Jump to content
POLITISTI.ro

Replici de arme airsoft

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua ! Doresc sa imi achizitionez un pistol tip replica airsoft. 

Conform Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, acesta se incadreaza in categoria E - " alte tipuri de arme neletale ". Nu imi dau seama daca trebuie autorizatie/notificare pentru acesta. Pistolul vreau sa il cumpar si detin LEGAL, pentru autoaparare ( uz, in caz de nevoie ). Va fi cu propulsie pe gaz sau CO2, cu munitie stabilita de prezenta lege.
Cum pot proceda ca totul sa fie legal ?

Multumesc anticipat. 

• Moderator
Publicat

Mai citeşte Legea 295/2004, deoarece confunzi armele neletale cu jucăriile. Replicile airsof NU sunt arme, sunt doar nişte jucării pentru care nu e necesar niciun document. Tocmai din aceste motive afirmaţia că vrei să deţii o replică airsoft pentru autoapărare, e puţin spus, hilară.

• Îmi place 1
Publicat (modificat)

Bună ziua. În câteva săptămâni aș dori să îmi cumpăr o armă airsoft modelul  ***reclamă eliminată*** . Este nevoie de o autorizație specială de la poliție, pentru o astfel de jucărie?  Pot fi periculoase de la o distanță mică, gen 2-3 metri, putând să îți provoace răni destul de serioase? Din datele jucăriei, rezultă faptul că bila din plastic are o viteză de 70m/s, dezvoltând o energie de 0,5j. Ați putea să îmi dați mai multe detalii? Mulțumesc

Modificat de Marius
Eliminare link reclamă
  • Displace 2
  • Membru
Publicat (modificat)

Armele de tip "replică airsoft" nu sunt supuse autorizării sau notificării. S-a mai discutat asta pe acest topic...

Modificat de viobra
Publicat

Vă salut ! Am vazut întrebările puse pe aici, deci am înțeles unele lucruri.

Airsoft-urile nu le poți folosi în mod „total„ legal pentru autoapărare. Dar de exemplu, ca persoană fizică ce tip de pistol poți cumpăra + actele necesare pentru a avea dreptul de a-l purta cu tine pentru autoapărare ? Vârsta legală pentru acest tip de arme de autoapărare este tot 18 ani ? Cum se numesc acest tip de arme și de unde pot fi cumpărate ?

O zi bună !

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Daca pierd o arma airsoft, pot sa declar ca nu mai sunt detinatorul acelei arme, in cazul in care ea este folosita in mod illegal, sa nu fiu eu responsabil de aceasta?

• 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

In primul rand buna seara si multumesc pentru timpul acordat citirii.

De curand doi colegi de la munca mau atras in sfera jocurilor cu replici airsoft si as dori sa intreb cateva lucruri.

1. Am inteles faptul ca nu am nevoie de licenta pentru ele, ceea ce nu stiu este prin ce modalitati le pot transporta, avand in vedere ca nu posed autoturism personal, deci cand merg la un joc le pot duce intro husa sau cutia lor? Sunt constiient ca nu se pot duce pur si simplu cu cureaua pe spate. 

2. Pot trage la tinta in gradina mea? Locuiesc in zona rurala si am o gradina destul de mare, in lungime cred ca sunt cel putin 250 metri. Sunt tinte pe care le pot cumpara. Daca mias amenaja cateva in gradina ar fi o problema? Posed momentan 2 replici, prima fiind o replica M4 CM 501 Cyma avand viteza de 125m/s la care folosesc bile de 0.20g si o replica M4 CM 517 Cyma cu o viteza de 130m/s la care folosesc bile de 0.25g. Ambele replici sunt electrice. Nu leam folosit pana acum in gradina dar un coleg mia spus ca atat timp cat nu sunt in public imi pot amenaja cateva tinte in gradina. As dori totusi sa fiu sigur, fara amortizor sunt un pic galagioase.

3. Exista o limita pentru numarul de replici ce le pot detine? As dori cu trecerea timpului sa incep sa colectionez replici de arme rare, dar nu stiu daca exista vreo limita. 

Multumesc din nou pt timpul acordat si imi cer scuze pentru eventualele greseli gramaticale.

• Membru
Publicat

Armele de tip replica airsoft nu sunt supuse autorizării sau notificării. Le poți manipula fara probleme in grădină. La transport și în public, poarta-le in huse sau ambalate. Nu exista o limita a numărului de arme replică pe care le poți deține, insa ai grija cui și unde le încredințezi.

P. S.  Pentru o tâlhărie săvârșită prin amenințare cu armă pedeapsa este destul de mare.

• Apreciez 1
  • 1 an mai târziu...
Publicat

Salut, am incercat sa gasesc un topic in care sa postez imaginea de mai jos dar nu stiu cum s-o incadrez. Nu stiu daca sa rad sau sa plang. 

Ce cumpara studentii in ziua de astazi

image.png.345b4965b4a80efb354ff9e6d27759e3.png

• Displace 1
Publicat

Dacă eu și un prieten am trage cu airsofturile in spatele curtii a unui hotel(intr-o tinta), fără să fie nimeni prin preajma, am primi amenda?

• Membru
Publicat

Legea 295/2004 privind regimul armelor și al munițiilor

... ART. 65 - Folosirea armelor utilitare şi de agrement

(1) Armele cu tranchilizante, harpoanele de pescuit şi armele de asomare pot fi folosite, în condiţiile legii, doar împotriva animalelor şi mamiferelor acvatice, numai în scopul pentru care sunt destinate, în astfel de condiţii încât să nu cauzeze vătămări corporale persoanelor.
(2) Pistoalele de start pot fi deţinute şi folosite de federaţiile sportive naţionale şi cluburile sportive afiliate acestora.
(3) Pistoalele de semnalizare pot fi deţinute şi folosite de persoanele fizice şi juridice numai în scopul pentru care sunt destinate, în astfel de condiţii încât să nu cauzeze vătămări corporale persoanelor.
(4) Armele sau dispozitivele neletale destinate agrementului şi tirului sportiv pot fi folosite în spaţii delimitate care nu sunt accesibile publicului sau în spaţii special amenajate sau semnalizate, în astfel de  condiţii încât să nu pună în pericol integritatea corporală sau viaţa persoanelor.
(5) Sunt interzise portul şi folosirea armelor sau dispozitivelor neletale prevăzute la alin. (4) în locuri publice.
(6) Armele sau dispozitivele neletale prevăzute la alin. (1)-(4) pot fi transportate de la domiciliul, reşedinţa sau, după caz, locul de rezidenţă al deţinătorului la locul unde urmează să se desfăşoare activităţile pentru care sunt destinate, numai dacă acestea sunt ţinute în husă, bagaj ori ambalaj şi nu sunt încărcate cu muniţie.

• 2 ani mai târziu...
  • Membru
Publicat
On 2/25/2021 at 4:00 PM, saful said:

Pot utiliza arme airsoft in curtea sau pe un camp ori in padure? 

Dacă citeai mai sus găseai răspunsul la întrebarea ta. 

On 2/15/2019 at 12:38 AM, viobra said:

(4) Armele sau dispozitivele neletale destinate agrementului şi tirului sportiv pot fi folosite în spaţii delimitate care nu sunt accesibile publicului sau în spaţii special amenajate sau semnalizate, în astfel de  condiţii încât să nu pună în pericol integritatea corporală sau viaţa persoanelor.
(5) Sunt interzise portul şi folosirea armelor sau dispozitivelor neletale prevăzute la alin. (4) în locuri publice.
(6) Armele sau dispozitivele neletale prevăzute la alin. (1)-(4) pot fi transportate de la domiciliul, reşedinţa sau, după caz, locul de rezidenţă al deţinătorului la locul unde urmează să se desfăşoare activităţile pentru care sunt destinate, numai dacă acestea sunt ţinute în husă, bagaj ori ambalaj şi nu sunt încărcate cu muniţie.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.