Jump to content
POLITISTI.ro

Replici de arme airsoft

Postare recomandată

Publicat

Viteza de 220 m/s se aplica numai pentru AC in cal.4,5/5,5/6,35mm sau mai mare cu peleturi din plumb nu are treaba cu BB.

Publicat (modificat)

Iar la armele cu AC, nu conteaza numarul de Jouli, doar viteza? Spre exemplu am vazut o pusca foarte interesanta cu aer comprimat fabricata de UMAREX Germania cal.6.35mm, care dezvolta o energie de 50 jouli, iar la viteza se incadreaza in limitele legale. O pot aduce legal in Romania?

Modificat de alex91
  • 4 luni mai târziu...
Publicat

Iar la armele cu AC, nu conteaza numarul de Jouli, doar viteza? Spre exemplu am vazut o pusca foarte interesanta cu aer comprimat fabricata de UMAREX Germania cal.6.35mm, care dezvolta o energie de 50 jouli, iar la viteza se incadreaza in limitele legale. O pot aduce legal in Romania?

Da, fără probleme. Limitarea priveşte doar viteza, nu calibrul sau puterea exprimată în joules. Sunt şi în calibre

mai mari pe la noi, 9mm, .50, etc. Pe forumul de airguns găseşti informaţii privitoare la aducerea de afară, îs

nişte hârtii de făcut şi nu toate magazinele vând în România.

• 2 luni mai târziu...
Publicat

Salut.Am 12 ani si m-au pasionat de mic armele in special pistoalele.As vrea sa stiu daca am voie sa imi achizitionez o arma Glock 17(airsoft),defapt orice arma airsoft.Pot?Daca vreau sa o folosesc pentru trageri la tinta,review-uri si antrenament in propria curte.Curtea este foarte mare si as vrea niste recomandari de pistoale airsoft.Nu iau pistolul in scop de a rani o fiinta ci doar pentru antrenment.Va rog dati-mi niste modele de pistoale(mai ieftine,max.200lei) si niste informatii.

• Moderator
Publicat

Din punct de vedere legal nu este nevoie de permis pentru achiziționarea unei replici de air soft, însa conform Legii 61/1991 - Republicată trebuie să ai împlinită vârsta de 18 ani.

Publicat

Salut.Sunt membru nou pe acest forum si as vrea sa stiu daca imi pot achizitiona o arma AIRSOFT.Am 12 ani si imi plac pistoalele de mic.

As vrea sa stiu daca e legal daca imi cumpar o arma AIRSOFT si ce masuri de precautie ar trebui sa-mi iau.

Vreau sa o folosesc in scopuri de joc AIRSOFT si poligon,antrenamente.Am o curte destul de mare si as vrea sa-mi dati si niste modele de pistoale.NU FOARTE SCUMPE:MAX.200 LEI.Sa fie cat de cat bune.de prefelabil:GLOCK.SEMIAUTOMAT SAU AUTO.

• Displace 3
  • Membru
Publicat (modificat)

Cum spunea si Marius mai sus, trebuie sa ai 18 ani impliniti ca sa iti poti achizitiona o arma airsoft.

Modificat de BGeorge
Publicat

pai nu prea il inteleg ... sau mai bine zis nu vad logica in el - adica daca individul scoate un cutit in fata ta, teoretic prin folosirea armei cu bile de cauciuc ai depasit acea proportionalitate, dar daca consideri efectele fiecarei arme in parte, cutitul poate fi mai periculos

Amice daca individul are un cutit , el deja este in posesia unei arme letale , tu fiind in un mare dezavantaj avand doar o arma neletala. Deci da , se poate face uz de arma fara nici o problema pentru a inlatura un atac letal, iminent , si injust. Astfel de situatii pot fi in 99% din cazuri evitate , aplanate. In ala 1% se face uz de arma , ca viata e scurta si e pacat sa decida Gigi deal de 3 Butoane zis "Calaul din Jilava" ca viata ta trebui sa fie si mai scurta.

• Apreciez 1
  • 2 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

PT BOZO IN PRINCIPAL

Buna ziua, rasfoiam si eu si nu m-am putut abtine. Eu vin cu un caz concret. Detin un spatiu de colectare de materiale feroase si neferoase care este pazit de un pitbull + paznic. Cainele este o frumusete si are undeva la 4 ani si 60 kg. nedresat pentru paza insa cand s-a inchis activitatea la final de zi si este eliberat din tarcul lui, cam el face legea. nu mai indraznesc sa intre nici jandarmii (s-a intamplat). de curand un rau intentionat, si clar ca e cineva care doreste sa fure si nu poate sa patrunda in obiectiv (care are o suprafata de 4500mp) mi l-a otravit, norocul meu a fost ca l-am observat de dimineata ca nu se simtea bine si l-am dus la veterinar si l-a pus pe picioare. Acum ajung si la subiect nu doresc sa ma cred vre-un pistolar sau altceva insa doresc sa-mi achizitionez o pusca airsof mai explicit o carabina mk1, care duce cam 183 mps, 3 - 3,4 j. vreau sa o iau si sa echipez paza sau chiar eu personal sa o folosesc in cazul in care cei ce au incercat sa faca asta se gandesc sa revina. specific ca sunt nevoit ca pe caine sa-l tin in tarc deoarece nefiind dresat si fiind lacom mi-e frica sa nu mi-l otraveasca iar, si va trebui sa-l inlocuiesc. deci acum vine intrebarea: pot pati ceva daca trag in cel ce ma viziteaza noaptea dupa 12 pe proprietate???? si clar ca va fi necesar sa-l amenint ca doar il somez prima data si apoi trag. si sa fim seriosi la 15 m trece prin 3 doze de bere, deci cred ca il va descuraja pe cel ce vine cu ganduri necurate.

ce se intampla daca dupa ce ii trag 2 in corp si nu se descurajeaza pun luneta la cap??? nu e echivalentul unui bolovan de la 10 m aruncat de un aruncator de oina, sau de un handbalist???

Deci ma refer strict la paza si protectie si in nici un caz la figuri de cartier. Eu in cainele ala am bagat cateva zeci de mii de ron in interval de 4 ani ca sa nu mai zic de atasamentul si legatura care s-a stabilit. ca sa nu mai zic ca acum sunt nevoit sa imi montez si aparatura de supraveghere.

Si ca sa fiu si mai explicit, in trecut dezafectam un tronson de cale ferata in camp de la o SC, si aveam cu noi pe cineva cu arma cu glonte. intr-o noapte am fost incercuiti de un stol de ciori care l-a amenintat pe respectivul cum ca ii ia gatul cu tot cu pistol daca nu ii lasam sa ne fure. Deci ciorile aveau doar gura si e clar ca atacul lor ar fi fost rudimentar pe langa un pistol, dar foarte eficient, asta ca sa te fac sa intelegi ce inseamna sa fii in dificultate chiar si cu arma cu glont iar cei din fata ta sa fie cu mainile goale dar multi.

deci sa revin...

O POT FOLOSI PT APARARE SI SA STRAG CU EA DUPA CE SOMEZ ??? si credeti-ma sunt arme airsoft care ajung si la 200 mps si alea rup, sar 10 de ex trage cu 4j, regminton 180mp, carabina mk1 183 mps, deci jucarie jucarie dar clar scoti ochi.

Modificat de dum
  • Moderator
Publicat

Cred că faci confuzie între armele cu aer comprimat şi replicile de airsoft.

Citeşte

• Moderator
Publicat

Nu înţeleg ce este aşa greu?

NIMENI nu îţi poate oferi un răspuns aşa cum aştepţi la astfel de speţe ipotetice. Dacă totuşi o face, acela nu este un răspuns serios pe care să-l iei ca pe un etalon şi o certitudine în a folosi o armă sau jucărie. Pentru că o cercetare a unui astfel de eveniment nu se face după un anumit şablon, sunt multe detalii minore ce pot schimba radical datele problemei, încadrarea juridică şi decizia unui magistrat.

Nici chiar magistraţii (procurori sau judecători) nu-ţi pot oferi un răspuns la o astfel de speţă şi să-ţi garanteze că aceasta va fi şi decizia instanţei în cazul în care se întâmplă în realitate ceva asemănător.

Referitor la speţa ipotetică expusă de tine, dacă citeai cu ceva mai multă atenţie legea sau măcar ce scrie pe website-ul unde se comercializază, realizai şi singur că în cazul în care cumperi o astfel de puşcă airsoft ~ deci destinată airsoft-ului ~ şi o vei folosi pentru autoapărare sau pază ~deci în alte scopuri ~ vei fi cercetat pentru nerespectarea regimului acestora. Chiar şi pe website-ul indicat scrie destul de clar:

Deoarece aspectul lor exterior este identic cu cel al armelor adevarate, este interzisa folosirea replicilor in scop de amenintare, intimidare, auto aparare sau creare panica.

Cu alte cuvinte, acele replici trebuie folosite numai pentru jocul de airsoft.

Şi în continuare în funcţie de detaliile, împrejurările şi modul în care s-ar petrece incidentul rişti să fii cercetat şi pentru tentativă de omor, vătămare corporală, sluţire, etc.

• 3 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Privind Armele de Airsoft , prezentarea si folosirea lor in public = Sanctiune contraventionala prev de art 65 sanct de art 129 pct 32 cu amenda de la 2000 la 5000 . din lg 295 -2004 Corect ?  Constatarea contraventiei o poate face si O.P. ? se dispune si confiscarea?

Modificat de lionwin
  • 9 luni mai târziu...
Publicat

Un copil din vecini a aparut ieri pe strada cu o pusca airsoft. Mai exact, banuiesc ca este airsoft fiindca am gasit una din bilele cu care a tras, e o bila de plastic alba de 6mm. Arma arata cam ca un pistol automat UZI si trage cu repetitie. Ma cam deranjeaza genul asta de distractie pe o strada unde e plin de copii mai mici. Baiatul care a adus arma are vreo 13-14 ani; a tras cu ea de 2-3 ori, in sus. La un moment dat l-a lasat si pe alt baiat, mai mic, sa traga cu ea, iar acesta l-a impuscat din greseala in picior pe alt copil, care a manifestat evident durere, chiar daca fusese nimerit in pantof. Deci, deduc ca jucaria aia ar putea rani destul de serios daca nimereste pe cineva de la distanta mica. 

Intrebarea mea este daca am vreo baza legala sa il reclam pe respectivul (parintii lui mai exact) si daca politia poate face ceva sa il impiedice sa mai iasa cu aceasta jucarie pe strada. 

Multumesc. 

• 10 luni mai târziu...
Publicat

salut as dori sa imi cumpar un pistol pe gaz beretta automatic model airsoft dotat cu incarcator hi-cappa 23 de alice calibru 6 mm airsoft merge pe gaz ultra-air raza de actiune fiind 50-60 de metri imi trebuie permis?datele pe care le-am scris sant cele oferite de vanzator

• 1 an mai târziu...
Publicat

Eu am 11 ani dar doresc sa achizitionez un pistol de tip airsoft dar nu vreau sa dau in oameni cu el,vreau doar sa trag intr-un poligon in tinte pentru ca vreau sa ma fac politist cand sunt mare si doresc sa imi perfectionez tinta.Este legal sau ilegal?

• 1 lună mai târziu...
Publicat

Daca detin un Pistol Airsoft replica dupa HECKLER & KOCH USP varinta pe arc sh ma deplasez spe o zona de antrenament sau o padure sh avand aceast pistol asupra mea in geanta sau in borseta se intampla vreun incident o pot folosi in legitima aparare?

• Displace 2
  • 1 lună mai târziu...
Publicat

Am o intrebare pentru dumneavoastra: 1) La ce varsta imi pot lua o arma airsoft(pistol sau pusca)

2) Ce trebuie sa fac pentru a o detine in mod legal?

• Displace 2
  • Moderator
Publicat

@TheName123 te rog sa citesti postarile anterioare, mai inainte de a solicita un lucru la care s-a raspuns deja.

• 5 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Salut. Am o intrebare. Pentru un pistol electric cu bile (sau pe arc) ce varsta ai nevoie pentru a cumpara/detine/folosi.E nevoie de vre-un permis/act special? 

Modificat de TheReal
Publicat

Salut, doresc sa stiu si eu daca este legal ca achizitionez un M16 AirSoft pentru un festival numit Comic Con. Cine nu stie ce e acela Comic Con este un festival de gaming in care se vine si se vorbeste despre gaming, + deghizarea in personaje din jocuri/filme/animeuri. Eu doresc sa merg costumat intr-un soldat (jungle style). Deci doresc sa stiu daca este legal sa achizitionez un M16 si sa-l folosesc la festival(doar pentru dizain nu mai mult. nu sa trag cu el, doar sa-l tin). Uitati mai jos o poza cu un cosplay ca sa vedeti despre ce e vorba. O zi buna.

mcm-comic-27.jpg

Publicat

Salut, doresc sa stiu si eu daca este legal ca achizitionez un M16 AirSoft pentru un festival numit Comic Con. Cine nu stie ce e acela Comic Con este un festival de gaming in care se vine si se vorbeste despre gaming, + deghizarea in personaje din jocuri/filme/animeuri. Eu doresc sa merg costumat intr-un soldat (jungle style). Deci doresc sa stiu daca este legal sa achizitionez un M16 si sa-l folosesc la festival(doar pentru dizain nu mai mult. nu sa trag cu el, doar sa-l tin). O zi buna.

• 4 luni mai târziu...
Publicat

Buna ziua.

Fiind nou pe site, am intrat cu o intrebare-n gand. Stiind ca aici sunt politisti, eram curios daca pot folosi armele Airsoft pentru apararea mea.

Intreb pentru ca, acum ceva timp am fost intr-o situatie cand am fost amenintat cu un briceag si nu aveam scapare. 

Daca raspunsul va fi "Nu." la intrebarea mea as dori aa aflu ce pot folosi pentru apararea mea.

• Marius a modificat titlul în Replici de arme airsoft
  • Moderator
Publicat

Daca esti in legitima aparare, poti sa folosesti orice, de la un pietroi de pe strada pana la mitraliera!

Ramane de vazut daca si procurorul ori judecatorul care va instrumenta cazul o sa "vada" ca erai in legitima aparare! Sunt zeci de exemple in care lucrurile erau clare ca "lumina zilei" din acest punct de vedere si totusi s-au dat sentinte suprinzatoare!

Cat despre ce putem utiliza pt propria aparare, sunt cateva topicuri in acest sens!

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.