Skip to content

Ziua Politiei Romane

Featured Replies

Felicitări tuturor celor avansați la termen și la excepțional .

La multi ani tuturor politistilor!

• Replies 49
  • Views 8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• https://www.wetransfer.com/downloads/2f61930ff27a6a0ef8a2bdccf46190c920150322194317/bf277ef9e2fd3dcd1cb97185fbaa78ae20150322194317/493618 aici gasiti pozele facute de mine ieri. linkul e valabil catev

• La mulţi ani!  

• Acum plec de acasă. Doua aparate 3 baterii 64 gb de card sper sa am ce poza. O sa fac o arhiva și va dau link

Posted Images

Miadry sa-ti spun bancul care circula azi printre politisti ,vis-a-vis de ce imi ceri.

Boc: La multi ani politisti!!

Politistii: Ba a matii!!

Of, mai Elvis, mereu ai tu o replica tare pregatita, nu? :lol:

Data: 26/03/2011 Sursa: IGPR - CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Cu ocazia manifestărilor dedicate Zilei Poliţiei Române, pentru rezultatele deosebite obţinute în activitate, în anul 2010, a conduitei morale şi profesionale, au fost acordate premiile „Poliţistul anului”, pe patru domenii specifice activităţii poliţieneşti, precum şi un premiu special.

Dârzenia, curajul, perseverenţa, onoarea şi spiritul de sacrificiu, particularizează, în ansamblul profesiilor, poliţistul de carieră de pe orice meridian. Integritatea, loialitatea şi pregătirea fiecărui poliţist sunt atuurile imbatabile în lupta cu infracţionalitatea, cu crima organizată.

În urma consultării poliţiştilor din toată ţara, au fost făcute nominalizări pentru categoriile Combaterea Criminalităţii Organizate, Judiciar, Ordine şi Siguranţă Publică şi Structuri de Suport, iar apoi au fost aleşi prin vot câştigătorii.

Câştigătorii au fost :

la categoria COMBATEREA CRIMINALITĂŢII ORGANIZATE:

Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate IAŞI, pentru CAZUL „FURTUNA”: destructurarea grupării CORDUNEANU, la data de 17.01.2010. În cadrul acestei operaţiuni au fost efectuate 153 de descinderi, 47 de percheziţii domiciliare în judeţele Iaşi şi Braşov, au fost puse în aplicare 180 de mandate de aducere, fiind puse sub învinuire, de procurori, 171 de persoane.

la categoria JUDICIAR:

Serviciul Combaterea Infracţiunilor contra Patrimoniului şi Grupări Infracţionale din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R.. Poliţiştii din cadrul acestui serviciu s-au remarcat în destructurarea gupării conduse de Nuredin Beinur, documentarea activităţii infracţionale a unei grupări ce pregătea săvârşirea unor tâlhării cu mână armată la bănci şi alte unităţi ce mânuiesc valori monetare , identificarea autorilor unor infracţiuni de furt calificat şi tâlhărie comise pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, identificarea autorilor infracţiunii de furt din case de bani, situate în incinta primăriilor, comise pe raza judeţelor Bistriţa Năsăud, Braşov, Covasna, Harghita şi Mureş, precum şi documentarea activităţii infracţionale a unei grupări specializate în traficul internaţional de autovehicule de lux.

la categoria ORDINE ŞI SIGURANŢĂ PUBLICĂ:

Agent principal de poliţie GEORGE DANIEL COCIOABA de la Postul de Poliţie SAPATA – I.P.J. Argeş. Poliţistul, în luna februarie 2010, în timp ce patrula pe raza comunei Lunca Corbului, a salvat o femeie, pasageră într-un autoturism răsturnat în pârâul Mîrghia, ce se afla în şoc hipotermic şi a scos din apa foarte rece şi celelalte două victime ale accidentului rutier.

la categoria STRUCTURI DE SUPORT:

Serviciul Prinderi în Flagrant din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale

Serviciul a răspuns la 90 de solicitări venite din partea a 41 de unităţi operative ale poliţiei şi alte structuri de aplicare a legii. Exemplificăm câteva din operaţiunile la care serviciul a contribuit cu forţe umane şi resurse tehnologice:

- prinderea în flagrant a trei traficanţi care încercau să tranzacţioneze trei kilograme de heroină, solicitant Serviciul Antidrog- D.C.C.O.;

- prinderea în flagrant a opt persoane suspecte de tâlhării şi furturi de autovehicule – solicitant D.G.P.M.B.-S.I.C.;

- prinderea în flagrant a două persoane care încercau să tranzacţioneze 340 de pastile ecstasy – solicitant B.C.C.O. Bucureşti – Serviciul Antidrog;

- prinderea în flagrant a doi traficanţi de droguri şi confiscarea a 3712 pastile ecstasy – solicitant B.C.C.O. Bucureşti - Serviciul Antidrog;

- destrămarea unei grupări formată din 9 suspecţi care aveau ca mod de operare furturi şi tâlhării din societăţi comerciale. Suspecţii vizau unităţile unde erau instalate A.T.M-uri bancare, pătrundeau în forţă şi prin violenţă imobilizau paznicii, distrugeau aparatele prin tăiere, apoi sustrăgeau sume foarte mari de bani –solicitant D.G.P.M.B.-S.I.C.

De asemenea, a fost acordat un PREMIU SPECIAL.

Acesta a fost atribuit CENTRULUI DE COOPERARE POLITIENEASCĂ INTERNAŢIONALĂ, pentru efortul conjugat al întregului colectiv în vederea realizării operaţionalizării Biroului SIRENE, precum şi participarea în strânsă cooperare cu D.I.C. şi D.C.C.O. la următoarele acţiuni:

- capturarea şi aducerea în faţa justiţiei italiene a membrilor unei grupări formate din peste 150 de infractori din mai multe ţări, urmăriţi pentru trafic de fiinţe umane şi proxenetism;

- predarea a 12 cetăţeni români, membri ai unei reţele de crimă organizată care se ocupa cu fraude informatice;

- destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în infracţiuni informatice, ce a condus la reţinerea a 120 de suspecţi din mai multe ţări.

Totodată, a fost apreciată foarte buna activitate desfăşurată pentru dezvoltarea cooperării internaţionale în lupta împotriva criminalităţii, coordonarea activităţii ataşaţilor de afaceri interne şi a ofiţerilor de legătură români acreditaţi în străinătate, în domeniul schimbului de date şi informaţii operative, coordonarea schimbului de date şi informaţii între autorităţile competente române şi străine, în scopul desfăşurării unor acţiuni comune care necesită realizarea de operaţiuni pe teritoriul mai multor state, sprijinirea activităţii ofiţerilor de legătura români la Centrul SECI, precum şi asigurarea schimbului de experienţă cu structurile similare din străinătate. Astfel, Poliţia Română a demonstrat că este un partener de încredere în efortul global privind prevenirea şi combaterea criminalităţii.

ZIUA POLITIEI SATU MARE

post-2582-060093700 1301384227_thumb.jpg

post-2582-077989800 1301384237_thumb.jpg

post-2582-073872200 1301384246_thumb.jpg

post-2582-009182000 1301384258_thumb.jpg

post-2582-049924300 1301384268_thumb.jpg

post-2582-009791700 1301384277_thumb.jpg

post-2582-060910300 1301384286_thumb.jpg

post-2582-063141200 1301384296_thumb.jpg

post-2582-029716600 1301384305_thumb.jpg

post-2582-087471900 1301384314_thumb.jpg

post-2582-057467100 1301384324_thumb.jpg

post-2582-054911500 1301384333_thumb.jpg

post-2582-087502800 1301384341_thumb.jpg

Am vazut demonstratia si pe youtube. :)

Multumim pentru imagini.

• 3 years later...

În București știu ca se serbează duminică în parcul lumea copiilor. Dar în alte orașe? Eu voi fi mâine acolo și revin cu fotografii.

• Moderator

yo3ies dacă faci poze acolo, aş vrea şi eu să-mi trimiţi pe mail.

• Membru

Aceeasi rugaminte o am si eu, yo3ies!!! zzzt23@gmail.com Multumesc!!!

Acum plec de acasă. Doua aparate 3 baterii 64 gb de card sper sa am ce poza. O sa fac o arhiva și va dau link

Am facut poze acum le urc pe un transfer, dar sunt putine sub 200 ca nu am avut timp, a aparut ceva intre timp. Cum se termina de uploadat o sa pun link-ul de wetransfer aici numai ca e de asteptat vad ca merge greu uploadul din cauza UPC

Edited by yo3ies

• Membru

Mi se pare mie sau super jurnalista profesionista spunea de Hector si Dingo, cainii de serviciu, ca-i ajuta pe politisti la combaterea evaziunii fiscale? :))

• Moderator

Are dreptate cumva, este un proiect implementat in cateva judete din tara prin care s-au antrenat caini specializati in gasirea tutunului.

Un astfel de caine bine antrenat poate ajuta in depistarea tigarilor de contrabanda ascunse in caroserii si compartimente mascate din interiorul vehiculelor.

• Membru

La minutul 1:43 se poate observa, pe tabloul acela cu emblemele diferitelor formatiuni, doua inscrisuri cu "Politia Nationala".  Sa inteleg ca si-au bagat dracii de la locala, coada ? :emo-yessir:

Macar atunci cand ne serbam ziua, sa ne lase in pace !

Edited by Albu

Frumoase poze! Multumim yo3ies.

• Membru

Mare om, mare domn!!! Multumim frumos!!

• Moderator

@Albu: panopliile expuse sunt ale mele, la fel ca si restul accesoriilor (mai putin masinile, hi!), iar ce ai vazut tu sunt ecusoane de pe uniformele de la SAS Constanta, de pe vremea cand Moraru era sef.

Cat despre politia locala, tin sa-ti spun ca a aparut pe la ora 10, cand se aranjau inca standurile si vehiculele MAI, un "chestor" de la ei (daca era sa ne luam dupa cantitatea de lauri, stele, trese, eghileti si slugi ce roiau in jurul lui), insa nu l-a bagat nimeni in seama, asa ca si-a luat talpasita destul de repede.

• Membru

Aaa, bun ! Pentru un moment ma speriasem !!

In rest, frumoasa colectie  :good:

• Membru

Un viitor politist :)

10303471_910153189041993_262630659370330

• Moderator

Încă unu

post-1-0-22642900-1427211436_thumb.jpg

post-1814-0-63100100-1427304379_thumb.jp

• Moderator
  • Popular Post

La mulţi ani!