Jump to content
POLITISTI.ro

Ziua Politiei Romane


benkb

Recommended Posts

Domnilor, stiu ca azi va avea loc o prezentare in Bucuresti - Parcul Herastrau cu ocazia Zilei Politiei Romane. Aveti idee la ce ora vor incepe prezentarile si in ce vor consta?

Link to comment
  • Moderator

Atunci cand apar "mascatii" de la comunitari, demonstrand cum descind in forta peste vanzatoarele de patrunjel... :ner:

Link to comment

:lol: Arcan, nu m-ai nimerit. Nu-s comunitar deloc (nici caine si nici politist).

Trecand peste glume, aveti ceva informatii care m-ar putea ajuta?

Link to comment

are dreptate omul ....... Arcan, nu m-ai nimerit. Nu-s comunitar deloc (nici caine si nici politist). .... este politist local ! :ner:

Evenimentele au avut loc intre orele 11,00 - 13,00 , dar acum este deja prea tarziu :emo-yessir: .... dar poti merge poate la urma au demonstratie si politistii locali ! :D

Edited by Eduard
Link to comment

Sursa: IGPR

- Activităţi prilejuite de Ziua Poliţiei Române -

Poliţiştii români vă aşteaptă duminică, 20 martie, începând cu ora 11.00, în Parcul Herăstrău din Capitală, să participaţi alături de ei, la manifestările prilejuite de aniversarea a 189 de ani de la atestarea Poliţiei Române Moderne. Veţi avea posibilitatea să descoperiţi aspecte din activităţile pe care le desfăşoară, zi de zi, poliţiştii, dar şi dotările de care aceştia dispun în executarea misiunilor.

Ziua de 25 martie a fiecărui an a fost desemnată prin lege Ziua Poliţiei Române, iar alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri, aflat pe primul steag al Marii Agii din anul 1822, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.

Cu acest prilej, poliţiştii au pregătit o serie de activităţi pentru a marca sărbătorirea zilei Poliţiei Române.

CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

www.politiaromana.ro

E-mail:presa@politiaromana.ro

Nr.508 din 19 martie 2011

ZIUA POLIŢIEI ROMÂNE, SERBATĂ ÎN HERĂSTRĂU

- Activităţi prilejuite de Ziua Poliţiei Române -

Poliţiştii români vă aşteaptă duminică, 20 martie, începând cu ora 11.00, în Parcul Herăstrău din Capitală, să participaţi alături de ei, la manifestările prilejuite de aniversarea a 189 de ani de la atestarea Poliţiei Române Moderne. Veţi avea posibilitatea să descoperiţi aspecte din activităţile pe care le desfăşoară, zi de zi, poliţiştii, dar şi dotările de care aceştia dispun în executarea misiunilor.

Ziua de 25 martie a fiecărui an a fost desemnată prin lege Ziua Poliţiei Române, iar alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri, aflat pe primul steag al Marii Agii din anul 1822, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române.Cu acest prilej, poliţiştii au pregătit o serie de activităţi pentru a marca sărbătorirea zilei Poliţiei Române.

Puncte de atracţie:

- Standuri expoziţionale cu tehnică de ultimă generaţie, folosită în activitatea de poliţie.

- Demonstraţii ale „mascaţilor” Poliţiei Române

- Dresaj canin. Un punct de atracţie al festivităţii de duminică va fi demonstraţia Serviciului Canin al Poliţiei Capitalei. Echipe mixte, formate din poliţist conductor şi câine, vor realiza diferite demonstraţii de patrulare, de prindere şi imobilizare a infractorilor sau de apărare la atacul prin surprindere. Şi de această dată, copiii se vor întâlni cu câinele-poliţist, Zoro.

- Copii se vor bucura de o atenţie deosebită din partea poliţiştilor, pentru cei mici fiind organizate multe concursuri distractive cu premii atractive, ei având posibilitatea să devină „Poliţişti pentru o zi” şi să obţină „permise de conducere” tot pentru o zi.

- Cetăţenii vor putea să admire o expoziţie de arme şi costume ale Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale

- Celor prezenţi duminică în parcul Herăstrău le va fi prezentat un laborator mobil de ultimă generaţie folosit de Institutul de Criminalistică din Inspectoratul General al Poliţiei Române pentru realizarea unei cercetări eficiente la locul comiterii unei infracţiuni. Poliţiştii criminalişti vor explica tuturor celor interesaţi că laboratorul mobil îndeplineşte multiple funcţii şi permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau altor tipuri de urme şi realizarea de portrete robot.

- De asemenea, poliţiştii de ordine publică vor prezenta diferite sisteme electronice de pază.

- Judiciariştii vor scoate în evidenţă preocuparea pentru găsirea copiilor dispăruţi şi cooperarea cu Centrul pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual, fundaţie care acordă sprijin în cazul cercetărilor privind dispariţiile sau cazurile de exploatare sexuală a copiilor.

- Poliţiştii de la rutieră vor expune autospecialele şi motocicletele pe care le folosesc în misiuni.

- Serviciul Pirotehnic al Poliţiei Capitalei va prezentat roboţelul pirotehnic, un dispozitiv performant de detectare a explozivilor, dar, în acelaşi timp, şi de dezamorsare a bombelor. Aparatul ajunge la coletele suspecte ghidat de la distanţă cu ajutorul unei telecomenzi speciale.

- Vor fi împărţite pliante cu materiale de prevenire şi despre diferite campanii desfăşurate de Poliţia Română, pentru combaterea şi prevenirea infracţionalităţii.

La aniversarea Zilei Poliţiei Române, în Parcul Herăstrău, se vor afla şi echipe de poliţişti din alte ţări, care vor prezenta câteva dintre mijloacele tehnice pe care le folosesc în activitate.

Vă aşteptăm!

Link to comment

bnkb, ai prins balul mascat organizat de ,,politia,, comunitar-locala dupa Ziua Politiei Romane?

p.s.

Ai grija sa nu patesti ca Pinocchio cand minti...

Link to comment

Nu-i cam devreme? :unsure:

Mai sunt inca cinci zile.

La mine in judet, ziua politiei, se sarbatoreste ( manifestari cultural-sportive ; demonstratii ) marti pe 22.03 ! :emo-yessir:

Link to comment

@Eduard: Am cautat pe net si am vazut ca, de fapt, manifestarile pot avea loc si in alte zile apropiate datei de 25. Eu am fost obisnuita ca la noi la Braila. Aici, in ultimii doi ani s-a sarbatorit chiar pe 25. :)

Felicitari celor care vor fi avansati :D

  • Upvote 1
Link to comment

Baieti, imi place de voi ca sunteti super siguri pe un lucru complet nesigur. Mai ca as face pariu cu voi. V-as da cnp-ul sa ma verificati ;))

Multumesc frumos pentru informatii. Din pacate am ajuns prea tarziu. Am prins doar o masina de politie din anii '80.

Link to comment
V-as da cnp-ul sa ma verificati

Nu-i nevoie de cnp , da-ne numai numele,prenumele si politia din care faci parte !!!! :emo-yessir: ...... daca te-ai enervat asa tare !

Dar vezi sa nu folosesti identitatea altuia ! :naughty: .... ca o sa fii dupa aceia cercetat pentru infractiunea de " uzurparea de calitati oficiale " :D

Edited by Eduard
Link to comment

Ziua politiei 2011 Covasna

2804167100104587332YAbhdp_th.jpg

2229917290104587332HWjbId_th.jpg

2582164070104587332OhHAGx_th.jpg

2574079160104587332QNnXoj_th.jpg

A fost doar o demonstratie canina si prezentarea unor autovehicule si a statiilor folosite de politie. A mai fost o firma de paza care a prezentat echipamente de supraveghere (nu am reusit sa-mi dau seama ce a cautat la ziua politiei o firma de paza)

  • Upvote 1
Link to comment

o masa cu "fasole si carnaciori" nu da si ministerul cetatenilor :P ..... vorba unui coleg, o cola nu am primit de ziua politiei in 15 ani de activitate.

Link to comment

Se pare ca anul acesta in unele locatii Ziua Politiei este caracterizata de criza.

Tocmai am aflat ca la noi la Braila nu se face NIMIC fiindca nu sunt bani.:(

Link to comment

Pentru cei din Prahova aniversarea va avea loc maine ( 25 martie) în intervalul orar 10.00-12.00, la sediul Inspectoratului, din Ploieşti, strada Vasile Lupu, nr. 60

Link to comment

La Braila 24 de ofiteri si 114 agenti de politie au fost avansati in gradul profesional urmator la termen cu ocazia Zilei Politiei Romane :)

Felicitari politistilor avansati :emo-yessir:

poli1.jpg

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.