dorian Posted March 29, 2011 Share Posted March 29, 2011 Pentru cei care nu știu (așa cum nici eu până azi nu cunoșteam), prin bunăvoința celor de la Diamantul am aflat că O.M.A.I. 400/29.10.2004 privind regimul disciplinar al personalului din M.A.I. a fost abrogat. În zilele următoare vă voi pune la dispoziție documentul cu pricina, document emis de Direcția Juridică din M.A.I. ca răspuns la o solicitare a Sindicatului Diamantul. Pentru cei care sunteți în cercetare prealabilă ce se efectuează în baza O.M.A.I. 400/2004 băgați de seamă că se face o ilegalitate. Revin negreșit cu mai multe informații, cât mai urgent. 1 Link to comment
castana Posted March 30, 2011 Share Posted March 30, 2011 "dân păcate", asta pare a fi doar parerea celor de la diamantul, care considera de ceva timp ca 400 nu e aplicabil deoarece nu a fost publicat in mof... si altele vezi articol aici. altfel, el e folosit in continuare... 1 Link to comment
dorian Posted March 30, 2011 Author Share Posted March 30, 2011 precum am promis voi anexa alăturat documentele prin care sper că vă veți lămuri că OMAI 400 s-a abrogat de mult, iar șefii noștri continuă să îl aplice, spun eu, ilegal. Link to comment
Elvis Posted March 31, 2011 Share Posted March 31, 2011 Dorian as dori sa vad si eu documentul dar nu pot sa il deschid. Link to comment
dorian Posted March 31, 2011 Author Share Posted March 31, 2011 sunt in format jpg, nu inteleg de ce nu le poti deschide. pagina nr. 2 a documentului Link to comment
cristiand20 Posted March 31, 2011 Share Posted March 31, 2011 http://www.sprdiamantul.ro/politia/e107_files/downloads/Ordine%20si%20instructiuni%20de%20ministru%20nepublicate/Lista%20rusinii.%20603%20ordine%20MAI%20nepublicate.pdf Lista ruşinii Link to comment
dorian Posted March 31, 2011 Author Share Posted March 31, 2011 pagina 30 a documentului. Raspunsul MAI contine un numar de 64 pagini. http://www.sprdiamantul.ro/politia/e107_files/downloads/Ordine%20si%20instructiuni%20de%20ministru%20nepublicate/Lista%20rusinii.%20603%20ordine%20MAI%20nepublicate.pdf Lista ruşinii nu știam că cei de la Diamantul au publicat-o pe site. Eu o aveam din altă sursă. Din fericire aici este completă. Link to comment
Elvis Posted April 1, 2011 Share Posted April 1, 2011 Diamnatul bate campii. Daca vei savarsii abateri disciplinare exact dupa acest ordin vei fii cercetat. Daca inspectorul sef iti da o dispozitie scrisa o respecti Dorian? Asta cu nepublicarea in MO este cam subtirica. Cand demilitarizarea se va produce in mod real in politie si nu vom mai primii ordine de la oameni politici poate vei avea dreptate. Oricum va mai dura. Insa trebuie sa respecti un Ordin al Ministrului de Interne. Parerea mea. 1 2 Link to comment
bogdan11 Posted April 5, 2011 Share Posted April 5, 2011 daca este posibil, am rugamintea sa postati si in alt format , pentru ca si eu incerc sa-l deschid si nu prea reusesc!... multumesc! Link to comment
dorian Posted April 10, 2011 Author Share Posted April 10, 2011 Diamnatul bate campii. Daca vei savarsii abateri disciplinare exact dupa acest ordin vei fii cercetat. Daca inspectorul sef iti da o dispozitie scrisa o respecti Dorian? Asta cu nepublicarea in MO este cam subtirica. Cand demilitarizarea se va produce in mod real in politie si nu vom mai primii ordine de la oameni politici poate vei avea dreptate. Oricum va mai dura. Insa trebuie sa respecti un Ordin al Ministrului de Interne. Parerea mea. Nu cred că Diamantul are vreo vină aici. Este doar o listă pusă la dispoziție de către Direcția Juridică din MAI, întocmită de "capetele luminate" de acolo. Ori este greșeală de dactilografiere ori dezinformare, în cazul în care ordinul mai este în vigoare. Dispoziția scrisă pe care ar putea să mi-o dea inspectorul șef se adresează direct mie dau unei categorii de personal, nu are caracter general. Pe când un ordin venit din partea oricărui ministru, mai puțin cazul în care acesta este clasificat, este musai să fie publicat în M.O. Părerea mea. Dacă vom mai sta mult să așteptăm să se demilitarizeze realmente poliția, nu vom mai avea ce să alegem din ea, ori vom fi deja de ceva vreme la pensie. Părerea mea. Respect colegilor. Link to comment
Elvis Posted April 10, 2011 Share Posted April 10, 2011 Dorian atunci cand exista o sezizare impotriva ta inspectorul sef dispune verificari in lucrarea respectiva care ajunge la inspectie interna. Daca cel care face verificari constata ca exista posibilitatea sa fi vinovat intocmeste un referat pe care il inainteaza inspectorului sef. Acesta prin dispozitie scrisa desemneaza un ofiter sa efectueze cercetarea prealabila. Daca probele administrate arata ca esti vinovat vei fi cercetat intr-o comisie de disciplina. In cazul in care tu ai fi ofiterul desemnat cu cercetarea ai respecta o dispozitie scrisa data de inspectorul sef in baza unui ordin, ilegal zici tu ,al ministrului de interne? Link to comment
dorian Posted April 11, 2011 Author Share Posted April 11, 2011 Dorian atunci cand exista o sezizare impotriva ta inspectorul sef dispune verificari in lucrarea respectiva care ajunge la inspectie interna. Daca cel care face verificari constata ca exista posibilitatea sa fi vinovat intocmeste un referat pe care il inainteaza inspectorului sef. Acesta prin dispozitie scrisa desemneaza un ofiter sa efectueze cercetarea prealabila. Daca probele administrate arata ca esti vinovat vei fi cercetat intr-o comisie de disciplina. In cazul in care tu ai fi ofiterul desemnat cu cercetarea ai respecta o dispozitie scrisa data de inspectorul sef in baza unui ordin, ilegal zici tu ,al ministrului de interne? Cunosc procedura cercetărilor prealabile fiindcă am efectuat în cursul anului trecut câteva, deci m-am lovit de prevederile lui 400. Nu aveam cunoștință, la acea vreme, că acest ordin ar fi abrogat, iar dacă s-ar întâmpla acum să mi se încredințeze o altă cercetare prealabilă aș putea proceda în două feluri: 1. m-aș abține de la efectuarea cercetării și 2. aș solicita mai întâi lămuriri juristului inspectoratului cu privire la aceste aspecte (probabil că răspunsul va fi în favoarea instituției), după care voi reveni la punctul 1. Orice dispoziție scrisă este respectată, sub rezerva legalității acesteia. Dacă eu constat că această dispoziție îmi încalcă mie sau altor persoane drepturile legale, pot aduce acest lucru la cunoștința șefului IPJ, motivând neducerea ei la îndeplinire. Că voi avea de suferit după aceea și voi suporta o cercetare prealabilă sau un consiliu de judecată chiar, îmi asum riscul pentru tot ceea ce fac. În altă ordine de idei, cercetarea prealabilă desfășurată de ofițerul desemnat, cât și consiliul de disciplină, au caracter consultativ, decizia finală îi aparține numai și numai sefului IPJ sau directorului DGPMB, care își poate însuși decizia membrilor consiliului sau poate dispune alte măsuri (de obicei mai drastice). Nu vreau să fiu răutăcios, dar parcă ții cu ursul. Această temă am adus-o în discuție în ideea de a elucida această himeră care ne doare și ne urmărește. Că are sau nu dreptate Diamantul se va dovedi prin scurgerea timpului. Mă gândeam că printre noi se află și persoane care dețin alte informații, idei sau păreri, astfel încât să le punem cap la cap și să tragem o concluzie finală. Așadar, minte Diamantul prin acel document? Adică el este contrafăcut? Ori a greșit (intenție sau culpă?!) Direcția Juridică a MAI când a introdus în această listă Ordinul 400 ca fiind abrogat? Are cineva răspunsul clar la această întrebare?????? Link to comment
sindicalistul Posted April 11, 2011 Share Posted April 11, 2011 (edited) Este o omisiune a celor de la Directia Juridica deci apa de ploaie ce au postat Diamantul. Mai mult decat, am uitat sa precizez ca Diamantul a atacat acest Ordin 400 la instanta de contencios dupa 4 ani de la publicare si i-a fost respinsa din fasa solicitarea pentru ca s-a prescris termenul legal pentru atacarea lui. Instanta totodata a constatat ca OMAI 400 nu a fost publicat in Mof deoarece se aplica unei categorii delimitate de cetateni iar politistilor li s-a pus la dispozitie in fiecare unitate exemplare pe care le pot studia si pe cale de consecinta politistilor le-au fost aduse la cunostinta prevederile acestui ordin. Cel putin aceasta a fost motivarea instantei Edited April 11, 2011 by sindicalistul Link to comment
lionn Posted April 11, 2011 Share Posted April 11, 2011 ”... Direcția Juridică a MAI când a introdus în această listă Ordinul 400 ca fiind abrogat? Are cineva răspunsul clar la această întrebare?????? Acest ordin nu este ABROGAT. Fac această afirmație tocmai pe considerentul că până în prezent nu a fost emisă o dispoziție legală ( tot un ordin în acest caz) care să prevadă în mod expres acest lucru. Inițiatorul discuției a vrut probabil să sublinieze faptul că cercetarile prealabile, consiliile de dsiciplină și sancțiunile aplicate pe baza acestui ordin sunt lovite de nulitate întrucât au fost aplicate în baza unei norme ce a nesocotit dispozițiile legale de tehnică legislativă (nu a fost publicat în M.Of.) ...dar asta e altă mâncare de pește, presupune deschiderea unei acțiuni în fața instanței de contencios și nu are nimic de a face cu ABROGAREA. 1 1 Link to comment
Elvis Posted April 11, 2011 Share Posted April 11, 2011 Dorian eu de obicei sunt in partea cealalta a mesei. Asa ca nu am cum sa tin cu ursul. Insa la momentul cand vorbim politistii din tara sunt cercetati si sanctionati conform ordinului 400. Si ce este mai grav datorita acestor sanctiuni vor fi dati afara. Link to comment
dorian Posted April 19, 2011 Author Share Posted April 19, 2011 (edited) Este o omisiune a celor de la Directia Juridica deci apa de ploaie ce au postat Diamantul. Mai mult decat, am uitat sa precizez ca Diamantul a atacat acest Ordin 400 la instanta de contencios dupa 4 ani de la publicare si i-a fost respinsa din fasa solicitarea pentru ca s-a prescris termenul legal pentru atacarea lui. Instanta totodata a constatat ca OMAI 400 nu a fost publicat in Mof deoarece se aplica unei categorii delimitate de cetateni iar politistilor li s-a pus la dispozitie in fiecare unitate exemplare pe care le pot studia si pe cale de consecinta politistilor le-au fost aduse la cunostinta prevederile acestui ordin. Cel putin aceasta a fost motivarea instantei faza că nu s-a publicat în MO deoarece se referă la o categorie mică de cetățeni - respectiv polițiști, mi se pare puerilă. Hai să fim serioși, că în MO se publică o mulțime de ordine, legi sau ordonanțe care se referă la o categorie și mai mică de români - de exemplu sinistrați, persoane cu dizabilități, etc. Să înțeleg că noi nici măcar la acest nivel nu ne ridicăm sau domnii noști șefi continuă să ne prostească precum o făceau și înainte?! Edited April 19, 2011 by dorian Link to comment
Dan Posted June 23, 2011 Share Posted June 23, 2011 Elvis are dreptate. OMAI 400/2004 nu a fost abrogat, cercetarea prealabila se face tot in baza acestui ordin, lucru confirmat in baza unor discutii avute azi cu ceva lideri sindicali. Tot ei mi-au mai spus ca au fost date si in judecata ceva inspectorate pe aceasta tema dar ca la ICCJ au pierdut, motivarea instantei fiind ca OMAI 400/2004 a fost publicat pe reteaua Intrapol si astfel s-a asigurat publicitatea necesara luarii la cunostinta de catre politisti (politistii atacasera in instanta legalitatea motivand nepublicarea in M.O. a OMAI 400/2004) Link to comment
dorian Posted July 1, 2011 Author Share Posted July 1, 2011 De asta am deschis topicul, ca sa clarificam situatia, Vroiam sa aud si alte opinii, sa aflu daca aveti alte informatii. Ma intriga faptul ca cercetarile prealabile continuau sa se efectueze dupa acelasi OMAI 400, dar informatiile mele erau ca nu mai este in vigoare. Toate cele bune. Link to comment
Vip3R Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 Elvis are dreptate. OMAI 400/2004 nu a fost abrogat, cercetarea prealabila se face tot in baza acestui ordin, daca trimiti un mail la IGPR sa-i intrebi iti vor confirma ca a fost abrogat faptul ca cercetarile se tin dupa omai 400 nu inseamna ca acesta e ste inca in vigoare ci ca cei acre cerceteaza dupa el sunt in ilegalitate 1 1 Link to comment
Dan Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 (edited) Vip3R ai tu o astfel de adresa de la IGPR prin care ti s-a raspuns in sensul ca a fost abrogat acest OMAI ? Daca erau in ilegalitate ICCJ nu mai anula in instanta actiunile sindicatelor cu privire la acest ordin. Edited July 2, 2011 by copman Link to comment
bogdan11 Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 Elvis are dreptate. OMAI 400/2004 nu a fost abrogat, cercetarea prealabila se face tot in baza acestui ordin, lucru confirmat in baza unor discutii avute azi cu ceva lideri sindicali. Tot ei mi-au mai spus ca au fost date si in judecata ceva inspectorate pe aceasta tema dar ca la ICCJ au pierdut, motivarea instantei fiind ca OMAI 400/2004 a fost publicat pe reteaua Intrapol si astfel s-a asigurat publicitatea necesara luarii la cunostinta de catre politisti (politistii atacasera in instanta legalitatea motivand nepublicarea in M.O. a OMAI 400/2004) referitor la plubicarea ordinului pe site-uri... politia de frontiera(la nivel de subunitati) are acces la intra...net cam de vreo 2-3 ani...deci de prin 2008-2009....OMAI 400 a intrat in vigoare in 2004...ordinul efectiv (cel in varianta scrisa) a "stat" numai la Inspectoratele Judetene....acum intreb si eu : cei "din teritoriu" care in viata lor nu au vazut si auzit de OMAI 400, se pot "agata" de prevederile (justificate spun eu) ca acest ordin nu a fost catus de putin mediatizat? Link to comment
axle15 Posted July 2, 2011 Share Posted July 2, 2011 (edited) Solutia finala in kestiunea existentei/inexistentei nulitatii O.M.A.I. 400: 1.se descarca in format pdf de pe adresa www.sprdiamantul.ro/politia/download.php?view.179 raspunsul primit de dl.Nicusor Teodorescu ; 2.se printeaza tot ,dar tot documentul ; 3.se intocmeste o cerere ,catre emitentul documentului respectiv Ministerul Administratiei si Internelor ,Directia Informare si Relatii Publice ,Serviciul Comunicare ,in care se solicita confirmarea existentei si veridicitatii documentului nr.414303 emis de ei in 12.07.2010 si anexat in copie specificand foarte-foarte clar ca in cazul in care documentul anexat in copie e real ,sa va fie eliberat in copie (sau chiar cel care l-ati anexat la cerere ) cu mentiunea pe fiecare pagina de "conform cu originalul" nume prenume cine certifica ,semnatura acestuia si stampila emitentului. 4.se baga in plic tot si se trimite la Ministerul Administratiei si Internelor ,Directia Informare si Relatii Publice ,Serviciul Comunicare cu confirmare de primire si se asteapta 45 de zile raspunsul. Si ..... astfel....intr-un final apoteotic se obtine proba finala ca O.M.A.I. 400 - pozitia 327 ,e abrogat sau nu. Simplu ca.... Edited July 2, 2011 by axle15 1 1 Link to comment
Dan Posted August 21, 2011 Share Posted August 21, 2011 sursa telegrafonline.ro Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, le-a promis vineri reprezentanţilor Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) că ordinele MAI nr. 136, referitor la decontarea cheltuielilor cu naveta, şi nr. 400, privind regimul disciplinar al personalului din MAI, vor fi modificate în cel mai scurt timp. Promisiunea făcută de Traian Igaş vine după ce, în ultimele două săptămâni, membrii SNAP au pichetat în fiecare dimineaţă, între orele 7.00 şi 9.00, sediul MAI din Piaţa Revoluţiei. “În cadrul reuniunii avute în această dimineaţă (vineri - n.r.) cu ministrul Traian Igaş ni s-a comunicat că specialiştii din cadrul ministerului au început deja să lucreze la modificarea Ordinului nr. 400. De asemenea, ne-a promis că va face demersurile politice pentru modificarea Ordinului nr. 136, privitor la decontarea cheltuielilor cu naveta. În prezent, poliţiştii care folosesc pentru navetă un autoturism achiziţionat în leasing - unde numele de pe certificatul de înmatriculare al maşinii nu corespunde cu numele utilizatorului - nu primesc banii de navetă. Acest lucru este inacceptabil, deoarece cele mai multe autovehicule utilizate de agenţii de poliţie sunt cumpărate în leasing, foarte puţini dintre ei având o maşină proprie cu care să facă naveta spre locul de muncă”, a declarat Iulian Surugiu, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie. Link to comment
julian17 Posted January 13, 2012 Share Posted January 13, 2012 A fost abrogat omai 400. De curand sa inceput cercetare mea in baza omai 400. Am luat la cunostinta de ce sunt cercetat, si mai nou nu vrea sa-mi dea raspun la cercetare.Am ajuns sa ma rog de cei in cauza sa-mi dea raspunsul . Am primt urmatorul raspuns: mai asteapta? 1 2 Link to comment
Elvis Posted January 14, 2012 Share Posted January 14, 2012 (edited) Cercetarile prealabile se efectueaza in baza acestui ordin. Ca va place ca nu ne place asta este realitatea. Julian 17 ofiterul desemnat cu cercetarea prealabila de catre seful IPJ te poate cerceta prealabil 11 luni. Dupa care va face un referat cu propuneri, iar daca seful IPJ isi va insusi propunerile, adica daca va fi de acord cu ce spune ofiterul care te-a cercetat prealabil, fie te va trimite in fata consiliului de disciplina, fie iti va aplica el sanctiunea de mustrare scrisa, fie nu iti va aplica nicio sanctiune pentru ca ai fost nevinovat. Daca cercetarea prealabila depaseste 1 an faptele pe care se presupune ca le-ai comis se vor prescrie. Nu inteleg de ce atata graba. Mai bine intrebai cum te poti apara. Edited January 14, 2012 by Elvis 1 Link to comment
Recommended Posts