Jump to content
POLITISTI.ro

Ziua politistilor ?


Elvis
 Share

Recommended Posts

Am incercat sa nu observ ca topicul ,,Ziua Politiei Romane" a fost deschis de un politist comunitar, benkb .

Ce ne aduce anul asta noua politistilor?

Taieri salariale de 15%, pierderea celui de-al 13-lea salariu, pierderea primei de vacanta si disponibilizari, 2000 zic unii 3000 zic altii.

Ziua Politiei Romane?

Parca politia asta este formata din oameni, politisti care muncesc in conditii greu de imaginat pentru anul de gratie 2011.

Prin, cica, manifestari de ,,bucurie" incearca sa mascheze amaraciunea care ne-a cuprins pe toti.

In alti ani ,care au fost un pic poate mai buni ca ultimii, se mai dadeau prime mai mici pentru ,,prostime", babane pentru smecheri, ,,donii" sefi, se mai faceau avansari la exeptional, se mai organiza cate o petrecere etc.

Anul acesta la Dolj a venit ordin de la minister sa se avanseze inainte de termen 3(trei) politisti, 2 ofiteri si un ,,suptofiter" in conditiile in care aici dau cu sapa 1600 de oameni.

Ca nu a iesit asa cum au spus ,,zeii" de la Bucuresti este alta poveste.

Si in acest an se organizeaza o petrecere la care cei care vor sa participe trebuie sa plateasca 100 de lei in conditiile in care meniul este 70. Va intrebati de ce? Pentru ca politistii care participa trebuie sa plateasca si meniul invitatilor......asa intelege ,,ministerul administratiei" sa ne ,,cinsteasca".

Vad ca unii colegi se bucura ca de ziua lor , nemernicii care ne conduc, ne arunca un os, 60 din 40 din 75% din banii de echipament, un drept legal ,,ciuntit".

Acesti bani ar fi putut intra pe card odata cu salariul, dar marii strategi de la minister au dat ordin ca somniferul sa fie administrat inaintea zilei.......cui?

Are cineva curaj sa parieze ca restul de 291 nu vor fii ,,livrati" pe carduri inainte de Sarbatorile Pascale?

Prima de miel din buzunarul politistilor .

Recunosc metodele securiste, cand iti este foame , sete iti arata o punga de zahar si o galeata portocalie.

Dragi colegi care va bucurati ,va spun cu siguranta ca bucuria va fii de scurta durata.

Domnilor politisti v-ati gandit cum ar arata salile de festivitati ale inspectoratelor fara ,,muncitori" de Ziua Politiei Romane?

De ce nu ii lasati pe sefi sa se bucure singuri?

Am sa postez un text care nu imi apartine, a mai fost pus aici dar acum parca este mai actual ca niciodata.

,,I have a dream…”

(Martin Luther King)

Parafrazând un mare om politic, se făcea ca Ministerul de Interne era doar de Interne şi atât iar şeful era un jurist care chiar se pricepea nu doar la calculatoare, nefiind implicat în jocuri murdare şi de culise, pardon politice, slujind varii interese.

Se făcea că poliţistul avea respectul binemeritat, pentru că în Anglia, spre exemplu, te poţi apropia de un poliţist la maximum 1 metru şi cu încuviinţarea acestuia, altfel vei săvârşi infracţiunea de lezmajestate (LEZMAIESTÁTE s.f. (în statele monarhice; în sintagma) Crimă de lezmaiestate = ofensă adusă de cineva unui suveran, considerată de lege drept crimă. – Scris și lezmajestate, din fr. lèse-majesté.).

În ţara noastra, a paradoxurilor prin definiţie, poliţistul are pistolul ca obiect de butaforie, pentru ca daca-l foloseşte e de rău şi nu dă bine în statistici. Şi dacă este ultragiat deasemeni este o “bilă neagră” în aceleaşi statistici şi pentru asta trebuie să tacă şi să sufere pentru că băncile cărora le este dator nu-l vor întreba dacă a fost “vertical” în “relaţia” cu infractorii.

Se doreşte un poliţist competent dar care să-şi cumpere rechizitele din propriul salariu, să se deplaseze în interesul serviciului cu autoturismul proprietate personală, cumpărat din creditele proprii, care vor avea de suferit datorită concediului “benevol” de 10 – 14 zile ,-25% (Dumnezeu ştie unde o fi realitatea) pentru că poliţistul nu a avut niciodată bani ci credibilitate, doar pentru bănci.

Se mai făcea că s-a renunţat la planul de amenzi şi infracţiuni, pentru că da, stimaţii noştri concetăţeni, poliţistul este în slujba cetăţeanului doar scriptic, în realitate cerându-i-se în continuare „rezultate” conform reţetei ceauşiste. Pentru că şi bravii conducători ai M.A.I. au fost educaţi şi provin din aceeaşi epocă de tristă amintire şi pentru care definiţia de prevenţie şi poliţistul este în slujba cetăţeanului este de rău.

Pentru că poliţistul trebuie să muncească nu să gândească.

Pentru că agenţii de la posturile de poliţie ar trebui să fie trecuţi in Cartea Recordurilor pentru condiţiile în care muncesc.

Mai deunăzi poliţiştii au fost dotaţi cu biciclete emblemate cu sigla Poliţiei.

Batjocura supremă !

Pentru că infractorii şi politicienii (alăturarea nu este întâmplătoare) se deplasează în interes propriu sau nu, cu autoturisme scumpe de provenienţă germană.

Pentru poliţie se pregăteau Dacia Logan în valoare de 70.000 de euro.

Domnilor politicieni chiar nu vă e ruşine ?

Pentru că părerea unanimă este că ne credeţi tâmpiţi !

Pentru dvs. cuvântul ţară ar trebui interzis. Prin lege nu prin Ordonanţă de Urgenţă după cum ne-aţi obişnuit, din păcate.

Aş dori să vă documentaţi dacă mai există vreo ţară în care poliţiştii au participat la atâtea mitinguri într-un interval de timp atât de scurt pentru a-şi cere drepturile.

Sigur nu vă interesează, pentru că dvs. aveţi toate drepturile necesare, inclusiv girofar. Al poliţiştilor. De care vă bateţi joc în cel mai infam stil.

Se mai făcea că viaţa unui poliţist avea oarece valoare, fiindcă pereţii celebrului S.S.P.I.R. sunt plini de tablouri înfăţişând chipuri de tineri politişti cu chenar negru. Probabil că aceşti eroi fără nume sunt consideraţi piese de schimb. Familiile lor or avea aceeaşi părere ? Cătălin Teodor Georgescu şi Poenariu Nicuşor sunt doi polițiști din cadrul SIAS căzuţi la datorie.

A propos, poliţiştii nu sunt beneficiarii vânzărilor succesive ! Şi aici mă refer la cei “cu stele mici”. Se poate verifica, dar se pare că nu vă interesează acest aspect domnilor politicieni. Momentan.

Politistilor le-aţi luat dreptul democratic de a face grevă. Probabil îi consideraţi roboţi. I-aţi constituit în grupări profesionale împotriva voinţei lor, călcând în picioare Constituţia României, pentru că un tip, fost jurist în M.A.I., mai avea nevoie de un salariu, pe lângă pensia grasă. Şi pentru că nu-i ajungeau banii şi-a mai făcut şi un sindicat. Fidel M.A.I., cum altfel ? Pentru că penultimul lider a ajuns pe un post strategic, gras şi cald, deşi era autosuspendat.

Un sfat pentru liderii cei noi: negocierile se fac fata in fata face to face nu umar la umar , a se vedea aşa zisele “negocieri” cu miniştrii david, nica, blaga si igas în viziunea cărora sindicatele ar trebui reduse la nivelul maselor de oameni care ridicau osanale unicului fiu al naţiunii.

V-aţi gândit vreodată, în pauzele când nu vă dădeaţi la oase, că posturile de poliţie pot fi „ornate” 90 % cu celebra bulină roşie ? Poate le dotaţi totuşi cu senzori seismici pentru ca agenţii ăia care la deservesc să iasă la timp din ele.

Coala ministerială, celebra A 4, a ajuns piesă de muzeu pentru că este pe cale de dispariţie. Poate, cu relaţii, o introduceţi la muzeul Antipa la specii dispărute.

Se făcea că uniforma de poliţie era de calitate, avea preţuri rezonabile şi nu semăna cu a unui paznic de mall, în care beizadelele vremii sparg banii nemunciţi, pantofii rezistau minimum 6 luni pentru că nu erau confecţionaţi din carton cu nume de piele în fabricile favorizaţilor iar bancurile despre pistoalele poliţiştilor erau doar bancuri proaste.

Am mai visat că şefii nu erau prieteni sau rude prin alianţă cu membri ai „piovrei” autohtone ca în filmele cu gangsteri.

Poliţiştii nu erau nevoiţi să-şi însoţească copii la locul de joacă pentru a nu „beneficia” de mult mediatizatele, din păcate, răpiri de minori, având atât de mulţi „prieteni”, păzindu-şi printre picături şi autoturismul propriu că să nu fie incendiat din senin, organismele însărcinate cu protecţia acestei subcategorii sociale (în speţă poliţistul) având alte misiuni ordonate.

Mai plusez să visez că exista un sindicat care deranjeaza si este invitat la negocieri reale alături de celelalte sindicate şi nu de complezenţă, ca să dea bine pe sticlă, iar relaţia cetăţean-poliţist să devină una normală, democratică şi de bun simţ pentru că din contribuţia cetăţeanului isi are originea salariul poliţistului."

 • Upvote 9
Link to comment
Share on other sites

Extraordinar de bine spus. Asta e cruda realitate. Păcat că cei de sus trec prin ea ca şi gâsca prin apă.

Link to comment
Share on other sites

Face colegul Lord niste descrieri culinare de-mi vine sa mananc tastele de la pc :ner: Felicitari Lord si la multi ani tuturor colegilor mei sa avem in continuare puterea de a trece peste problemele vremilor astora crude si de a nu ne lasa pana nu va ajunge politia asa cum trebuie sa fie: depolitizata, promta si iubita de popor!!!! :emo-yessir:

Link to comment
Share on other sites

La multi ani si distractie placuta celor care vor putea sa sarbatoreasca Ziua Politiei Ro prin distractie si voie buna, dar si celor care o vor sarbatori prin munca. :emo-yessir:

Link to comment
Share on other sites

E usor sa ne plangem si sa ne spunem nemultumirile pe forum sau pe la serviciu(doar intre noi, bineinteles, sa nu suparam pe cineva). Atata timp cat nu se face ceva concret, Politia o sa fie in continuare bataia de joc a "smecherilor".

un mic exemplu: Dupa o noapte de patrula, spre dimineata am participat la un filtru la iesirea din oras. Multe spargeri in satul respectiv, asa ca a fost data misiunea. In fine, in jurul orei 05, a oprit colegul o masina. Soferul se uita insistent la el, dupa care a inceput sa tipe: ca de ce l-am oprit, n-avem altceva mai bun de facut, ca suntem securisti si tot felul de chestii nu tocmai placute. Cam in halul asta a ajuns politia. Dintr-o institutie respectata (mai mult sau mai putin de frica), intr-o gluma a statului. Chiar nu exista nicio solutie?

Edited by StefanC
Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

StefanC, esti politist sau elev/student? In speta prezentata de tine, daca acel conducator auto se manifesta agresiv fata de politisti, aveati mai multe posibilitati de a-l linisti. Ca un exemplu, ii solicitati sa ramana in masina, sa taca din gura si sa se supuna controlului, dupa ce in prealabil ii prezentati motivul opririi. Daca nu va asculta, puteati inclusiv sa ii luati permisul pentru nerespectarea dispozitiilor politistului rutier aflat in timpul serviciului si pentru injurii putea fi foarte frumos sanctionat cu o amenda de sa o tina minte. Nu se legitima? Putea fi condus, inclusiv fortat, la sediul politiei pentru identificare.

Ai in consideratie un lucru de la mine : de obicei cocalarii fara un leu in buzunar fac gura, se agita si asa mai departe. Smecherii adevarati, plini de bani si ce mai vrei tu, tac, te trateaza cu respect, se descurca ei "mai departe". Asta e realitatea, cruda, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne lasam calcati in picioare. Dati-le fratilor amenzi tupeistilor astora ordinari, gura e mare dar cand vine fiscul peste ei se linistesc. :ner:

Edited by Kmcoio
Link to comment
Share on other sites

Traiasca Politia Romana! :D

Si toti politistii! :D

Mai ales cei de pe forum! :D

La Multi Ani, fiti cuminti, aveti grija cum petreceti si macar astazi nu mai fiti suparati! :)

Link to comment
Share on other sites

StefanC te-ai trezit vorbind.

Si tu ce ia facut ,,concret" ,te-ai uitat la ,,colegul"?

,,Un prost care nu spune nici un cuvant nu se deosebeste de un savant care tace.''

Link to comment
Share on other sites

La multi ani Politiei Romane si tuturor politistilor !

Va doresc vremuri mai bune, sa va dea Dumnezeu multa sanatate, perseverenta si putere de munca. :emo-yessir:

De anul acesta ( daca se mai da admitere ) sa ma primiti printre voi ! :ner:

Link to comment
Share on other sites

Pentru mine, aceasta zi este una speciala doar pentru ca este singura zi din an cand reusesc sa ma intalnesc cu toti colegii mei si cu familiile lor intrun cadru placut. Acest moment, cand suntem toti fericiti, cu zambetul pe buze, imi umple sufletul de bucurie si ma face sa uit de tot ce e rau in jurul nostru ( ma refer la problemele care tin strict de serviciu). Nu ma mai intereseaza de absolut nimic, de bani, de conditii de munca, de legi proaste, de cetateni obraznici...de nimicurile astea care ne umbresc viata! Imi place sa vad ca oamenii din jurul meu sunt fericiti, degajati, nu incrancenati si plini de ganduri negative!

Din pacate, anul acesta nici noi nu vom mai sarbatorii cu mare fast, ca alta data...vom merge doar la un gratar. Abia astept! :clip:

La multi ani! :emo-yessir:

Link to comment
Share on other sites

La multi ani, stimati colegi si sa ne ajute Dumnezeu , sa trecem peste toate! Peste criza, peste baselu , peste boc, peste smecheri, etc...! Noi sa fim sanatosi!

Link to comment
Share on other sites

La multi ani tuturor politistilor ! Sa ne dea Dumneazeu in primul rand sanatate si putere de a trece peste toate necazurile .

Cu stima .

Link to comment
Share on other sites

@Elvis: aparent tu te-ai trezit vorbind. Sunt elev, nu pot interveni.

asadar..

@Kmcoio: Sunt elev. Teoretic stiu si eu ce ar fi putut face colegul, dar in realitate, ce rezultat ar fi avut? Ala a cooperat, a facut ce a zis colegul, doar ca a vociferat fara rost. Si daca i-ar fi aplicat vreo sanctiune, la ce bun? Intr-un fel sau altul tot in cot il durea. La ce idei au astia de la conducere, in curand politistii o sa fie pe post de indicatoare.

 • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Se vede ca esti elev, si ca ai avut dascali slabi....daca acum, ca elev spui ca orice ai fi facut, il durea pe ala in cot, asa vei face si cand vei fi poltist.Si intradevar, il va durea in cot de tine, si vei fi indicator. Ca nu vei conta pentru el...

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Imi plac foarte mult oamenii astia plini de ei si atotcunoscatori. Daca nu aveti un raspuns obiectiv la postul meu, as prefera sa nu comentati. Am pus o intrebare simpla: daca exista sau nu vreo solutie pentru a castiga din nou respectul oamenilor. Credeti-ma, sunt satul de persoane de astea care-si dau cu parerea in lipsa de ocupatie. Daca sunt elev, nu inseamna ca sunt prost si nu stiu pe ce lume sunt. Crezi ca eu nu am trait printre oameni pana sa intru la scoala de politie?

 • Downvote 4
Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

StefanC mai usor cu obraznicia asta, inca nu esti in pozitia in care sa dai lectii.

In plus, chiar daca ai deviat de la subirectul acestui topic (nu are nicio legatura "ziua politistilor" cu intamplarea povestita de tine), ai primit un raspuns pertinent in care ti s-a explicat cum trebuia actionat iar tu nu faci altceva decat pe lupul moralist.

Daca esti asa destept, de ce nu ne spui tu cum si ce trebuie facut?

 • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.