Jump to content
POLITISTI.ro

Statii si antena pe masina

Postare recomandată

• Moderator
Publicat

Există limbaje codate, pot să asculte până le sar capacele, când se comunică chestii importante şi se foloseşte limbajul codat, curioşii nu vor înţelege nimic. Existenţa unor breşe în sistem din punct de vedere tehnic, nu sunt o aşa mare problemă.

Publicat

Bresa exista, dar chiar daca as pune la punct tot sistemul nu as face lucrul asta public pana cand nu as gasii si o contra masura. Nici vestitele cartele SIM TETRA nu sunt asa de impenetrabile si imi ridica un smn de intebare prin faptul ca sunt emise doar de o autoritate din OSLO parca daca tin eu minte corect. Pana nu o sa vad o solutie pusa la punct de noi pentru noi raman sceptic mai ales ca desii statiile TETRA de pe net sunt vandute ca si modele CLEAR partea de criptare decriptare se activeaza atat de usor (pentu ca ea exita fizic doar e dezactivata software) cu un HEX editor.

Publicat

Limbajul codat il afla un reporter bun destul de usor, dar la noi reporterii sunt prea comozi ca a stea sa asculte politia smurd-ul etc la un scanner, prefera informatiile venite pe surse direct prin telefon, si stiu asta sigur doar pana pe 19 dec am lucrat intr-o televiziune. La noi informatiile se afla pe telefon nu prin munca de teren sau investigatii. Nu mai sunt reporteri adevarati la noi in tara decat 2-3%. Restul sunt stative de microfon si cititori de prompter sau foaie de hartie. Traiasca relatiile facute pe colo pe colo pe diverse servicii sau sticle de diverse marimi si cu diverse continuturi.

Inca nu lucrez in domeniu. Ai vreo propunere :D Sunt doar un om foarte curios si imi place sa sap adanc nu sa iau de bun ce e la suprafata.

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Moderator
Publicat

Limbajul codat nu îl află deloc uşor, este doar o părere a ta. Dacă trăieşti cu impresia că tu eşti ultimul deştept pe pământ, iar toţi ceilalţi sunt fraieri şi proşti, cred că ai o părere prea bună despre tine. Nu există un singur limbaj, sunt mai multe, în funcţie de tipul misiunii sau de structură, iar acestea se modifică periodic. Îţi vine să crezi? Da, ai citit, te-ai documentat, dar nu încerca să ne vinzi gogoşi pe aici şi să pozezi în singurul ce a descoperit astfel de detalii, pentru că nu este deloc aşa, chiar dacă în viziunea ta părem proştii proştilor doar pentru că nu postăm aici pe public chiestii de acest tip.

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • Moderator
Publicat

Inca nu lucrez in domeniu. Ai vreo propunere :D

Va trebui mai intai sa treci niste teste de tortura, pentru a vedea cat poti tine un secret daca vei fi capturat de inamic.

Esti pregatit pentru aceste teste? :D

Publicat

Limbajul codat nu îl află deloc uşor, este doar o părere a ta. Dacă trăieşti cu impresia că tu eşti ultimul deştept pe pământ, iar toţi ceilalţi sunt fraieri şi proşti, cred că ai o părere prea bună despre tine. Nu există un singur limbaj, sunt mai multe, în funcţie de tipul misiunii sau de structură, iar acestea se modifică periodic. Îţi vine să crezi? Da, ai citit, te-ai documentat, dar nu încerca să ne vinzi gogoşi pe aici şi să pozezi în singurul ce a descoperit astfel de detalii, pentru că nu este deloc aşa, chiar dacă în viziunea ta părem proştii proştilor doar pentru că nu postăm aici pe public chiestii de acest tip.

Nu sunt ultimul destept dar pentru limbajul codat exista remediu: inside man sau ascultare si pus lucrurile cap la cap.

Ca sa o luam pe partea mai grea cea cu ascultatul dau un exemplu simplu si tine de ISU nu de politie, 611, 611per0, 613, 615, 617, 628, 629, 935, 735, 877 fiola 2, cod 911, TCC, executa 80 si multe altele (daca ai prieteni care lucreaza la ISU Bucuresti - Fiola poti verifica) daca esti incapatanat si chiar vrei iti poti face propiul dictionar trebuie doar sa asculti mult timp sa notezi sa urmaresti stirile si din una in alta reusesti. Da nu asta e problema ca iti ia ani pana ii dai de cap, problema e inside man si faptul ca dictionarul nu se schimba chiar daca ii zice Mura, Nicotina paju, pionul sau altfel. 5586 (e un cod scris la oha chiar nu stiu ce inseamna sau daca exista) inseamna acelasi lucru si acum ca si in urma cu 5 ani, cel mai bine pentru securizarea comunicatiilor cu adevarat ar fi un sistem prin care pe statia TETRA sa primesti un SMS cu codul infractiunii si locatia.

Va trebui mai intai sa treci niste teste de tortura, pentru a vedea cat poti tine un secret daca vei fi capturat de inamic.

Esti pregatit pentru aceste teste? :D

Poate da poate nu, inca nu stiu. Dar pentru cazuri extreme pastila cu cianura din masea e suficienta (ca sa citam din clasicul 007)

Si pentru cine se intreba scriu aceste lucruri poate vor ajunge si la urechile celor care chiar ar trebuii sa se ocupe de lucrurile astea, vorba ceea daca se poate inchide o portita si infractorii sunt prinsi mai repede atunci e chiar bine, chiar daca sfatul vine de la cineva din afara sistemului, poate cineva de la STS se apuca sa studieze serios problema nu sa ia de bun ce scrie producatorul, daca ar lua la periat tot ce se gaseste la liber pe internet s-ar inchide multe brese.

• Moderator
Publicat

După cum spuneam şi mai sus, nu este deloc aşa precum crezi, lucrurile nu stau deloc aşa cum îţi imaginezi. Am participat la misiuni în care s-a folosit un limbaj codat separat pe care l-am primit cu puţin timp de a începe misiunea, ce nu avea vreo asemănare sau legătură cu codificările curente şi care ulterior nu a mai folosit niciodată. De asemenea există structuri în poliţia asta ce au un limbaj numai al lor. Aceste codificări se modifică periodic şi mai sunt multe detalii ce nu pot fi postate aici. Iar asta se întâmplă în cazul structurilor din poliţie ce nu au caracter secret ori pentru culegere de informaţii. Ăia pe acolo probabil că au alte reguli ori protocoale de care noi nu avem habar. Iar ca să compari comunicaţiile şi limbajul codat al pompierilor cu cel al poliţiei este doar o naivitate imensă. Păi să fim serioşi un pic, cam ce secrete măreţe poţi găsi în comunicaţiile pompierilor. Concluzia este că nu trebuie să cazi în capacana legendei privind bancurile cu miliţieni, doar cei naivi cred astfel de legende. Filajul, doi şi-un sfert-ul au funcţionat foarte bine folosind vechile sisteme de comunicare rudimentare sau nu şi înainte ca acestei ţări să-i fie impuse şi băgate pe gât de către europeni acest sistem tetra.

Dacă tu vrei să trăieşti în continuare cu impresia că poliţiştii sunt proştii societăţii, nu este nicio problemă, numai că e doar o impresie generată de trendul ultimilor ani al românilor, cărora le place să se mintă singuri şi să pună etichete delimitându-se de anumite categorii profesionale doar în încercarea ca minciuna asta să fie mai credibilă. Românului îi place să se creadă deştept, pune uşor etichete şi găseşte întotdeauna pe altcineva vinovat, pe considerentul că dacă spui despre cineva că este prost asa te face automat pe tine să pari mai deştept. Peste tot putem vedea cum majoritatea spun că poliţiştii din ţara asta, sunt toţi nişte garcea, proşti făcuţi grămadă, etc iar restul societăţii este formată numai din deştepţi, ca şi cum poliţiştii ăştia ar fi aduşi de pe altă planetă aici şi nu ar proveni tot din această societate. Este doar o modalitate prin care vă furaţi singuri căciula pentru a vă hrăni orgoliu şi complexele de superioritate complet nejustificate.

Publicat

Nu e vorba de superioritate sau sa fac pe desteptul, e vorba de o parere pe baza a ceea ce cunosc eu limitat ca un cetatean obisnuit, si daca din tot ce scriu eu aici se reuseste sa se faca ceva pentru a prinde infractorul si pentru a inchide portitele prin care infractorul ar putea sa afle o parte din ce stie politia, chiar daca nu mi se va spune ca am avut dreptate, eu sunt multumit. Iar de Garcea ca sa stii sunt vecin cu unul din politistii care are numele de famile Garcea si chiar e un om deosebit, iar eu am alta parere despre politisti, nu sunt prosti doar fac pe prostu in papusoi pentru ca multi sa nu le dea atentie. Daca erau prosti nu ajungeau acolo si nu terminau acea scoala. Cum am mai spus si in alte postari ale mele daca ceea ce scriu eu ajuta atunci chiar merita

• Moderator
Publicat

Eu am înţeles exact ce urmăreşti tu, postând aici astfel de lucruri. Dar îmi este greu să cred că se va întâmpla vreodată aşa ceva ... dar cine ştie, poate te recrutează vreun producător de astfel de echipamente, în niciun caz cine crezi tu. Esenţa celor spuse de mine este alta ... în fine

Publicat

aveam asteptari mai mari de la tine.... daca tot asculti, asculta atent.. e viola, nu fiola.... ;)

Publicat (modificat)

Nu vreau sa lucrez intr-o structura militarizata pentru ca nu cred ca as face fata, radem glumim dar vorba accea nu parasim incinta, mai bine stau pe margine, daca as fi vrut asa ceva poate as fi facut academia de politie, poate am un simt civic prea dezvoltat sau nu stiu dar imi plac probleme complicate, insa nu as face fata unui sistem de genul in care lucrati voi, tatal meu a fost cadru MApN si am vazut cam cu ce se mananca astfel de sisteme. Insa daca e nevoie de o mana de ajutor oricand cu placere, mai ales pe parte tehnica si spre zero pe partea operativa. Cum am mai spus daca e mic are suruburi e complicat si e stricat dati-l la mine ca imi place sa repar sau sa imbunatatesc

aveam asteptari mai mari de la tine.... daca tot asculti, asculta atent.. e viola, nu fiola.... ;)

Chiar o sa fiu mai atent dar asa mi-a ramas intiparit in cap. Si asta de prin 8 mar 2010 cand s-a facut trecerea de la islam care fusese floreta

Modificat de yo3ies
Publicat

si ca sa te scap de o curiozitate, in caz ca nu te-ai prins singur, ca nu e secret de stat, codurile pe care le-ai dat tu de la ISu sunt prescurtari ale echipajelor solicitate. 628 - ambulanta smurd tip b2 fara medic. de exemplu.

Publicat (modificat)

Yo3ies eu cred ca lucrezi in presa.

Este doar o parere a mea, insa nu confunda politistii cu pompierii care va dau voua telefoane sau va trimit mesaje cand se intampla cate ceva. Mi se pare ca esti la fel de surprins ca si comandantul celor de la ISU din Giurgiu.

Hai sa-ti spun ceva cu toate ca nu ar trebuii, sunt unii prin ministerul asta care ar face orice sa afle un anumit ,,limbaj codat".

Din fericire lucrurile stau cu totul altfel decat crezi tu.

Modificat de Elvis
Publicat

Elvis am lucrat in presa si chiar sunt politisti si din cei de pe la birourile sus puse care chiar cheama presa la diverse actiuni, eu am lucrat ca sunetist dar nu poti sa nu observi ceea ce se intampla in jurul tau

Publicat

Imi pare rau ca, in prima zi a noului an, colegul nostru de forum yo3ies si-a atras, brusc, antipatia, imediat cum a spus ca nu e coleg de sistem cu noi (ca-i aparare, ca-i ordine publica...etc). In conditiile in care, inainte de postarile buclucase, a dovedit ca e un bun practician iar sfaturile sau postarile i-au fost apreciate. Haideti sa incercam sa-i tratam, daca tot ii acceptam in forum, ca pe niste colegi...de forum.

Cu respect si, in speranta ca mi-ati inteles asa cum am dorit postarea, va doresc ca noul an, in care am intrat de foarte putin timp, sa ne aduca mai multe lucruri bune decat constat ca ne asteapta de la noua guvernare (pe care, marturisesc ca am agreat-o)...

La multi ani, dragi colegi.

• Apreciez 4
  • Displace 5
Publicat

Tizule, nu era nevoie sa ma "blagoslovesti" cu un "-" doar pentru ca am avut un punct de vedere diferit de al tau.

Stima

............................... discutii in contradictoriu si poate constructive.

Asa sa fie, dar ma indoiesc ca n-ai sesizat "tonul" care n-are legatura cu "muzica". Oricum, regret ca m-am bagat.

Stima

• Apreciez 4
  • Displace 5
Publicat

Am scazut eu din liniutele respective.

• Apreciez 3
  • Displace 6
Publicat

Din pacate constat ca sunt "contagios", altfel nu-mi explic de ce ai fost si tu contaminat cu liniute rosii...

Multumesc pentru intentia buna dar paguboasa pentru tine.

Stima si La Multi Ani membrilor acestui forum.

• Apreciez 3
  • Displace 5
  • Administrator
Publicat

Nu mai postati offtopic si renuntati la comentariile privind reputatia, poate nu veti mai primi reputatie negativa.

Daca veti continua, o sa apara si sanctiuni. Aici se discuta despre statiile de emisie-receptie.

• 10 ani mai târziu...
Publicat

Salut! am o dilema..cu ajutorul acestor statii detinute de oricine este voie sa fie hartuite persoane in trafic? ..cuiva din trafic i s-a pus pata pe masina sotiei mele si prin intermediul statiei propaga tot felul de vorbe indecente la adresa tipului de masina si numarului de identificare. ce solutii avem sa oprim aceasta situatie in limita legii?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.