Jump to content
POLITISTI.ro

Fisa medicala din dosarul pentru admitere


BbBbBb

Recommended Posts

Buna... :)..Am citit pe site-ul Academiei ca este nevoie de originalul fisei medicale cu avizul respectiv. Fisa medicala unde trebuie facuta?:-?

Link to comment

La Centrul Medical Judetean al IPJ-ului de care apartii.

Poti sa o faci si in alta parte dar vei plati de doua ori.

Asa ca intereseaza-te la seful CMJ.

Salut. :emo-yessir: .

Link to comment

Eu cand mi-am facut fisa medicala acum vreo 5 ani si ceva ,unele analize le puteau face chiar ei la laboratorul de la IPJ,iar alte anlize trebuia sa te duci la un spital sau clinica privata....Am constatat ca anliza la sange, daca era facuta la IPJ, era scumpa asa ca am facut-o la un spital.Cand am venit cu fisa medicala la IPJ, 'doctorul' de acolo mai avea putin si ma lua la bataie pentru ca nu am facut analiza la ei dar in final mi-a primti fisa medicala ..

Link to comment

Fisa medicala se intocmeste astfel: Serviciul Resurse Umane de la unitatea la care te inscrii (Politie, Jandarmi, Pompieri ) iti elibereaza o adresa (un fel de adeverinta) cu care te prezinti la Centrul Medical Judetean din judetul tau. Centrul Medical este cel care asigura asistenta medicala a unitatilor din MAI. Aici ti se fac masuratorile de rigoare : se verifica daca ai inaltimea necesara si esti sanatos din punct de vedere clinic (la prima vedere). Apoi urmeaza examenele de specialitate - oftalmologie, orl, psihiatrie, etc . Acestea se pot face la orice cabinet medical de specialitate de stat sau particular.

Finalul - incheierea fisei se face tot la Centrul Medical MAI mentionat , medicul sef de aici dand ultimul verdict: apt sau inapt din punct de vedere medical.

Un sfat pentru candidati: mergeti personal si faceti pe bune examinarile respective , deoarece la Academie se efectueaza o contravizita medicala, care oricum depisteaza eventualele probleme.

Link to comment

Nu numai la Academie, ci si in orice scoala subordonata MAI (Campina, Cluj..). :)

Edited by VictorL
Link to comment
  • 1 month later...

Daca optez pentru Academie si pentru o Scoala de Subofiteri, fisa medicala trebuie facuta de doua ori? Adica platesc deschiderea fisei de doua ori?

Link to comment
  • 2 years later...

Desi stiu ca e un topic vechi, poate cineva totusi cauta raspuns, asa ca-l mentionez eu: Nu se face fisa medicala de doua ori, conform spuselor doamnei inspector de la IPJ Prahova. Se face o singura data, iar dupa aceea se executa un duplicat xerox.

Edited by Catalin
Nu mai cita postul anterior, citeşte regulamentul forumului!
Link to comment

Fals. Fisa are valabilitate 6 luni . Stiu asta , pentru ca si eu am trecut de doua ori prin chestia asta , iar cei de la cabinetul medical asa au spus. :)

Link to comment
  • Member

Ai nevoie de o singură fișă medicală într-un an, indiferent dacă optezi doar pentru Academie respectiv Școală de Agenți (nu de subofițeri) sau pentru amândouă, cu condiția să candidezi în același an la ambele.

  • Upvote 1
Link to comment

Fals. Fisa are valabilitate 6 luni . Stiu asta , pentru ca si eu am trecut de doua ori prin chestia asta , iar cei de la cabinetul medical asa au spus. :)

 

Eu ma refeream la ceea ce a spus blue1guardian, si anume ca este necesara o singura fisa medicala, daca se depune candidatura in acelasi an.

Link to comment

Buna:), sunt clasa a XI-a si imi doresc foarte mult sa urmez o cariera in politie, insa am o mica problema: o cicatrice(am facut pe gospodina si mi-a sarit niste ulei incins) pe degetul aratator de la mana dreapta. Credeti ca as putea fi declarata inapt la vizita medicala? 

Link to comment

Bună seara! Vă rog frumos să-mi spuneţi dacă aţi întâlnit cazuri de a nu fi declarate apte din punct de vedere medical persoanele ce aveau o aluniţă mai proeminentă în zona feţei? Este adevărat că la vizita medicală trebuie să fii dezbrăcat complet? Vă mulţumesc frumos!

  • Downvote 1
Link to comment

Despre alunita iti spune medicul de la spitalul IPJ-ul. Legat de dezbracare, din cate am citit aici, la contra-vizita medicala este necesara. Dar care-i problema? Ca nu defilezi.

Link to comment

Daca nu este foarte mare , alunita nu te va afecta . Depinde ce intelegi prin proeminenta. In genere , alunitele nu prezinta probleme la vizita medicala. Du-te la centrul medical al inspectoratului de care faci parte si vezi ce raspuns primesti de la dansii.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.