Skip to content

Lipsă rovigneta - sanctiune pentru rovinieta

Featured Replies

• Moderator

Poti verifica valabilitatea rovinietei aici.

• Replies 35
  • Views 38.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• CNADR a anunţat oficial că proprietarii de autoturisme care îşi schimbă numerele de înmatriculare sau noii proprietari de autoturisme, care aveau achitată taxa de drum (rovigneta) pot păstra rovigneta

• Poti verifica valabilitatea rovinietei aici.

• Si Politia Română aplică amenzi la rovinietă.

dac esti oprita in trafic si nu ai bonul verificarea valabilitatii rovignetei se face de catre lucratori din cadrul CNADNR care au acces la bazele electronice de date privind valabilitatea acesteia

• 3 months later...

CNADNR anunţă că, dacă după achiziţionarea unei roviniete, utilizatorul constată că numărul de înmatriculare al vehiculului a fost înscris greşit, poate solicita corectarea acestuia în punctul de vânzare unde a achitat rovinieta, într-un interval de o oră de la emiterea acesteia. Corectarea datelor se face fără perceperea de către distribuitor a unei taxe. Pentru corecţia numărului de inmatriculare, distribuitorul va elibera doua exemplare ale documentului care atestă modificarea în baza de date.

• 3 months later...

Buna ziua,

As dori sa stiu daca in comuna Pantelimon exista camera pt detectarea rovignetei.

Multumesc

• Moderator

Trebuie să întrebi la CNADR.

Poliția nu are nicio legătură cu rovigneta.

• Moderator

Dar să ai grijă pentru că cei de la drumuri, chiar dacă nu există camere fixe, mai au și niște camere mobile ce le amplasează temporar.

• 1 year later...

Buna dimineata

Mi-a ajuns acasa ( 13.12.2013 ) o amenda de rovigneta de 250 lei pentru ziua de 07.09.2013.

Problema este ca nu a circulat nimeni cu masina prin zona in ziua si ora respectiva.

Am vreo posibilitate sa vad vreo poza, o fii vreo confuzie ceva.

Ce pot sa fac in cazul meu ?

Edited by vilau

• Moderator

Astfel de sancțiuni pentru rovignetă nu sunt aplicate de Poliția Română.
Trebuie să te interesezi la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale, pentru că ei aplică aceste sancțiuni.

Vroiam decat un sfat, ce a-ti face in locul meu,

• Moderator

Cea mai bună posibilitate pe care o ai este să depui contestaţie la judecătorie.

Dacă vei depune o plângere la CNADNR, cel mai probabil că vei pierde vremea, deoarece conform legii doar instanţa mai poate anula acel proces verbal.

Astfel de sancțiuni pentru rovignetă nu sunt aplicate de Poliția Română.

Trebuie să te interesezi la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale, pentru că ei aplică aceste sancțiuni.

Si Politia Română aplică amenzi la rovinietă.