Jump to content
POLITISTI.ro

Articole culese din mass-media romaneasca

ayrton

Recommended Posts

zilnic in mass-media romaneasca apar diverse articole cu si despre politisti,mi-a atras atentia in mod deosebit acesta

Edited by ayrton

asa da! asta numesc eu politist care isi face treaba.......dar nu cred sa fie imaginea politistului rutierist perfect! trebuie sa aibe si el scaparile lui :lol: ,cu toate ca a-s fi bucuros daca nu a-r fi asa

• Moderator

Am vazut acum la stiri, azi a ajuns la serviciu acest mare "ofiter superior" si a oferit o scuza penibila pt ce a facut. Cica ii era pusa viata in pericol!!! :doh:

Sper sa se aplice legea in cazul politistului de la Judiciar asa cum s-ar aplica si unui om de rand.

Edited by dan13

Parca vad ca dupa cateva "cercetari amanuntite" este gasit tap ispasitor nefericitul ala de agent ce l-a oprit, pentru cunoscutul motiv "lipsa de tact". :naughty:

• Moderator

Am citit azi in presa ca i s-a intocmit dosar de cercetare penala pt refuzul de a se supune recoltarii probelor biologice si de asemenea a fost demarata o cercetare prealabila pe linie administrativa.

Dar tare curios sunt sa vad si concluziile acestor doua anchete.

Din filmare nu reiese ca a baut, dar sunt convins ca asa a facut. Ca sa ma fac bine inteles: din punct de vedere legal,. ca lucrator in politie, din analizarea filmuletului nu reiese ca a baut ( veniti cu dovezi concrete, pentru ca de- aia scapa cei ca rasul ala de comisar care ne face de ras), insa, repet, sunt convins ca a baut alcool.

Parerea mea este ca cei ca respectivul ar trebui sa dispara din sistem, pentru ca din cauza lor sufera o institutie care ar trebui sa fie fara pata.

In ceea ce- i priveste pe asa- zisii ziaristi, habar nu au cum sa faca un reportaj si cum sa ia un interviu. Daca vii cu o intrebare care imbraca forma unei prezumtii, si o mai si formulezi pe un ton certaret, nu vad cum ai putea lasa o impresie buna.

IA uitativa la bravii nostrii ofiteri,si va mai intrebati de ce reactioneaza oamenii de rand la fel ca acest "ofiter"

Hai sa fim seriosi,noi vrem dreptate si legi clare si etc bla bla

Dar daca noi actionam in halul asta ce pretentii mai avem de la cetateni si de la lege cica legea o facem noi :ner: :hmmmt:

au de unde sa ia lectii,uitati-va de la astfel de oameni

si vorba unui coleg de mai sus,prezentul ofiter de mai sus va scapa ca si acul in carul de fan :ner: ,peste ceva timp nu va mai sti nimeni nimic de dansul,caz REZOLVAT si INCHIS bine mersi

ce mai pot spune vb unui mare om sau ce o fi :ner: Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul

Inca odata zicala "Pestele de la cap se-mpute" se adevereste.Pai daca legea e facuta praf de cel care trebuie s-o aplice,ce sa mai zicem de "muritorii de rand"?Nici eu nu cred ca se vor lua masuri impotriva celui care a incalcat legea.Sper ca politistul de la Rutiera sa nu fie afectat in vreun fel de tot acest scandal.

• Moderator

Nu te-ai putut abtine ... sa ce ?

Ce ti se pare asa deosebit, sau iesit din comun? Aia nu sunt oameni, ei nu pot gresi ca oricine altcineva?

Se poate intampla oricui, iar daca stau sa caut pe net in max 5 min gasesc peste 10 cazuri asemanatoare ale unor civili.

Diferenta este ca orice titlu ce contine cuvantul politist/politisti atrage ca un magnet toti frustratii ...

Domnule tigrat eu cred ca ar trebui sa va gasiti alt loc de joaca, ramaneti la cum puteti ocoli radarele. Data viitoare o sa umblu in tolba cu surprize. Mare este gradina ta Doamne............. :rolleyes:

• Moderator

Ministrul Vasile Blaga a acordat un interviu ziarului Gandul.

L-am citit si interesant mi s-a parut urmatorul fragment:

Reporter:

- Sunteţi şi ministru al Administraţiei. A existat în ianuarie un proiect de reducere a personalului din administraţie cu 17.000 de persoane. Ce s-a întâmplat cu el?

Ministrul Vasile Blaga

- Acest proiect gândit de Ministerul de Finanţe nu ţinea cont de creşterea autonomiei administraţiilor publice locale. De aceea am realizat un proiect de lege care este transmis de 2 săptămâni FMI, pentru a reduce aceste cheltuieli. În acest moment, în administraţia publică locală lucrează aproximativ 746.000 de oameni, în jur de 500.000 lucrează în învăţământ şi în serviciile sociale. Aceştia sunt şi vor fi plătiţi pe standarde de cost.

La restul administraţiei publice locale, inclusiv poliţia locală, ne referim la normative de personal. Noi nu spunem câţi oameni să dea afară o primărie sau alta, spunem doar că din sumele defalcate din TVA, din impozitul pe venit plus cei care pleacă prin formulă să fie obligatoriu alocaţi dezvoltării, o parte salarizării şi o parte altor cheltuieli curente. Cine nu se încadrează în aceste cheltuieli, dacă doresc să facă angajări - din taxele şi impozitele locale.

Reporter:-

Ce economie bugetară estimaţi dacă se aplică aceste standarde de cost şi normative de personal?

Ministrul Vasile Blaga-

Peste 250 de milioane de euro.

Dacă se aplică acest proiect, profesorii sau poliţiştii vor pierde la salariu?

Ministrul Vasile Blaga-

Se va stabili numărul optim pentru serviciul respectiv, înseamnă să obţinem cel
mai
bun serviciu cu cel
mai
mic cost. Dacă asta înseamnă şi reconfigurarea unor categorii profesionale, da. Să nu uităm că şi la începutul anilor 90 - eu sunt inginer - vreo 300.000 de ingineri au trebuit să se reprofileze şi au făcut-o.

Îi vedeţi pe profesori sau poliţişti reprofilându-se?

Ministrul Vasile Blaga-

Văd pe oricine. În poliţie avem chiar deficit de personal faţă de standardele europene, dar şi asta până la un anumit punct. În guvern o serie de colegi mi-au cerut pază cu jandarmi la o serie de obiective. Să ne înţelegem bine: păzim societăţi comerciale cu capital de stat care au profit şi care nu au decât să angajeze societăţi private de pază, pentru că pe stat îl costă mult
mai
puţin paza cu societăţi private. Un jandarm costă de câteva ori
mai
mult, cu şcolarizare, pregătire profesională pe parcurs, plus salarizarea.

Chiar s-a confirmat , omul nu stie pe lume traieste, din cauza asta spun ca trebuie sa ne cerem drepturile fiindca muncim si pentru cei 10000 de politisti lipsa din schema. Daca vom accepta sa muncim ca si pana acum , vom ajunge ca in bancul ala cu magarul care a murit cand a invatat sa nu mai manance. Ajuta-ne Doamne si scapa-ne de ciuma asta.. :rolleyes:

Asta e rezultatul trecerilor masive de la graniceri (politia de frontiera mai nou), ce s-au facut in ultima vreme.

Daca nu stiti domnul ajutor sef de post este un politist "parvenit" din randul granicerilor, deci a intrat si el tot pe usa din spate in politie. Dar datorita ministrului nostru ce provine dintr-un domeniu apropiat, vom avea parte din ce in ce mai mult de astfel de "transferuri" de la fostii graniceri.

Asa ne trebuie daca conducatorii nostrii prefera sa amane intrarea in paine a unei intregi promotii de politisti proaspeti absolventi ai unei scoli de politie, dar prefera sa aduca de la graniceri si jandarmi tot felul de "impostori si parveniti".

"Politistul" asta, n-are nicio treaba cu meseria de politist, daca a fugit de acolo ... e doar un infractor notoriu deghizat printr-o imprejurare nefericita in politist.

Din cate observ tu rokie chiar ai ceva cu politistii de frontiera(graniceri era odata cand tu erai militian atunci) [[[[sau te supara ca ne numim si noi politie???daca e asa stai linistit ca nu iti fura nimeni painea.fiecare are treaba lui si si-o face cum stie el mai bine]]] deci arunca o privire in Ordonanta de Urgenta 104 din 27 iunie 2001 si vei vedea ca exista POLITIA DE FRONTIERA. Eu chiar incerc sa cred ca tu esti imaginea politistului perfect,daca chiar asa e,sa fie cati mai multi ca tine,daca nu invata sa nu fi discriminant,ca pana la urma tot oameni suntem,si spre surprinderea ta daca doresti iti pot da foarte multe cazuri in care politisti,"perfecti"asa cum i numesti tu fac asemenea gafe,si nu doar "granicerii" cu care ai tu ceva,deoarece omul in majoritatea cazurilor gandeste la fel in asemenea situatii fie el de la frontiera,fie de la rurala sau rutiera etc si te mai surprind cu faptul ca de acum incolo cat mai multi politisti de frontiera vor trece la politie,deci sa te astepti la colegi noi,ca vrei sau nu,nu e alegerea ta.Si pe viitor intelege ca nu e indicat sa te "mananci" cu colegul fie el de la jandarmi,politie de frontiera etc........primul lucru e sa prinzi infractorul si iti faci treaba cat mai bine,si sa apuci si ziua de maine cu bine.

Asa ca multa sanatate de la un politist de frontiera sau granicer daca asa iti convine tie

pt tine OUG 104/2001

Edited by gaby