocmeste astfel: Serviciul Resurse Umane de la unitatea la care te inscrii (Politie, Jandarmi, Pompieri ) iti elibereaza o adresa (un fel de adeverinta) cu care te prezinti la Centrul Medical Judetean din judetul tau. Centrul Medical este cel care asigura asistenta medicala a unitatilor din MAI. Aici ti se fac masuratorile de rigoare : se verifica daca ai inaltimea necesara si esti sanatos din punct de vedere clinic (la prima vedere). Apoi urmeaza examenele de specialitate - oftalmologie, orl, psihiatrie, etc . Acestea se pot face la orice cabinet medical de specialitate de stat sau particular.

Finalul - incheierea fisei se face tot la Centrul Medical MAI mentionat , medicul sef de aici dand ultimul verdict: apt sau inapt din punct de vedere medical.

Un sfat pentru candidati: mergeti personal si faceti pe bune examinarile respective , deoarece la Academie se efectueaza o contravizita medicala, care oricum depisteaza eventualele probleme.

Link către comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 2 ani mai târziu...

Desi stiu ca e un topic vechi, poate cineva totusi cauta raspuns, asa ca-l mentionez eu: Nu se face fisa medicala de doua ori, conform spuselor doamnei inspector de la IPJ Prahova. Se face o singura data, iar dupa aceea se executa un duplicat xerox.

Modificat de Catalin
Nu mai cita postul anterior, citeşte regulamentul forumului!
Link către comentariu
  • Membru

Ai nevoie de o singură fișă medicală într-un an, indiferent dacă optezi doar pentru Academie respectiv Școală de Agenți (nu de subofițeri) sau pentru amândouă, cu condiția să candidezi în același an la ambele.

  • Apreciez 1
Link către comentariu

Fals. Fisa are valabilitate 6 luni . Stiu asta , pentru ca si eu am trecut de doua ori prin chestia asta , iar cei de la cabinetul medical asa au spus. :)

 

Eu ma refeream la ceea ce a spus blue1guardian, si anume ca este necesara o singura fisa medicala, daca se depune candidatura in acelasi an.

Link către comentariu

Buna:), sunt clasa a XI-a si imi doresc foarte mult sa urmez o cariera in politie, insa am o mica problema: o cicatrice(am facut pe gospodina si mi-a sarit niste ulei incins) pe degetul aratator de la mana dreapta. Credeti ca as putea fi declarata inapt la vizita medicala? 

Link către comentariu

Bună seara! Vă rog frumos să-mi spuneţi dacă aţi întâlnit cazuri de a nu fi declarate apte din punct de vedere medical persoanele ce aveau o aluniţă mai proeminentă în zona feţei? Este adevărat că la vizita medicală trebuie să fii dezbrăcat complet? Vă mulţumesc frumos!

  • Displace 1
Link către comentariu

Daca nu este foarte mare , alunita nu te va afecta . Depinde ce intelegi prin proeminenta. In genere , alunitele nu prezinta probleme la vizita medicala. Du-te la centrul medical al inspectoratului de care faci parte si vezi ce raspuns primesti de la dansii.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.